İnanacımı kaybetmekten korkuyorum :(

Oncelikle onun mutsuzlugunu istemekten vazgecer ve o insan yokmus gibii davranirsan mutluluga baslmis oolacagini dusunuyorum..eger o adam olsaydi zaten suu anda bu durumda olmazdin ,bence sen kendi adina ondan kurtulduguna seevinmelisin.ve alllaha havale etmelisin..sonrasi kendiliginden gelecektir..ben 1 aydir esimden ayrym derimki biri girse hayatina buna dunyanin kac bucak oldugunu gosterse, cunku benim esim benim kiymetimi anca oyle anlayacak..bence sen de boyle dusun, allaha birak..gez dolas mumkun oldugunca sosyal !edyadan uzak dur..

senn öncelikle kendine güvenin kalmamış. madem buşandın ve tek yaşamayı sectin ayaklarının üzrinde durmayı başarmalısın. kendine güvenmelisin. sürekli eski eşinin ne yaptıgını ne ettigine bakıyosan işin zor geçmişe dönük yaşamayı bırak. bu hayat senn sen teksin o nasıl bi hayat kuruyosa ve mutluysa sende olabilirsin sende bi düzen hayat kurabilirsin. nasıl ama diye sorma hersey senn elinde. çevreni dieştir sosyalleş. ama aklı basında bi şekilde sosyalleş.

Canim boyle dusunmene uzuldum, rabbim buyuktur ben bes vakit namazimi kilmam ama basimiza gelen seylere dayanabiliyorsak bile yukardaki sayesinde...o kullarini birakmaz...sabretmek gerek...hayatta sukrettmek icin bile o kadar cok nedenimiz varki..ben esjmden ayriyim ama ailem var ve onlara acimi bile gostermeye cekiniyorum onlar benim iicin cirpinirrken benm icin cirpinmayan insan icinmi bu insanlarri uzucegim diyorum..ve en onemlisi de sagligin yerinde mi, bunun icin bile buyuk bir nimet olark bakmak gerekiyr bircok seye..hayattaki mutlulugumuz bir erkegemi bagli bu kaadar mi basit hayatimiz.

Onun ne mal olduğunu çok iyi biliyorum. Ama bu durumu yaşamayan bilemez işim olduğu halde ayaklarım üzerinde durduğum halde bu toplumda boşanmış kadına karşı hep bir ön yargı var. Eski eşimden çektiğim yetmezmiş gibi bir de toplumdan çekmek ve bunun karşılığında bana bunları yapan erkeğin hiç bir şey olmadan hayatına devam etmesi beni deli ediyor. Ailem de çok üzülüyor ama elimde değil. Onun bu evliliği de sırf evlenmek için yaptığına adım gibi eminim. Çünkü kendisi bana derdiki hep kendi ailemden bir kızla asla evlenmem ne olduklarını biliyorum derdi. Çünkü tüm sülale pislikler. Kimsenin onla evlenmeyeceğini bildiği için ailesinden bir kızı seçti ama dilerim benim bütün hakkım burnundan fitil fitil gelir. Hatta bir kez taksiye bindim boşandıktan sonra, beni tanımayan taksici bile uyardı abla sakın şu taksiye binme diye. Niye dedim abla onlar çok pislik insanlar kim falan dedim baktım bunun ailesinden bahsediyor. Anlayacağınız canımı kurtardım. Ama elimde değil çok üzülüyorum bunların benim başıma gelmesine.

