- Konu Sahibi egyptprincess
-
Gelmiyor işte.
Nasıl ki Sheçkte kalsa bile yine yurttan kaçıp aynı şeyleri yaptıgını varsayarsak,
o zaman Sheçk kıza bakamıyor anlamına gelmediği gibi...
Bu arada;
Kızın zihinsel engelli oldugundan şüphe duyulmuş,
yazışmalardan dolayı sanırım.
Şaşırmayın :)
Hafif düzeyde zihinsel engelli bireyler de normal insanların yapabildiği pek çok şeyi yapabilirler.
Hatta daha fazlasını...
Ben konunun gercekliginden inanin suphe bile duymadim
suphe duyanlarin da hafif duzeyde zihinsel engelli bir bireyle herhangi bir yasantiya sahip olmadigini dusunuyorum
kiz bunlari soyleyebilir
bunda inanmayacak ne var?
gerek dikkat cekmek icin
gerekse ona ogretilenleri model aldigi icin
ama normal bir bireyin dusunebilecegi gibi dusunemez
yani bunlari her onune gelene anlatmamasi gerektigini kestiremez
cunku onun zihninde arkadas cevresi tarafindan olumsuz davranislar iyi davranislar olarak empoze edilmis
mantik yurutme zayif oldugu icin de iyiyi kotuyu ayirtedemez
bizim okulumuzda aynen boyle bir kizimiz var
12 yasinda ama gorseniz
sanki 30 yasinda
yurt ogrencisi
yurttan kacar surekli
birileriyle birlikte olur
adamlar hapse girer
kiza psikolojik tedavi uygulanir uzerinden 2 ay gecmeden yine ayni olaylar
kizin tek soyledigi kendime hakim olamiyorum hocam...
sizlerin atladigi bir sey daha var
zihinsel engelliler her gelisim alaninda normal bireylerden geridir
ancak cinsel gelisimleri normal insanlardan daha once gelisir
inanmamanizi anliyorum....
cunku herhangi bir yasantiya sahip degilsiniz..
ha bir de ben benim ögrencilerimin yaptıklarını anlatsam inanın onlara da zihinsel engelli demezsiniz..
Cep telefonundan facebooka giren mi dersiniz,
bilgisayar format atan mı dersiniz,
sizinle normal insan gibi sohbet eden mi dersiniz vs vs..
ki bu sohbetler o kadar masumdur ki,
karşıdaki insanın kendisi hakkında ne düşüneceginin hesabını yapamazlar.
Zihinlerindeki neyse direkt onu söylerler.
Bu kızın facebook yazışmaları da aynen öyle...
Örnekler çogaltılabilir...
Cudana'm süpersin sen.
yozlastırılmakla duygusuzlastırılmakla ne alakası var allah askına ya ben bukadar celıskının bı arada kullanıldıgı cumlelere ınanmıyorum anlattıkları ortusmuyor dıyorum.bunun ıcınmı duygusuzum anlamadım.bır konu vardı kkda gene bole acayıp bıseydı herkes agladı goz yası doktu uzuldu sonunda ne oldu konunun gercek olmadıgı ortaya cıktı.bır cok konu acılıyor ne uzucu seyler anlatılıyor.ama konunun gercek oldugu cokta bellı oluyor.solenenelr mantıga sıgıyor.ama bu konu gercek deıl.her anlatılana gozumuz kapalı ınandıgımız ıcın zaten ne gelırse gelıyo basımıza.turkıye burası her ne kadar bu ulkede bı cok yanlıs olsada bukadarınada goz yumacak kadar ahlakı degerlerını yıtırmıs bı ulke deıl.abısıyle ılıskıye gırmesını beklıcek kadar ahlaksız b ı devlet deılız.bırakın allah askına.
bak mesela sen de bu tür seyler ulkemızde olabılır dıyordun simdi de ulkemız buna müsaade etmez dıyorsun?
goruyor musun ustune gelındıkce ıster ıstemez tökezlenıyor ınsan.
ve oyle ki kesın olarak bu gercek degil dıyorsun
gerekcen de anlatım tarzı.
bu bır gerekce olarak bıraz kucuk durmuyor mu?
Dünde dediğim gibi bana da pek inandırıcı gelmedi.
