İnanacımı kaybetmekten korkuyorum :(

Gercek su; siz uyumlu bir cift degildiniz ve evliliginiz bitti. Birlikte olsaydiniz yine mutsuz olacaktin. Rabbim seni o yoldan kurtardi ve yeni bir sans verdi.
Eger sen hala ilk gunki gibi davranirsan, yapacak hic bsy yok. Ne dersek diyelim duzelemezsin
Evlenip evlenmeyecegini bilemeyiz.
belki sagligini kaybedeceksin anneni babani kaybedeceksin belki cok daha buyuk sorunlar yasayacaksin ama yine bir gercek daha varki bu dunya bitecek. Olum var.
Ve en onemlisi ne yasadigin deil nasi yasadigin nasil baktigin. Boyle davranirsan melek kdr masumda olsan kaybedersin. Ahirette asil mukafati alamazsin. Sen hala yuzeydesin en derine inip acini yasamalisin acinla barismalisin. Her sey kendi elinde.

YSeşekkür ederim buradaki yorumlar beni rahatlatıyor. Ama hayatın yükünü taşıyamıyorum. Bazen öyle oluyorki yemek bile yemeden öyle yatıyorum

Sadece dua edeceğim ve her şey iyi olacak, çünkü ben inançlıyım, iyiyim ve dua ediyorum düşüncesine kapılırsan hayatın boyunca hayal kırıklığı yaşarsın.

Bu dünyada herhangi bir dine mensup olmayan, dua etmeyen fakat rahat hayatlar yaşayan milyonlarca insan var. Ha bu da bişey mi bunlar iyi insanlar diyelim hak ediyorlar iyi hayatları bir de inançlı/inançsız insanlara, hayvanlara işkence yapan, katil, tecavüzcü, kötü kalpli ama yine de sorunsuz yaşayan insanlar var. Yanında günahsız olduğuna inanılan ama dünyaya fakir bir ailede ya da genetik hastalıklarla gelmiş bebekler...

Bütün bunları göz önünde bulundurduğunda dünya sana çok adil bir yer gibi geliyor mu? Herşey dua ile olmuyor malesef, dua senin rahatlamanı sağlayacak bir ibadet, lamba cininden dilek dilemiyoruz. Iyiliklerin ve kötülüklerin öbür dünyaya bırakıldığını düşünmeye başla ve hayatının iplerini eline al bence.

Zorlu bir dönemden geçerken benzer düşüncelere kapılmıştım ve düşüncelerimi bu şekilde değiştirerek hayata tekrar bağladım. Umarım size dr yardımcı olur. Pes etmek yerine kendinizi sevin ve güzel bir hayat yaşamak için çabalayın, başkalarının vereceği mutluluklar geçicidir unutmayın...

Allah sevdigi kullari imtihan edermis. Sevmedikleri ile de hic ugrasmaz obur dunyada cezasini verirmis. Firavunun basinin bir kez bile agrimadigini biliyor musun? Su an sinavdasin. Sabretmelisin. Belki de bu senin degil de eski esinin sinavidir. Bunu bilemeyiz. Ama zaten kimse yuzde yuz mutlu degil. Mutlak mutluluk diye birsey yok. Artik onunuze bakmalisin. O adami da takip etmeyi birak lurfen. Belki senin onu takip ettigini de tahmin ediyordur da o yuzden mutluluk fotograflari koyuyordur. Gecmisle yasamak en buyuk hata olur. Bittigini kabul edip yeni hayata merhaba demek gerekiyor.
Sana yaptiklarini getir aklina kotu oldugun zamanlarda.
Gececek bunlar. Sabret. Elbet sonsuza kadar surmeyecek bu durum. Azcik gayret.
Allah yardimcin olsun.

tatlim oncelikle ne ilksin nede sonsun bende seninle ayni durumdayim konularima bak istersen cokkk acilar cektim ben yazin ayri yasamaya basladim esimden ve simdi resmen bosandim hemde dava geceli henuz bir ay bile olmadi senin daha guclu olman lazim haaa ben bakmiyormuyum onun profiline bakiyorum ama ayni zamandada kendimde disari yonuk yasiyorum gezmeye tozmaya basladim gunumu gun ediyorum namazlarimi aksatmiyorum sende boyle dusun sen icine kapandikca ilerleyemezsin guzel kardesim seni cok iyi anliyorum inan ki bende snein gibiydim ama baktimki boyle ilerleyemiyorum taktigi degistirdim onlardan oncede yasiyorduk onlarsizda pekala yasariz be canim kardesim takma hic sende guzel guzel resimler yukle profiline gununu gun et ve isyan etmen seni mutlu etmez aksine mutsuz eder sukret Rabbine dahada sarilll namazlar kil kuranlar oku Rabbim beni bu durumdan kurtar diye dualar et goruceksin ki hersey yoluna gircek

