İnancımı yitirirken..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben hiç öyle açlık çeken birini göremedim. Oldu olacak IBAN ekleseydiniz en başa.
Sizi çok iyi anliyorum dostum,Evde köpek bakımi aylik en az 500, platin saç bakımi dip boya filan aylik en az 200, e platin sac makyajsiz olmaz, nerden baksan 1000 tl...bazen ben de bunaliyorum diyorum ki kopegim bugun et yemedi, saclarim aylardir keratin bakim gormedi, agliyorum evde kendi kendime...bu gidişle mersedesime benzin alamayacagim yakinda oooffff offff

Bu dijital dilencilik işi iyice çığrından çıktı. Açlık çeken insanı 100 metreden tanırım. Ben çektim zamanında çünkü. Hem de öğretmen olarak çalışırken çektim. Uzun hikaye ama anlarım ben.

Bunlar sadece konuları. Normal mesajlarında da laylaylom eğlenmiş. Bu kadar alçalmayın arkadaş, insanları yalanlarınızla gerçeklere karşı bile hissizleştiriyorsunuz. Ayıptır artık.

Sevgili @Mune

Ben de çok sıkıntı çektim inanın hala da çekiyorum ama midem bulanıyor böyle yapmaya kalkan insanları görünce. O kadar doğru bir terim ki dijital dilencilik. İyi yakalamışsınız neredeyse yardım etmeye kalkanlar olacakmış.
Evde aç yattığını iddia eden insan kıyafet alamıyorum diye ağlıyor, yeni gelinim kıyafetim yok utanıyorum diyor.

Neyse, bugün de başkası adına utandım kendi adıma.

Gerçekten açlık çekenler var bu civarda. Elbise vermeye kalktığında , bunları giymesem de olur, çocuklarım çok aç diyenler var.

Verilen bir erzak kutusunu ay sonuna kadar yettirmeye çalışanlar var.

Eve maaş hiç girmeyen , ( sağlık sorunundan dolayı )devletin/ komşunun verdiği ufak tefek desteklerle gecinenler var.

Başında çatısı olmayanlar var. Bunlardan dolayı çoğu zaman utanıyorum evimde her defasında yemek piştiği için. Herkese yetemedigimiz için üzülüyoruz.

Birde aç olmayıp açlık çektiğini iddia edenler daglamasin yüreğimizi.

Çocuk olsa evde yine anlarım. Çünkü çocukların çoğu zaman gözünü doyurmak zordur.

Isteklerini alamadiginda anne baba kahrolur. Bu engellenemez bir duygu.

Ne diyeyim bilemedim

Sadece anlatılanlara yargilamakta haddim değil ama daha açlar var hayatımızda , elimde değil.

Bir un ve suyla çoluk çocuk haftalar geçirip gururlu olan kişiler tanıyorum .

Allah hepimizin yardımcısı olsun. Aç kardeşlerimize yetemedigimiz için de af diliyorum.

Canim var oyle insanlar. Inan ki niyet ve nasil desem sana akıllılık isi. Bir arkadasim vardi babasi rahmetli olmustu emeklisini alıyordu annesiyle ve ustelik evde boşanmış ablası ve yigeni yaşıyorlardı yani 4 kisi
Emeklisi 1200 gibi biseydi sanirim o zamanlar yani bu dedigim 2013 2014 senesi
Evleri babadan kalma oldugu icin kira dertleri yoktu.
Evde internet yoktu mesela.
Ablada nafaka aliyordu 500 TL mi 300 TL mi ne cok komik bi para
Cocugun beslenmesine harcıyordu okuluna. Ve inanki sofraları cok cok bereketliydi ama cok uyanıklardı bi yerde süt 60 kurus oteki yerde 40 kurussa 40 kuruslugu aliyorlardi takip ediyorlardı hep. Ve kuaforleri falan yoktu evde sac boyuyorlar di mesela abla kardes. Suslerinden de geri kalmazlardi.Inan bende şaşırıyordum ama cok samimiydim yani cok ekonimi yapiyorlardi tabi gezme tozma yoktu oyle cafe lokanta vs evlerinde pisen yemekler kac çeşitti yani . Var boyle cok tanidgim var
Canim zaten oyle olmasi gerekiyor bende 18 yasinda iken babam bizi bıraktı 3 kardes ve annem bide borcla kalakaldık ben çalıştım ayda 600 liraya kiz kardeşimi çalıştırdım auda 400 liraya yani cok şükür benim dedigim 2017 yilinda idi cok.zor zamanlar gecirdik erkek kardesimi bile 13 yasinda calistirmaya başlattım yani idare olacak biraz çok.sukur ne borc kaldı ne bişey durumda iyileşti biraz sabredersek her sey olur allahin izniyle yeterki sabir ve şükür-ü bilelim

