• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

illa 2 çocuk olmamı mı?

eğer şartları zorlayabiliyorsan yap bence,
bende ikinciyi hem istiyorum hemde çalıştığım için bakacaklara
sıkıntı olacağından istemiyordum
yaşımda geçiyor,fazla da bekleyemem
senin yaşında genç daha bence düşünmelisin.
iyi günde kötü günde her zaman lazım.gerçi hayırlısı olacaksa olsun,
birbirlerine bir faydası olmayacaksa,ilerde küs olacak hiç görüşmeyeceklerse
ne fayda...

haklısın o durum da var
ama geleceği kimse bilemez ki

hayırlısı diyorum

ben de bu sorunla cebelleşiyorum herkes 2.çocugu soruyor yap diyor ama istemiyorum.

Yaşım 30 kızım da 6 yasında korkuyorum açıkçası..

yaşadıklarımız çok benziyor
annem de uzak arabamız yoktu ilk başladığımda gidip gelmek problem sabah cocuğu nasıl getiririm
biz de biraz orada kaldık ama çok sıkıntılı geçiyor
bir ara komşularımız acaba kocamdan ayrıldım da anneme mi geldim diye konuşmaya başlamışlar
işte insanların ağızlarını tutamıyorsun

geçen gün babam trafik kazası geçirdi ufak çaplı
onda bile hastahanede erkek kardeşim ben pervane olduk
o olmasaydı ben ne yapardım dedim içimden
ama kendimde o cesareti asla asla bulamıyorum şuan

Annemizin bakması hem avantaj hem de dezavantaj sağlıyor. Avantajı ne gözün arkada kalmıyor. Evden çıkarken acaba bugün ne yiyecek demiyorsun? Ya da hastaysa. Ama bakıcıya teslim etmek daha zor hem de şu devirde..
Biz üniden sonra burada iş bulduk kardeşimle sonra annem babam da taşındı. Buralı değiliz yani güvenilir birini bulmak biraz zorladı beni o zaman bunu düşünmedim de.
Annen bakınca tabi çok şeyi alttan almak zorunda kalıyorsun. Bazen haklı ya da haksız yere kaprisler, yanlış anlaşılmalar oluyor. Birbirimizde kalmanın zorluklarını yaşamışsın sen de biliyorsun.
Şimdi babam yok annem belki Ankara’ya dönecek. Ben ne olacağım? Yeniden doğum yaparsam, kızım 4 yaşında… nasıl yürüyecek hepsi?
Aslında istiyorum da gözüm de yemiyor biraz. Keşke daha erken yaşta olsaymış diyorum bazen ama arkadaşların da dediği gibi şartlar..
Hep tek çocuk sahibi olanlar ve zamanı geçenler pişmanlıklarını dile getiriyor.
Düşünüyorum da hem amcamın çocukları var, hem teyzemin, dayımın, halamın… ama hiç birisi kardeşim gibi değil..
Ağustosa kadar şu kk da “hamileyim” diye topik açmazsam bu sayfayı kapatacağım artık.

26 yaşımdayım 16 aylık kzım var. Borç durumlarımız da var ama 2.çocuk konusunu açanlara tek cevabım "Kızım ne zaman kardeş isterse ozaman düşüncz" diyorum. Kardeşin çok ama çok artıları var mutlaka her insanın kardeşi olmalı bence. Ama yaş farkı az olunca eksileri de dşünmek lazım,tek korkumuz kızım kardeşini kıskanır mı,ona olan ilgimiz ister istemez azalacak,daha doğrusu ufak bebekle ilgilendiğimizde onu daha az sevdiğimizi düşünmesi ihtimali var.

Bütün bunlar bizi bu düşünceye sevketti. İstiyorum ki kızım kardeş özlemi çeksin doğunca da bizden daha çok mutlu olsun. Benm de kafam rahat olur ilki kadar heyecanlı mutlu hevesli hamilelik geçireyim,doğunca her ayrıntısını özenerek yaşayalım,diğeri mutsuz olurmu düşüncesinden uzak olalım istiyorum. Haa şu da bir gerçek kardeşini kıskanmayanlar da var,ikisi beraber oynayıp büyüyenler de var ama ihtimal işte,kimse bilemez neyin ne olacağını

