- 25 Eylül 2014
- 3.145
- 2.436
- 83
- 40
- Konu Sahibi sersemsinem
-
Uzun yazıcam a dostlar, hemde çok uzun.
Ne kadar uzun yazarsam beni o kadar iyi anlarsınız çünkü,
Ben sıkıştım, yazdıklarınızla bi nefes alabilmeyi umudediyorum.
Benim iş konusunda inanılmaz mal bi kocam var.
Mal diyorum gocunmuyorum çünkü iş konusunda gerçekten mal!
Neden mal? yazayım size 5 senede yaptığı işleri, bi de siz değerlendirin isterseniz;
İlk evlendiğimde x markalı suyun distribitörüydü, büyük fabrikalara ve bayiilere x marka su temin ediyordu,
Zamanla bayiilerini elinde tutamadı, yetişemedi vs. ve perakende su satmaya başladı.
Bildiğiniz sırtında su taşıyanlardan yani.
Gel zaman git zaman çok yoruluyorum deyip bu işi sattı,
ve düğünde takılan bileziklerle bi araba alıp araba alım satımı yapmaya başladı, olmadı.
Aldığını satamadı, sattığından kar edemedi falan..
Baktım ki para hiç oluyor bi işe yatır dedim gitti elit bi semtten bakkal aldı.
Bakkalda çalışırken bi gün vahiy inmiş eve geldi ve bana dedi ki; tavuk alıp organik yumurta üreticem.
Lan oğlum olmaz, dükkandan zaman bulamazsın dediysem de yok!
Açtı çiftliği, tavukları aldı, dükkan hala faal.
Gidemedi, başında duramadı, aldığı eleman ilgilenmedi falan falan..
Bi zaman sonra yumurta almaya giderken verdiği benzin parası, tavukların yediği yem cepten gitmeye başladı..
Sonuç; yine zarar!
Şimdi ailesi bi miktar maddi destek vermiş, kardeşide işe dahil olmuş ve ortak olarak bu tavuk işine devam etmeyi düşünüyorlar.
İkisinde de gram akıl yok, ellerine yüzlerine bulaştıracaklar..
Yani sonuç şimdiden belli aslında.
Üzerine vergi borçları, bakkal dükkanında toptancılara yaptığı 10bin küsürlük borçtan falan hiç bahsetmiyorum.
Tüm bunların üzerine;
Sabah 9 akşam 10 çalışıyor.
Evde bi silüet var ama ne baba ne koca, varlığıyla yokluğu bir.
Çocuklar gün içerisinde babalarını toplasan yarım saat anca görebiliyorlar.
Yani ne bana ne evlatlarına ne de kendine faydası olmayan bi adamdan bahsediyorum.
Ve yine tüm bunların üzerine;
Sanki prenseslere layık bi hayatım varmış afraları..
İzin günü yok, yok adam evde yok..
Evin bişeyi bozulsa, kırılsa dökülse umru bile olmaz, yine ben yaparım.
Tamirat yapmaktan ustaya döndüm, çatalım bile görünüyor eğilince :)
Bize, geçiyorum bir günü, bi kahvaltılık bile zaman ayırmaz, çünkü çalışıyor!!
Afedersin skyim ben böyle işi, bu kadar çalışmasına da para kazanıyor olsa.. sonuş hep batık, hep borç.
Hiç bişey paylaşamıyoruz,
Alıp karşıma bu konuları konuşmaya kalksam sonuç hep kavga hatta geçen gün bana senin aklın ermez böyle işlere dedi :)) ahaha baak, özgüvene geel.
Napıyım kızlar?
Boşanmak son çarem aslında ama başkada bi seçenek yok gibi.
Düzeltemiyorum çünkü, düzelmiyor.
Yani bi adam ilgisiz, sevgisiz olur, küfür eder falan.. belki çekersin.
Çünkü bu yalnızca seni etkilecek bi durumdur.
Ama iş konusunda bu kadar mal olması, beni çocuklarımı, geleceklerimizi etkiliyor..
Mama alırken bile 3 kere düşünür mü bi insan?
Düşünüyorum, düşünmek zorundayım çünkü geliri bu!
Öylesine harcama diye bişey asla söz konusu olamaz.