Canim zaten oyle olmasi gerekiyor bende 18 yasinda iken babam bizi bıraktı 3 kardes ve annem bide borcla kalakaldık ben çalıştım ayda 600 liraya kiz kardeşimi çalıştırdım auda 400 liraya yani cok şükür benim dedigim 2017 yilinda idi cok.zor zamanlar gecirdik erkek kardesimi bile 13 yasinda calistirmaya başlattım yani idare olacak biraz çok.sukur ne borc kaldı ne bişey durumda iyileşti biraz sabredersek her sey olur allahin izniyle yeterki sabir ve şükür-ü bilelim
Aynen öyle canim. Ustesinden geliniyor bir sekilde sizde baya mucadele etmişsiniz ama mukafatini almışsınızdır çalışan insan ac kalmaz

Gerçekten açlık çekenler var bu civarda. Elbise vermeye kalktığında , bunları giymesem de olur, çocuklarım çok aç diyenler var.

Verilen bir erzak kutusunu ay sonuna kadar yettirmeye çalışanlar var.

Eve maaş hiç girmeyen , ( sağlık sorunundan dolayı )devletin/ komşunun verdiği ufak tefek desteklerle gecinenler var.

Başında çatısı olmayanlar var. Bunlardan dolayı çoğu zaman utanıyorum evimde her defasında yemek piştiği için. Herkese yetemedigimiz için üzülüyoruz.

Birde aç olmayıp açlık çektiğini iddia edenler daglamasin yüreğimizi.

Çocuk olsa evde yine anlarım. Çünkü çocukların çoğu zaman gözünü doyurmak zordur.

Isteklerini alamadiginda anne baba kahrolur. Bu engellenemez bir duygu.

Ne diyeyim bilemedim

Sadece anlatılanlara yargilamakta haddim değil ama daha açlar var hayatımızda , elimde değil.

Bir un ve suyla çoluk çocuk haftalar geçirip gururlu olan kişiler tanıyorum .

Allah hepimizin yardımcısı olsun. Aç kardeşlerimize yetemedigimiz için de af diliyorum.

Konularımı az çok biliyorsunuz. Özel ilgiye ve eğitime ihtiyacı olan bir oğlum var. Özel kreşe gitmesi gerekiyor ve bunu Terapisti öneriyor. Mecburum göndermeye ve inanılmaz maddi sıkıntı yaşıyorum. Ancak ben bunu dillendirmeye utanıyorum. Zira zorluk yaşamamın sebebi oğlumun özel eğitimi. Mecburiyet olsa da evinde aç yatmak zorunda kalan çocukları düşününce ağlamaya, maddi sorunlarım var demeye utanıyorum. Bu yüzden benim çevremin haberi yoktur sıkıntı çektiğimden. Hatta çocuğunu özel okula bile gönderiyor durumu iyi diye düşünüyorlar.

Bu ülkede gerçekten aç yatan insanlar var. Lakin konu sahibi onlardan biri değil ki platin saç hakkında bilgi istiyor. Ben anneme boyatıyorum saçımı mesela. Platin saça gücüm yetmez çünkü. Sevmem zaten ama sevsem de aç yatıyorum derken yapamazdım.

