• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

illa 2 çocuk olmamı mı?

Merhabalar ;
Ben 30 yaşındayım 16 aylık kızım var ve doğumdan sonra 2. ayımda işe başladım.Aslında 2. çocuğu hiç düşünmüyordum taki amcamın 22 yaşındaki oğlu vefat edene kadar.:2:Onlar 3 kardeşti.şimdi 2 kardeş kaldılar.2 evlatları olmasaydı sanırım dayanılmaz olurdu.ALLAH evlatlarımıza sağlıklı uzun ömürler versin ama gördüm ki insanın başına neler geliyor.
Kızım kreşe başladı ve 2. bebeği düşünüyorum.
Kardeş candır.

27 yaşındayım 2 yaşında kızım var 5 yıllık da evliyim
ben çalışan bir anneyim hamile kaldığımda 9 ayım hep istifra ile geçti
iş yerim evime 2 saat uzaklıktaydı otobüs ve servis olmak üzere iki araba değiştirip gittim hamileliğim boyunca işe
bir elimde kolonyağı bir elimde su yolları öyle bitirirdim 9.ayımda izne ayrıldım

niye çalışıyorsun çıksaydınız işten demeyin çalışmak zorundayım ev aldık kredimiz var
bebeğim oldu 4 ay evde kaldım ve Rabbime çok şükür evim çok yakın bir yerde tekrar iş buldum eski iş yerimden ayrıldım ve buraya başladım
çok uykusuz gecelerim oldu sabah kızımı anneme getir akşam al eve gel
annem de biraz nazlı biridir naz niyazla bakıyor işte kızıma
kv bakmadı diye binbir laf ediyor
bunları kafama takıyorum ister istemez

yani sıkıntılı geçti biraz o dönemlerim
belki biraz da sıkıntıya gelemeyen bir yapım mı var bilmiyorum acaba öyle mi diyorum kendimce

son zamanlarda herkes hadi 2.bebeği yap diye baskı yapıyor
hayır ben istemiyorum
Allahım kızıma sağlık versin onu hakkınca büyütüp güzel okutmak bir yerlere getirmek hayalim
benim maddi olarak canım ne zaten kıt kanaat bir ev aldık bir de birikim yapıp kızımı getirip götürmek için bir araba aldık
onu okutamadim mi istediklerini yapamadım mı peş peşe cocuk yapmanın bir mantığı yok benim için.

herkes sormaya başladı artık büyüdü kız ikinciyi yap, aaa olmaz tek çocuk
sonra çok pişman olursun gibi laflar duyuyorum evet kalabalık aileyi ben de çok severim kardeş çok güzel birşey

ben şimdi hangi mantıkla çocuk yapayım
sizce doğru olan nedir ?

Rabbim kizina hayirli saglikli uzun bi omur nasip etsin insaAllah.

Hic kimsenin dedigine bakma. Sen tekrar anne olmak istiyormusun? Zorluklarina dayanio guzelliklerini tatmak istiyomusun?

Maddi manevi hayat hic bir sekilde kolay degil zaten. Ama cocuk oluncada eve baska bir nese katiyor.

Biz 6 kardesiz. Ve kalablik olmanin eksilerinden cok faydalarini goruyoruz buyudukce.

Hakkinizda hayirlisi olsun :)

benımde kızım 1 buçuk yasına geliyor..

hayalim hep 3 çocuktu..esım 2 ıyıdır dedı..

29 yasımda kızımı doğurdum,kardesı olsun tek kalmasın cok ıstıyorum..

ama anca anca bebeklikten cıktı,bı rahat nefes aldım..

en azından 1-2 sene rahat olim istiyorum ama zaman gecıyor,bu yastan sonra doğurmaya kalksam sağlıklı olur mu bebegım..

oyuzden hıc karar veremedim..eşime göreyse tek çocuk en ıyısı..

Ben tek çocuğum ve bir kardeşim olsun çok isterdim.Hatta anneme takilirim gencsin daha bak ben kardeş istiyorum diye :) Gerçekten kendimi çok eksik hissediyorum :( 26 yaşındayım biri 7,biri 2 aylık iki çocuğum var.Tek çocuk olduğu zaman tabiki şartlar daha elverişli oluyor bütün ihtiyaçlarını karşılamaya ama şuan benim önüme maddi değeri yüksek ne koyarlarsa koysunlar kardeş eksikligimi doldurmaz.Onun için kendinizi hazır hissettiğiniz zaman bir çocuk daha yapın derim.

