bence 2.çocuk şart.hem sizin için iyi hemde kızınız için.bizde 2 kardeşiz ve anne,baba iki kardeş çok mutlu geçiniyoruz.hatta ben kalabalık aileyi seviyorum ve ilerde 3 çocuğum olsun isterim.
sizi anlıyorum aslında.kızınızı en iyi şekilde yetiştirmek,okutmak,giydirmek,gezdirmek istiyorsunuz ama zamanı gelince neden 2.çocuğu yapmadım diye pişmanlık duyucaksınız.
benim babam tek çocuk ve şimdilerde zorluklarını yaşıyor bu durumun.teselliye ihtiyacı olduğunda bizden başka sığınacağı kardeşleri,abileri,ablaları yok.bundan kötü birşey olamaz bence.insan sonuçta en yakınına canına,kanına güvenmek istiyor,teselli bulmak istiyor ama olmayınca çok kötü oluyor.allah korusun ilerde eşinizin veya sizin başınıza bir iş geldiğinde yapayalnız kalmasın ortada kızınız.en azından bir kardeşi olsun yanında.bir birlerine destek olsunlar.beraber ağlasınlar,beraber gülsünler.aksi halde çok zor olur.şimdi kızınız çocuk ve sizde ikinciye hamile kalmayı lüzumsuz görüyorsunuz,size zorluklar yaratacağını düşünüyorsunuz ama biraz zaman geçince yaşlanınca ne kadar büyük hata yaptım diyceksiniz.mesela benim anneme zamanında çok söylediler 3.çocuğu yapın diye.hatta bende hatırlıyorum o baskıları.annem hepsinin cevabını veriyordu en iyi şekilde.asla istemiyorum diye ama geçenlerde biraz pişman olurmuşcasına 3.çocuğu niye yapmadım dedi.yakın zamanlarda ablam evlendi ve evden gitti.işte o zamandan beri bunun pişmanlığını yaşıyor bana kalırsa.bir yanı boş kaldı sanki.

yinede siz bilirsiniz en güzelini.hiç istemiyorsanız yapmayın ama biraz içinizde bu düşünceye yer varsa o zaman doğurun ve kızınıza bir kardeş gelsin.