• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

illa 2 çocuk olmamı mı?

E benim gibi geç anne olanlar ne yapsın arkadaşlar. Ben 33 yaşındayım. Çok şükür tüp bebekle ilk denemede hamile kaldım. Ekim ayında inşallah bir kızım olacak. İlk çocuk 33'te doğarsa ikinciyi kaç yaşında doğurayım ben 38 mi 39 mu? Moralim bozuldu durduk yere.

ben 35 yaşındayım, kızımı 34 yaşında kucağıma aldım, şimdi kardeşi geliyor inşallah. Rabbim zorlukla beraber kolaylığını da veriyor.

Çocuk sahibi olmanın bazen çevre baskısı olduğunu düşünüyorum
Evlenmek gibi
Bistemistik.suan 3.slirli bur yasa gelince çevresindekiler ne zaman evlenecen siyer bakmaya başlar, hatta bazıları birileri daha o gözle bakmaya başlamadan o baskıyı hisseder kendinde
Benim için bebek öyle oldu. 2. Yilimiza yaklasirken artık memleket gitmek bana işkence geliyordu herkes aynı soruyu soruyor
Bu süreçte çok düşündüm bedenim mi artık anne olmak istiyor çevre baskısı mi diye malesef çevre baskısı ağır geldi
Korunmayı bıraktıktan 2 ay sonra hamile kaldım. Duyduğum an çok mutlu.oldum. şimdi 2 aylık hamileyim ve sanırım annelik içgüdüsü hala oluşmadı bende.
Doğduktan sonra çok geleceğime eminim, ama çevre baskısı olduğunu düşünüyorum yinede.

O çocuğu siz buyuteceksiniz, eğer çok istiyorsanız o heyecanı yeniden yaşamayı, o telaş onun kokusu size çoğu şey için yapmaya değer diyorsanız 2. Yi doğurun

Ben bu sozlerinize kesinlikle katiliyorum.mesela zorla dugun yaptilar esimle evlenirken.biz sadece nikah Istemistik.ben ne yalan soyliyim cocuk buyutme sorumlilugunun altina girmekten cekinende biriyim ama suan esim ve bana baski var cevreden..bizi bize birakmiyorlar.buyuzden akrabalardan hep kaciyorum.30yasimda evlenene kadarda evlenemedin baskiisi yapiyorlardi.insanlara en buyuk zarari yine insanlar veriyor.

2.çoçuk yapanlara sorsan nıye yaptın dıye yuzde doksanı yavrum için der .çunku kardes başka bırşey.bende kızımı duşunmesem 2.çoçuğu yapmam.1 tane yeter bu zamanda derım.ama ya sonra???? yapilgiyanlız mı kalsın hayatta?bız ne kadar bakı olabılırz yanında.kımse kardessız kalmamalı.kardes candır çunku kandır,herseydır benım gozumde.ona kardes yapmayarak ona en buyuk kotulugunu yapmak ıstemem

Kardes kan can degildir.ben kiz kardesimle gorusmuyorum 1yildir yuzunu gormedim.yillardirda aramiz yok.bir derdim olsa dunyadada bir o kalsa yine destek beklemem.anlayacaginiz kardes destekte olur kostekte bunun hic bir garantisi yoktur.eger 1.cocuga verdiginiz Ilgi sevgi ve maddiyati 2.cocuga veremeyek en basitiyle 1.sinin eskilerini simdiden biriktirip 2.cocuga saklayacaksaniz uzulen siz olacaksinizdir.benim fikrim budur...

Ben calismadigim halde iki yavrumun yas arasi 5.5
ki siz calisan bir annesiniz hayatunuz tamemen ona gore duzenlenicek
dusunmemekte haklisiniz
Kaldiki yavrunuz henuz iki yasinda hem ia hem ev hem iki cocuk derken ikisinede kaliteli zaman ayirmqk oldukca zor olaabilir
Ikinci cocuk icin bence daha zaman vad

genel olarak ikinck cocuk siye soraraaniz evef biz ilk cocukta sevmeyi anneligi tum duygulari doya doya yasiyoruz belki gerek yok denilebilir.
ama yavrularimizi kardes sevgisunden mahrum etmek o haklarini ellwrinden almak haksizlik gibu geliyor

kardes candir.....