Deyin bakalım, ne yapayım ben?
Esimin caliskan iyi niyetli ama tutturamadigini söyleyenlere gelsin, bi örnek vericem;
Esim ilk tavuk isine basladiginda 300 tane aldi, dedim ki bak bi ise giriyorsun aldihin adama git yuzyuze gorus adi sani mekani ne ogren, gerek yok dedi aldi tavuklari 2 hafta icinde 60 tanesi öldü, aradi adam telefonlarina cikmadi.
Kardesiyle ortak yapacaklari iste eski tavuklari satip yenilerini alacaklarmis, normalde nasil olur yeni tavuklar gelir, yumurtlamata baslar eskileri elden cikarirsin dimi.
Amac ne müsteriye yok demiyelim.
Bunlar ne yapti, tavuklari satti yeni tavuklari hala almadilar.ortada ne yumurta ne musteri kaldi.
Bin defa anlattim yenidi yumurtlamadan satmayin diye, ben dedim ben dinledim.
Gerci kayinvalidem ve kayinbabam beni uyarmisti kizim is konusunda adam olmaz bu cunku kimseyi dinlemiyor diye ama artik cok gecti cunku 2 yillik evliydim.
KızÇocuklarınız küçük mü, kv falan bakamaz mı? Siz dukkanda dursanız, o da çiftlikle uğraşsa nasıl olur? Bakkal işi yapmasını bilene her zaman kazançlıdır aslında.
Helal olsun. Ramazanda helallesmek guzeldir.
Evde kocanın olmamışı 2 bebeğinız üstüne is sorunu sizin psikoljnizi bozmuş bence bosanilacak bir durum yok gibi ama siz daha ii sini bilirsiniz benim eşim mudur ve sabah 9 akşam 10 ramazanda 10 11 çalışıyor ve genelde izin kullanmaz mesela 3 aydır hiç uzun kullanmadi bizde bu kadar yoğun çalışmasına rağmen 3 yıldır bebek istyrz acaba bende mi böyle olcm diyorum eşim geleceği için Yükselmek için bu kadar çok çalışıyor bölge müdürü oluyor ve sürekli şehir dışında olcak sizi görünce çocuk yapmaktan korktum ama eminim eşiniz de böyle olmasını istemzdi sizi kendini daha iyi bir hayat sunmak için bir iş yapmaya çalışıyor kim sürekli koşturmak istesin evinde yan gelip yatmak varken bence maddiyat çocuklar eşinize olan özlem ve biraz dik başlı olmasından dolayı böyle skisip kalmisssiniz Rabbim yardimcin olsun inşallah kV KP anane bir tutam size yardımcı olsalar keşke@Olaganustuhal ,COLIN ikinizde aynı çözümden bahsetmişsiniz.
çocuklarımın büyüğü 2 yaşında.
Ne kayınvalidem ne annem ilgilenemiyorlar ya da işlerine gelmiyor bilmiyorum.
Geçen kayınvalidem;
"sen gel çocukların başında dur ben akşama kadar beklerim dükkanda, bune be bi biri ağlar, bi biri uyanır, bi biri sıçar, yeteer" dedi.
Haksız da sayılmaz çünkü iki küçük bebenin ne derdi, ne yaramazlığı bitmiyor.
Aslında dükkanda durmak benim deişime gelir çnkü sabahtan akşama kadar bebelerle evde hapis hayatı yaşıyorum.
Kendi kendime konuşuroldum artık.
Baya tencere tava sohbet ediyoruz.
