İnat kızım

Yatağını ayır, sensiz uyusun. Benim eşim de asker sürekli nöbetçi. Çoğu akşam yalnızız. Ben de çalışıyorum üstelik. Ama çocuklar ne verirsen fazlasını istiyorlar. Ben yanımdaki beşilte ytırırken yatakta dönme hışırtımdan uyanır ağlardı çocuk. Odada olmam ona güven verir diyordum ama yok daha çok nazlanıyordu. Son 10 gündür de yatağını kendi odasına koydum. Aramızda koridor var kapısı açık. İnan ki ikimiz de çok rahat ettik. Saati geldiğinde ışığı kapatıyorum. Camdan ‘’bak kuşlar, havhavlar uyumuş, biz de uyuyalım’’ diyorum. Karanlığa bakıyor 3-4 dk. Sonra altını değiştiriyorum, 2 dk ayak masajı yapıyorum rahatlıyor. tulumunu giydiriyorum. Tekrar camdan baktırıp, öpüp ytırıyorum. Her akşam 19 da uykuya geçiyor. Ama yatağına koymadan önce emziriyorsum, memede dalıyordu. Yatağına koyrken basıyordu çığlığı. Uyusa yarım saatte bir tekrar çığlık ve meme. Eğer denemediysen lütfen dene. İlk 2-3 gün direnecek ağlayacak ama uyuyacak. Sonrası rahatlık ikiniz için de. Bir de ben akşama kadar evde olmadığım halde bu düzene ikna ettik çocuğu. Çocuklar rutine bayılıyor. Her gün aynı saatte yemek, yatak, oyun onlara güven veriyor. Uyku arkadaşın yoksa bir tülbenti yatağına koy. Ona birkaç gün içinde alışıp, onu gördüğünde uykuya güdülenecek. 1 hafta içinde düzenini tamamen oturtursun.

Herşeyi denedim inanın
Odasına beşiğine koyup bekledım , odadan çıktım gözlemledim bekledim
Çocuk uyumayı sevmiyor
Kendi sevmediği gibi bizide uyutmuyor

Anladım :)
Çocuk aç :)
Büyük ihtimalle babaya aç. Hatta baba ve annenin birlikte olmasına aç.
Şöyle yapsanız.
Yatmadan önce aile ritüeli oluşturun. Üçünüz de onu oyun içinde takdir ederek gülüp eğlenip mutlu akşamlar geçirin.
Çocuğun ruhu sizlere doysun.
Daha sonra çocuğunuza kendi kararlarını vermesini söyleyin mesela, dizlerinizin üzerine çökün gözlerine bakın, neşeyle,
'Kızım bugün çok eğlenceli bişeyler yapalım. Senin odanı senin istediğin gibi tasarlayalım ne dersin? Çok eğleneceğiz... Hadi gidip odan için bişeyler alalım.' Diyin ve odası için aksesuar seçsin. Yapıştırma olabilir, ayna, vazo vs. Benimseyebileceği ve kişisel bir şeyler.

Sonra odasını beraber neşeyle, dokunarak dekore edin. Uyku saati geldiğinde onu odaya götürün ve anlatın.
'Bu gün bu muhteşem odada uyuyacaksın. Ve bundan sonra her gün burda uyuyacaksın. Ben de senin uyuyana kadar hep yanında kalacağım. Masal okuyacağım vs. ' diye açıklama yapın.

Masalı okuyup bitirdikten sonra uyumayacaktır.
Hiç iletişime geçmeden her defasında alıp yatağa koyun.
Her defasında ama.
Başını okşayın.(özellikle baba)
Ağlamalarına, krizlerine asla cevap vermeyin.
İnadı kırılana kadar, kararlılıkla, iletişime geçmeden, gerekirse eşinizden yardım alarak tekrarlayın.
İlk gece 1,5-2 saat sürerse emin olun ertesi gün 30 dakikaya sonra 15'e iniyor. Sonra daha da azalıyor.

Burda kilit nokta sizin azminiz ve kararlılığınız.
Vazgeçmeden inatla siz yürüteceksiniz süreci.
Bu şekilde uygulayan çok kişi gördüm. Yoksa hayat yaşanmaz.
Çocuğun duygusal açıklarını bulup doldurun.
Ya sen neden böylesin sus artık, uyu artık sözleri yalnızca sizi yıpratır.
Çocuk bir şekilde ilgiye aç. Ona ihtiyacı olan ilgiyi, sevgiyi vermeye çalışın ki huzura erin.

Herşeyi denedim inanın
Çocuk uyumayı sevmiyor
Demir seviyesine baktırdınız mı? O da huysuzluk, uykuya dalmada güçlük, sinir yapıyor diye duymuştum. Ama doktora götürmüşsünüz bakılmıştır diye tahmin ediyorum.

Eşim başka bebekleri seviyor içim gidiyor demişsin burayı anlamadım kendi kızınızı sevmiyor mu? Bunu mu demek istediniz anlamadığım için soruyorum. Benim kızımda uyumuyor uyusada en fazla yarım saat hemen uyanıyor. Gece saat başı emmek için uyanıyor sadece sabır diliyorum inşallah geçecek bir gün diye.

Herşeyi denedim inanın
Çocuk uyumayı sevmiyor

Nasil bekledin? Yani hemen 5 dakika agladiktan sonra tekrar iceriye gidip onu tekrar aldinmi yanina?