Kızı kaç yaşında çok merak ettim açıkçası.
Tabi konunun gerçekliğini sorgulamak bana düşmez,gerçekte olabilir doğru da. Eğer doğruysa çok üzüldüm. Ama gerekenler nasıl yapılmamış anlam veremiyorum. Dava ve soruşturmada açılabilir. Kiminle konuştuğunu,hatta neler konuştuğunu biliyor konu sahibi. Ve kızın hayatı söz konusu. Bu ülkede hiç mi duyarlı bir insan yok? inanın burda ben polisi arayacağım ve ilgilenmeyecekler.. Bu söz konusu bile değil. Israrla söylüyorum ama adresi vermiyor konu sahibi.Avukatım. Yaşadıkları sehirde avukat arkadaşlarım olabilir ve yardım etmek istiyorum. Kızın karanlığa doğru gitmesine göz yumamayız değil mi? Fakat konu sahibi tenezzül etmiyor cevaplamaya yazdıklarımı,görmemezlikten geliyor. Yardım etmek istiyorum..
peki:))))ulkemız buna musade etmez derken demek ıstedıgım su konu sahıbı tum bu rezalete ragmen mudehale etmıyormus ya bısey yapamayız dıyormusya o ımkansız dıyorum en azından o abıyı alırlar merkeze gotururler ıfadesını alırlar konu daha farklı mercılere kadar dayanır.ulkemızde oluyo bole seyler ama mudehalesıde oluyo oluyokı gazetelerde tvlerde ızlıyosunuz.devlet bısey yapmıyo dıyoya ona dayanarak bende dıyorumkı bukadarına devlet musade etmez.kanun var hukuk var sımdı anladınmı demek ıstedıgımı.gerekceme gelınce gerekcem anlatım tarzı deıl.anlatım tarzı odur dıyen sensın.bnm gerekcem celıskılı konusuyo olması bı dedıgı bı dedıgını tutmuyo.baslardakı sayfalarda yenı uyeyım dıyor sımdıde hesap kızımın dıyor bır uyenın bısey solemesı uzerıne hooop bole cevırıyor.ama dıyorumkı yalancının mumu yatsıya kadar yanar.
cvp veremezkı hayalı bı kahramanın adresınımı verecek sana bak sen ben avukatım dıyosun kızın numarasınıda versın sana ozelden ara konus.yardım et.:)))) varsa ole bırı
Tepki alırım diye bunları demek istemedim. Ama aynen bende böyle düşünüyorum. Bana hiç inandirici gelmedi. Konu sahibi kusuruma bakmasın kendi fikirlerimi söylüyorum. Dediğiniz gibi çok tutarsız cevaplar.. Benimde kuzenim 14 yaşında,ve her seyin farkında. Ve aynen gidipte göğsüme elledi,bacağıma elledi diyemez o çocuk. Gider en yakın arkadasina anlatır. Konu sahibi en ince ayrintisina kadar nasıl oluyor da biliyor anlayamadim. Özür diliyorum eğer doğruysa. Ama bir yerde bir yanlışlık,eksiklik olduğu kesin.
bakın burda avukat bı arkadas var oda bana hak verıcektır odaha ıyı bılır .kız 18 yasından kucuk oldugu ıcın ortada bı zına suphesı var.polısede solenılmıs.helekı 14 yasında bı kız cocuk sayıldıgı ıcın ulkemızde zına yasak helekı cocuk ıstısmarı cok hassastır.o kızı alır polıs muayene edılır kadın dogumcu tarafından herhangı bı ılıskıye vs ye gırmısmı eger ılıskıye gırmıs oldugu tespıt edılırse cocuk yasta bı kızla cınsel ılıskı yasamaktan dolayı ona o kotulugu yapanlarda tespıt edılır bulunur cezaya carptırılır.kız 14 yasında oldugu ıcın kendı ıstegımle yaptım dıyemez desede kanunen bı hukmu yok kız yurda verılır onunla ılıskıye ırenlerde cocuk ıstısmarından ceza evıne gırerler.bu yuzden bu ıhtımalın olması bıle polısı harekete gecırır.yanı konu sahıbının dedıgı gıbı polıs umursamıyo bısey yapmıyo demek en buyuk yalandır zaten
Atladığınız ayrıntı çocuğun RAM'dan alınan kaynaştırma eğitimi ve
zihinsel engelli olduğuna dair raporu.
