- 20 Eylül 2017
- 2.399
- 9.473
- 158
- 38
Yo lütfen öyle demeyin çok üzülürüm eksiklik asla değil birgün inşallah sizin de minnacık kuzunuz olur uykusuz günler tecrübe edersiniz evet yalnız olunca sabir bitiyor kendimden biliyorum gerçekten zor bir süreç bende bazen diyorum ölsem de kurtulsam diye ama anlık o sözler hani baş edemeyince kaçış gibi sonra hemen Allah korusun diyorumkıymet bilmez dememim tek sebebi ölsem demesi başka türlü yargılayamam haklıdır illaki tek başınadır sabrı bitmiştir ama yapacak birşey yok bir bebek doğduğu zaman siz daha iyi bilirsiniz geceleri uyutmaz küçüğüm uyutmuyor diyorsunuz illaki yorulur insan sabrı biter ama bilemiyorum bir yerde eksik kalırım tecrübe etmedim sonuçta
Evladı olmayan bır arkadas yazdı onu canımEşim başka bebekleri seviyor içim gidiyor demişsin burayı anlamadım kendi kızınızı sevmiyor mu? Bunu mu demek istediniz anlamadığım için soruyorum. Benim kızımda uyumuyor uyusada en fazla yarım saat hemen uyanıyor. Gece saat başı emmek için uyanıyor sadece sabır diliyorum inşallah geçecek bir gün diye.
Seni yargılamak kimsenin haddi değil. Hiç ama hiç kimse senin çocuğunu senden daha çok düşünemez ve sevemez. Ablamin kızı da böyleydi. 1.5 yaşında dayanamayip emzirmeyi bıraktı. Bu sefer de gece boyu biberon istiyordu. Gecede 1 lt süt içiyordu. Tüm gece ayaktaydılar. 2.5 yaşında odasını ayırdı ablam. Şu an 3 yaşında gece uyanıp evi tavaf ediyor, odasında oyuncaklarla oynuyor. Artık canı ne zaman isterse de yatıyor. Ablam da tam bilmiyor ama sanırım gecede 3-4 saat ancak uyuyor. Diğer arkadaşlar gibi geçecek dicem ben de. İnşallah çabuk geçer. Antidepresan filan kullanın doktora gidip. En azından kafanız biraz daha iyi olur inşallah.Kızlar lütfen beni yadırgamayın ama ciddi derecede sinirlerim çok bozuk
Bir gün iki gün diyorsunuz , uyumuyorsunuz ama cidden deliriyorum artık .
Babasında durmaz ağlar beni ister sürekli
Yatsam yanıma alsam ilgilenerek uyusam kalkar uyumak istemez benide uyutmaz
Elbette bu bebek bakım istiyor ama bi çocuk bu kadar ınat olur mu
3 gündür uyumuyorum
Şimdi uyudu gibi birşey ama uykusunda bile hala mızmız
Azcık şöyle kıvrılsam diyorum ne mümkün.
Oturup ağlıyorum artık durup dururken
Dün eşimin arkadaıyla karısı geldi akşam
Kadın resmen anneliğimi sorgulamaya getirdi konuyu
Bilmiyor ne kadar çaba veriyorum bi saat uyutmak için
Herşeye sinirleniyorum
Lohusalıkta taşamadığım depresyonu yaşatıyor bana
Benden ayrılmıyor dedım doktor yanına bçr eşyanızı koyun dedi yaptım yok kızlar yıne yok
Çocuk bana yapışık büyüyor resmen
Bebeklıgındede kucaga alıstırmamaya dıkkat ettım ama dayanamıyorum bazen
Peşinizde sürekli ağlayan bi bebek varsa afedersıniz ama tuvaletınızı bıle yaptırmaz benkmkıde boyle işte
Senı yerınden kaldırana kadar cırlar elınden geldıgınce
Dur kalkmıyım dersınız herseyı aglayarak alışmasın dersınız aglamaktan bayılacak duruma gelır
Reiki medıtasyon muzıklerı dınletiyorum faydası yok
Normal bır bebekteki uyku sorunu degıl bu
Benı benden başkası anlayamaz malesefkıymet bilmez dememim tek sebebi ölsem demesi başka türlü yargılayamam haklıdır illaki tek başınadır sabrı bitmiştir ama yapacak birşey yok bir bebek doğduğu zaman siz daha iyi bilirsiniz geceleri uyutmaz küçüğüm uyutmuyor diyorsunuz illaki yorulur insan sabrı biter ama bilemiyorum bir yerde eksik kalırım tecrübe etmedim sonuçta
Odasında uyutuyorum yada yatagına koyuyorum uyutup cok gecmeden benı alsın dıye evı başımıza yıkıyorSeni yargılamak kimsenin haddi değil. Hiç ama hiç kimse senin çocuğunu senden daha çok düşünemez ve sevemez. Ablamin kızı da böyleydi. 1.5 yaşında dayanamayip emzirmeyi bıraktı. Bu sefer de gece boyu biberon istiyordu. Gecede 1 lt süt içiyordu. Tüm gece ayaktaydılar. 2.5 yaşında odasını ayırdı ablam. Şu an 3 yaşında gece uyanıp evi tavaf ediyor, odasında oyuncaklarla oynuyor. Artık canı ne zaman isterse de yatıyor. Ablam da tam bilmiyor ama sanırım gecede 3-4 saat ancak uyuyor. Diğer arkadaşlar gibi geçecek dicem ben de. İnşallah çabuk geçer. Antidepresan filan kullanın doktora gidip. En azından kafanız biraz daha iyi olur inşallah.
