İnancımı yitirirken..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ha bir de dsmart pahalı fiyat çekmiş. Konu sahibi kafa tutmuş fiyatı indirsinler diye yoksa tüketici mahkemesine gider demiş.

Bu kadar dişli kadın belediyelerin, kaymakamlıkların, valilerin yardım yaptığını bilmez mi?

Heee bir konusunda da eş ailesini sevdiğini yazmış. İlginç değil mi?
Yaaaaa sizeneee Bee beana iş bulun para verin mi dedim siz hayırdır yeterrrrr. Ben iş mi istedim sizden niye fakir olup sessiz pısırık mi olayım. Benim hayatım hakkında ne biliyorsunuz yeterrrrr. Şuan ne yaşıyorum siz bu atıp tutmaları keyifle yaparken ben neler yaşıyorum biliyormusun. Hepinizi Allah Kahretsin defolun gidin burdan

Çocuk yok hani sizi eve bağlayan bir şey de yok. Temizlik merdiven silme işi arayabilirsiniz. Bir yakınımın 3-4 tane arabaları şirketleri vardı şimdi iflas ettiler haftada bir gün merdiven siliyor aylık 250 lira istiyor. Ve bir saatini alıyor. Böyle 2 yer olsa al sana mutfak masrafı çıktı . 1 günlük temizlik 250 lira, yarım gün sil süpür 150 lira. Paraya gerçekten ihtiyacı olan için yapılmayacak iş değil. Durumunuz bu kadar kötüyse benim bir hafta tencerem kaynamayacak kadar , açlıktan midem bulanacak kadar durumum yoksa heralde önce akıllı telefonumu satardım. Üçüne beşine bakmayıp markete de girebilirsiniz bence. Evet çalışma şartları ağır ama durum açlık derecesindeyse insan bunu pek düşünmez

Sigara lüks değil alışkanlık maalesef
Cebimde 5 tl varken kredi kartımla sigara aldığım günleri bilirim
Sigara içmiyorsanız anlayamazsınız
İcsem de anlayamam bunu. Ben alismiyorum sigaraya cunku. İrade meselesi. Ekmegi olmayan insanin sigara icmesi bana akil mantik disi geliyor. Anlayamadigim nokta yetmiyor,neden yetmiyor denmesi zaten

Konu sahibi arkadaş herkese " benim yaşadığım başına gelsin " diyor ama burada öyle hayatlar yaşamış arkadaşlar var ki kaza ile onlardan birinin çocukluğunu ,ilk gençliğini yaşasa aklını yitirir farkında değil!! Bir kuru fasulyeyi 4 gün bitmeyecek şekilde yapmayı mutfakta ölçü kavramını bilmemesine değil fakirligine bağladığı sürece hiç bir sorununa da çözüm bulacağını sanmıyorum.

Canım annem benim çalışan kadındı ve hafta sonu 2-3 gün yetecek kadar yemek pişirdiğini bilirim.buzdolabında saklandığı müddetçe sorun olmaz.bu durum pek fakirlikle ilişkili değil yani,zaman tassarufu meselesi 😊

Canım annem benim çalışan kadındı ve hafta sonu 2-3 gün yetecek kadar yemek pişirdiğini bilirim.buzdolabında saklandığı müddetçe sorun olmaz.bu durum pek fakirlikle ilişkili değil yani,zaman tassarufu meselesi 😊
Bence özellikle tüm günü ev ortamında geçiren kimse 4 güne sarkan yemek yapmasın.Gerekirse iki gün fasulye ,arada bir gün makarna ,bir gün karpuz ekmek yedirip yine kuru fasulye yapsın ama 4 gün aynı yemeği yemek sinir sistemini de sindirim sistemini de mahveder.

2900 ile gecinirsiniz bence bir de sigarayı bırakıp kendi imkanlarıniz dışındaki lüks hayata imrenmeseniz gecinirsiniz. Çocuk yok hem anladığım kadarıyla çalışmayı engelleyecek fiziksel sorun yok çalışabilirsiniz. Bel altı iş falan yazmışsınız o nasıl oluyor ilanda mi yazıyor bel altı olduğu? Avm yemek dükkanlarında kasiyer olarak başlayabilirsiniz oraya 18 yaşındaki öğrenciler bile giriyor arkadaşlarımdan biliyorum. Biz de yokluk çekmiştik annem sırf pazarı ucuz diye başka bir semte gidip alışveriş yapıyordu siz de fırsatları araştırıp peşine düşün. Biz 1 yıl boyunca ayda 1000 TL ile geçinmek zorunda kaldık kirayı çıkarınca elimizde o kalıyordu düşünün. Üstelik evde 2 öğrenci var onların okul masrafı mutfak masrafı kredi kartı borcu gayette yetti. İş birazda gecinmeyi becermek alakalı

İcsem de anlayamam bunu. Ben alismiyorum sigaraya cunku. İrade meselesi. Ekmegi olmayan insanin sigara icmesi bana akil mantik disi geliyor. Anlayamadigim nokta yetmiyor,neden yetmiyor denmesi zaten
Malesef ben de anlamıyorum
Yanı açlık bu ya mide bulanacak kadar açlık
Insanın ihtiyaçlar hiyerarşisinde yeme ihtiyaci enalt sıralarda en büyük ihtiyacı
Buna rağmen sıgara tercih ediliyor çok garip
Fıtrata ters

Yaaaaa sizeneee Bee beana iş bulun para verin mi dedim siz hayırdır yeterrrrr. Ben iş mi istedim sizden niye fakir olup sessiz pısırık mi olayım. Benim hayatım hakkında ne biliyorsunuz yeterrrrr. Şuan ne yaşıyorum siz bu atıp tutmaları keyifle yaparken ben neler yaşıyorum biliyormusun. Hepinizi Allah Kahretsin defolun gidin burdan
Önce sakin ol sonra dürüst.
Sen de ben de bir rumuzdan ibaretiz.
Sayfayı kapatınca ne sen varsın ne ben.