Abartı gelecek ama iğrendim.Eşini de darlıyosun belli ki üzülüyor falan yazmışsın.Sosyal medyada arkadaşlarını görüp özeniyormuş da falan.Bir işe girip çalışmak hiç aklına gelmiyor değil mi? Eşin sana bakmalı.Neyse diyip geçiyim yoksa iyi şeyler çıkmayacak klavyemden.
Konu zaten yalan dolan çıktı 😁😁😁

Abartı gelecek ama iğrendim.Eşini de darlıyosun belli ki üzülüyor falan yazmışsın.Sosyal medyada arkadaşlarını görüp özeniyormuş da falan.Bir işe girip çalışmak hiç aklına gelmiyor değil mi? Eşin sana bakmalı.
Haklısin arkadaşim ama iş aramış üye, fakat çok dayanılmaz inanılmaz guzellikte olduğundan sanırım her işyerinde belden asagi tekliflerle karşilastim diyor, bence aramizda para toplayip üyeyi bodruma tatile yollayalim, çunku açik açikbsöyleyememis ama tek isteği bu

Merhabalar öncelikle..
Nasıl, nereden başlayacağımı bilmediğimden sadece YORGUNUM demek geliyor içimden.. Hemde çok yorgun. Bir gün up uzun içimi açacağım buraya, dokulecegim.. Çok küçük yaşta başladı herşey. Hep sınav dedim. Sabır dedim.. Bir insanın hayatı hiç mi düz gitmez. Hem psikolojik olarak hem bedenen çok bitkinim.. Ve bitiğim. Evlendim, sevdiğim adamla..
Maddi olarak şükür yinede hiç gözümü bişey de bırakmadı. Ama o da yoruldu. Çünkü yetmiyor. Maaşa 15 gün kala abartmıyorum para kalmıyor.
Bir kadın olarak dolabımı açtığımda akşam ne pisirsem diye düşünecek fırsatım bile olmuyor. Herkese polyannacilik oynamaktan yoruldum.
Ekmek bile alacak paramız olmuyor. Geçer diyoruz geçer.. Oda bende içimizde yaşıyoruz. Hep boynum büküldü bu hayatta. 25 yaşındayım ama 2 kat fazla büyük hissediyor kalbim..
Özledim evimde yemek pişirmeyi.. Bu çok komik gelir ama gerçekten erzak yetişmiyor. Yaşadıklarımı bir ben, bir Allah bilir. Yeri geldi yemek yiyemedim yokluktan. Yedim diye rollere girerdim. Yeri geldi açlıktan ağladım. Yeri geldi her gün patates kizarttim. Yazın 3 4 gün kuru fasulye yedirdim. Çoğu zaman tek kişiye yetecek kadar kaldığında ben yedim diye sadece eşime yedirdim. Makarna filan derken. Kocam bükük bunu kaldıramıyorum. Gece oldumu artık açlıktan migdem bulanmasin diye ne varsa tikrtiklardim. Tek istediğim kendi yagimizda kavrulmak. Geçecek değilmi.. Düzelir değilmi... Evlendim ama hiç yeni gelin gibi olamadim. Kıyafetime bile ozenemedim. Utana utana geziyorum. Yada sorun bende mi. Ben mi yettiremiyorum. Oysa extra harcamam bile yok. Hep fedakarlık yapiyorum. Akrabamizla aynı yerde oturuyoruz. Bazen cam da denk gelince görüyorum yemek yapıyor, yiyor mutfak topluyor. Ben 1 hafta mutfağa ugrayamadim. Artık ağrıma gidiyor. Canım bişeyler çekiyor. Alamıyorum. Gerçekten çokta hassas dönemdeyiz psikolojik olarak.. Kadın gibi görmüyorum kendimi, hatta fazlalık yük olarak görüyorum. Ay sonunu düşünmekten artık stresten ölcem. Belki komik şeyler bazılarına göre, yemek mi sorun diye kucumsenebilirim ama gerçekten o kadar basit değil. Napicagimizi şaşırdık. İş arıyorum hep saçma sapan iş ilanları. Bayanlara uygun iş bulamıyorum. Olanlar dediğim gibi güvensiz yerler. Elim kolum bağlı. Elimden gelen tek şey. Bu ay extra geçimimize 60 TL katkı swglayabildim. 4 parça kıyafetimi sattım..
Inanın kalbim, yüreğim aklım çok dolu.. Nasıl yaparız bilmiyorum.. Bu şekilde nasıl olacak bunu hele hiç bilmiyorum.. Sadece yazmak istedim.. İşte böyle...
Evet çok üzücü:(Böyle ailelerin olduğunu bilmek hatta daha kötülerini bilmek çok üzücü. .
Lütfen zincirlerini kır çalış. Ev de temizleyebilirsin, çocukta bakabilirsin, marketler de olur ..İş aramaktan vazgeçme

