- Konu Sahibi Munevvergul
-
Canim boyle dusunmene uzuldum, rabbim buyuktur ben bes vakit namazimi kilmam ama basimiza gelen seylere dayanabiliyorsak bile yukardaki sayesinde...o kullarini birakmaz...sabretmek gerek...hayatta sukrettmek icin bile o kadar cok nedenimiz varki..ben esjmden ayriyim ama ailem var ve onlara acimi bile gostermeye cekiniyorum onlar benim iicin cirpinirrken benm icin cirpinmayan insan icinmi bu insanlarri uzucegim diyorum..ve en onemlisi de sagligin yerinde mi, bunun icin bile buyuk bir nimet olark bakmak gerekiyr bircok seye..hayattaki mutlulugumuz bir erkegemi bagli bu kaadar mi basit hayatimiz.Vallahi dostum, hayatta adalet yok. Tuzukuzu insanlar imtihan vs diyorlar ya, ben artik buna hic mi hic inanmiyorum. Kader, kismet ne derseniz diyin , hicbir sekilde dagiliminda adalet yok.
Ben de cok mutsuzum, sevdigim erkek hayatinda yapabilecegi en kotu seyi bana yapti. Boyle bir seyi yapabilecegini bilmezdim, ama yaptigi kisinin ben olmasi beni ayrica soka soktu.
Neyse, konuya geleyim, yillarca mutlu olucam, guzel bir ask hayatim olacak diye bekledim, elde var 0. Hayat kimilerinin tabagina cok cok guzel pastalar koyuyor diyeyim, ben elimde tabagim bekliyorum. Madem hayat baskalarina bedavadan mutluluk veriyor, bana da versin diyorum, isyan ediyorum, benim o insanlardan ne farkim var ? 28. yilimda artik ben de isyandayim, hayat benim mutlu olmami istemiyor.
Allah eger bu b.k kaderi alnima yazdiysa, bir gun isyan edecegimi de hesaba katmistir zaten, bunun gunahi bana yuklenemez. Ben de Allah'in benim mutlu olmami istemedigini dusunuyorum, madem oyle isyan edersem de kusura bakmasin. Ben peygamber degilim, sabrim bir yere kadar. Siz de sadece bir insansiniz, isyan etmeniz normal tabi ki. Ben dua etmiyorum artik, bu saate kadar ettim de ne oldu, karsiligi sevdigimden kazik yemek oldu. Bu saatten sonra etmenin benim icin bir anlami yok bence, hatta etmesem daha iyi bile olabilir.
sen haklı olabilirsin ve bunu kimseye anlatamazsın anlamazlar işlerine gelmez.yaşadıkların kötü şeyler olabilir ama bunları bi kenera bırakmalısın yaşadın ve bitti koca bi kabustu uyandın artık geçti. milletin tabusu dul kadına bakış acısı kötü olabilir ama sen kendini bildigin sürece sennle iligli bi sıkıntı yaşanmaz. gerisini salla gitsin. bak ne güzel çalışıyomususn kendi paranı kendin kazanıyomussun ya çalışmasaydın. ne kdr kötü degilmi. üzülme bende sevinki böyle insanlardan kurtulmussun. artık bi yerden başlamalısın. Allah yardımcın olsunOnun ne mal olduğunu çok iyi biliyorum. Ama bu durumu yaşamayan bilemez işim olduğu halde ayaklarım üzerinde durduğum halde bu toplumda boşanmış kadına karşı hep bir ön yargı var. Eski eşimden çektiğim yetmezmiş gibi bir de toplumdan çekmek ve bunun karşılığında bana bunları yapan erkeğin hiç bir şey olmadan hayatına devam etmesi beni deli ediyor. Ailem de çok üzülüyor ama elimde değil. Onun bu evliliği de sırf evlenmek için yaptığına adım gibi eminim. Çünkü kendisi bana derdiki hep kendi ailemden bir kızla asla evlenmem ne olduklarını biliyorum derdi. Çünkü tüm sülale pislikler. Kimsenin onla evlenmeyeceğini bildiği için ailesinden bir kızı seçti ama dilerim benim bütün hakkım burnundan fitil fitil gelir. Hatta bir kez taksiye bindim boşandıktan sonra, beni tanımayan taksici bile uyardı abla sakın şu taksiye binme diye. Niye dedim abla onlar çok pislik insanlar kim falan dedim baktım bunun ailesinden bahsediyor. Anlayacağınız canımı kurtardım. Ama elimde değil çok üzülüyorum bunların benim başıma gelmesine.