Annemizin bakması hem avantaj hem de dezavantaj sağlıyor. Avantajı ne gözün arkada kalmıyor. Evden çıkarken acaba bugün ne yiyecek demiyorsun? Ya da hastaysa. Ama bakıcıya teslim etmek daha zor hem de şu devirde..
Biz üniden sonra burada iş bulduk kardeşimle sonra annem babam da taşındı. Buralı değiliz yani güvenilir birini bulmak biraz zorladı beni o zaman bunu düşünmedim de.
Annen bakınca tabi çok şeyi alttan almak zorunda kalıyorsun. Bazen haklı ya da haksız yere kaprisler, yanlış anlaşılmalar oluyor. Birbirimizde kalmanın zorluklarını yaşamışsın sen de biliyorsun.
Şimdi babam yok annem belki Ankara’ya dönecek. Ben ne olacağım? Yeniden doğum yaparsam, kızım 4 yaşında… nasıl yürüyecek hepsi?
Aslında istiyorum da gözüm de yemiyor biraz. Keşke daha erken yaşta olsaymış diyorum bazen ama arkadaşların da dediği gibi şartlar..
Düşünüyorum da hem amcamın çocukları var, hem teyzemin, dayımın, halamın… ama hiç birisi kardeşim gibi değil..
Ağustosa kadar şu kk da “hamileyim” diye topik açmazsam bu sayfayı kapatacağım artık.

ipek ben de hiç istemiyorum çocuk ama kızımı düşününce kendimi suçlu hissediyorum:50:

ipek ben de hiç istemiyorum çocuk ama kızımı düşününce kendimi suçlu hissediyorum:50:

Ben de öyle işte. Ben babam zamanı daha iyi anladım. O kadar kalabalıktı ki cenaze. Ama hiç kimse kardeşlerim ve benim gibi aynı şeyleri hissedemezdi. Sonra herkes dağıldı biz baş başa kaldık hala birlikteyiz, iyi günümüzde, kötü günümüzde hep öyle olacak. Ya tek olsaydım ne olacaktı???
Benim çalışma şartlarım hep yoğun oldu ama artık bir noktadayım ki kendimi resetleyeceğim. Belki 2. Çocuktan sonra bir süre ara veririm hem hep o istediğim dingin hayatın tadına bakarım. Kısmet diyorum.
Dün kandilde dua ettim: eğer hayırlı ise benim için dedim bana bir erkek evlat nasip et Allahım dedim. İçimde hep babamın adını koymak var.
Kısmetse olsun.

siz ve eşiniz istiyorsa yaparsınız .. elaleme ne ! uyuz oluyorum .. :ssz:
çocuk yokmu sorusundan bıktım .. elimde olsa artık sabaha çıkarcam haaa .. :47:

Şartların uygunsa bence hiç korkma. Kızını mahrum etme bu duygudan..bakan biri var mı? Bakıcı mı bakıyor?

İstanbul'dayız ipek...Kimseniz yok kızım kreşe gidiyordu 3 senedir...

ve ben de 3 senedir çalışıyorum bu sene okula başlayacagı için ve çocugumu istanbul'da emanet edecek kimsemiz olmadığı için mecburen işten çıkıcam çünkü okul saatleri çalışma saatlerimle örtüşmüyor :(

Bende 2 kardeşim kardeşim 18 yaşında ben 27 yaşındayım aslında annem ve babam tek çocuk istemiş hep kardeşimle aramızda 9 yaş fark var annem kardeşime hamile kaldığında korunuyormuş süpriz yumurta gibi oldu :) ben bunu sonra duydum tabi hatta bir ara aldırmayı düşünmüş acaba 2 çocuğa bakabilirmiyim diye fakat sonra vazgeçmiş bazen bana söyler iyiki aldırmamışım der hatta biraz daha erken doğursaydım der aranızda fazla yaş farkı olmazdı der bende böylesi daha hayırlıymış derim aramızdaki yaş farkını hiç sorun etmeyiz çok iyi anlaşıyoruz siz de eğer şimdi olmazsa bile 2.düşünün derim ileride birbirlerine her türlü destek çıkarlar kızın abla olur hem :) bazen biz istemezsek bile süpriz bir şekilde geliyor bebekler.

haklısın o durum da var
ama geleceği kimse bilemez ki

hayırlısı diyorum

ah keşke evlendikten sonra hemen yapsaydım diyorum çocuğu
beklemeseydim keşke.
yaşım olmuş 31,şuanda kendimle ilgili nedenlerden dolayı
çocuk planı daha yapamıyorum,isteyince hemen olacak mı
o da belli değil,yaşım 35 e doğru gidiyor.o yaşta küçük çocuk büyük sıkıntı
oğlum 3.5 yaşında şuan.arayı fazla açmamak lazım bence
eğer annen bakabiliyorsa düşün zaten yaşında genç 2-3 sene içinde
fikrin değişirse yaparsın.