Bu rapor olmadan çocuk okulda kaynaştırma öğrenci olarak etiketlenemez.
Kesinlikle.
Polisin umursamaması imkansız. Bu kadar ciddi bir olay var ve polis uygulamalara geçmiyor. Ayrıca konu sahibi konuştuğu adamları biliyor. Yazışmaların çıktısını alsa kanıt olarak,her türlü o adam bulunur. Ve bir cezaya çarptırılır. Hak var hukuk var. Ülkemiz bu kadar duyarsız değil emin olun. Çocuğu gözetim altında tutarlar,böyle bırakıp gitmezler. Diyorum ya yaşadıkları yeri çok merak ettim açıkçası. Ve yardımcı olmam için bana iletişim bilgilerini iletmesi gerekiyor. Bakalım o zamanda mı kız başı boş bırakılacak..
Bu konuya artık yazmak istemiyordum aslında ama şahsıma yönelik cümleler kurulduğu için cevap verme zorunluluğu hissettim..
Bakın, ben uzunca bir süredir bu forumda yazıyorum..Beni bu süre içinde az da olsa tanımışsanız eğer üslubumun nasıl olduğunu da bilirsiniz..
Asla insan kalbi kırmak istemem ve insanları sert eleştirmem..
Bu konuya inanmama sebebim çelişkilerle dolu olmasıdır..
Üstelik konu sahibesi konuyu buraya taşıyana en basitinden kızın öğretmenine danışabilirdi..Oysa o, hala kıza temiz bir facebook açma derdinde..Burada pembemaviii defalarca yardım teklifinde bulunmuşken onu görmezden geliyor..Bakın, saatlerdir internette bu durumda neler yapılabilceğini araştırdım..155 kesinlikle ilgileniyor bu konuyla..İlgilenmemesi mümkün değil..
Demişsiniz ki "fake veya değil ne değişir"
Bakın, daha birkaç gün önce kanser olduğunu iddia eden bir arkadaşımız oldu..Hepimiz günlerce destek mesajı attık, üzüldük..Oysa sahte olduğu ortaya çıktı konunun..Konu sahibi banlandı, konu kapatıldı..
Şimdi şunu mu demeliydik biz
"konu fake bile olsa ne farkeder..Önemli olan kanserin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini tartışmak"
Bakın..Bu durumdaki yüzlerce belki binlerce çocuğumuz için neler yapabiliriz onu tartışalım..Ben kesinlike varım buna..
Ama fake bir konuyla insanların duygularını bu şekilde alet etmeyelim..
Ben bu olayı ilk okuduğum vakit ne kadar üzüldüm biliyor musunuz?
Benim de bir oğlum var..Erkek, kız ne farkeder..Benim olmasa da o kız da bir anne babanın evladı..İçimin yanmaması mümkün mü?
Beni duygusuz sanmayın lütfen..
Daha geçenlerde 15 yaşında bir kıza 100 kişinin tecavüz ettiğini duydum televizyonda..Hala aklıma geldikçe ellerim titriyor..Kolay mı duyarsız kalmak...
Çok uzattım, zamanınızı çaldım..Özür dilerim sizden..
"Umarım yanılıyorumdur ,konu gerçektir" diyemeyeceğim için de özür dilerim..
Selamlar hepinize..
Süper olan ben degilim Clariss,
süper olan malesef üzücü gerçekler...
Haklısın ama sen özellikle üstüne basa basa
kaynaştırma öğrencisi olan /zihinsel engeli olan
bir bireyin davranışlarının nasıl olduğunu yazmışsın.
Ama buradaki bazı kişiler 14 yaşındaki bu kız çocuğunu
seks düşkünü yapmış, konuda çelişkiler var , fake denmiş.
Çünkü kızın kendi isteği ile yaptığını sanıyorlar, "Madem engelli o zaman da bunları nereden bilecek,nasıl yapacak?"
diye sorguluyorlar.
Senin de dediğin gibi yaşantılarında zihinsel engele sahip olan bir bireye rastlamamışlar anlaşılan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?