İnatla bir gün ANNE olacağım !

emelcim her bebek farklı bunu unutma...ben yer derim ama seninki yiyemez..sen kendi bebeğini takip edip alıştıracaksın..mesela kuzey çok geç başladı elinde bişey yemeye..kusma problemimiz olduğu için bebekken korktum katı şeyler vermeye..ekmekle alıştırdım ben ..sende ellerine ekmek ver tavsiye ederim...ben öğlen yemeğinde genelde tek çeşit veriyorum o da çorba oluyor muhtemelen...ama bugün çorbayı reddetti makarna ve yoğurt yedi...akşamları ise yemek ne yaptıysam ondan yer..önde çorba varsa veya yemeğin ardından pilav makarna ne varsa hepsinden azar azar yediririm..yoğurt mutlaka var her gün...işte böyle...bi de yaptığım yemeği 2 gün kesin yediriyorum..hergün uğraşamam...ama zaman zaman hergün başka yaptığım da oluyo...

adaşş enginardan dolma yaptım bebeğim...hiç duymadın mı..müthiş bi tat...içine düşcem enginarın bu ara..izmirde enginar cenneti zaten...oleeyyy...

yeni merve haaa...valla eski halimle şimdikini bi görseniz..duba gibiydim..şimdi de öyle manken gibi değilim ama yine de iyiyim...kocacım beğeniyor yaa o yeter...

selam kızlarrrr
pınarımm azram cennet kokulum kollarındadır şimdii yazmamışsın bişey inşallah herşey yolundadır sen de meleğimiz de iyisinizdir inşallahhhh tabii ela mervemde abla olduuu canım yaa küçük ablaaa
asişimm gel sen onu bana sorr ya kahvaltının ortasında cucuu diye tutturulurmu bizimki tutturuyorr emmezse hayatta devam etmez çıkarıyor ağzındakilerii birde uzatır dudaklarını cucuu diye gel de vermeeeşim bu gidişle 15 yaşına kadar emecek bu zor bırakır diyoo esmammm bir yerden tanıdık geliyormuuuu:90:
nikolüm önceden düzenliydi uykusu sonra bir bozuldu pir bozuldu dün gece 2 yi geçiyordu belkide uyuduğunda hee bugünde 12 de kalktık ammaa gündüz ya uyur ya uyumazz düzen müzen hakgetire senin anlayacağın maşallah kuzeye bu aradaa
yemek olayına gelincee artık biz ne yersek onu yiyor alperen ona özel bişi yapmıyorum bazen güzel yer bazen yemez zorlamam pek kendi yemek ister doğal olarak heryeri batırır günlük giysileri lekelidir geceden bastırsam da çıkmaz bakmayın reklamlara alperenin lekelediği giysiyi tam olarak temizleyecek güçte deterjan daha keşfedilemediiev desen kalk gidelim diyorr bizimkinin oturup oynama huyu yok varda ben ayağa kalkana kadar benden önce koşturur nereye gideceksem sandalyeyi çeker tezgaha yanaşır beni deli eder ben kızarım mutfağı bırakırım uyursa ne alaaaagünler böyle geçip gidiyor iştee alperen gölgem gibi ben nereye o orayaaaa bazen boğuluyorum Allahtan yaz geldi bol bol dışarı çıkarız artıkk gerçi onunda başka derdi var eşim köye gidecez çocuk rahat etsin diyor daa ayşe kafayı yer kimse demiyorrrrrrneyse bizden bu kadarrrrr inatçı annelerim ve anne adaylarımm öpüldünüz canlarımm mucuksssss

ya biz alışık değiliz pek enginara laf aramızda görsem tanımam kendisiniiiide çok yararlı diyor herkezz nikolüm şu dolmanın tarifini bir versene oğluşuma yapayımmm

ayşecim bence oğluşuna yemeğini yapsan daha iyi olur..dolmayı yedirmesi daha zor...nasıl tarif edilirki...enginarın dış yapraklarını biraz kopar birkaç sıra...sonra ortadan kes..yani üst tarafını kesip at yapraklarının...kaynayan tuzlu suya atıp haşla enginarları...çıkar soğusun..sonra orta kısmı var ya böyle püsküllü yeri..orayı elinle koparıp çıkar...çanak gibi kalıyo zaten..sonra da bildiğin dolma içi hazırla..ben zeytinyağlı yaptım...bol naneli maydonozlu dere otlu...amannn bak gene canım çekti..allahtan dünden kaldı...akşama yicem gene...sonra da koy suyunu kısık ateşte pişsin kendi kendine...yerken de yapraklarını tek tek koparıp diplerini dişlerinle sıyırıp yemesi pek bi hoş oluyo...en sevdiğim sebze enginar galiba yaa bugün daha iyi anladım...

asiyecim kilosu az gerçekten...minadex i herkes öneriyor..iştah da açıyormuş..ben denemedim..sadece marnys junor diye bi şurup var bitkisel..onu içirdim iştah arttırsın diye ama hiç etkisini görmedim...şimdi de ara ara pekmez içiriyorum...hala iştah problemimiz var..13 kilo olamadık daha kaç aydır...vermesem hiç bişey yemeyecek...