biz insanoğlu çok sabırsısız , istiyoruz ki hemen cezasını çeksin ,
istiyoruz ettiğimiz dualar hemen kabul olsun ..
Allah ın sevdiği bir kulsanız , hayırsız dualarınız kabul olmaz zaten , hayırlılar kabul olur ..
bir adamı sevdim 3 yıla yakın konuştuk , sonra sudan sebepten ayrıldı
geri dönsün diye ne dualar ettim , ağzım yoruluyordu dua etmekten
bir yıl her gün dua ettim , baktım dönmüyor , hatta tam tersi gününü gün ediyor
facebook hesabından nişanlandığını gördüm , benim facem yoktu
herneyse gel zaman git zaman , bunun nikahı da oldu düğünden aylar öncesi hepsini biliyorum
ama o benim bildiğimi bilmiyor
bir gün telefon geldi ondan , telimiz vardı silmemiştik , bayramlarda bir mesaj o kadar dı
hayırdır dedim , ya sizin oralarda bir işim çıktı yardımcı olabilirmisin dedi
olayım tabi dedim , kendini dürüst olarak tanımlardı hep , sakınca görmedim dürüst olduğu için eşine söylemiştir mutlaka dedim , her neyse geldi bu karşıladım , evlendiğinden felan bahsetmedi ..
işini hallettik gayet de mesafeliydim , bana bu akşam burda kalıyım beni gezdir dedi , bende merak edenler olabilir senin gitmen daha iyi dedim , merak eden kimse yok , hatta bu gece beraber otelde kalsak ya dedi ..
ve o laftan sonra anladım ki " ettiğim duaların kabul olmamasının" bir nedeni varmış ...

5 yıl sonra sevdiğim dürüst olduğunu zannettiğim bir adamın ne kadar karaktersiz olduğunu öğrendim ya la dedim , seni eşine söyleyeceğim dedim korkuttum , tekmeyi de bastım , arkasına bakmadan kaçtı :)

sen haklı olabilirsin ve bunu kimseye anlatamazsın anlamazlar işlerine gelmez.yaşadıkların kötü şeyler olabilir ama bunları bi kenera bırakmalısın yaşadın ve bitti koca bi kabustu uyandın artık geçti. milletin tabusu dul kadına bakış acısı kötü olabilir ama sen kendini bildigin sürece sennle iligli bi sıkıntı yaşanmaz. gerisini salla gitsin. bak ne güzel çalışıyomususn kendi paranı kendin kazanıyomussun ya çalışmasaydın. ne kdr kötü degilmi. üzülme bende sevinki böyle insanlardan kurtulmussun. artık bi yerden başlamalısın. Allah yardımcın olsun

Canım ben senin diğer konularını da biliyorum. Neden kendine eziyet ediyorsun?

Sende kendine bir sosyal medya hesabı aç. Instagramın var mı mesela? İçtiğin kahvenin bile resmini çek yalanda olsa kocaman bir gülümsemeyle. Ben kullanmıyorum bu tip hesaplar ama bence oradan kendine baktıkça kendini mutlu olduğuna inandıracaksın.

İşin gücün var, bağımsızsın. Neden hayatı kendine zehir ediyorsun ya? Git bir kozmetik mağazasına bas paraları kozmetiğe parfüme, şık şıkıdım giyin git bir restorant ta yemek ye. Bir stüdyoya git boydan bir resim çektir.

En güzel günlerin heba oluyor ya. Yakın olsak inan gel beraber takılalım diyeceğim.

Teşekkür ederim ama elimde değil gelecekten hiç bir şey beklemiyorum sanki yine kötü şeyler yaşayacağım gibi geliyor. Insanlardan öyle bıktım öyle bıktım ki yakın akrabalarımla görüşmüyorum çünkü boşanma sürecinde çok kırıldım. Bir kaç arkadaşım var son zamanlarda onlarla da görüşmüyorum sanki hayat durmuş ve ben hep bu acıları yaşayacağım ben böyle nereye gidiyorum bilmiyorum

Toplum falan diyorsunuz ama bence gözünüzde büyütüyorsunuz . Boşandınız mı boşandınız o zaman kimin ne dediğinin ne yaptığının ne önemi var siz istemedikçe önemsemedikçe . İnanın sizin boşanmış dul olmanıza gerek yok . Bayan olmanız yetiyor o yüzden . Boşanan ayrılan veya dul kalan kocalardan evlenmeyenini çok zor bulursunuz . Ayrıldım evlendi diye de üzülmeyin . İmtihan kelimesini de sosyal medyada öğrendim ben . Bana göre hayatımın direksiyonu benim elimdedir . Sağa sola çeviririm ama ne kadar az çukura düşersem o kadar iyidir . Ama hiç kimse hiç bir olay içinde inancıma Allahıma isyan etmem. Genelde de kendim ettim kendim buldum derim . Sosyal medyada da öyle üzüntülü pek bir şeyler göremiyorum . Herkes bir güllük gülistanlık Hayat güzeldir sende keyfine bak üzme kendini konu sahibi sen inanırsan herşeyin iyi olacağına bir bakmışsın herşey değişmeye güzelleşmeye başlıyor

Senin gibi eşinden boşanmış yada boşanma sürecinde olan hanımlardan oluşan bir terapi gurubu bulabilir misin? İnan bu sana çok iyi gelecektir.

