İnat kızım

Yo lütfen öyle demeyin çok üzülürüm eksiklik asla değil birgün inşallah sizin de minnacık kuzunuz olur uykusuz günler tecrübe edersiniz evet yalnız olunca sabir bitiyor kendimden biliyorum gerçekten zor bir süreç bende bazen diyorum ölsem de kurtulsam diye ama anlık o sözler hani baş edemeyince kaçış gibi sonra hemen Allah korusun diyorum inşallah Allah size de nasip eder çok mutlu olursunuz

Gebelikte beslenmeniz ne şekildeydi acaba? Bir de gergin miydiniz? Gebelikteki beslenme ve psikolojik durum bebeği kesinlikle çok etkiliyor. Ben de hamileyim bu yüzden soruyorum. Ablamın oğlu da öyleydi. 1,5 yaşına kadar hiç durmadan ağlıyordu çok zor çok ben 5 dakika dayanamıyordum. Allah yardımcınız olsun, inşallah düzelir uyku düzeni.

Evladı olmayan bır arkadas yazdı onu canım
Benımle alakslı degıl

Seni yargılamak kimsenin haddi değil. Hiç ama hiç kimse senin çocuğunu senden daha çok düşünemez ve sevemez. Ablamin kızı da böyleydi. 1.5 yaşında dayanamayip emzirmeyi bıraktı. Bu sefer de gece boyu biberon istiyordu. Gecede 1 lt süt içiyordu. Tüm gece ayaktaydılar. 2.5 yaşında odasını ayırdı ablam. Şu an 3 yaşında gece uyanıp evi tavaf ediyor, odasında oyuncaklarla oynuyor. Artık canı ne zaman isterse de yatıyor. Ablam da tam bilmiyor ama sanırım gecede 3-4 saat ancak uyuyor. Diğer arkadaşlar gibi geçecek dicem ben de. İnşallah çabuk geçer. Antidepresan filan kullanın doktora gidip. En azından kafanız biraz daha iyi olur inşallah.

Bilmislik yapmak istemiyorum oncelikle onu soyleyim.
Benim oglumda cok zor bi cocuktu.
Kizimda ilk zamanlar uykuya cok direndi.
Ben nacizane uyku rutini olusturun diyebilirim.
Cok minikken rutine alissa direnc gostermezdi yykuya.
Simdi gosterecektir, buyuk cunku.
Yilmayin, onun direncini kirmalisiniz enazindan gece uykusu icin.
Bizim duzenimiz, mama, ilik dus- bazen sadece popo yikama- pijama- yatakta abisiyle tepisme- hikaye, dua ve yatak.
Emzik almiyor mu hic?
Eger emmiyorsa bu sureci emzikle bari atlatmali, guclu emme refleksi var hepsinin.
Allah yardimciniz olsun

Benı benden başkası anlayamaz malesef
24 saatlik bir süreçte bir yaşındaki bebeğin 3 saatlik parça parça uyumasına mı üzüleyim takayım
Yoksa gunlerdır beser dakikalık uyumak adına yattıgım ama uyuyamadıgım uykulara mı ?
İnsanların işe giderken dahi sabahları kalkınca sinirden yanına yaklasılmıyor ben bi kaç dakika dalabilirsem dalıyorum
Gece uykum yok , gunduz uykum yok
Onunla ilgilenmem gerek , evimin işketi var , kişisel temuzlıgim var ama uyuyamadıgım için enerjm yok
Rnerjım olsa vaktım ya
3 işte bşrden çalışsam bu kadar koymazdı

İkizlerim var. Gece 2 saat uyudum. Çok yoruldum artık. Günde 4-5 saat uyusam şanslı sayıyorum kendimi.
Annelik sorgulamaya varan yorumlar olmuş ama yaşamayan bilmez. Bedeni zihni ayakta tutan uykudur. İnsanın bir yerden sonra sinir sistemi kaldırmıyor. Gerçekten hiç kolay değil. Robot değiliz. Uyumamız gerektiği için kötü anne de değiliz.
Sığındığım tek bir şey var. Bugünler geçecek canım. Sabır.. Allah yardımcımız olsun.