Daha cocugun 2 yasinda, daha o bebek, ne ikincisi? Uzmanlar 5 yasin ideal oldugunu soyluyor. Kaldi ki calisan kadinsin bir de borc harc varmis. Cevrendekilerin cahilligi

Sanırım eşlerinde etkisi var 2.çocuğu doğurup doğurmamakta ya adamın karekter yapısı yada işi etkili oluyor
Merhaba,

Bende ikinci çocuğa cesaret edemeyen fakat çevresi tarafından baskı altına alınan biriyim. Çevremden kastım eşimin ailesi ve eşim.
Ben eşimle de sonumu göremiyorum, çok iyi bir insan ama benim için istediğim özellikde iyi bir koca değil.
Çocuğuma annem bakıyor. Annem evde uzak olduğundan hafta içi annemde kalıyor bizde akşam oraya gidip oğlumuzu görüp dönüyoruz.
Mesela annem 3-4 günlüğüne yazlığa gitmesi gerekiyor eşimle tartışıyoruz. Hafta sonu oğlumla vakit geçirmek istiyorum o ailesine götürüyor kv ile hafta sonumu geçiriyorum. Çocuğumu sevicek zaman sıra da gelmiyor. Oğlum kolikdi ilk 6 ay çok zordu. 7. ayda işe başladım. Şimdi nerdeyse 2 yaşında ona bakarken zorlanıyorum. Babası çok şımartıyor ve yanımızda bir kişi bile olsa şımarıyor bakarken bazen sinirlerimin hırpalandığını ve oğluma sesimin yükseldiğini anlıyorum. Hayalimde ki anne olamadım oğluma. 2. bi çocuğa da bakabilcek kadar sabırlı değilim. Oğlumada doğumdan itibaren hep annem baktı ben anneme yardım ettim sadece. Annem 2.ye bakmam diyor o da hasta ve onu çok iyi anlıyorum. Benim de işten ayrılıp çocuk bakıcak ne maddi ve manevi yapım müsait değil. Hem başta da dediğim gibi eşimle bir çok zaman mutlu olmadım oğlumu çok isteyerek yaptım pişman değilim iyi ki olmuş.
Ama tek çocukla bi yere sığarsın da 2 çocukla sığılırmı bilmem. İçimden 2.çocuk lafını duymak bile gelmiyor. Rabbim oğluma uzun sağlıklı ömürler nasip etsin.Ona hakkıyla bakıyım diyorum. Eşim 5 kardeşler onlar alışmışlar birbirlerine ve mutlaka en az 3 çocuk olmalıymış. Diretirse eşim boşanırım bu uğurda ama 2. kesinlikle şu pskolojim ile istemiyorum

Daha cocugun 2 yasinda, daha o bebek, ne ikincisi? Uzmanlar 5 yasin ideal oldugunu soyluyor. Kaldi ki calisan kadinsin bir de borc harc varmis. Cevrendekilerin cahilligi

Cahillik denmesi uygun olmamis bence. Allah verdimi 8 aylik bebegi olana da tekrar veriyor istedigin kadar korun. Olmadimi 10 sene de olmuyor.

Beraber buyumeleri acisindan 2-3 yas uygun olabilir. Arti kadinin kendi yasida bir etken.

iş yerim evime 2 saat uzaklıktaydı otobüs ve servis olmak üzere iki araba değiştirip gittim hamileliğim boyunca işe
bir elimde kolonyağı bir elimde su yolları öyle bitirirdim 9.ayımda izne ayrıldım

niye çalışıyorsun çıksaydınız işten demeyin çalışmak zorundayım ev aldık kredimiz var
bebeğim oldu 4 ay evde kaldım ve Rabbime çok şükür evim çok yakın bir yerde tekrar iş buldum eski iş yerimden ayrıldım ve buraya başladım

belki biraz da sıkıntıya gelemeyen bir yapım mı var bilmiyorum acaba öyle mi diyorum kendimce

hayır ben istemiyorum
Allahım kızıma sağlık versin onu hakkınca büyütüp güzel okutmak bir yerlere getirmek hayalim
benim maddi olarak canım ne zaten kıt kanaat bir ev aldık bir de birikim yapıp kızımı getirip götürmek için bir araba aldık
onu okutamadim mi istediklerini yapamadım mı peş peşe cocuk yapmanın bir mantığı yok benim için.

sonra çok pişman olursun gibi laflar duyuyorum evet kalabalık aileyi ben de çok severim kardeş çok güzel birşey

sizce doğru olan nedir ?

en doğru zaman kendini hazır hissettiğin zaman bana da hadi 3 sene oldu evleneli hadi çocuk nerde diye diye hamile kaldım ama 9 ay boyunca anne moduna giremedim