Kimse beni anlamıyor cıddenİkizlerim var. Gece 2 saat uyudum. Çok yoruldum artık. Günde 4-5 saat uyusam şanslı sayıyorum kendimi.
Annelik sorgulamaya varan yorumlar olmuş ama yaşamayan bilmez. Bedeni zihni ayakta tutan uykudur. İnsanın bir yerden sonra sinir sistemi kaldırmıyor. Gerçekten hiç kolay değil. Robot değiliz. Uyumamız gerektiği için kötü anne de değiliz.
Sığındığım tek bir şey var. Bugünler geçecek canım. Sabır.. Allah yardımcımız olsun.
Hayor canım buda aglıyorKonu sahibesi biraz sabirli olun sizde inanin gececek dogru anladiysam bebek uyumuyor ama aglamiyorda benim kuzenimin bebegi agliyordu dusunsenize oda zor ama gecti....zor sizinkiside ama saglik problemi yoksa tamam diyip biraz sabirli olmanoz lazim keske birsey bilsemde yardimci olabilsem ama inanin geciyor
Ooo Allah yardimcin olsun kuzum gercekten zor biraz sabir bir bakmissinki buyumus kuzenimde boyleydi simdi uzerinde bile durmuyor o gunlerininHayor canım buda aglıyor
Ben uyumuyosam sızde uyumayın modunda
Komşular olmasa ağlasın diyor insan bi noktadan sonra. Ablaminki de uyumadığı için sürekli ağlardı. Yeni taşınan her komşu ilk ablamla tanışırdı sürekli ağlayan bu mu filan derlerdi. Hatta tatile gidince bir komşusu aramıştı Azra hiç ağlamadı iyi misiniz diye :)) çocuğun 4 saat kesintisiz ağlama rekoru var o kadar diyeyim. Geçti çok şükür. Sizinki de geçecek inşallah.Odasında uyutuyorum yada yatagına koyuyorum uyutup cok gecmeden benı alsın dıye evı başımıza yıkıyor
Bir süre ellemıyoruz saatlerce aglar oyle usanmadan
Bakırköy kabul etse koşa koşa gıdıp yatış yapabilirim o haldeyim
Ben anloyorum seni aynisi bende var kendimi ottan farksiz goruyorum bazen. Benim oglumda kesik kesik uyuyor tam 17 aydir 1 saat 2 saat uykular disinda soyle duzenli uykusu yok mesela suan emiriyorum ole uyuyor memeyi ceksem uyanip aglar ve bana gun zehir ....banyo yaptim 3gun soninda ve sacim islak giyindim agladi suan oyle iste karnim ac yemek yok ve 1 oglum daha var sen disun gerisini....lKimse beni anlamıyor cıdden
Uyumayı da gectım artık ama sınır sustemım bitti tükendi
Doktora gıtsem ya cocuguma ya bana ilaç vericek sersemleşicez
Sankı kımse benı anlamıyormus gıbı hıssedıyorum
Saatlerce aglasam doymam
Merhaba gebelikte ne tür beslenme çocukta strese yol açıyor? Şu an hamileyim detay verir misiniz o konulara dikkat edeyim çünkü konu sahibesinin başına gelen çok zor bir durum Allah yardımcısı olsun.Gebelikte beslenmeniz ne şekildeydi acaba? Bir de gergin miydiniz? Gebelikteki beslenme ve psikolojik durum bebeği kesinlikle çok etkiliyor. Ben de hamileyim bu yüzden soruyorum. Ablamın oğlu da öyleydi. 1,5 yaşına kadar hiç durmadan ağlıyordu çok zor çok ben 5 dakika dayanamıyordum. Allah yardımcınız olsun, inşallah düzelir uyku düzeni.