İstanbul'dayız ipek...Kimseniz yok kızım kreşe gidiyordu 3 senedir...

ve ben de 3 senedir çalışıyorum bu sene okula başlayacagı için ve çocugumu istanbul'da emanet edecek kimsemiz olmadığı için mecburen işten çıkıcam çünkü okul saatleri çalışma saatlerimle örtüşmüyor :(

İşten çıkman sizi maddi açıdan zorlayacak mı? Hani elbette iyinin iyisi vardır ama A ve B planları yap. Mesela 3 senelik tazminatını alacak şekilde çık anlaşmalı olarak. Sonra gelir güvencesi sigortası yaptır. Ben çok garantici biriyim. Bugün çıkarsam işten beni 2 yıl idare edecek kazancım olacak tazminatım, işsizlik, gelir güvencesi sigortası gibi.. tabi iyi niyet çerçevesinde.. iş veren tazminatını vermiyorum derse çıkmam. Ben 10 yıldır buradayım. Dünya tazminatım var..

maddi belki ikinci cocuğu kaldırabiliriz ancak zorlamanın bir mantığı yok
Rabbim bir tane verdi şükürler olsun
hani onun tadına varamadım ki ben.
bebeğime ait bebeklik hallerini hatırlayamıyorum,doyamadım ona

iş yerim çok stresli muhasebe işi yapıyorum ayrıca hepsi birbirinden problemli 3 patronum var
iş yeri değil askeriye gibi şartları var

yani iş stresi evin stresi ve kızım şimdi tam gezme koşma yaramazlık döneminde
inanın başka sorumluluğu kaldıramam

ileri de yaparmıyım yine onu da bilmiyorum

Maddi olarak şunu kasdettim. Çalışman şart dediğin için ve doğumdan sonra da belli bir zaman kendin çocuğa bakacağın için. Hakkınızda hayırlısı.

ah keşke evlendikten sonra hemen yapsaydım diyorum çocuğu
beklemeseydim keşke.
yaşım olmuş 31,şuanda kendimle ilgili nedenlerden dolayı
çocuk planı daha yapamıyorum,isteyince hemen olacak mı
o da belli değil,yaşım 35 e doğru gidiyor.o yaşta küçük çocuk büyük sıkıntı
oğlum 3.5 yaşında şuan.arayı fazla açmamak lazım bence
eğer annen bakabiliyorsa düşün zaten yaşında genç 2-3 sene içinde
fikrin değişirse yaparsın.

Ben 34 yaşındayım. Beterin beteri var.
Ben birkaç ay içinde düşünüp, uygulamış ve hamile kalmış olmam lazım.. iki hafta düşüneceğim. Sadece iki haftam var.

evet ipek bu söylediklerinin hepsini yaşadım
annemin bakması tabii ki avantaj hiç gözüm arkada değil belki de ben annem olmasaydı bu kadar güzel bakamazdım hiç küçük bebek bakmadım görmedim yanımızdan

anneniz dönerse çok zor olur
işten çıkma imkanın var mı bebek olunca
bakiciya ben de bırakamazdım herhalde :26:

İşten çıkman sizi maddi açıdan zorlayacak mı? Hani elbette iyinin iyisi vardır ama A ve B planları yap. Mesela 3 senelik tazminatını alacak şekilde çık anlaşmalı olarak. Sonra gelir güvencesi sigortası yaptır. Ben çok garantici biriyim. Bugün çıkarsam işten beni 2 yıl idare edecek kazancım olacak tazminatım, işsizlik, gelir güvencesi sigortası gibi.. tabi iyi niyet çerçevesinde.. iş veren tazminatını vermiyorum derse çıkmam. Ben 10 yıldır buradayım. Dünya tazminatım var..

İpek'cim tazminatı alamam çünkü kendi istegimle ayrılıyorum..

Çıktıgım vakit 10 ay işsizlik maaşı alabilecegim.

