ince düşünemeyen eş.

cikom

Guru
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
7.138
5.604
448
İstanbul
8 yıllık evliyim.

Bizde sevgilier günü pek önemsemez eşim sayesinde. Bende buna alıştım mı yaşlandıkça banada saçma mı gelmeye başladı bilemiyorum belkide öğrenilmiş çaresizlik :)

Oncelikle şunu söyleyim çalışmıyorum ama çalışan birçok bayana göre daha rahatım. Eşimin maaş kartı bende durur. İhtiyacı kadar benden alır para. Bu benim değil eşimin teklifi ilk günden beri böyle. Evin hanımı sensin ben isteyim. Gezmek ister bişey almak istersin sende dursun der. Su giyeceği niye aldın. Dışarıda niye yedin olayı yoktur. ( yani bir süre önce maddi sorunçıkarır dı ama çok saçma sebeplerden. Sonra derdinin başka olduğuçıktı meydana)2 sene önce doğum günümde fiyatı gayet yuksek bir telefon aldı. Yani eline o dönem para geçti gel sana telefon alalım dedi doğum gününe de yakın hediye olur dedi. Bu sene aynı sekilde denk geldi telefonum u degistirdik. Su yüzden diyorum ki maddi olarak benden hiç biseyi sakınmaz.

Ama hiç ince düşünmez. Mesela 8 yıldır doğumgünü mantığı. 1 hafta onceden başlar doğum günün yaklaşıyor. Yarın doğum günün. Şimdi diyeceksiniz hatırlıyor buda bişey :) sonra akşam geliyor neyli pasta alayım. Başta ses etmesem de ben ona süpriz vs hazırlarken sürekli böyle kutlamak sinirimi bozdu. Daha önce söyledim de küçük bir süpriz ya. Hiç bişey yoksa bir aşk filimi bul. Akşam sinemaya gidiyoruz de. Ben nasıl süpriz yapayım para sende diyor bu sefer.

Geçen yıl50 kere dedim bak hepsi bir tarafa30 oluyorum ve bu sefer adam gibi bir organizasyon istiyorum.ama bana söyleme süpriz olsun. Olmadı tabi . resmen umutsuz vaka.

Bu yıl yine başladı doğum günün yaklaşıyor. Dün de diyor neyli pasta olsun. Zıkımın kökülü olsun. Tövbe tövbe. Hiç tirp atmadım ama. Bak dedim Ben pasta falan istemiyorum. Anladım sen bu süpriz işini yapamıyor sun. Bende sana pasta almadın diye kızmıycam ama böyle alınca sinir oluyorum.

Bugün yine telefonda aynı mevzu. Sinirlendi baştan. Sana bir pasta alıp kesmek yetmiyor mu dedi. Gözüme soka soka almana sinir oluyorum. Bir pasta parası kadar para eline geçmiyor sanki. Kart bende olabilir ama sende bu cikom un pasta parası diye koyarsın kenara. Üstelik8 yıl boyunca her seferinde anlatıyorum aynı sın. İstemiyorum ya niye anlamıyor sun. Zaten diyetteyim ben pasta yemiyorum. Bak dedim sana kızmıyorum pasta almadı doğum günü sürprizi yapmadı diye ama allah aşkına alma pasta falan. Pasta fobisi yarattin bende.
8 yıl boyunca anlatıyorum ama yine aynı şeyi yapınca demekki ne hissetigime hiç onem vermiyorsun diye düşünüyorum dedim.

Ama diyor ben sana hep diyorum bana doğum günü yapma sende yapıyor sun. Yahu ben tamam ya senlemi ugrasicam diyorum. Sonra eve gizlice herkesi çağırıp supriz yapıyorum. Mutlu oluyorsun dedim.

Bana lütfen simdi kafanı biyere falan çarp unut konuşmaları diyor.
En son durum. bu sefer de pasta alayım bu senelik mazur gör dedi.

Kırmamak için tamam dedim.

Yeminle akşam o pastayı evde görünce sinir olucam.
Yani haksızlık yapip olay buyutmek istemiyorum çünkü dedim ya benden para sakınan biri değil asla. Yada yazin işi yoğun olur ben tatil yapamıycam ama sen git tüm kış evde sıkıldın der gönderir. Ama süpriz yapmak konusunda basiretsiz ya. Olmuyor arkadaş olmuyor. Bende aaaaaa inanmiyorum diye sasirmak istiyorum yaa.

Benim eşimde böyle ama çok şükür bunu bu kadar dert etmedim yani. Bence abartmanın bi anlamı yok gibi. Başka zamanlar alıyo işte.

