Illa ağabeyi ile ilişkisi mi olması gerek!

25 yaşındaki bir abi,yaşı onunda ufak.Henüz kendi sorumluluğunu alamamışken iki kardeşin sorumluluğu..Anne-babanın olmayışı nedeni ile çocukların başı boş kalışı..Allah yardımcıları olsun.problem tek kız çocuğunda değil erkek çoğundada mevcuttur.Eğer sosyal hizmetlerden gelip hiçbirşekilde işlem yapılmadı ise aile ve sosyal bakanlığına şikayette bulunun.en önem verdikleri konuların başında çocuklar geliyor..

Dün konu açıldığı vakit konu sahibesine ilk "yalan söylüyorsun" diyen ben oldum fakat tepki aldığımı gördüğüm için konuda daha fazla yazmadım..
Bu konu fake..
Ama bu konu..Anlatabildim mi?
Böyle olaylar yaşanmıyor mu? Daha da rezilleri yaşanıyor maalesef..
Ve ne acıdır ki bir çoğunu gazetelerde okuyor, televizyonlarda görüyoruz..
Ama biraz zaman geçince kendi hayatımıza dalıyoruz ve unutup gidiyoruz..
Sadece üzülmekle" ah vah" etmekle kalıyoruz kısacası..Acıyı da sadece çeken biliyor..

Bu konunun fake olduğuna dair son bir şey söylemek istiyorum...

Konu sahibesinin profilinde kendisi bekar ve öğrenci..
Fakat dün şöyle bir iletisi var..
"Arkadaşlar az önce evime 2 sivil polis geldi. Eşim ben komşum hep beraber konuştuk"

Yanılıyor olabilir miyim? Tabi olabilirim..
Ama umarım yanılmıyorumdur..Umarım bu konu gerçek değildir..
Zira bizim okurken nefesimizin kesildiği bu olayın gerçekten yaşandığını düşünmek dehşet verici..

Ben de ağzım açık okudum :S
Şimdi ağabey 25 yaşında sürekli bunları dövüyor ve bu kız abisi için süsleniyor...
Aile terbiyesi olmamasından ziyade psikolojik bir sorun gibi geldi bana...

arkadaşlar konu fake ya da değildir buna bişey diyemem..ama bundan daha beterlerini duyduğumuz bir toplumda bu konuda yadırganmamalı aslında..

konu sahte bile olsa en azından vereceğimiz önerilerle birilerine yol gösterebiliriz,belki buraya konu açmaya derdini paylaşmaya cesareti olmayan birileri yazdıklarımızdan etkilenip harekete geçebilir.

ben bu açından düşünüp cevap vermenin daha doğru olacağını düşünüyorum..yoksa sahte bir konudan kim nasıl bi tatmin yaşar da böyle şeyler yapar bilemiyorum.

Son düzenleme:
bu konunun ne kadar gerçeklik payı var bilmiyorum ama kesinlikle bi yerlerde yalan var o kesin,,,bu tarz şeyler olmuyomu mutlaka oluyor belkide daha beteri ama 2.ağızdan birinin bukadar ayrıntıyı bilmesi şaşılcak iş doğrusu,yada bu kişi 1.ağız....

Bu hesap kızımın, ama ortak kullanıyoruz. Aslında daha çok ben kullanıyorum, dersleri yoğun olduğundan pek girmesi mümkün olmuyor.

Fake diyorsunuz ama ben yine de inanmamanız için bi neden göremiyorum. Söylediğiniz gibi böyle olaylar yaşanıyor ülkemizde. Bunlardan biri de bu olay. Buna inanmamakta neden bu kadar direttiğinizi anlayamıyorum. 2 gündür ben burdan aldığım önerilerle bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Burada oturup uğraşıyorsam, gözümün önünde o kızın daha da kötüleşmeden kurtulabilmesini istediğim için.

Keşke yalan olsaydı da hiçbirimiz böyle tatsız bir konuya çözüm aramak durumunda kalmasaydık.

Bu kız 1 yıldır burada oturuyor ve her hareketini görebiliyoruz. Ben görmesem komşular görüyor. Ayrıca kızın kendisinin de anlattığı şeyler var. O kadar ayrıntı şeyler de görmüyorum ben. Düşünüldüğünde hiçbiri bilinmesi zor şeyler değil. Çocuklar evlerinden çok sokaktalar, her hareketlerini görebiliyoruz yerine göre. İnanmamanız anlamsız doğrusu..

Gerçekten de burada böyle bir sahte konu açmamın nasıl bir amacı olabilir. Sizlerden öneri almak için açtım bu konuyu ama böyle tepkiler aldığımdan dolayı pişman oldum resmen.