Eşimin geliri iyi canım eski işinden çıktı kendi işini icra ediyor öyle böyle derken aylık maaş durumu 5 bine geliyor bu konuda bir sıkıntım yok ama ben çok korkuyorum :((

Bu korkuyu atamıyorum üzerimden vucüdum çok deforme oldu benim..İlk gebelikte böyle ise 2.ciyi düşünemiyorum bile:50:

27 yaşındayım 2 yaşında kızım var 5 yıllık da evliyim
ben çalışan bir anneyim hamile kaldığımda 9 ayım hep istifra ile geçti
iş yerim evime 2 saat uzaklıktaydı otobüs ve servis olmak üzere iki araba değiştirip gittim hamileliğim boyunca işe
bir elimde kolonyağı bir elimde su yolları öyle bitirirdim 9.ayımda izne ayrıldım

niye çalışıyorsun çıksaydınız işten demeyin çalışmak zorundayım ev aldık kredimiz var
bebeğim oldu 4 ay evde kaldım ve Rabbime çok şükür evim çok yakın bir yerde tekrar iş buldum eski iş yerimden ayrıldım ve buraya başladım
çok uykusuz gecelerim oldu sabah kızımı anneme getir akşam al eve gel
annem de biraz nazlı biridir naz niyazla bakıyor işte kızıma
kv bakmadı diye binbir laf ediyor
bunları kafama takıyorum ister istemez

yani sıkıntılı geçti biraz o dönemlerim
belki biraz da sıkıntıya gelemeyen bir yapım mı var bilmiyorum acaba öyle mi diyorum kendimce

son zamanlarda herkes hadi 2.bebeği yap diye baskı yapıyor
hayır ben istemiyorum
Allahım kızıma sağlık versin onu hakkınca büyütüp güzel okutmak bir yerlere getirmek hayalim
benim maddi olarak canım ne zaten kıt kanaat bir ev aldık bir de birikim yapıp kızımı getirip götürmek için bir araba aldık
onu okutamadim mi istediklerini yapamadım mı peş peşe cocuk yapmanın bir mantığı yok benim için.

herkes sormaya başladı artık büyüdü kız ikinciyi yap, aaa olmaz tek çocuk
sonra çok pişman olursun gibi laflar duyuyorum evet kalabalık aileyi ben de çok severim kardeş çok güzel birşey

ben şimdi hangi mantıkla çocuk yapayım
sizce doğru olan nedir ?

canım daha bebişin küçük milletin ne acalesi varmış ya zamanla oturur düşüncelerin hele kızın 4-5 yaşına bir gelsin...

Bi kız kardeşim olmasını her zaman istedim. Ve hep bunun acısını yaşadım. Hep anneme kızdım hâlâ da kizarim çünkü eksikliğini hep yaşıyorum. Bu acimi dindirmek için 4 çocuk yapmayı düşünüyorum ve cok kararliyim bu konuda. Tabi 9 aydır istiyorum allahim nasip etmedi ama en büyük eksikligim le imtihan ediyor beni. Elinde öyle bir fırsat varsa canım kızına bu eksikliği yasatma sırtını yaslayabilecegi bi ağacı olsun. Şimdi olmak zorunda değil. Ama ileride olsun

İpek'cim tazminatı alamam çünkü kendi istegimle ayrılıyorum..

Çıktıgım vakit 10 ay işsizlik maaşı alabilecegim.

Eşimin geliri iyi canım eski işinden çıktı kendi işini icra ediyor öyle böyle derken aylık maaş durumu 5 bine geliyor bu konuda bir sıkıntım yok ama ben çok korkuyorum :((

Bu korkuyu atamıyorum üzerimden vucüdum çok deforme oldu benim..İlk gebelikte böyle ise 2.ciyi düşünemiyorum bile:50:

Kendi isteğinle ayrılırsan zaten işsizlik alamazsın ki.
Ama çalıştığın yer emeğine saygı duyup seni kendileri çıkarmış gibi gösterip hem tazminatını verir hem de işsizlikten faydalanmanı sağlayabilir. Bu tamamen iyi niyete bağlı bir durum.
Deformasyon hepimizde var. Bekarken tatile gidince göbeği olan kadınları “neden kendilerine bakmazlar ki” diye suçlardım. Şimdi doğum göbeği olduğunu anladım. Denize gidince kimin doğum yapıp yapmadığı belli oluyor. Herkeste var sonuçta. Basit teknikler ve spor yaparsın ki hepimizin yapması lazım aslında.

Back
X