Bir çocuğu dünyayı salt dünyevi kaygılar üZerinden büyütmek üzerine cümle kurarsak sizi ikinci üçüncü çocuğa ikna etmek zor :) ama bir emanetçi nazarıyla anlat derseniz pk çok cümlem olurdu tabi :) şimdi onları es geçiyorum . Sadece şimdiki zamanı düşünmeyin. Yavrunuz büyüyüp kendi gibi tek çocuk biriyle evlendi diyelim, torununuzun ne dayısı ne amcası ne teyzesi ne halası ne de kuzenleri olacak. Ağaç yaprağıyla gürler demişler. Siz tek çocuk kararınızla salt kendi şartlarınız üzerinden bir plan yapsanız da uzun vadede belki de torunlarınızın yqlnızlığından mesul olacaksınız :) yine de karar sizin tabi, hayırlı evlatlar olmasını nasip etsin rabbim

hayır ben istemiyorum

sizce doğru olan nedir ?

tek çocuğa kesinlikle karşıyım. çocuğumun bi kardeşi olmalı mutlaka. ay daha güzel bence. bende çalışıyorum ikizlere hamileyim şuan. cinsiyetleri belli değil sağlı olsunda. iki kız veya iki erkek se tekrar çocuk yaparım kız veya erkek inşallah. 1 kız 1 erkekse mesela yine yaparım . 4 çocuk hayalim var. bakacak kimse var mı dersen kimse yok malesef kendim bakacağım inşallah. gerekirse işten çıkarım. ev var araba var ne isteyim dünyadan daha . allah herkese nasip etsin. çocuklarımızı kardeşsiz bırakmasın .

Cahillik denmesi uygun olmamis bence. Allah verdimi 8 aylik bebegi olana da tekrar veriyor istedigin kadar korun. Olmadimi 10 sene de olmuyor.

Beraber buyumeleri acisindan 2-3 yas uygun olabilir. Arti kadinin kendi yasida bir etken.

Anlamamissiniz. Cahillik derken, kadina illa dogur illa cocuk yap demeleri cehalet. Bebek sahibi olmanin nesi cehalet olacak

Bu başkalarının müdahale edebileceği değil tamamen eşinizle birlikte ve hatta daha çok kendinizi hazır hissettiğinizde alabileceğiniz bir karar.
Kimine göre bir çocuk azdır kimine göre üç çocuk bile azdır.
Kendinizi hazır hissettiğinizde 'belki iki çocuk daha yaparım' bile diyebilirsiniz.
Bana biraz daha kendinizi toparlamaya ihtiyacınız varmış gibi geldi.
Zor bir hamilelik süreci de ayrıca gözünüzü korkutuyor gibi..
Karar için acele etmeyin biraz daha kendinize vakit tanıyın.

tek çocuğa kesinlikle karşıyım. çocuğumun bi kardeşi olmalı mutlaka. ay daha güzel bence. bende çalışıyorum ikizlere hamileyim şuan. cinsiyetleri belli değil sağlı olsunda. iki kız veya iki erkek se tekrar çocuk yaparım kız veya erkek inşallah. 1 kız 1 erkekse mesela yine yaparım . 4 çocuk hayalim var. bakacak kimse var mı dersen kimse yok malesef kendim bakacağım inşallah. gerekirse işten çıkarım. ev var araba var ne isteyim dünyadan daha . allah herkese nasip etsin. çocuklarımızı kardeşsiz bırakmasın .

sizin kadar rahat düşünemiyorum işte ben
bizim evimiz oldu ama kredisini ödüyoruz hala aylık 1000 tl
araba da öyle böyle arttırdık aldık işimizi görecek kadar bişi
arkamızda kimsemiz yok miras gelecek bişi de yok
yani işten çıkmam 2 yıl için hayal sonrası allah kerim

Biz dört kardeşiz
Eskiden anneme derdim niye bu kadar doğurdun diye =)
Ama zaman geldi, öyle zor şeyler yaşadık ki
Rahmetli annem 9 yıl yattı hastalıktan, kardeşlerim olmasaydı nasıl geçerdi o zamanlar
Mesela benim çocuğum yok, hayatta tek yakınım onlar
İlişkilerimiz iyi, destek oluruz birbirimize, anamız yok babamız yok, akraba zaten bir işe yaramıyor hayatta
Hiç bir çocuk tek kalmamalı bence
Kardeşle hayatı paylaşmak bir başka, kardeşin yoldaşlığı kimseye benzemiyor
Tek çocuklara çok üzülüyorum, tutunacak bir şeyleri olmuyor, istediğin kadar iyi yetiştir, iyi şartlar sağla bunların hiç biri yalnızlığı gidermiyor
Çok acele edecek yaşta değilsin ama ilerisi için planla bence
Borçlar, harçlar, yaşam telaşları hep değişken, bunu gündeminde tut bence