Valla ben de arkadaşıma soruyorum, ben senin gibi geçinemem helal olsun diyorum. Onun borcu yok. Bir de saatleri uygun olursa çalışıyor ama dönem dönem. Uzun vadede değil. Çocukları yüzünden.

Öncelikle eşiniz neden verdi altınları. Ben yeni evliyim, bir ton borcum var diyemedi mi? Diyemezse çeker işte böyle.

Annene gelince ne tuhafmış. Biz de durumlar farklı. Maddiyatım fena değil ama babamlar bana geldiğinde elleri kolları dolu gelir. Çocuklarıma harçlıklar, kıyafet, ayakkabı vs alır. Gönlünden koptuğu için.

Rahmetlik annem de ne zaman oraya gitcem kışlık yiyeceklerden, meyveydi, sebzeydi, harçlık da verirdi. Üstelik ihtiyacım bile yoktu.

Aile desteği iyi geliyor insana....

Velhasıl aileden geçtim, iş bulmalısınız. Şehirde oturuyorsan bu hafta okulda çalışacak işçi alımı başlıyor. Hemen işkura git. Form doldur. Saatleri iyi, asgari ücret. Vs.
Teşekkür ederim.

Devir eskisi gibi değil. Madem bir hayat kurdunuz çalışmak zorundasınız. Eliniz ayağınız tutuyor. Böyle ağlamakla sızlamakla olmaz. Samimi değil.. Tüm yükü eşinizin üstüne yıkarak bencillik ediyorsunuz. Tabi ki gençsiniz, sözünü ettiğiniz her şeye de hakkınız var. Giyinmek de hakkınız gezip tozmak da.. Ama bunu oturduğunuz yerde sızlanarak isteyemezsiniz. Büyüklerimiz derdi ki eşekler gibi çalışıp atlar gibi yiyorum.. O hesap yani .

Canim burda yaptığın hesaba gore elinize para kaliyor. Elektrik suya ne kadar ödüyorsunuz tahmini hani? 500 liraya mutfagini doldurursun. 2 kisiniz. A101 e git. Kahvaltilikti bakliyatti baya alabilirsin yani. Nasil oluyor bu? Siz ele kalan paraya sigara falan mi aliyorsunuz . Tamam kıyafet falan alinamaz bu sartlarda ama 2 kişisiniz siz. Ekmek alamayacak kadarsa ailelere citlat canım benim. Bide pahali bi semtte bi yasiyorsunuz anlamadim ki. Evdeki esyayi satacak durumdayken olmaz yani is bulana kadar annene soyle en azindan bir 500 lira yollasinlar butun takilari da vermissiniz o kötü olmus
Zar zor hep aldık 100 200 onlardan ikimizde sigara içiyoruz evet. Bırakmaya çalışıyoruz zam gelince günde 1 paketi bolusuyoruz. Hatta ona bile kalmadı paramız. Hayır pahalı semt değil gayet normal bir semtteyiz. Sadece mutfak değil ki benim kişisel ihtiyacım agdam kendim yapıyorum zaten alıp vs eşimin trasi evimin diger ihtiyaçları temizlik ürünü banyo vs ek ihtiyaçlar ben artık sigaraya yordum.. Tek maaş 2 kişi sigara içiyor....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X