canımsın, gözünü korkuttuğum için özür dilerim :)Evde kocanın olmamışı 2 bebeğinız üstüne is sorunu sizin psikoljnizi bozmuş bence bosanilacak bir durum yok gibi ama siz daha ii sini bilirsiniz benim eşim mudur ve sabah 9 akşam 10 ramazanda 10 11 çalışıyor ve genelde izin kullanmaz mesela 3 aydır hiç uzun kullanmadi bizde bu kadar yoğun çalışmasına rağmen 3 yıldır bebek istyrz acaba bende mi böyle olcm diyorum eşim geleceği için Yükselmek için bu kadar çok çalışıyor bölge müdürü oluyor ve sürekli şehir dışında olcak sizi görünce çocuk yapmaktan korktum ama eminim eşiniz de böyle olmasını istemzdi sizi kendini daha iyi bir hayat sunmak için bir iş yapmaya çalışıyor kim sürekli koşturmak istesin evinde yan gelip yatmak varken bence maddiyat çocuklar eşinize olan özlem ve biraz dik başlı olmasından dolayı böyle skisip kalmisssiniz Rabbim yardimcin olsun inşallah kV KP anane bir tutam size yardımcı olsalar keşke
Once opcugu hak ettin@zeynoneskendinehas @polyanna23 Samsonn ipeqbojuqu @Meggieee K kedi annesi fundy @Elysiums YavruPancar eceezgi C caninfistigi WOLFROG nomunomuchua yesildelisi benyeniyimgaliba P pitho86 K kalbimsenisecti @prayforlosers
kızlar toplaşın tek tek yorum yapmıyım takibi zor oluyor.
Yalnız üşenmedim çağırdım ya tek tek bi öpücüğü hakettim.
Neyse şunu dicem,;
kiminiz bi işe gir çalış kiminiz eşinin meseleği ne, kiminiz dükkanda dur eşine destek ol demiş..
Hemen bi açıklık getireyim konuda ki sorunum maddi sıkıntılarımız değil.
Lanet olsun paraya ben onu takmıyorum, bi şekilde geçiniyoruz.
Benim derdim iş yapmayı beceremeyen ama ısrarla kendi işini yapmaya çalışan bu koca kafalı adamla.
Felaket habercisi gibi her anlattığı işe olumsuz yorum yapıyorum, işin kötü tarafı yaptığım tüm yorumlar tutuyor
Bişey söylediğimde, fikir verdiğimde asla dinlemiyor.
Lan dur bakiyim ne zırvalıyor bu insanlar bile demiyor.
Çok saygı duyduğu bi insan var eniştem, bi gün o dedi ki olmayacak böyle bi konuşayım kocanla.
konuş dedim, konuştu..
dialogu anlatıyorum;
-oğlum böyle olmaz bak yaşın geldi kaça, 2 çocugun var bıdıdbıdbıdbıdbıdbıdı...
+ya enişte öyle değil şimdi, bıdbıdıbıdbıdbıdbıdbıdbıdbıdbdıbdıbdbıdbdıbdıbdıbdıbdbdbdıbdıdbıdbbıdbıdbdıbdııdıdıdıdbdıbdıdbıbdbıbdıdıdbıdbıdbdbıdıdıbddbıdbdbıdbıdbdıdbdb....konuşmanın sonunda eniştemin yorumu;
hay çenenin bağına, ne konuştun arkadaş bi dinle!!
yani dinlemiyor, bi işe gir desem "ben emir altında ÇALIŞMAM" der.
demişliği var yani.
konu gerçekten para değil, yani ben çalıştım çalışınca şu oldu;
maaşımla elektriği, suyu, kirayı yatırdık ben avucumu yalamalara doymadım.
o ne yaptı bi akşam geldi nakliyede şöyle para var onu mu yapsam?
lokanta mı açsak? şu kadar insan gelse bu kadar kar bırakasdfghjk
ay bayılıcam yemin ederim.
bu kadar konuştum yazdım, bi çözüm yazın artık.
@zeynoneskendinehas @polyanna23 Samsonn ipeqbojuqu @Meggieee K kedi annesi fundy @Elysiums YavruPancar eceezgi C caninfistigi WOLFROG nomunomuchua yesildelisi benyeniyimgaliba P pitho86 K kalbimsenisecti @prayforlosers
kızlar toplaşın tek tek yorum yapmıyım takibi zor oluyor.
Yalnız üşenmedim çağırdım ya tek tek bi öpücüğü hakettim.
Neyse şunu dicem,;
kiminiz bi işe gir çalış kiminiz eşinin meseleği ne, kiminiz dükkanda dur eşine destek ol demiş..
Hemen bi açıklık getireyim konuda ki sorunum maddi sıkıntılarımız değil.
Lanet olsun paraya ben onu takmıyorum, bi şekilde geçiniyoruz.