Kız ayşe seninki en azından cucu emiyo benimki emmiyo süt alıp veriyoruz biz. İyice zayıf düştü ama hareketi bol senin alperen gibi evde peşimde hiç iş yaptırmıyo dolaplarımızı çekmecelerimizi boşaltıyo toplayana kadar bi bakıyorum başkasını boşaltmaya başlamış. Koşuyoruz evde.

Merve bende enginar hiç yemedim bi ara deneyeceğim bakalım sanırım zamanıymış.

pınarcımmm inşallah hersey yolundandır, sağlıkla kucagındadır azra nilin. allah uzun ömürler versin ailene canım benim. gözünüz aydın

kızlaaaaağğğğrrrr ben evdeyim, keyif yapıyorum, gecen hafta amirime bir hafta rapor almak istiyorum,dinlenicem evde dedim, ok dedi:) dün de kızımızı gördük, 1100 g olmus bebeğim, çok şükür herşey yolundaydı. inşallah da böyle gider. ayh bebek yemeklerinden konusmussunuz, anaaammmmm ben de oralara gelir miyim

bebegin yatagını falan bi ayarlasam aldıklarımı yıkayıp ütüleyim diyordum, ama valla evde tekken hiç mecalim yok, önümüzdeki aya bi yardımcı alıp duvarları falan sildiririm diyorum, ondan sonra da odayı yerleştiririm. zaten öyle mobilya falan almıycam, şimdilik park yatak, sonra sonra kendi istediği alırız diye düşünüyorum. bizdeb öyleyken böyle

sizde ne var ne yok, pınarla haberleşen olursa yazsın emi?

kızlar pınarı aramıştım açmamıştı bende mesaj attım oda cvp vermiş azra nil uyumuyormuş devamlı memede olmak istiyormuş ela ise daha yeni uyumuş ilk günler arkadaşları hep yardım etmiş şimdi annesi gelmiş yardıma.yazamadım kkya en kısa zamanda gelicem demiş.hepsi iyiymiş maşallah hepsineee...

emelim ben çorbayıda iki gün veriyorum nadir şeyleri sevdiği ve o ağzını zor açtığı için yaptığım canım çorbalar kalıyor ..kızım cidden çok zor yiyor görceksiniz halimizi artık bide isyan ediyooo adee diodu şimdi anne ııııı ııı ( istemiomuş yemek uyumak neyse hepsi ıııı) ama parka gidelim mi hıhı paka pakaa dio..buarada eline herşeyi veriorm çorbadan tut sebze meyve ne varsa ben yedirirken zorlanıyorum bari kendi kendine yemeği öğrensin istiyorum ama nisada hala ısırmayı ayarlayamıyor merak etme:)) bide heryer batıyor elinde gezine gezine yiyor oturtmak ne mümkün.. ama yürümesi çook tatlı oldu annesinin kuzusu bu sabah giderken uyandı kuzummm ağladııı anneeee meemeee diee sıpa ben yanarım yavruma yavrum yanar memenin gittiğine:))))))

uykuya gelince ah ah ne çok şey istiyorum bir bilseniz 2 saat uyudum diye oh şükür diyorum deliksiz uyku nerdeeee...

bu arada emelim hep tek çeşit yiyor benim kızda yerse şükrediyoruz :)) bide kilo olayına gelince kızlar doktorumuz bizede bişey demiyor ama kızım kilolu mu bilemedim 11.700 .herkes memeyi kesince zayıflar diyor bilemiyorum ben varken makarna pilav tarzı yedirmemeye çalışıyorum ama anneler çorba yediremeyince mecbur pilav makarna yediriyor.günde 1 kereye denk geliyor oda ben gelince çorba içiriyorum bide gece yatmadan tok tutsun diye ne yediriyorsunuz en son öğün kaçta oluyor?