haklısın anadolu da hep çocuk rıskıyla gelir düşüncesi hakim olduğu için
anlamıyorlar beni
mesela ben kızım bale ye göndermek istiyorum diyorum aaa ne gerek var oda neymiş falan oluyorlar
bu sadece örnekti

yani ben çocuğuma istediği her etkinliği yapmasını istiyorum
kısıtlayamam
bilmiyorum
şimdilik istemiyorum işin özü

annemlerin mahalle de doğudan yeni göç etmişler bi komşu var kız 24 yaşında 4.çocuğunu doğurmuş

kadın o kadar bıkmış ki bağlattırdım dedi
yoksa bizim adamlar çocuğa doymaz dedi

yani düşünemiyorum böyle bir zihniyeti
o kadar soğuklarda ben kızımı hırka ile dolaştırırken onlar çıplak ayakla sabahın 7 sinde sokaktalar kısa kollu tişörtlerle
kadin hangi birine baksın 1,5 yaş ara ile hepsi
en büyüğü olsa olsa 7-8 yaşındadır

haklısın anadolu da hep çocuk rıskıyla gelir düşüncesi hakim olduğu için
anlamıyorlar beni
mesela ben kızım bale ye göndermek istiyorum diyorum aaa ne gerek var oda neymiş falan oluyorlar
bu sadece örnekti

yani ben çocuğuma istediği her etkinliği yapmasını istiyorum
kısıtlayamam
bilmiyorum
şimdilik istemiyorum işin özü

Aslında çok da yanlış bir söz değil. Anadolu’da doğup da aç kalan çocuk yok. Ama devir değiştir çıtalarımız çok yüksek..
Sen işten ayrılınca idare edebilirsin belki ama bir eve iki girerken 1 girmesi elbette zor olur..
İş yerin anlayışlıysa en azından gelir güvencesi sigortası yaptır kendine. En azından çıkmak istersen çıkış gibi gösterirlerse işsizlik maaşı dışında 7 ay boyunca para alabilirsin.
Ben ortama bir şey yatırıyorum. Aslında maaşına paralel prim çıkarıyorlar ama ben yine de az prim ödemek istiyorum. Ancak bu ay arttırabilirim belki en azından ayrılırsam diye..
Şu an 36 tl ödüyorum ayda. İşten çıkış alırsam ayda 1000 tl olmak üzere 6 ay maaş alacağım özel bir bankadan.
Primi azaltıp arttırabilirsin. Ancak maaş alabilmek için 3 ay aralıksız ödemen gerekiyor.

annemlerin mahalle de doğudan yeni göç etmişler bi komşu var kız 24 yaşında 4.çocuğunu doğurmuş

kadın o kadar bıkmış ki bağlattırdım dedi
yoksa bizim adamlar çocuğa doymaz dedi

yani düşünemiyorum böyle bir zihniyeti
o kadar soğuklarda ben kızımı hırka ile dolaştırırken onlar çıplak ayakla sabahın 7 sinde sokaktalar kısa kollu tişörtlerle
kadin hangi birine baksın 1,5 yaş ara ile hepsi
en büyüğü olsa olsa 7-8 yaşındadır

valla onlar bi sağlam ki hiç bişey olmuyor allahın izniyle. ablamın bi kızı var kendi doktor gözlerinden sakınıyorlar nasıl bakıyorlar ama kız hasta sürekli hasta. şımarık of ne bilim . ablama diyyorum buna kardeş yap diye o da niyetli inşallah .

Benim 6,5 yaşında bir oğlum var ve şuan ikinci çocuğuma hamileyim yaşım 32. Bende en başlarda yapmam tek çocuk yeter diyordum çünkü çalışıyorum ancak oğlum kardeş istedi ve kayınvalidem tek çocuk olmaz yap ben sağlıklıyken bakayım dedi diye yaptım. çok zorluklar yaşıyacağımı biliyorum çok yorulucam 2 çocukla ama zamanda hızla akıppp gidiyor...

Benim 6,5 yaşında bir oğlum var ve şuan ikinci çocuğuma hamileyim yaşım 32. Bende en başlarda yapmam tek çocuk yeter diyordum çünkü çalışıyorum ancak oğlum kardeş istedi ve kayınvalidem tek çocuk olmaz yap ben sağlıklıyken bakayım dedi diye yaptım. çok zorluklar yaşıyacağımı biliyorum çok yorulucam 2 çocukla ama zamanda hızla akıppp gidiyor...

İlk hamileliğinden daha kolay geçiyor mu peki?

Back
X