İnanacımı kaybetmekten korkuyorum :(

Munevvergul

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2012
944
275
323
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 yıldır eşîmden ayrıyım 1 yıldır da boşandım. Ama hala düzelemedim. Gelecekten çok umutsuzum. Allah a çok dua ediyorum ama düzelemedim. Bazen eski eşimin sosyal medya hesaplarına bakıyorum ve çok mutlu olduğunu görüyorum. Belki de yakında evlenir. Bense hala kötüyüm. O zaman diyorum ki ilahi adalet yok. Allah beni sevmiyor gibi saçma düşüncelere kapılıyorum. Ben ne yapıcam arkadaşlar, intıharı bıle düşünüyorum

sosyal medya da mutsuz olan kimse görmedim zaten ne hikmetse herkesin hayatı güllük gülistanlık
ayrıca ayrılmışsın bitmiş bundan sonra sadece mutluluklar dilemelisin üzüntüsüyle mutlu olamazsın zaten bırak herkes kendi mutluluğunu yaşasın ..
başına musibet gelen herkesi allah semiyor olsaydı bir tane sevilen kul bulamazdık bu musibetlerin hepsi birer imtihandır o gözle bakmak lazım ki mutlu olabilelim zor günler tabiki ama geçer gelecekten de kaygın olmasın allah karşına hep iyi insanlar çıkartır inşallah

Bir evliligi bitirmek kolay olmasa gerek. Ben evlenmedim ama nisan attim. 8 ay oluyor ve hala tamamiyle kapanmadi yaralarim. Ama ne olursa olsun hayat devam ediyor. Kendimi mutlu etmeye calisiyorum. Sende öyle yapmalisin.

Inancini kaybetmek intihari düsünmek yerine Allaha sigin. Dua et bol bol. Ve en önemlisi eski esini takip etmeyi birak. Birak mutlu olsun. Sen kendini düsün. Bazi konulari kapatip birdaha acmamak lazim. Oldu yasandi bitti. Bundan sonrasi insallah güzel olur senin icin. Bu dünyada insanin basina hersey gelebilir imtihan dünyasi sonucta.

İyi olursa kendinden, kötü olursa Allah’tan.

Allah sana akıl fikir vermiş, sen bunu kullanamadıktan sonra neden suçu ilahi adalete atıyorsun?

Madem çok inanıyorsun ilahi adalete belki ilahi adalet eşinin mutluluğu hak ettiğini düşündüğü için böyle oluyor. Sana ceza veriyor. Buna ne dersin?

başına her musibet gelen ALLAH beni sevmiyor mu diye düşünüyor. önce bakın ALLAH ın en sevdiği kul hz muhammed s.a.v in hayatına. doğmadan babası 6 yaşında annesi vefat ediyor. vatanından sürülüyor, taşlanıyor, başından aşağı pislikler atılıyor. bütün erkek çocukları ölüyor. hayat arkadaşı çocuklarının annesi hz hatice yi kaybediyor. sabredin bismillah deyip yeni hayatınıza başlayın bence. dua edin bol bol. ALLAH yardımcınız olsun...

Allah'ın en sevdiği kullarının hayatlarına bakarsan hangisi dünyada güllük gülistanlık bir hayat yaşamış. Rabbim en sevdiği kulunu bu dünyada imtihan eder ki, elmasla kömür birbirinden ayrılsın. Hak eden hak ettiğini bulsun. ilahi adalet elbette vardır. bazılarının hataları o kadar büyük ki Rabbim onların hak ettiklerini ahirette verecektir.
Bir insanın başında bir dert sıkıntı yoksa dönüp kendine bakmalı, Rabbim beni sevmiyor mu diye. İmtihanda olduğunu unutma. Demek ki Rabbim seni unutmamış seni imtihan ediyor. Sabretmeyi bilirsen mükafatı büyük olacaktır.
Seni kimse anlamasa bile Rabbim seni senden daha iyi biliyor. Ona sığın. Sakın intiharı düşünme. O zaman mutluluğu ebedi olarak kaybedersin. Rabbim sizleri kazananlardan eylesin.
Ayrıca sosyal medyada mutsuz hiç kimse görmedim. Herkes kendini olduğundan fazla mutlu gösteriyo. Ama insanların kendi içlerinde yaşadığı cehennemi onlardan başkası bilemez. Sen kendi hayatına bak. Geçmişe takılıp kalma. Hayat devam ediyor. arkana bakarak yürüyemezsin. daha çok düşer yara alırsın.

Benim de Şubat'ın 2 sin de erkek ayrılışımdan ayrılalı 1 yıl olarak.Ne geceler ne gunduzler yasadım.Alt ust oldum.İçim çıkıncaya kadar agladım..İçtim çok afedersiniz istifra ettim yine içtim,işlerimi salladım..Hala atlatamadım,adı gecse kötü olurum ama sosyal medya hesaplarıma bakacak olursanız,sanki bunların hiçbirini ben yaşamadım
Orda mutlu görunceksin ki karsıda ki acı ceksin,beni bıraktıgına uzulsun.Ben onsuz da ayakta durabilirim izlenimi o :)
beyfendi basarmış görünüyor

Böyle düşünmeye devam edersen daha çok mutsuz olursun. Seni bu dünyada mutlu edecek kişi eski eşin mi onun için mi yaşıyorsun, onun için mi geldin dünyaya. Önce kendin için yaşa. N derdi sıkıntısı olan insanlar var. Hastalıkla boğuşan, evladını kaybeden, evi olmayan, aç olan, eski eşin mutlu diye isyan edecek kadar zayıf olma.

