Hayır calısmıyorumcalisiyormusunuz. acaba gun icinde size doyamiyormu
Evet psıkolojık olarak cok yıprandıgım bi dönemdiHamileliğinizde az mı uyudunuz ya da sıkıntılı bir hamilelik mi geçirdiniz? Ondan olabilir mi?
Herşeyi denedim inanınYatağını ayır, sensiz uyusun. Benim eşim de asker sürekli nöbetçi. Çoğu akşam yalnızız. Ben de çalışıyorum üstelik. Ama çocuklar ne verirsen fazlasını istiyorlar. Ben yanımdaki beşilte ytırırken yatakta dönme hışırtımdan uyanır ağlardı çocuk. Odada olmam ona güven verir diyordum ama yok daha çok nazlanıyordu. Son 10 gündür de yatağını kendi odasına koydum. Aramızda koridor var kapısı açık. İnan ki ikimiz de çok rahat ettik. Saati geldiğinde ışığı kapatıyorum. Camdan ‘’bak kuşlar, havhavlar uyumuş, biz de uyuyalım’’ diyorum. Karanlığa bakıyor 3-4 dk. Sonra altını değiştiriyorum, 2 dk ayak masajı yapıyorum rahatlıyor. tulumunu giydiriyorum. Tekrar camdan baktırıp, öpüp ytırıyorum. Her akşam 19 da uykuya geçiyor. Ama yatağına koymadan önce emziriyorsum, memede dalıyordu. Yatağına koyrken basıyordu çığlığı. Uyusa yarım saatte bir tekrar çığlık ve meme. Eğer denemediysen lütfen dene. İlk 2-3 gün direnecek ağlayacak ama uyuyacak. Sonrası rahatlık ikiniz için de. Bir de ben akşama kadar evde olmadığım halde bu düzene ikna ettik çocuğu. Çocuklar rutine bayılıyor. Her gün aynı saatte yemek, yatak, oyun onlara güven veriyor. Uyku arkadaşın yoksa bir tülbenti yatağına koy. Ona birkaç gün içinde alışıp, onu gördüğünde uykuya güdülenecek. 1 hafta içinde düzenini tamamen oturtursun.
Bir sorunumuz yok
Eşimde asker zaten yani evde pek zaman geçiremiyor
Evdeyken bol bol ilgilenip oynarlar birlikte
Bizle yatıyor , uyutup yatagına gotursem anında uyanıyor
yatakta benım yanımda yatıyor yan tarafımda az bşraz rahat etsın diye öteye çekçem gelip yibe boynumun altına yatıyor
Birde kıskançlık huyu var adla uyurken esımjn bana sarılmasını istemez
Elini cekene kadar aglar
Demir seviyesine baktırdınız mı? O da huysuzluk, uykuya dalmada güçlük, sinir yapıyor diye duymuştum. Ama doktora götürmüşsünüz bakılmıştır diye tahmin ediyorum.Herşeyi denedim inanın
Odasına beşiğine koyup bekledım , odadan çıktım gözlemledim bekledim
Çocuk uyumayı sevmiyor
Kendi sevmediği gibi bizide uyutmuyor
Herşeyi denedim inanın
Odasına beşiğine koyup bekledım , odadan çıktım gözlemledim bekledim
Çocuk uyumayı sevmiyor
Kendi sevmediği gibi bizide uyutmuyor
masaallah 1 yasina gelmis hemen ver krese orada yola gelsin hic korkmaSaat gecenin 3 buçuğu . Yatağın ortasına oturmuş 3 günlük uykusuzluğuma ve kan çanağına dönmüş gözlerime aldırmadan boşlukta asılı kaldım .
Bir yandan kızım bir yandan eşim .
Bir yaşında
Doğduğundan beri huysuz bi çocuk düşünün uyku sorunu var , sevmiyor uyumayı .
Dahiliye, pedagog her yere gittik araştırdık.
Nereye yolladılarsa orda aldık soluğu , hiç bir sorunu yok , sevmiyor işte uyumayı . Ama delirdim sanırım .
Benim psikolojim yok , hatta ben diye biri yok. Kendıme kızıyorum . Kendime acıyorum . Benım bır hayatım yok. Banyoya gıremem basar anında uyanıp yaygarayı alarm takmış gibi .
Uyuyamam tam gözümü kaparım elinden geleni yapar kalkmam için. Sürekli öyle durayım istiyor.