inancli olursam kesin tıkırında bi hayatim olur diye mi inaniyordun?
imtihan dunyasindayiz.. Peygamberler Allah'in sevgili kulu olduklari halde ne sıkıntılar yasamislar.. biz kimiz ki..
hem her sey bu dunya demek degil, ahirette ceza cekmek daha zor.. sen Allah a havale et ve O'na sigin..
bosluktasin simdi demek..
eski esini takibi birak, boyle yaparak iyilesme surecini uzatiyosun..

Olan olmuş bırakın geçmişi önünüze bakın .kendinize ilgi alanları yaratın boş kalmasın beyniniZ ki gereksiz kişileri düşünecek vaktiniz olmasın. Herkesin yaşamında zorluklar olabiliyor Allah sağlık versin gerisi teferruat. Kendinize yazık etmeyin.tekrar birini seversiniz hatta daha fazla belki de belki yine üzülür yine seversiniz..anı yaşayın geçmişi değil. Çok mutlu olun inşallah ve unutmayın ki en değerli sizsiniz

Böyle zamanlarda en sevdiğim dualardan biri şudur ki "Benim Rabbim bana yeter, O'ndan başka bir ilah yoktur, ben O'na güvendim, Büyük arşın Rabbi O'dur." Bunu büyük bir inanç ve teslimiyetle okuyunca öyle huzurlanır, güven duyarım ki. O'na teslim olmak gerek, Allahım diyeceksin sana bırakıyorum... Ve unutacaksın. Dua Allah'ı sınayarak olmaz. O'na bırakıp hayırlısı diyeceğiz, o zaman ne olursa, nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın Hayırlı olan olmuştur.

Yaşadıkların kendine güvenini sarsmış olabilir, ama bunu sana hiç kimse yapmaz, sen yapıyorsun. Mutluluğunu kendine bağlamalısın, başka şeylere bağlanan mutluluklarda hüsran kaçınılmaz.

Rabbim sağlık versin gerisi zamanla hallolur.

ben senin konularını okuyorum ve ne diyorum biliyor musun? keşke boşanmasaydın diyorum.çünkü boşanmanın sana bir faydası olmadı.her şekilde eziyet çekiyorsun.kocanın ve ailesinin yaptıgı yapacagı eziyetlerden çok daha fazlasını kendine yapıyorsun.keşke biraz kendini tartıp boşansaydın.

Ayrılma nedeninizi öğrenebilir miyiz ????

Cnm inan bana tam anlamiyla mutlu insan yoktur. Herzaman biseyler eksIktir herkeste.. Bende bazen kendimce o kadar zorlaniyorum ki, nefes almak bile zor geliyor. Baskalarinik dertlerini duyunca, görünce keske o bende olsa da kendi derdim gitse dedigim de olmustur. Isyan ettigim, yasamak istemeyisim de olmustur.. Ama hala hayattayim, hala yasiyorum. Allah beni hic birakmadi, ben Onu unutsam uzaklassam da birakmadi. Bende artik derdimle barisIk olmaya sabretmeye calisiyorum. Biliyorum ki hersey gecici bu hayatta. SIkinti da mutluluk da.. Kendiki motive edecek biseyler bul, kendini yipratma cnm. Ve en önemlisi gelecege umutla bak. Yanliz degilsin. Seni senden daha cok seven bir Rabbin var..

Canım neden inancını kaybetcegıne ınancına sıgınmayı dusunmuyorsun?Ben yakın zamanda bosandım ve her fırsatta Kur'an-ı Kerim ve dualar okumaya karar verdım..Manevı huzuru buldugunda ve saglıklı oldugunda hıcbırseye uzulmemıze gerek yoktur..İçin rahat etsın uzulme..Kac yıl evlı kalmıstın ..