Benim derdim iş yapmayı beceremeyen ama ısrarla kendi işini yapmaya çalışan bu koca kafalı adamla.
Felaket habercisi gibi her anlattığı işe olumsuz yorum yapıyorum, işin kötü tarafı yaptığım tüm yorumlar tutuyor
Bişey söylediğimde, fikir verdiğimde asla dinlemiyor.
Lan dur bakiyim ne zırvalıyor bu insanlar bile demiyor.
Çok saygı duyduğu bi insan var eniştem, bi gün o dedi ki olmayacak böyle bi konuşayım kocanla.
konuş dedim, konuştu..
dialogu anlatıyorum;
-oğlum böyle olmaz bak yaşın geldi kaça, 2 çocugun var bıdıdbıdbıdbıdbıdbıdı...
+ya enişte öyle değil şimdi, bıdbıdıbıdbıdbıdbıdbıdbıdbıdbdıbdıbdbıdbdıbdıbdıbdıbdbdbdıbdıdbıdbbıdbıdbdıbdııdıdıdıdbdıbdıdbıbdbıbdıdıdbıdbıdbdbıdıdıbddbıdbdbıdbıdbdıdbdb....konuşmanın sonunda eniştemin yorumu;
hay çenenin bağına, ne konuştun arkadaş bi dinle!!
yani dinlemiyor, bi işe gir desem "ben emir altında ÇALIŞMAM" der.
demişliği var yani.
konu gerçekten para değil, yani ben çalıştım çalışınca şu oldu;
maaşımla elektriği, suyu, kirayı yatırdık ben avucumu yalamalara doymadım.
o ne yaptı bi akşam geldi nakliyede şöyle para var onu mu yapsam?
lokanta mı açsak? şu kadar insan gelse bu kadar kar bırakasdfghjk
ay bayılıcam yemin ederim.
bu kadar konuştum yazdım, bi çözüm yazın artık.
Cozum yok bacim. Senin koca benim kaynanamin erkek versiyonu. Hatta biraz arastirsak ana ogul bile cikarlar. Suan bankaya 50.000 civari borcu var. Sebep, cevredekilerin yapma etme demesine ragmen girip batirdigi islerin zarari. Gencliginden beri boyleymis. Yas 60 hala ayni. Hala diyor ki banka kredi verse bilmemne isine giricem cok para var. Ve evet girdigi butun islere cok para var diye giriyor. Aynen de batacagi bagira bagira belli olan isler.
Esin 80 yasinda da olsa hala ayni olacak. Seviyorsan onu oyle sev, oksa, bagrina bas.
Canim çocuklar kaç yaşında benimkide aynı benim mesleğim var ama Para ancak ev kirası kredi borcu elektrik şu gidiyor eşim ise saçma işlerle uğraşıp evde Çocuklara bakiyorBunada şükür ..senin kocanven azinda cabaliyor ,uğraşiyor.
Benimki işsiz evde popuyu devirmiş sürekli tel elininde.
Cocuklar küçük iken zoruma gitmiyordu,cocuklarla ilgileniyordu birazda evin isleriyle ve ellinden geldigi kadar yemekte yapiyordu.
Fakat artik benim maas yetmiyor ,bir yiğin borc var ,ben bunun altinda eziliyorum ve adam bundan rahatsiz
Olmuyor.dedim bak ,ben artik yetişemiyorum borclar daha cok büyüyor ,biraz destek ol sende caliş.
Yok ,kilini kibirdatmadi.
Ulan cocuklar artik senin boyunu gecmiş ,utanmiyormusun .herkes sabah evden cikiyor o evde.
Sen bir erkeksin babasin ve cocuklarin geleceğiyle oynuyorsun onlarin rizkini
yiyorsun hicmi zoruna gitmiyor.
Ne yapsam yok adam yerinden kibirdamiyor.
Boşansam ..ne olacak ?cocuklar babalirinda durmak isterler cunku ben iş ev alişveriş temizlik ve birde bütün disari isleri derken sinirlerim bozuldu
Cabuk sinirleniyorum öfkleniyorum
fevri davraniş gösteriyorum, cocuklara karsi yeterlice sevgi ve sabir gösteremiyorum.
Eeee..nolocak ...boşandimmi ben yalniz kalacam.????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?