Münevver güçlü ol, hayattan korkma. Biz insanız, gelecekte de olumsuz şeyler yaşayabilirsin bu son derece normal. Kimsenin hayatı dört dörtlük değil.

Git akrabalarının karşısına dikil, korkularınla yüzleş. Kendini yalnızlığa mahkum etme. Ben seni böyle görmek istemiyorum ya, toparlan lütfen.

Bir de size sunu yazmak isterim ki, toplumumuzda artik bosanmis pekcok insan var kadin-erkek, bosanmis insanlara artik kotu gozel degil, normal gozle bakiliyor kuzum.

Toplumdan ziyade bence siz kendinizi bosandiginiz icin degersiz goruyorsunuz, mutsuz hissediyorsunuz, basiniza gelenlerden dolayi. Yoksa kimse sizi damgalamiyor, mesleginizden dolayi icinde bulundugunuz sosyo-ekonomik grup , hele hic . Cevreniz size kotu bakmiyor, siz kendinize kotu bakiyorsunuz insanlar da oyle dusunuyor saniyorsunuz. Bosanmis olmayi bu kadar buyutmeyin.

obiviyante cok hakli bence, gencsin, guzelsin, hayati kendine zindan etme. Aynen onun dedigi gibi, bekarsin ev gecindirme derdin yok, giyin, kusan, parfumler sur , hayata guzel bak, o herifi de s...tiret artik Allah askina. Bekar olmanin en guzel tarafi hesapsiz kitapsiz kazandigin parayi yiyebilmek degil mi

Eski kocana gelince, gercekten sevdigin asik oldugun biri olsa ask acisi cekmeni anlarim ama oyle bir durum da yok ki. Sevmedigin adamin hayatindan sana ne sekerim ? Yola cop posetini biraksan, biri de gelip o copu alip gitse , ah copumu aldilar, vah copumu aldilar diye aglicak misin?

Son düzenleme:
Inanc konusunda tek bir sey soyleyecegim.

Kendine guven! Guzel bir kadinsib muhakkak, akillisinda. Olunsuzluklari dusunme. Cik gez dolas. Havayi kokla. Nefes alabildigin surece mutlu olmak hakkin. Sen olumsuzluklari dusunursen hakkini kaybedersin ve kimseyi auclayamazsin. Kendine gel ve gulumse, kitap oku kendine kahve yap film izle ... Once kendini bul hemen evlilik Orunlu degil zorunda da degilsin.

Once kendini tatmin et. Evlilik tamamlanmak icindir kabul ama once seni kim tammalayabilir gormen icin kendini taniman lazim bu da eski esini takip etmekle olmaz.

Elimde değil yapamıyorum. Ben bu toplumda gencecik yaşımda dul damgası yerken o 36 yaşında gününü gün ediyor. Benim hayatımı mahvetti ama hiç bir bedel ödemedi Ben kendi halime ağlıyorum
Sen dul dehilsin bekarsin.

dul kocasi vefat etmislere denir

Arkadasim, inancli biri oldugunuzu soylediginiz icin yazacagim musluman oldugunuzu farz ederek.

Kur'an-i Kerim'i okursaniz bosanmanin ne kadar dogal bir surec oldugunu anlarsiniz.