Kardeşim, içinde bulunduğun ruh halini anlayabiliyorum, yaşadığın olumsuz tecrübeden dolayı geleceğin de olumsuz olacağını zannediyorsun, benim de böyle sandığım zamanlar oldu ama anladım ki kendimi boşuna üzmüşüm.
Çoğu arkadaşın dediği gibi burası imtihan dünyası ve inançlı kulları Allah, bazı hikmetlerden dolayı üzüntülerle sınar, inançsızları ise ahirete kadar rahat bırakır, bu yüzden doğru olan başımıza gelen her şeyden ne öğrenirim ne ders alırım diye bakmaktır, bu şekilde başımıza gelen musibeti kazanca çevirebiliriz....
Ruh haliniz doğal olarak yıpranmış bunun için terapi alsanız çok faydalı olur, sonra kendinize meşgale bulun, istemeseniz de bir şeylerle oyalanın, kafanız dağılacaktır yani aklınıza gelen olumsuz hiç bir şeyi düşünmeyin ve Allah'tan ümidi kesmeyin, O'na sığınırsanız imtihanı başarıyla atlatırsınız inşallah ve unutmayın 'Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır' bu, kötü zamanlar mutlu günlerin müjdecisi inşallah :)

Merhaba arkadaşlar eski eşimin ailesinden biriyle nişanlandığını öğrendim. Ama bu durum çok içime oturdu. Onu sevmiyorum kendi ailesinden biri de başına bela olacak ona da eminim ama elimde değil yapamıyorum ben hala düzelemedim o ise nişan evlilik kendi hayatına bakıyor. Ben nasıl iyi olacağım bilmiyorum ne olur bir fikir verin kimseye de bir şey anlatamıyorum

ohoooo o hayatını yasasın sende ölmeyı dusun pardon da ne için kim için !! ya bıraz Allahın verdıgı cana saygınız olsun be arkadas bu kadar mı dustunuz

Unutmak istemedigin icin, unutamiyorsun ..
Kurtulmak istemedigin icinde kurtulamiyosun..

Oncelikle esini takip etmekten vazgec , hayat herseye ragmen devam ediyor ..
Ne ilk ayrilan sensin nede son olacaksin.

Elimde değil yapamıyorum. Ben bu toplumda gencecik yaşımda dul damgası yerken o 36 yaşında gününü gün ediyor. Benim hayatımı mahvetti ama hiç bir bedel ödemedi Ben kendi halime ağlıyorum

Vallahi dostum, hayatta adalet yok. Tuzukuzu insanlar imtihan vs diyorlar ya, ben artik buna hic mi hic inanmiyorum. Kader, kismet ne derseniz diyin , hicbir sekilde dagiliminda adalet yok.

Ben de cok mutsuzum, sevdigim erkek hayatinda yapabilecegi en kotu seyi bana yapti. Boyle bir seyi yapabilecegini bilmezdim, ama yaptigi kisinin ben olmasi beni ayrica soka soktu.

Neyse, konuya geleyim, yillarca mutlu olucam, guzel bir ask hayatim olacak diye bekledim, elde var 0. Hayat kimilerinin tabagina cok cok guzel pastalar koyuyor diyeyim, ben elimde tabagim bekliyorum. Madem hayat baskalarina bedavadan mutluluk veriyor, bana da versin diyorum, isyan ediyorum, benim o insanlardan ne farkim var ? 28. yilimda artik ben de isyandayim, hayat benim mutlu olmami istemiyor.

Allah eger bu b.k kaderi alnima yazdiysa, bir gun isyan edecegimi de hesaba katmistir zaten, bunun gunahi bana yuklenemez. Ben de Allah'in benim mutlu olmami istemedigini dusunuyorum, madem oyle isyan edersem de kusura bakmasin. Ben peygamber degilim, sabrim bir yere kadar. Siz de sadece bir insansiniz, isyan etmeniz normal tabi ki. Ben dua etmiyorum artik, bu saate kadar ettim de ne oldu, karsiligi sevdigimden kazik yemek oldu. Bu saatten sonra etmenin benim icin bir anlami yok bence, hatta etmesem daha iyi bile olabilir.

Elimde değil yapamıyorum. Ben bu toplumda gencecik yaşımda dul damgası yerken o 36 yaşında gününü gün ediyor. Benim hayatımı mahvetti ama hiç bir bedel ödemedi Ben kendi halime ağlıyorum
Yazdıklarına bakılırsa hala unutamamıssın gibi. Tam hatırlamıyorum ama cocugun yok sanırım. Gencim guzelim dedigine gore ilerde karşına birileri çıkar. Ama kalbinden birini tam olarak atmadan yeni biriyle evlenme yoksa onun yaptgı herşey sana batar,begemmezsın.daha kotu sorunların olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…