Ve yazdığınız mesajların bazılarını okudum. O teyzeler elbette ki engel olmaya çalışıyorlar, ben de dahil. Nasihat vermeye çalışıyoruz, ters etki yapıyor kızda. Agresifleşiyor birden ve saldırganlaşıyor be yazık ki. Dün de yazmıştım konuşmaya çalışırken komşuma yumruk attığını, ben gerçekten inanamadım. Ben zaten bu konuda elimden geleni yapmaya çalıştım. Daha önce 2 facebook hesabını o tarz konuşmalar yaptığını gördüğümden dolayı kapattım. Ve hatta yeni bir facebook açtım ona. Bak dedim bunun şifresi bende var bu hesabı düzgün kullan. Tamam dedi. 1-2 hafta sonra baktığımda yine aynıydı, kendinden yaşça büyük adamlarla hoş olmayan şeyler konuşuyordu. Tabi sildiğini sanıyordu fakat ben arşivden gördüm ve o hesabı da kapattım. Ben gerçekten çabalıyorum ama o hep tekrarlıyor maalesef ki...

Arkadaşıma kesinlikle katılıyorum. Pratik çözümler ürettiğimi sanan ben dondum kaldım. Yapabileceğiniz tek şey yukarda arkadaşımın yazdıkları.Sizi de duyarlılığınızdan ötürü kutluyorum.Ama lütfen acele edin.

Gerçekten de burada böyle bir sahte konu açmamın nasıl bir amacı olabilir. Sizlerden öneri almak için açtım bu konuyu ama böyle tepkiler aldığımdan dolayı pişman oldum resmen.

dediğim gibi konunuzun sahte olduğunu sanmıyorum ben...belki kendinizi ifade edemediniz ondan böyle oldu.

Canım kızcağız için birşey yapmaya çalışman çok güzel dünden beri bu kızcağızı düşünüyorum çok üzücü
kızda zeka geriliği varmış tabi yaşadığı kötü olaylarda çocukta geri dönüşü olmayan büyük travmalara yol açmış
kendince ona sevgi gösterecek baba arıyor olabilir bu sebeple facede büyük adamlarla yazışıyordur yazık
senin yapabileceğin şey mahallede senin gibi kızcağıza yardım etmek isteyen bayanlarla birleşip polise gidip herşeyi anlatman olabilir gerekeni yapacaklardır
çocuğun yazışmalarına , tel görüşmelerine , onunla yazışan çocuk ismismarcılarına .... polis ulaşır burdan size verilebilecek fikirlerden daha etkili olacaktır

aman yarabbi.. daha bu sabah kk da paylaşılan başka bir konu okumuştum.. toplumumuzdaki kadın cinayetleri çocuk tecavüzlerine dikkat çeken bir yazıydı..
artık herşeye o kadar alıştırıldık ki..
umarım devlet en kısa sürede bu duruma müdahale eder.

Konu kesinlikle gerçek ve ben sadece vicdanımın rahat etmesi için bir şeyler yapmak istedim, onu da gelip sizleri sordum. Ama maalesef ki pişman oldum tepkilerden dolayı. Konuyu kapatıyorum, yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim. Kendinize iyi bakın.

Ben konunun gercekliginden inanin suphe bile duymadim

suphe duyanlarin da hafif duzeyde zihinsel engelli bir bireyle herhangi bir yasantiya sahip olmadigini dusunuyorum

kiz bunlari soyleyebilir
bunda inanmayacak ne var?
gerek dikkat cekmek icin
gerekse ona ogretilenleri model aldigi icin

ama normal bir bireyin dusunebilecegi gibi dusunemez
yani bunlari her onune gelene anlatmamasi gerektigini kestiremez

cunku onun zihninde arkadas cevresi tarafindan olumsuz davranislar iyi davranislar olarak empoze edilmis
mantik yurutme zayif oldugu icin de iyiyi kotuyu ayirtedemez

bizim okulumuzda aynen boyle bir kizimiz var
12 yasinda ama gorseniz
sanki 30 yasinda

yurt ogrencisi
yurttan kacar surekli
birileriyle birlikte olur
adamlar hapse girer
kiza psikolojik tedavi uygulanir uzerinden 2 ay gecmeden yine ayni olaylar

kizin tek soyledigi kendime hakim olamiyorum hocam...

sizlerin atladigi bir sey daha var
zihinsel engelliler her gelisim alaninda normal bireylerden geridir
ancak cinsel gelisimleri normal insanlardan daha once gelisir

inanmamanizi anliyorum....
cunku herhangi bir yasantiya sahip degilsiniz..