Benim eşimde böyle ama çok şükür bunu bu kadar dert etmedim yani. Bence abartmanın bi anlamı yok gibi. Başka zamanlar alıyo işte.
Hediye falan beklentim yok canım zaten. Yani dusunsene akşam eve geliyor. Hadi çıkıp pasta alalım diyor. Yani almasa uzulmiycem o derece. Artık pasta görünce gözlerim doluyor. Bende zaten sırf kırılmasın diye kabul ettim. Çünkü sevgisizlik boşvermişlik olduğunu düşünmüyorum. Onun sevgi gösterme biçimi bu değil. Çok küçük bişey evet ama gerçekten sinir harbi yaşıyorum şu an. O pastayı istemiyorum bu evde.

Canım pasta istedi ince düşünüp sürpriz hazırlayan erkek candır ama çoğu düşünemiyor malesef. Eşim her seferinde ya sana ne alayım diye sorar ya da sen beğen ben parasını vereyim der

Yahu bir kere de sen düşün al diyorum yok her sene aynı terane. Takmıyorum artık. Sen de takma. Boşver diyeti pastayı ye. Afiyet olsun.

İyi ki doğdun çikommmmmmm

Benim koca doğum günümde pasta bile almadı. Ama ben ona almıştım :)
Erkeklerin yapısı gereği öyle işte. Erkeklerin % 1 lik kısmı böyle süprizler yapıyo bizde özeniyoruz bekliyoruz ama olmayınca da üzülmeyelim yani. Sevmediği için yapmıyo. Yapamadığı beceremediği için yapmıyo :)

Bir deyim vardir da,yanlis anlamayin sizi kinamak icin soylemiyorum bunu.bi zamandan sonra insana rahat da batarmis diye:)Maalesef oyleyiz artik,derdi olmayanda incik cincik biseyler arayip buluyor illa:)mutlu bi evliliginiz,sevdiginiz bi esiniz varsa bu da tuzu biberi olsun denir bana gore:)

Nedense baştan sona saçma geldi bana.
Sevgiliyken tamam da evli olunca yapılan sürprizler al bir cepten öbür cebe koy. Bir de eksik olunca zaten alınıyor. Ne bileyim hediye olayı son derece saçma hele ki doğum günü gibi gereksiz bir günde.

8 yıl boyunca söylemişsiniz değişmemiş. başka da bi prbleminiz yoksa bunu kagaya takıp huzursuzluk çıkarmayın
.
Yok canım kavga etmedim zaten. Etmem de. Sadece içim içimi yiyor. Yani asıl olay buradaki pasta dışında hiç heyecan yok hiç. Sevgiler günü, doğum günü, evlilik yıldönümü

Bu sene pastamızı dışarıda yiyelim desen ? Hiç değilse değişiklik olur.
Ben üzülüyorum aslında adamların da işi zor.Eşinin ailesini sen bilirsin,doğumgünü kutlarlar mıymış ? Eşinin doğumgünleri kutlanmış mı,kayınpederin kayınvalidene sürpriz yapar mıymış ? Yani aileden bunları görmemiş bir adamın jestler prensi olmasını beklemek haksızlık olur diye düşünüyorum.Ama durum ümitsiz değil,siz kendi ailenizin adetlerini kendiniz oluşturabilirsiniz.İş sende bitiyor aslında.

"Bu yıl yine başladı doğum günün yaklaşıyor. Dün de diyor neyli pasta olsun. Zıkımın kökülü olsun "

Bana sevimli geldii yaa, süpris diye bu kadar gömme adamıııı.
Adamı gömmek değil aslında. Adam iyi. Adam cici. Adamın allah eksikliğini göstermesin de benim içim içimi yiyor

"Bana lütfen simdi kafanı biyere falan çarp unut konuşmaları diyor." :)

Şimdiye dek okuduğum en eğlenceli sorun.

Kafalarınızı tokuşturun olsun bitsin.

Haklısın. Kesinlikle evliliğimi yıpratacak bir durum değil ama istiyorum ya.

değişmez bu saatten sonra bence elinizdekilerin kıymetini bilin siz ona yapın onu mutlu edin o mutlu oldukça siz de mutlu olun..
yapacak bişey yok süprizli bi hayat istiyorsanız siz yapın adamı artık değiştiremezsiniz o kadar söylemişssiniz zaten :)

Hediye istemiyorum zaten. Yani istediğim şeyi zaten alıyorum. Pasta mı oda alınıyor. Sadece heyecan kısmı eksik. Yani senenin başka bir gunu de canım pasta istese gidip alıyoruz. Bugün bari habersiz al. Supriz olsun.

Rahat mı batıyor acaba ? Çalışma baskısı yapmayan, maaşını elinize verip sizi özgür bırakan bir eş ve memnuniyetsiz olan siz. Gerçekten bedava bir hayat yaşıyıp bir de mızmızlanıyorsunuz, bravo aynen devam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…