adaşımm bu enginar bizim bildiğimiz enginarmış bende dolma diyince yuvarlak biber dolması tarzında bişi sandımdı:)) geçen kayınvalidem yapmış ortasınada iç bakla koymuş nisada kabak çekirdeğini çok sever tutturmuş nisaya al kızım çekirdek ye diyo yermiii yemezzzzzzz:))

cetrefilim sende gelcen az kaldıııı

bu arada kızlar az kaldı ben memeyi kesicem 17 ayı bitsin 18de kesicem aslında okadar bağlıyım ki hatta kızdan bile çok bağlandım emzirmeye ama çok uykusuzum kızlar yaa artık bir son bulsun istiyorum çöktümm bazen başım dönüoo aynı böle oluorm

slm fıstıklar nasılsınız
azra nil hosgeldin meleğim güzel ablan annen ve babanla uzun ömürler yasa inş
ayşe benim kocişde bana askere gidene kadar emzireceksin bu gidisle dedi ve bende kestim :)) hala bazen anne emiyimmi diyo danaaaa ama yinede çok zorlamadı beni
emelim mervelerim sinemlerim seherim beyzam aylinim çetrefilim pınarım gülsümüm şebbom asiyem unuttuklarım varsa affola umarım hepiniz iyisinizdir
biz iyyiz ben yoğun çalısıyorum batuda inatlığa yaramazlığa hat safhada devam ediyo sağolsun böyle işde

kıslar selamm hayırsızınız geldii
kızlar az önce öğrendim
hamileyiiiimmmmmmmmmmmm
Allahım inşallah sağlıkla tamamına erdirsin, dua edin olur mu, herşey yolunda gitsinn

Aylincimmmm tebrik ederim... Allahım sağlıkla kucağına aldığın günleride gösterir inşallahhhhhhhh...... Darısı Beyzanın olsun inşallahhhh

selam kızlar önce Aylini tebrik ettim şimdi sıra sizde
Benımkileri uyuttum size bakayım dedim. yığınla ütüm var ama içimden yapmak gelmiyor. ev deseniz kalk gidelim diyor
Demek Nisa ve Kuzey de tek başlarına yemeyi pek beceremiyorlar. Bende benimkilermi öyle sadece diyordum. Merve2'cim dediğin gibi her bebek bir olmuyor biliyorum ama yine de kıyaslamadan edemiyor işte insan..
Mervem teyzem benimkiler akşam 20.30 gibi çorba yada sebze yemeği yerler. Daha sonra 22.30- 23.00 arası pirinç unu, irmik,ceviz,az şeker ve süt ile biberondan akacak şekilde sıvı mama yapıyorum onu yiyerek yatarlar. sonra sabaha kadar 6,30 - 7.00 ye kadar hiçbirşey vermiyorum. Gerçi Naz gece tekrar süt içiyor ama bazende içmiyor. Alp sabaha kadar birşey yemiyor.
Çetrefilim nerelerdesin? izin aldın evde yan gelip yatıyorsun değil mi bu günlerin kıymetini bil..
Şebom bir geldin pir gittin Hadi artık katıl aramıza...
Beyzacım sen nerelerdesin ? Son durumun ne ? Hayırlısı ile güzel haberler bekliyoruz senden de
Esmaaaa ne çok çalıştın böyle...Alışık değiliz sensiz topiğe..
Seher sen de yoksun Selen iki yaşında daha mı yaramaz oldu yoksa
Sinemim ikizdaşım sen gelemiyorsun ama ben yinede soracağım seni... Nasılsınız? Kızın yürüyormu?
Esraaaa sende bebekten fırsat bulup gelemiyorsun sanırım...
Nazmiye sende de durum aynı sanırım.. bakın bana iki bebekle bile az da olsa buradayım
Ayşeee senin cucu da uyumuyor sanırım sende yoksun yine...
Gülsümmm sen nasılsın ? Kaynanan ile oğlunun arası iyi miBabanne bakıyor değil mi?
Sinem Beyazıt a kim bakıyor? Resim isteriz bir ara sakın unutma..
Unuttuğum kalmamıştır umarım... herkesi

unuttuğumu buldum.. Asiyeeee..
Canım Asyanın kilosu çokda düşük değil sanırım.. Boşver sağlıklı olsunda kiloyu ne yapacak
Benım oğlumda zayıf ...Çıtır bir kız arıyorduk..Bari Asya yı alalım

kızlarr aylinimmm canım çok sevindim allahım sağsağlim kucağına almayı nasip etsin
darısı beyzaya inş.
kızlar ilk fırsatta yükleyecem beyazıtın resmini
albüme 1 den sonra yükleyeyim barii
bakın tosumuna
öpüldünüz kocaman

kıslar selamm hayırsızınız geldii
kızlar az önce öğrendim
hamileyiiiimmmmmmmmmmmm
Allahım inşallah sağlıkla tamamına erdirsin, dua edin olur mu, herşey yolunda gitsinn

Allahım şükürler olsun, aylinim coooook sevindim, inanamazsın, oh beeee, binlerce şükür, senin de zamanın buymuss demek, canım benim, çok çok çok tebrik ederim. inşallah sağlıkla kucagına da alırsın, dualarım seninle. ayh eskilerden kimse kalmadı de mi, beyzacım hadi canım benim sıra sende hayırlısıyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…