Kardes kan can degildir.ben kiz kardesimle gorusmuyorum 1yildir yuzunu gormedim.yillardirda aramiz yok.bir derdim olsa dunyadada bir o kalsa yine destek beklemem.anlayacaginiz kardes destekte olur kostekte bunun hic bir garantisi yoktur.eger 1.cocuga verdiginiz Ilgi sevgi ve maddiyati 2.cocuga veremeyek en basitiyle 1.sinin eskilerini simdiden biriktirip 2.cocuga saklayacaksaniz uzulen siz olacaksinizdir.benim fikrim budur...

bence bu ailenın evlatları yetıştırmesınde onların kışılıklerınde etkı sahıbı olmasında gızlı.
benım ıçın kardesım hayatta sahıp oldugum en onemlı varlık.tabıkı kızımla bırlıkte
kardesım olmasaydı o kadar arkadasım olmasına ragmen kendımı hayatta yapayalnız hıssederdım

27 yaşındayım 2 yaşında kızım var 5 yıllık da evliyim
ben çalışan bir anneyim hamile kaldığımda 9 ayım hep istifra ile geçti
iş yerim evime 2 saat uzaklıktaydı otobüs ve servis olmak üzere iki araba değiştirip gittim hamileliğim boyunca işe
bir elimde kolonyağı bir elimde su yolları öyle bitirirdim 9.ayımda izne ayrıldım

niye çalışıyorsun çıksaydınız işten demeyin çalışmak zorundayım ev aldık kredimiz var
bebeğim oldu 4 ay evde kaldım ve Rabbime çok şükür evim çok yakın bir yerde tekrar iş buldum eski iş yerimden ayrıldım ve buraya başladım
çok uykusuz gecelerim oldu sabah kızımı anneme getir akşam al eve gel
annem de biraz nazlı biridir naz niyazla bakıyor işte kızıma
kv bakmadı diye binbir laf ediyor
bunları kafama takıyorum ister istemez

yani sıkıntılı geçti biraz o dönemlerim
belki biraz da sıkıntıya gelemeyen bir yapım mı var bilmiyorum acaba öyle mi diyorum kendimce

son zamanlarda herkes hadi 2.bebeği yap diye baskı yapıyor
hayır ben istemiyorum
Allahım kızıma sağlık versin onu hakkınca büyütüp güzel okutmak bir yerlere getirmek hayalim
benim maddi olarak canım ne zaten kıt kanaat bir ev aldık bir de birikim yapıp kızımı getirip götürmek için bir araba aldık
onu okutamadim mi istediklerini yapamadım mı peş peşe cocuk yapmanın bir mantığı yok benim için.

herkes sormaya başladı artık büyüdü kız ikinciyi yap, aaa olmaz tek çocuk
sonra çok pişman olursun gibi laflar duyuyorum evet kalabalık aileyi ben de çok severim kardeş çok güzel birşey

ben şimdi hangi mantıkla çocuk yapayım
sizce doğru olan nedir ?

Henüz birinci çocuğuma hamileyim ben çalışmıyorum şuan ama çocuk biraz büyüyünce çalışmayı düşünüyorum yaşım 25 ikinciyi de Allah nasip ederse 4,5 sene sonra yani birincisi okula başlayınca yapmayı düşünüyorum tek çocuk kalmasından yana değilim ama bir iki sene gibi kısa bir sürede olursa hem ben iki bebekle çalışamam kv bakacak ama ikisine nası baksın kadın, hem de kıskançlık problemi çok yaşanıyor benden 1 yaş küçük kardeşim var ordan biliyorm 😊 bence sen de kızını biraz büyütüp borçlarınız biraz hafifleyince yapabilirsin ama acele etme çevrene bakıp da henüz yaşın genç 35e kadar vaktin var yani öyle düşün 😉 ama ilerde zaten büyüyünce çocuk yapmak isteyeceğini düşünüyorum, başkası istedi diye yapılmaz bence sen haklısın

Sevgi dolu bir ailede hiç rastlamadım düşman kardeşlere..
Siz çocuklarınızı sevgi ve saygıyla büyütüp bencilliği aşılamazsanız kanda olur kardeş,canda.

Back
X