- Konu Sahibi kirmizicilek16
İlk hamileliğinden daha kolay geçiyor mu peki?
ilk hamileliğimde hastanelik olmuştum

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İlk hamileliğinden daha kolay geçiyor mu peki?
Ablacim benden baya buyuksun31 yaşındayım
7 yaşına giren bir kızım var
ve başka çocuk planım yok
ailem çevrem herkes imada bulundu
daha yakınlarım baskı derecesinde konuştu
eşimde istediğini çok söyledi
ama ben bir tane evladımın hakkından gelebilcek gücü ancak kendimde buluyorum
2. çocuk fikri
gerek sağlık sorunlarım gerekse
tam olarak yetebileceğime inanmadığım için
olmadı
evet bazen kızımda kardeş istediğini söylüyor
bende kardeşi olsa daha iyi olacağını biliyorum
ama bu terciğh benim tercihim
istemiyorum
ve bu sebeple yeniden anne olmayacağım
allah olana sağlık mutluluk versin
bende tüm enerjimi parçalamadan
hakkı ile bir evlat yetiştireyim
kim ne söylemiş
beni bağlamadı
seni de bağlamasın
zatem artık ümidi kesilen sesler de çıkmıyor
![]()
ilk hamileliğimde hastanelik olmuştumbunda çok iyiyim şükür hamilelik de sıkıntı yok tek sıkıntı oğlum ilkokula gidiyordu onu hazırlamak erken kalkmak vs. şimdi tatile girdik daha çok uyku olucak :) ama değermi evet değer çok şükür
Az da kalmış doğuma. Bunun cinsiyeti ne peki?
aslında çok da yanlış bir söz değil. Anadoluda doğup da aç kalan çocuk yok. Ama devir değiştir çıtalarımız çok yüksek..
Sen işten ayrılınca idare edebilirsin belki ama bir eve iki girerken 1 girmesi elbette zor olur..
Iş yerin anlayışlıysa en azından gelir güvencesi sigortası yaptır kendine. En azından çıkmak istersen çıkış gibi gösterirlerse işsizlik maaşı dışında 7 ay boyunca para alabilirsin.
Ben ortama bir şey yatırıyorum. Aslında maaşına paralel prim çıkarıyorlar ama ben yine de az prim ödemek istiyorum. Ancak bu ay arttırabilirim belki en azından ayrılırsam diye..
şu an 36 tl ödüyorum ayda. Işten çıkış alırsam ayda 1000 tl olmak üzere 6 ay maaş alacağım özel bir bankadan.
Primi azaltıp arttırabilirsin. Ancak maaş alabilmek için 3 ay aralıksız ödemen gerekiyor.
vaktim olunca butun mesajlari okuyacagim bu konuya ait.
Ben de ayni durumdayim.
K
28 yasindayim, kizim 3,5 yasinda.
Evimiz ya da maddi bir birikimimiz yok.
Nasipse ocak ayinda borcu bitecek bir arabamiz var.
Ben de ayni baskiyi yasiyorum.
Hamilelikten cok ama cok korkuyorum, cunku benim de zor gecti hamileligim.
Kizimi buyuturken de ilk 2 yil inanılmaz zorlandim.
Zaten iki yil calismadim izin aldim.
Esim dahil olmak uzere herkes ikinci cocuk baskisi yapiyor.
Ben daha bir gece yatip da sabaha kadar uyumus degilim.ne sagligim ne psikolojim ikinci cocuga hazir degil.
Seneye hamile kalsam kizim bes yasindayken kardesi olsa diyorum.
Esim de seneye yaza kredi cekip ev alalim diyor.ucretsiz izin kullanma calis diyor.
Oyle deyince ben konuyu kapattim gerci.
Kusura bakma o sartlar altinda cocuk istemiyorum. Kizima baktigim gibi olursa eger diger cocuguma da kendim bakmak ısterim, cocuk isi yatar zaten istemiyorum, sizin yüzünüzden dusunuyordum dedim.
O da o zaman seneye dusunuruz bunlari dedi.
Bilemiyorum, dusuncesi bile korkutuyor ama kizimin bir kardesi olsun istiyorum.
Tabi istemekle olmuyor, kaderde varsa tekrar anne olmak, biz ne kadar plan yaparsak yapalim bos.