Yazdıklarımı gecistiriyorsunuz.
Ben avukatım ve avukat arkadaşlarımla gerekeni yaparız. Hangi şehirde ve tam adresi verirseniz sevinirim. Umarım bu sefer cevaplamaya tenezzül edersiniz.

kızının hesabı kızından zıyade sen kullanıyorsun cook ılgınc hesap daha cok cok yenı senın dedıgın gıbı olması ıcın uzun sure once acılmıs olması gerkeırdı herneyse sorun o deıl.madem bu kız facede daha beter seyler yapıyor sen neden yenısını acıp acıp ona verıyosun.ınternete sokuyosun.ben ınanmıyorum.kımsede benı ınandıramaz karaca ısımlı uyeyede sonuna kadar katılıyorum.bu konu fake bır dedıgı dıgerını tutmuyoo.konu sahıbı arkadas.zeka ozurlu olan bı cocuk bılınclı kastı bole seyler yapamaz cunku zeka problemı var.senın anlattıgın kızında masallah kafa zehır gıbı.ver adresını kızın bızde sıkayet edelım bıyerlere ulasmaya calısalım ozaman.ama devlet yetkılılerının bukadarına goz yummması mumkun deıl.bıraz agır kacabılır ama sacmalıyosun ve burdakı duyarlı vıcdanlı ınsanları kandırıyorsun.bole hıkayeler cok var ama senın actıgın gercek deıl.bu kadar ayrıntıyı bılmen ımkansız sankı kendın yasamıssın gıbı bırcok sey yazmıstım bıkaç sayfa once ama hıcbırıne mantıklı tek bır cvp vermedın uzerınden gectın.komsuya yumruk atması falan hıc ınandırıcı deıl detayına gırmıcem nasılsa kımse kabul etmez.ıste bızım sorunumuz herkesı kendımız gıbı sanmamız ve senın gıbı ınsanlara carcabuk kanmamız basımıza ne gelse bu yuzden gelmıyormu zaten.neyse ben kendı adıma bu meseleyı kapatıyorum.sanada ıyı eglenceler dılıyorum.cunku sen konustukca sınırım tepeme cıkıyo.

evet sanırım benm gece yazdıklarım yıne anlasılamamıs.
ya da ben anlatamadım.

inanın ki herhangi basit bir konuya girip onun fake oldugunu kendimce ispatlayabilirim
nasıl?
su soyleydı de bu nasıl boyle oldu
hmm pekı buna ne dıyeceksin gibi sorularla ınsanları sasırtmak cok kolay yani sureklı ustune gıdersem elbette bir yerde tökezler ama bır sure sonra kelımelerı tükenir
dogru olsa da konuya cevap veremez. bu her zaman boyledır. yeter ki acık aramaya calısayım.

anlatabıldım mi??

fake konular genelde baska türlüdür yani bu sekilde ciddi bır olay uzerıne fake konu ben hıc rastlamadım
şahsi fikrimdir..

Son düzenleme:

zaten fake konu açan kişi porfilindeki bilgileri değiştirme gereği duymaz değil mi
yalanının ortaya çıkacağını bile bile konu açar

kurduğu cümleler kelimeleri kullanmasından bile belli konu sahibinin gayet yaşı başı yerinde aklı başında biri olduğu

kadın fikir istemiş
inanıyor musunuz inanmıyor musunuz diye sormamış
inanan verir fikrini
inanmayan da amaan der geçer
nedir ısrarınız anlamadım

Son düzenleme:
Konuya sahte yada fake diyenler hangi ülkede yaşıyorlar acaba?
Burada konu sahibini duyarlılığından dolayı alkışlamamız gerekirken
yazdıklarınız gerçekçi değil demek ne kadar doğru?
İnsanlar robotlaştırılmış, insanlar duygusuzlaştırılmış.

Konu sahibi "Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın." modunda olsaydı
eminim herkes onu göklere çıkarırdı.Ama duyarlı olup kendi evladı olmasa
bile bir genç kızın hele de zihinsel engelli bir genç kızın hayatını
kurtarmaya adamışken konuyu irdelemek , konu sahibini bilinçli veya bilinçsiz yaptığı
nüanslardan yola çıkarken anlatılanlara inanmamak çok yanlış.

Konu sahibi arkadaşım gerçekten bu kızcağıza yardım etmek istiyorsanız
pembemavii isimli arkadaş ile irtibata geçiniz.

Ayrıca sizi insanlığınızdan ve duyarlılığınızdan dolayı yürekten kutluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…