Yarım saat önce ağlayarak eşimi uyandırdım nolur artık yeter diye.
Evlilik deseniz oda yok. Kadınlığım bile yok çünkü artık bu çocuktan .
Keşke ölsem der mi insan ya ama keike ölsem artık
Lütfen bana kızmayın ama sinir sistemim çöktü
Durmuyor bu çocuk
Diken üstünde yaşamaktan , tek gözüm açık uyumaya çalışmaktan yoruldum artık. Ağrısı vs birşeyide yok , sanki inadına yapıyor .
Bir saat uyumak istiyorum , bir saat gözümü kapatıp insanmışım gibi hissetmek istiyorum.
Ne olur yardım edınn bana
Kuzum sakin umutsuzluga kapilmayin 55 yasinda cocuk sahibi olanlar 10 kusur sene sonra cocugu olanlar var neden aglayip duruyorsunuz zor ama dua edin tevekkul edin sabirli olun gevenin saatine kadar uyuyamamak nedir surekli bebekleri dusen sonunda anne olani biliyorum yapmayin ne olur gencliginizin evliliginiz kiymetini bilin buarada bekarim onuda belirteyimgecenin bu saati oldu gözümde uyku yok
her ay aynı hüsran her ay aynı hayal kırıklığı kendimi bi insan gibi hissetmiyorum hep yarım eksik hissediyorum. .
her ortamda yüzüme vuruluyor. .
Eşim başkalarının bebeklerini seviyor içim yanıyor. . uykuyu unuttum piskolojim alt üst oldu hayattan zevk alamıyorum. .
benim bu dünyada ki tek hayalim anne olmak. . olamıyorum olamıyorum. .
gözlerimden yaşlar süzülüyor bunları size yazarken. . lütfen yalvaririm bi bebeğiniz olduğu için şükür edin. . Yıllardır nelerden geçtim anlatsam bitmez. .
evet siz beni bende sizi anlayamam. .
Bu gibi durumlarda ya olmasaydı diye düşünüp sabırlı olun lütfen lütfen lütfen. ..
bir de benim penceremden bakın yıllardır bir evladım olsun diye çabalıyorum 3 tüp bebek 1 aşılama üstüne kimyasal amelyat rahim flimleri ama ellerim bomboş sizde elinizdekinin kıymetini bilin dicem de bilecek gibi de görünmediniz bana ölsem dediğinize göree ...Saat gecenin 3 buçuğu . Yatağın ortasına oturmuş 3 günlük uykusuzluğuma ve kan çanağına dönmüş gözlerime aldırmadan boşlukta asılı kaldım .
Bir yandan kızım bir yandan eşim .
Bir yaşında
Doğduğundan beri huysuz bi çocuk düşünün uyku sorunu var , sevmiyor uyumayı .
Dahiliye, pedagog her yere gittik araştırdık.
Nereye yolladılarsa orda aldık soluğu , hiç bir sorunu yok , sevmiyor işte uyumayı . Ama delirdim sanırım .
Benim psikolojim yok , hatta ben diye biri yok. Kendıme kızıyorum . Kendime acıyorum . Benım bır hayatım yok. Banyoya gıremem basar anında uyanıp yaygarayı alarm takmış gibi .
Uyuyamam tam gözümü kaparım elinden geleni yapar kalkmam için. Sürekli öyle durayım istiyor.
Yarım saat önce ağlayarak eşimi uyandırdım nolur artık yeter diye.
Evlilik deseniz oda yok. Kadınlığım bile yok çünkü artık bu çocuktan .
Keşke ölsem der mi insan ya ama keike ölsem artık
Lütfen bana kızmayın ama sinir sistemim çöktü
Durmuyor bu çocuk
Diken üstünde yaşamaktan , tek gözüm açık uyumaya çalışmaktan yoruldum artık. Ağrısı vs birşeyide yok , sanki inadına yapıyor .
Bir saat uyumak istiyorum , bir saat gözümü kapatıp insanmışım gibi hissetmek istiyorum.