Kendinizi harap etmeyin. Hayatinizi kurmaya bakin. Bize yazili tek bir erkek yok bu dunyada.

münevver kardeşim üzülme ben de boşanmış bir kadınım.atlatacaksın,takibi bırak benim eski eşim de evlendi benden hemen sonra beni aldattığı kadınla.çocukları da var ama onuda aldatıyor.ufak bi deneme yaptım çünkü. face den fake adres alıp yazdım,bir kaç sene sonra.adam bekarım diyor,buluşalım diyor..neler neler.yani ben bu karaktersizden kurtulmuşum.herşeyde bir hayır var.Allah seni ona layık görmedi işte.Senin için daha güzel planları var.ayrıca illaki evlenmek zorunda değiliz,ye iç gez kendine bak.o hayatını hiçlikler için harcarken sen sevap yap allaha sığın.

Bu mutsuzluğun kocanı hayatının merkezine koyman yüzünden
Bir çok insanla aynı hataya düşmüşsün
Boşanmak, hayatını değiştirmek kolay bir iş değil ancak yıkılacak bir iş de değil
Düşün ki ölecek evlatlarının başında bekleyenler var bu dünyada
Evliliği, eşi her şeyin temeli sayarsan, boşanınca da boşlukta kalırsın
Sen kocandan önce de vardın, ondan sonra da varsın, Allah ömür verdikçe de var olacaksın
Sadece dua etmek değil de, düşünce yapını da revize etmen gerek
Bunu hiç bir doktor, hiç bir yardım sağlayamaz, sen yapacaksın
Dua ile Allah'ı sorgulamak yerine, kendini sorgula, Rabbim kusursuz olandır, kusurları olan, göremeyenler biziz

Allah bir sIkIntI verirse o sIkIntinin ardindan bir de hediye verirmis. Genelde de artik en dayanamadigin zamanda. Bence sabrinin mukafatini alacagin donemdesin. Biraz daha sabir. Onu da takip etmeyi birak. Takip ettigin surece bu girdaptan kurtulamazsin. Belki de takip ettigini tahmin ettigi icin mutluluk pozlari veriyordur. Ben de facebookta bakinca cok mutlu gorunuyordum o donemler ama gel icimi sen bana sor.
Onune bak. Gunes hergun yeniden doguyorsa asla umidini kaybetmemeli insan. Elbet senin icinde de cicekler acacaktir birgun. Her kisin bir bahari vardir. Insanlar caresiz hastaliklara kapiliyorlar, Allah korusun evlatlarini yitiriyorlar yine de sabrediyorlar. Yasamlarina devam ediyorlar. Allah kimseye tasiyamayacahindan fazla yuk vermez. Bu senin sinavin. Sabetmeye devam. Allah baska dert vermesin. Ne guzel ozgurum artik diye dusun. Bakis acini degistir biraz da. onu takip ederek onu dusunerek, o mutlu ama ben onun yuzunden dul kaldim diye dusunerek hayatini cehennene cevirme. Bu dunyada cenneti de yasamak senin elinde cehennemi de. Dusunce tarzini degistir. Yasami kacirma. Bak onu takip ederek bir yilini kaybettin. Hic de duzelmedin. Daha kac yilini kaybetmek istersin ki. Anin tadi i cikar. Oh be evkenmeden onceki gibiyim ozgurum hayat benim hayatim gencim yeniden de sevebilirim diye dusun. Bakis acini degistir. Agaclarda her sene yapraklarini atiyorlar ve yeni yapraklar cikariyorlar tazeleniyorlar. Kuslara bak ciceklere bak. Yasami neden kaciriyorsun ki. Keyfini cikar anin. Bak onsuz da yasayabiliyorsun. Bir kisi gitti hayatindan diye butun hayatini ona takip ederek bir cok seyi kaciriyorsun farkinda misin. Bak koskoca iki yilini kaybettin. Bir de bakucaksin ki yaslanmissin ama hala sen ay i yerdesin. Oysa dunya sen ayni yerde olsanda olmasan da donuyor. Sen de yasana kaptir kendini. Hayat o degil. O kurumus bir taprakti senin icin sonbahar geldi sen yapragini attin. Simdi taze yapraklar cikartma zamani. Sevgiyle kal. Inancini da asla yitirme. Allah sevdigi kullari sinav edermis.

Hepinize çok teşekkür ederim dediklerinize katılıyorum ama bazı şeyler elimden gelmiyor bazen kendimi çok fazla bırakıyorum. Umarım güzel günlerimi de bir gün buraya yazabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…