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 yıldır eşîmden ayrıyım 1 yıldır da boşandım. Ama hala düzelemedim. Gelecekten çok umutsuzum. Allah a çok dua ediyorum ama düzelemedim. Bazen eski eşimin sosyal medya hesaplarına bakıyorum ve çok mutlu olduğunu görüyorum. Belki de yakında evlenir. Bense hala kötüyüm. O zaman diyorum ki ilahi adalet yok. Allah beni sevmiyor gibi saçma düşüncelere kapılıyorum. Ben ne yapıcam arkadaşlar, intıharı bıle düşünüyorum
Teşekkür ederim ama elimde değil gelecekten hiç bir şey beklemiyorum sanki yine kötü şeyler yaşayacağım gibi geliyor. Insanlardan öyle bıktım öyle bıktım kiCanım ben senin diğer konularını da biliyorum. Neden kendine eziyet ediyorsun?
Sende kendine bir sosyal medya hesabı aç. Instagramın var mı mesela? İçtiğin kahvenin bile resmini çek yalanda olsa kocaman bir gülümsemeyle. Ben kullanmıyorum bu tip hesaplar ama bence oradan kendine baktıkça kendini mutlu olduğuna inandıracaksın.
İşin gücün var, bağımsızsın. Neden hayatı kendine zehir ediyorsun ya? Git bir kozmetik mağazasına bas paraları kozmetiğe parfüme, şık şıkıdım giyin git bir restorant ta yemek ye. Bir stüdyoya git boydan bir resim çektir.
En güzel günlerin heba oluyor ya. Yakın olsak inan gel beraber takılalım diyeceğim.
Onun ne mal olduğunu çok iyi biliyorum. Ama bu durumu yaşamayan bilemez işim olduğu halde ayaklarım üzerinde durduğum halde bu toplumda boşanmış kadına karşı hep bir ön yargı var. Eski eşimden çektiğim yetmezmiş gibi bir de toplumdan çekmek ve bunun karşılığında bana bunları yapan erkeğin hiç bir şey olmadan hayatına devam etmesi beni deli ediyor. Ailem de çok üzülüyor ama elimde değil. Onun bu evliliği de sırf evlenmek için yaptığına adım gibi eminim. Çünkü kendisi bana derdiki hep kendi ailemden bir kızla asla evlenmem ne olduklarını biliyorum derdi. Çünkü tüm sülale pislikler. Kimsenin onla evlenmeyeceğini bildiği için ailesinden bir kızı seçti ama dilerim benim bütün hakkım burnundan fitil fitil gelir. Hatta bir kez taksiye bindim boşandıktan sonra, beni tanımayan taksici bile uyardı abla sakın şu taksiye binme diye. Niye dedim abla onlar çok pislik insanlar kim falan dedim baktım bunun ailesinden bahsediyor. Anlayacağınız canımı kurtardım. Ama elimde değil çok üzülüyorum bunların benim başıma gelmesine.
Senin gibi eşinden boşanmış yada boşanma sürecinde olan hanımlardan oluşan bir terapi gurubu bulabilir misin? İnan bu sana çok iyi gelecektir.Teşekkür ederim ama elimde değil gelecekten hiç bir şey beklemiyorum sanki yine kötü şeyler yaşayacağım gibi geliyor. Insanlardan öyle bıktım öyle bıktım kiyakın akrabalarımla görüşmüyorum çünkü boşanma sürecinde çok kırıldım. Bir kaç arkadaşım var son zamanlarda onlarla da görüşmüyorum sanki hayat durmuş ve ben hep bu acıları yaşayacağım ben böyle nereye gidiyorum bilmiyorum
Sen dul dehilsin bekarsin.Elimde değil yapamıyorum. Ben bu toplumda gencecik yaşımda dul damgası yerken o 36 yaşında gününü gün ediyor. Benim hayatımı mahvetti ama hiç bir bedel ödemediBen kendi halime ağlıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?