Ne olur yardım edınn bana
Canım 24 saatte 2 yada 3 saat mi uyuyor2 ya da 3 saat
Oda parça parca
Canım inşallah rabbim size de nasip etsin.ama öyle deme İnan bana çok zor onun yaşadıklarıda.sen şimdi bebeğin olmadığı için hasretinden öyle söylüyosun.ama çocuk büyütmek çok zor.oda sabrı kalmadığı için öyle söylüyor.rabbim inşallah ikiz bebek nasip etsin sana.bir de benim penceremden bakın yıllardır bir evladım olsun diye çabalıyorum 3 tüp bebek 1 aşılama üstüne kimyasal amelyat rahim flimleri ama ellerim bomboş sizde elinizdekinin kıymetini bilin dicem de bilecek gibi de görünmediniz bana ölsem dediğinize göree ...
Bakin sizi üzmek kırmak asla istemem ama kıyasınız çok yanlış herkesin gerçekten imtahanı çok farklı siz bu şekilde oluyorsunuz ben mesela bu aralar maddiyatla çocuklarla oluyorum yani kimsenin yaşadığı kolay değil hemen kıymet bilmez anneye cevirmeyin bende iki çocuk annesiyim küçüğüm uyutmuyor anlıyorum konu sahibinin halinden bir zaman sonra gözün girmiyo artık sınır sistemin cokuyo hele de yardımcın yoksa etrafta çok zor tek başıma olmak lütfen hep tek taraflı bakmayalimbir de benim penceremden bakın yıllardır bir evladım olsun diye çabalıyorum 3 tüp bebek 1 aşılama üstüne kimyasal amelyat rahim flimleri ama ellerim bomboş sizde elinizdekinin kıymetini bilin dicem de bilecek gibi de görünmediniz bana ölsem dediğinize göree ...
tabi ki zordur ama insan biraz sabırlı olmalı bir bebek yani bu benim annem yıllardır engelli oğluna bakıyor bir bebek düşün birde kocaman adam dün gece 2 oldu uyamadı uyutmadı diğer hiçbir şeyi söylemiyorum ne bir isyan ne bir bağırma ne bir çağırma ... amin keşke rahmim taşısada ikizlerim olsa seve seve zorlukları ile bakardım ama malesef yarım rahimliyim öyle bir şansım yok ikiz bile olsa birinden vazgeçmek zorunda kalırımCanım inşallah rabbim size de nasip etsin.ama öyle deme İnan bana çok zor onun yaşadıklarıda.sen şimdi bebeğin olmadığı için hasretinden öyle söylüyosun.ama çocuk büyütmek çok zor.oda sabrı kalmadığı için öyle söylüyor.rabbim inşallah ikiz bebek nasip etsin sana.
kıymet bilmez dememim tek sebebi ölsem demesi başka türlü yargılayamam haklıdır illaki tek başınadır sabrı bitmiştir ama yapacak birşey yok bir bebek doğduğu zaman siz daha iyi bilirsiniz geceleri uyutmaz küçüğüm uyutmuyor diyorsunuz illaki yorulur insan sabrı biter ama bilemiyorum bir yerde eksik kalırım tecrübe etmedim sonuçtaBakin sizi üzmek kırmak asla istemem ama kıyasınız çok yanlış herkesin gerçekten imtahanı çok farklı siz bu şekilde oluyorsunuz ben mesela bu aralar maddiyatla çocuklarla oluyorum yani kimsenin yaşadığı kolay değil hemen kıymet bilmez anneye cevirmeyin bende iki çocuk annesiyim küçüğüm uyutmuyor anlıyorum konu sahibinin halinden bir zaman sonra gözün girmiyo artık sınır sistemin cokuyo hele de yardımcın yoksa etrafta çok zor tek başıma olmak lütfen hep tek taraflı bakmayalim
Keşke hepimiz annen kadar sabırlı olabilsek.ama işte herkes o kadar sabırlı değil maalesef.ben çok sakin ve sabırlı bir insanımdır.ama ben bile ilk anne olduğumda bebeğim ağlarken onu susturamayınca hüngür hüngür ağlıyordum.rabbimden Ümit kesilmez.inşallah rabbim tez zamanda kucağını doldursun.tabi ki zordur ama insan biraz sabırlı olmalı bir bebek yani bu benim annem yıllardır engelli oğluna bakıyor bir bebek düşün birde kocaman adam dün gece 2 oldu uyamadı uyutmadı diğer hiçbir şeyi söylemiyorum ne bir isyan ne bir bağırma ne bir çağırma ... amin keşke rahmim taşısada ikizlerim olsa seve seve zorlukları ile bakardım ama malesef yarım rahimliyim öyle bir şansım yok ikiz bile olsa birinden vazgeçmek zorunda kalırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?