O yüzden önce haddini bil sonra sözünü.

Insanın ihtiyaçlar hiyerarşisinde yeme ihtiyaci enalt sıralarda en büyük ihtiyacı
Fıtrata ters
Seninde insanligin bana ters kes sesini beeeeeeeeeeee kes

Fıtrata ters

Sigara ile aşk yaşıyorum. Aşırı seviyorum ve tiryakiyim. Buna rağmen açlıktan midem bulanır iken içmem mümkün değil. İçemiyorsun yani için almıyor.

Fıtrata ters
Valla sigara tiryakisiyim ha övünüyor muyum asla lanet olsun bu sigaraya oyle deyim ama bir tanidigimin babasi 2 sene işsiz kaldi cebinde 5 lirasi vardi cocuguna harclik veriyordu onu okula gidiyordu(arkadasim olur) adam ise girdi sonra eve 20 tl birakiyordu.
Arkadaşım annesi ve ablasi o 20 tlye 3 paket sigara alip 1 litre de kola aliyordu . O zaman sigara boyle pahali degildi. Aksama kadar da kahve sigara kola icip aksam bulgur pilavi vs yiyorlardi. Ya da babaanneleri koyden ne gondermisse. Adam gelmeden 1 kap yemek ayarliyorlardi yani.

Ya arkadaslar gerçekten kadın kadının kurdu ya
Bu ne ya
Dayanamadım artık
Nasıl geçinemiyorsun çalış bilmem ne oturduğunuz yerden yazıyorsunuz
Ne demek nasıl geçinemiyor?
Siz markete gitmediniz hiç heralde
Ben konu sahibinin eşinden fazla maaş almama ve ailemle yaşamama rağmen bir sürü borcum var ödüyorum ya
Bir markete giriyorsun 200 tl ye çıkıyorsun
500 tl ile bir ay nasıl geçinilir ya
Hergün bulgur pilavı makarna yenmez
Bu insanların proteine ihtiyacı var
Ette yemesi lazım tavuk da balık da
Bu lüks değil ihtiyaç
Konu sahibi bunalmış dertleşmek adına yazmış
Yok burdan para istiyorsun denmiş nerde istemiş para ya?
Git çalış denmiş üniversite mezunları bile işsiz bu ülkede
Bu kadın nerde çalışacak?temizlikçilij bile referans istiyor be
Yazıklar olsun
Kadının üstüne git git sonra beddua ettin de
Gerçekten insanlıktan bir kez daha soğudum
Iyi
Arkadaşlar abartmayın artık..Tamam konu sahibi şu an çok hassas anında. .Üzerine giderek kalp kırmaktan öteye gidemezsiniz. .

Hoşunuza gitmiyorsa konuya yorum yapmazsınız olur biter..Göz ardı eder bir daha görmezsiniz olur biter.

Bize normal gelen durumlar başka birini sarsabilir. .
Herkesin güçlü olduğu durumlar farklıdır. .

Genç yaşta birinin böyle bocalamasi çok normal 40 yaşında kadın gibi iktisat yapmasını bekleyemeyiz.

25 yaşında 5 aydır eşiyle. .ve kimsenin desteği yoksa yaşadıkları çok normal ..Saçını evde platin de yapmaya çalışabilir, hasta bir köpeğe de bakabilir..Bunlar için illa ki cebinde milyonlar olmasına gerek yok..
Siz de avukatlığı bırakın bence kendisi kendini yeterince güzel savunuyor beddua hakaret sokak dili her sey var kendinde..Sigara iciyorsa aç kaldim demesin kimse. Ben iskura başvur cocuk bak dedim hakareti yedim.
Insan gibi ol yazdi bana hakaret siz de ona muattap olma kardesim destegi verdiniz sizi de ayrı alkışlıyorum.
Allah yardımcısı olsun burda yazacagi vakti gidip para kazanmaya ayirsa iyi olur.

Iyi

Siz de avukatlığı bırakın bence kendisi kendini yeterince güzel savunuyor beddua hakaret sokak dili her sey var kendinde..Sigara iciyorsa aç kaldim demesin kimse. Ben iskura başvur cocuk bak dedim hakareti yedim.
Insan gibi ol yazdi bana hakaret siz de ona muattap olma kardesim destegi verdiniz sizi de ayrı alkışlıyorum.
Allah yardımcısı olsun burda yazacagi vakti gidip para kazanmaya ayirsa iyi olur.
Evet konu sahibi ve arkadaşlarımız normal geri kalan 10larca kişi kötü kalpli 😏

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X