Allah hepimizin hakkinda hayirlisini versin.
ipekçim işyerim malesef hiç anlayışlı değil
kızım hasta olsa bile izin alamıyorum düşün
çoğu zaman doktora annemle babam götürürler sağolsunlar
sabah 8-6 cumartesi yarım gün yani saat 2 de çıkıyorum
öyle birşeyi rica etsem asla yapmazlar
şimdi ben tazminatımı istedim allahtan insafa gelip verecekler
sonrasında yeni bir iş düşünüyorum
bakalım hayırlısı
Ablacim benden baya buyuksun
Fikrine saygi duyarim
Ben tek kizim iki abim var
Ama keske bi kiz kardesim daha olsaydi diyorum hele annem babam vefat ettikten sonra daha cok hissettim bu yanlizligi
Evet sende haklisin dogurmak marifet degil bakmak yetistirmek onemli
Ama bende soyle dusunuyorum anenem babam vefat ettiginde sarilip acimi hafifletecek keske bi bacim olsaydi
Belki cevrendekiler seni kandiramadi ama bakarsin bizim hatrimiza yaparsin bi bebek ha ne dersin
Saka bi yana ablacim ama senden sonra
Yavrun yanliz kalmasin bak ben bi ornegim sana
istedin yani adım attın yani??
Ee geriye bir şey kalmamış.
Neden bu kadar insafsızlar çocuğun hastayken neden izin vermiyorlar, onların çocukları hiç mi hasta olmuyor??
Allah bir dert verir hastaneden çıkamazlar. Töbe töbeee
istedin yani adım attın yani??
Ee geriye bir şey kalmamış.
Neden bu kadar insafsızlar çocuğun hastayken neden izin vermiyorlar, onların çocukları hiç mi hasta olmuyor??
Allah bir dert verir hastaneden çıkamazlar. Töbe töbeee
kenidlerinden başka hiç kimseyi düşünmezler
3 kardeşler patronlar
hepsi birbirinden dar kafalı ve cahil insanlar
klasik ticaret kafasıyla gidiyorlar
bir gün izin aldım mı 1 hafta surat çekerim
normalde resmi tatillerde çalışıyoruz biz yarım gün işe gelme ama kesiyorlar
cumartesi de ekstra her hafta çalışıyoruz üstelik
istedim canım paraya ihtiyacımız var dedim
dediler sonradan aniden işten çıkıp gitmeyesin
kısmet her şey dedim geçiştirdim
temmuzda alacağım kısmetse
canım hemen kurtul bunlardan o zaman. Cahil dostun olacağına akıllı düşmanın olsun kesinlikle. Cahille uğraşmak çok zor.
Bir kere insanlık var yahu..
alla alla nasıl tazminatını veriyorlar ki sen çalışırken. Bildiğim aynı yerde 10 yıl mı ne çalışman lazım tazminatını alman için ki önce ssk ya başvurman lazım. öyle durduk yere tazminat vermezler bence sana. Bir hatan var bana kalırsa.
yok canım 6 ay bile çalışsan çıkış istersen yada işten çıkartsalar hemen veriyorlar
beni de girdi çıktı yapacaklar işte
alla alla yine insaflılarmış o zaman. Gerçi bu da işlerine gelir patron kesiminin ne kadar uzun çalışırsan tazminatın o kadar artar.
yani birikmesin demiş büyük patron
ihtiyacı varsa verelim demiş
insafa gelmiş
Sanırım eşlerinde etkisi var 2.çocuğu doğurup doğurmamakta ya adamın karekter yapısı yada işi etkili oluyor
kesinlikle etkili, ben eşimden yardım göremiyorum ne ev işi ne çocuk bakımı nede onun kişisel bakımı yemek gibi konularda.
Kesinlikle sinirlerim çok yıpranıyor. çalışıyorum çocuğumun giderlerini ben karşılıyorum.
Gönlümce istediğimi alıyorum. 1 taneyken kolay kucağına alıp istediğin şeyi yapıyorsun ama iki tane daha başka.
Uyku düzenleri başka, mesela oğlumun uyanmasını bekliyorum alıp çıkıyorum. Ama iki tane olsa biri doyucak öteki acıkıcak biri yıkanıcak öteki kirli biri uykulu biri uykusuz falan filan düşünmesi bile çok yoruyor. Ilerde belki evlat edinmeyi düşünüyorum. Hem bir çocuk aile sahibi olur hemde oğlumun kardeşi olur diyorum. Bakalım zaman neyi göstericek, hamilelik hayatımdaki en muhteşem duyguda olsa düşünmüyorum.
Dediğim gibi eşimle çok uyumlu alakalı bir çift olamadık. Mutlu bir karı koca olmadıkça mutlu anne baba da olunmuyor.
çocuğum doğmadan önce o 6-7 aylı olunca hemen bi tane daha yapıcam derdim ama hayallerimdeki gibi olmadı hiçbişey