Sana biz değil kocan yardım etmeli. Nöbetlese bakin. Biz oyle yapiyoruz.Saat gecenin 3 buçuğu . Yatağın ortasına oturmuş 3 günlük uykusuzluğuma ve kan çanağına dönmüş gözlerime aldırmadan boşlukta asılı kaldım .
Bir yandan kızım bir yandan eşim .
Bir yaşında
Doğduğundan beri huysuz bi çocuk düşünün uyku sorunu var , sevmiyor uyumayı .
Dahiliye, pedagog her yere gittik araştırdık.
Nereye yolladılarsa orda aldık soluğu , hiç bir sorunu yok , sevmiyor işte uyumayı . Ama delirdim sanırım .
Benim psikolojim yok , hatta ben diye biri yok. Kendıme kızıyorum . Kendime acıyorum . Benım bır hayatım yok. Banyoya gıremem basar anında uyanıp yaygarayı alarm takmış gibi .
Uyuyamam tam gözümü kaparım elinden geleni yapar kalkmam için. Sürekli öyle durayım istiyor.
Yarım saat önce ağlayarak eşimi uyandırdım nolur artık yeter diye.
Evlilik deseniz oda yok. Kadınlığım bile yok çünkü artık bu çocuktan .
Keşke ölsem der mi insan ya ama keike ölsem artık
Lütfen bana kızmayın ama sinir sistemim çöktü
Durmuyor bu çocuk
Diken üstünde yaşamaktan , tek gözüm açık uyumaya çalışmaktan yoruldum artık. Ağrısı vs birşeyide yok , sanki inadına yapıyor .
Bir saat uyumak istiyorum , bir saat gözümü kapatıp insanmışım gibi hissetmek istiyorum.
Ne olur yardım edınn bana
İşte ben de onu araştırıyorum aslında. Bazı bebekler kolik bazıları değil ve ne yediler muhakkak etkilemiştir diye düşünüyorum. Yoksa ben de bilmiyorum maalesef.Merhaba gebelikte ne tür beslenme çocukta strese yol açıyor? Şu an hamileyim detay verir misiniz o konulara dikkat edeyim çünkü konu sahibesinin başına gelen çok zor bir durum Allah yardımcısı olsun.
Konu hakkında da ne kadar atıp tutsak gerçekten çocuk uyumayınca uyumaz, tek diye bileceğim anne ya da kayınvalide varsa onlardan birini çağırıp 1-2 hafta yardım almak.
Kolik olayı biraz psikolojik. Benim bebeğimin kolik ağlamaları 11. Gün başladı çünkü ev doluydu, bebek anne kokusunu alamadı. Her gün 13-20 arası ağlama nöbetleri oluyordu. Ne zaman ev boşaldı, çocuğun ağlamalar kesildi. O dönem bebeklerin gözleri görmediği için hisleriyle hareket ediyor bence. Kalabalık ve tanımsız sesler çocuğu rahatsız ediyor. Anüs kasları kasılıyor, gaz çıkaramıyor, sindirimde zorluk yaşıyor. Ben böyle düşündüm kendi yaşadığım olayı.İşte ben de onu araştırıyorum aslında. Bazı bebekler kolik bazıları değil ve ne yediler muhakkak etkilemiştir diye düşünüyorum. Yoksa ben de bilmiyorum maalesef.
Annedeki stres beslenme bebeği etkiliyor ama bunun temel neden olmadığını düşünüyorum. Kesinlikle bebeğin yapısı ile ilgili. Çünkü benim bebişimde çok ağlıyor, çok sakim bir insanımdır ama olmayınca olmuyor maalesefMerhaba gebelikte ne tür beslenme çocukta strese yol açıyor? Şu an hamileyim detay verir misiniz o konulara dikkat edeyim çünkü konu sahibesinin başına gelen çok zor bir durum Allah yardımcısı olsun.
Konu hakkında da ne kadar atıp tutsak gerçekten çocuk uyumayınca uyumaz, tek diye bileceğim anne ya da kayınvalide varsa onlardan birini çağırıp 1-2 hafta yardım almak.
evet cunku annesi o kadar zor durumdaydiki ikiside olumsuz etkileniyordu bu problemden dolayi ama dedigim gibi ondan sonra hic bir sorun yasamadilar zaten surekli verilmiyordu yanlış olsaydi doktor vermezdi diye dusunuyorum.Uyusun diye surup mu vermiş doktor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?