Bilmîyorum. İçimde ona saymak istediğim laflar var. Çünkü evden ayrıldıktan sonra onunla bir kelime dahi konuşmadım. Her şeyi avukatım halletti. Mahkemeye bile gîtmedim. Bir ikî defa uzaktan gördüm. O kadar güzel bir kızdım ki kendisi elde etmek için elinden geleni yaptı. Sonra da burnumdan getirdi. Bir kez bile konuşmadı benimle. Ben bunları haketmemiştîm

önce şunları sorun kendinize
*mutlu olmayı istiyor muyum
*mutlu olabilmek için neler yapıyorum
sürekli mutsuz olmak basit bişey gibi görünse de psikolojik bi rahatsızlık aslında.bence ilk olarak eski eşinizin hayatını takip etmeyi bırakmalısınız ve kendinizi dinleyip kendiniz için bişeyler yapmalısınız, ilk olarak bi psikolog tan yardım almanız daha sağlıklı olur kanımca, intiharı düşünmek pek sağlıklı bi ruh hali değil çünkü

Bir insanla yolunuzu ayırmışsanız ona dair herşeyi hayatınızdan söküp atmanız gerekiyor. Onun sosyal medyadaki hesaplarınıza bakmanız sadece sizi geriye çeker ve bütün kötü yaşanmışlıklarınızı hatırlatır. Bunu kendiniz için yapmayın lütfen. Öncelikle hayata tutunmaya, işinize gücünüze bakmaya devam edin. Sonrası zaten geliyor. İnsanların hayatlarında başlarına öyle olumsuz şeyler geliyor ki yaşamak güç oluyor ama hayata tutunmayı bilmeli ve yolumuza devam etmeliyiz. Bize bu hayatta biçilen hikayenin sonunun nasıl olacağını kim bilebilir? belki sizin hikayenizin sonu herkesin imreniceği mutlu sondur. Size bahşedilene saygı gösterin, yaşayın hemde en güzel şekilde. Bence güçlü kaldığınız müddetçe ve inancınıza tutunduğunuz sürece bu güç savaştan galip olarak çıkacaksınız. Sadece kendinize inanın.

Şefkat tokadına layık olmak…

Şefkat tokadı…
Bu ifade taşıdığı sıfattan dolayı insana sıcak geliyor. Tokat kelimesi sinir bozucu olsa da “şefkat” kelimesi onu munisleştiriyor, ehlileştiriyor.

Başımıza bir müsibet veya bir bela geldiği zaman “ben ne yaptım ki, bu başıma geldi?” Veya “Neden ben?” gibi tokadı atanı incitici yerinmeler yerine “demek ki, yanlış bir iş yaptım” deyip tövbe etmek en doğrusudur. Çünkü madem şefkat tokadıdır, o halde demektir ki, bizim menfaatimizedir. Yanlış yapıyoruz demektir. Buna devam edersek çok daha büyük zararlar göreceğiz demektir. O halde bu yanlıştan geri dönmek lazım deyip istikameti bulmak en doğrusudur.

Bir de bunun bir iltifat-ı Rahmani olduğunu düşünmek ve öyle algılamak en doğrusudur. Yani şefkat sahibi Rabbimizin bizi unutmadığını ve sevdiği için ikaz ettiğini bilmektir.

Ve "Ey bu yerlerin Hâkimi! Senin bahtına düştüm. Sana dehâlet ediyorum ve sana hizmetkârım ve senin rızânı istiyorum ve seni arıyorum" (B. S. Nursi Sözler sh. 40) demek ve O’na yalvarmak lazımdır. Böyle algılanırsa hem kalben rahat olunur hem de büyük bir kâra dönüştürülmüş olur.

Düşün bir kere Âlemlerin Rabbi olan Allah (CC) altı milyar insan içinde seni hatırlamış ve sana manen haber göndererek dikkatli olman gerektiği yönünde mesaj vermiştir. Bu iltifata kızılmaz, bu iltifata sitem edilmez, bu iltifata ancak şükredilir, hamd edilir ve ikaz eden Zat’a teşekkürat bildirilir.
Ne mutlu o insana ki, böyle bir iltifata mazhar olmuştur.

Daha iki gun once basit bi telefon konusmasina denk geldim ve benu uzecek bisey duydum. Allahım herseyinde var bi hikmet ama cok inciniyorum sen sabrimi arttir sen beni bana birakma dedim. Iki gun sonra bana gizlenen bisey o telefonda duydugum sey sayesinde aciga cikti. Hayir neyde gizli ser neyde gizli bilemezsin. Evet her dk sabirli olamazsin ama bu is bisiklet kullanmaya benzer yokus cikmak baska deniz kenarinda gezmek baska karda gezmek bambaska. Hem baligin karninda kalan Hz Yunusuda Hz Eyyubude kuyulara atilan Hz Yusufuda mi sevmiyordu Mevlam bir kez bile basi agrimayan firavunu cok mu seviyodu. Bazen ben kendim ettgimide goruyorum, kimseye itiraf edemesemde Bu dunyada sozde herkes iyi kimse kalp kirmiyor ama bunca mutsuzluk nerden cikiyor? Mevlam sana bu dunyada firsat vermiski yeniden dog hatalarini gor her turlu kurtul hakli da olsan haksiz da olsan.. bugune kdr olan hic bsyi biz secmedik sonucta bosanmak icin kim evlenir, ama sen sabretki rabbim cicekler acmasina izin versin. Mevsimi gelmeden hic bsy olmaz simdi domates yazin portakal yiyebilirmisin olmaz tad vermez zamani sen secme en uygunu sana gelcek ztn..

Gerçekler içimi çok acıtıyor. Geçmişte yaşadığım kötü günler ve bundan dolayı bir daha yuva kuramayacak olmam beni çok üzüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…