Odasında uyutuyorum yada yatagına koyuyorum uyutup cok gecmeden benı alsın dıye evı başımıza yıkıyor
Bir süre ellemıyoruz saatlerce aglar oyle usanmadan
Bakırköy kabul etse koşa koşa gıdıp yatış yapabilirim o haldeyim

Kimse beni anlamıyor cıdden
Uyumayı da gectım artık ama sınır sustemım bitti tükendi
Doktora gıtsem ya cocuguma ya bana ilaç vericek sersemleşicez
Sankı kımse benı anlamıyormus gıbı hıssedıyorum
Saatlerce aglasam doymam

Hayor canım buda aglıyor
Ben uyumuyosam sızde uyumayın modunda

Komşular olmasa ağlasın diyor insan bi noktadan sonra. Ablaminki de uyumadığı için sürekli ağlardı. Yeni taşınan her komşu ilk ablamla tanışırdı sürekli ağlayan bu mu filan derlerdi. Hatta tatile gidince bir komşusu aramıştı Azra hiç ağlamadı iyi misiniz diye :)) çocuğun 4 saat kesintisiz ağlama rekoru var o kadar diyeyim. Geçti çok şükür. Sizinki de geçecek inşallah.

Ben anloyorum seni aynisi bende var kendimi ottan farksiz goruyorum bazen. Benim oglumda kesik kesik uyuyor tam 17 aydir 1 saat 2 saat uykular disinda soyle duzenli uykusu yok mesela suan emiriyorum ole uyuyor memeyi ceksem uyanip aglar ve bana gun zehir ....banyo yaptim 3gun soninda ve sacim islak giyindim agladi suan oyle iste karnim ac yemek yok ve 1 oglum daha var sen disun gerisini....lAhhh ahhh genclik gitti beee efkarlandim.

Merhaba gebelikte ne tür beslenme çocukta strese yol açıyor? Şu an hamileyim detay verir misiniz o konulara dikkat edeyim çünkü konu sahibesinin başına gelen çok zor bir durum Allah yardımcısı olsun.
Konu hakkında da ne kadar atıp tutsak gerçekten çocuk uyumayınca uyumaz, tek diye bileceğim anne ya da kayınvalide varsa onlardan birini çağırıp 1-2 hafta yardım almak.

Sana biz değil kocan yardım etmeli. Nöbetlese bakin. Biz oyle yapiyoruz.

İşte ben de onu araştırıyorum aslında. Bazı bebekler kolik bazıları değil ve ne yediler muhakkak etkilemiştir diye düşünüyorum. Yoksa ben de bilmiyorum maalesef.

İşte ben de onu araştırıyorum aslında. Bazı bebekler kolik bazıları değil ve ne yediler muhakkak etkilemiştir diye düşünüyorum. Yoksa ben de bilmiyorum maalesef.
Kolik olayı biraz psikolojik. Benim bebeğimin kolik ağlamaları 11. Gün başladı çünkü ev doluydu, bebek anne kokusunu alamadı. Her gün 13-20 arası ağlama nöbetleri oluyordu. Ne zaman ev boşaldı, çocuğun ağlamalar kesildi. O dönem bebeklerin gözleri görmediği için hisleriyle hareket ediyor bence. Kalabalık ve tanımsız sesler çocuğu rahatsız ediyor. Anüs kasları kasılıyor, gaz çıkaramıyor, sindirimde zorluk yaşıyor. Ben böyle düşündüm kendi yaşadığım olayı.

Annedeki stres beslenme bebeği etkiliyor ama bunun temel neden olmadığını düşünüyorum. Kesinlikle bebeğin yapısı ile ilgili. Çünkü benim bebişimde çok ağlıyor, çok sakim bir insanımdır ama olmayınca olmuyor maalesef ben de çok ağlarmışım küçükken ettiğimi mi çekiyorum nedir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…