Uyku egitimi vermek evet cok zor fakat mecburen istikrarli olmak zorundasin. Cocugun elbette aglayacak, nazlanacak. Niye? Cünkü simdiye kadar bu taktik ile istedigine ulasmastir. Cocuk o neden ile aglar. Hasta yada mutsuzlugundan degil, istedigi seye ulasamadigindan. Ki kizinizin uykuya elbette cok ihtiyaci var.

Baska oda'da yatirip yigilmayacaksin. Cocuk sonunda uyucak sen göreceksin. Her 5-10-20 dakika girebilirsinaz biraz pispislamak icin fakat asla yatagindan cikarma. Ilk geceler tüm geceni bile alabilir fakat istikrara devam. Kizinin yaninda hafif ninni müzikleri acabilirsin. Ilerde, biraz pavlov yöntemi gibi, o ninniyi uyku ile baglantili oldugunu anlayip daha kolay uykuya dalabilir.

Bu arada aglamasi dünyanin sonu degil. Bebek iste, aglar. Tuvalete mi gideceksin? Onu park gibi emniyetli yere koy oyuncaklari ile ve tuvalete git. Yemek yaptiginda yemek sandalyesine koy hem onun ile vakit gecirmis olursun hem yemek yaparsin.

masaallah 1 yasina gelmis hemen ver krese orada yola gelsin hic korkma

Kuzum sakin umutsuzluga kapilmayin 55 yasinda cocuk sahibi olanlar 10 kusur sene sonra cocugu olanlar var neden aglayip duruyorsunuz zor ama dua edin tevekkul edin sabirli olun gevenin saatine kadar uyuyamamak nedir surekli bebekleri dusen sonunda anne olani biliyorum yapmayin ne olur gencliginizin evliliginiz kiymetini bilin buarada bekarim onuda belirteyim

Konu sahibesi biraz sabirli olun sizde inanin gececek dogru anladiysam bebek uyumuyor ama aglamiyorda benim kuzenimin bebegi agliyordu dusunsenize oda zor ama gecti....zor sizinkiside ama saglik problemi yoksa tamam diyip biraz sabirli olmanoz lazim keske birsey bilsemde yardimci olabilsem ama inanin geciyor

bir de benim penceremden bakın yıllardır bir evladım olsun diye çabalıyorum 3 tüp bebek 1 aşılama üstüne kimyasal amelyat rahim flimleri ama ellerim bomboş sizde elinizdekinin kıymetini bilin dicem de bilecek gibi de görünmediniz bana ölsem dediğinize göree ...

Canım inşallah rabbim size de nasip etsin.ama öyle deme İnan bana çok zor onun yaşadıklarıda.sen şimdi bebeğin olmadığı için hasretinden öyle söylüyosun.ama çocuk büyütmek çok zor.oda sabrı kalmadığı için öyle söylüyor.rabbim inşallah ikiz bebek nasip etsin sana.

Bakin sizi üzmek kırmak asla istemem ama kıyasınız çok yanlış herkesin gerçekten imtahanı çok farklı siz bu şekilde oluyorsunuz ben mesela bu aralar maddiyatla çocuklarla oluyorum yani kimsenin yaşadığı kolay değil hemen kıymet bilmez anneye cevirmeyin bende iki çocuk annesiyim küçüğüm uyutmuyor anlıyorum konu sahibinin halinden bir zaman sonra gözün girmiyo artık sınır sistemin cokuyo hele de yardımcın yoksa etrafta çok zor tek başıma olmak lütfen hep tek taraflı bakmayalim

tabi ki zordur ama insan biraz sabırlı olmalı bir bebek yani bu benim annem yıllardır engelli oğluna bakıyor bir bebek düşün birde kocaman adam dün gece 2 oldu uyamadı uyutmadı diğer hiçbir şeyi söylemiyorum ne bir isyan ne bir bağırma ne bir çağırma ... amin keşke rahmim taşısada ikizlerim olsa seve seve zorlukları ile bakardım ama malesef yarım rahimliyim öyle bir şansım yok ikiz bile olsa birinden vazgeçmek zorunda kalırım

Gamzeeli seni çok iyi anlıyorum inan bana son bir haftadır aynı durumdayım kendimi robot gibi hissediyorum bak cidden ama ger gün her an aynı bazen deliricem sanıyorum birde hiç kimsem yok yapayalnızim malesef esimle çıkmayı izledim elele bi yere gitmeyi kendi kendime kahve kitap okumayı cokk özledim ama şu an biri 5 biri 16 aylık iki evlat var ve nefes aldırmıyorlar geçecek bu günler deyip sakinleşmeye çalışıyorum Allah yardimcimiz olsun

kıymet bilmez dememim tek sebebi ölsem demesi başka türlü yargılayamam haklıdır illaki tek başınadır sabrı bitmiştir ama yapacak birşey yok bir bebek doğduğu zaman siz daha iyi bilirsiniz geceleri uyutmaz küçüğüm uyutmuyor diyorsunuz illaki yorulur insan sabrı biter ama bilemiyorum bir yerde eksik kalırım tecrübe etmedim sonuçta

Keşke hepimiz annen kadar sabırlı olabilsek.ama işte herkes o kadar sabırlı değil maalesef.ben çok sakin ve sabırlı bir insanımdır.ama ben bile ilk anne olduğumda bebeğim ağlarken onu susturamayınca hüngür hüngür ağlıyordum.rabbimden Ümit kesilmez.inşallah rabbim tez zamanda kucağını doldursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…