İnek sütü alerjisi

LeylaKaya

Hayaller dualara emanet...
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2016
2.444
1.405
133
35
Kızlar merhaba .. O kadar zor durumdayım ki lütfen bana yardımcı olun eğer başına gelen varsa . Kızım da inek sütü alerjisi var doktora gittik testi yapıldı inek sütü ürünlerini kestim inanın yumurta kuruyemiş bile yemiyorum . Alerjik her şeyi hayatımdan çıkardım ama kızımın kaşıntısı bir türlü dinmiyor.. ne yapsam yapayım dinmiyor sürekli kaşınıyor. O kadar çaresizim ki artık çok bunaldım başına gelen var mı böyle bir durum neler yaptınız lütfen bana yardımcı olun Allah rızası için ...

Ben duymadım ve yaşamadım. Meyve sebze ve bakliyatla beslenirseniz olmaz sanırım. Bir de sadece inek sütüne olduğundan emin misiniz?

Ben yaşamadım üstte kalsın diye yazıyorum. Ama bence bi daha doktora gidin kaşıntısı geçmiyosa.

Ben duymadım ve yaşamadım. Meyve sebze ve bakliyatla beslenirseniz olmaz sanırım. Bir de sadece inek sütüne olduğundan emin misiniz?
İnanın öyle besleniyorum meyve bile yemiyorum doğru düzgün sadece salata ama yok yok yok kaşıntı bir türlü dinmiyor

Ben yaşamadım üstte kalsın diye yazıyorum. Ama bence bi daha doktora gidin kaşıntısı geçmiyosa.
Çok Teşekkür ederim .. Doğru düzgün doktorda yok bulunduğum yerde hep ücretli ve ücretleri de çok pahalı

Benim kızımda da oldu canım tamamen kestik bir zaman devam ediyor kaşıntı ama sonra kesiliyor çok çok zor oluyor anlıyorum seni şuan 2 buçuk yaşında kızım şükür abartmadığımız takdirde yiyebiliyor büyüdükce gececeğini söylemişti doktorumuz ama bunun yanında 6 aylıktan beri sürekli alerji şurubu içiyor o daha rahat uyumasını sağlıyor özellikle uykuda delirtiyodu kaşıntı kızımı

Sadece süt değil süt tozları sütle yapılan herşeye alerjisi vardır
Aldıgınız ürünlerin mutlaka iceriğine bakın süt tozu varsa uzak durun

İnanın doktora gideli iki ay olacak ama hala kaşıntıları devam ediyor o kadar bunaldım ki benim kızım da hiç uyumuyor yani rahat 1 dakikası bile yok diyebilirim sürekli ilgi istiyor sürekli ilgi istiyor yani afedersiniz tuvalete bile gidemiyorum ( Çok geçmiş olsun sizede Allah bir daha yaşatmasın .. allerset mi kullandınız acaba ??

Bence tekrar doktora gidin. Instagramda alerjikanne vae onu takip edebilirsiniz
İnanın adam gibi ilgilenmiyorlar bile bir mama verdiler mamanın kullanım şeklini reçeteye bile yazmaya tenezzül etmemişler 50 kere aradım ulaşamadım en sonunda kavga ettim yani .. Takip ediyorum teşekkür ederim

Sadece süt değil süt tozları sütle yapılan herşeye alerjisi vardır
Aldıgınız ürünlerin mutlaka iceriğine bakın süt tozu varsa uzak durun
Evet evet biliyorum bütün yani aklınıza gelebilecek her şeyden sütü ile alakalı uzak duruyorum aynı şekilde yumurta da dahil kuruyemiş de dahil ama ne oluyor bu çocuğa ben anlayamıyorum artık psikolojim yerle bir olmuş durumda o kadar sinirliyim ki sinirlerimi hakim olamıyorum yani çocuğa da verimli olamıyorum artık .. bazen kendimi bir yerden atmak bile istiyorum o kadar kötü durumdayım (

Belki baska bişeylere daha vardır alerjik yapısı var sonucta yediklerinizden farketmediginiz baska seylerede olabilir veya toz kıl tüy vs
Buarada bazı ekmekler bile süt ve süt ürünleri içeriyor paketli herşeyin içeriğini okuyun mutlaka

Paketli hiçbir şey kullanmıyorum zaten ekmekte tüketmiyorum hiçbir şekilde ekmek canım çekerse kendi ekmeğimi kendim yapıyorum .. Toz kıl tuyu onlara bir şey diyemeyeceğim ama nasıl koruyacam ki bu çocuğu ben o kadar ben anlayamıyorum ki bunlar her yerde olan şeyler yani ne yapmam gerekiyor doktorlar da hiçbir şey demiyor ki

Ne zamandır diyet yapıyorsunuz?diyet 3 haftadan önce sonuç vermiyor.baska gidalara da alerjisi olabilir.icinde süt olan hiçbirşey tüketmemeniz gerekiyor.tarhana ,kaymak,margarin,tereyağı gibi.paketli gıdaları da tüketmeyin çoğusunda süt ürünü var.alerjik bebekler çok hassas oluyor koruyuculara da tepki veriyor.et,tavuk,kuruyemiş,balık,kırmızı meyve ve sebzeler,tropikal meyveler de tepkiye sebep olabilir.benim ilk kızım yoğun alerjikti ve cilt tepkiliydi salçaya bile tepki veriyordu ve yoğun egzaması vardı.herseye dikkat edince geçiyor.bu kaşınma dönemi için alerjik damla kullanabilirsiniz hem bebek rahatlar ve rahat uyuyabilir.cildini hergün nemlendirin.bize la roche posay lipikar baume + çok iyi gelmişti.sampuan mustela stelotapia kullandık.asla kese,lif kullanmadık hep elimle yıkadım.yogun kaşınma döneminde banyo küvetine mısır nisastasi koyup yıkarsanız hafifliyor kaşıntısı.aklima gelenler bunlar.iki kızım da alerjik ama ilki çok fazlaydı.ins geçiyor biraz yıpratıcı bir süreç ama yavaş yavaş atlatacaksınız inş.

Evet ama birde diğer marka var z ile başlayan o daha çok etki etti onu kullanıyoruz 1 senedir birde ben kaşındığında krem sürüyodum rahatlaması için yads bebe yapı çünkü her yerini kanatıyo kaşırken o kadar zor bir durum ki detaylı alerji testi yaptırın özelde biz öyle yaptık sütün yanında buğday antep fıstığı yumurta beyazı kırmızı et vişne patates bunlara da alerjisi çıkmıştı hepsini kestik biz o dönem rahatladı kızım 2 yaşından beri de yiyiyor hepsini abartmadan ama şurubumuzu sürekli içiyoruz gece yatmadan çok rahatız bin şükür geçiçi bi süreç bunu bilin yeter sabırlı olun kaç gece sabahladık kaşıntıdan onun içli içli ağlaması beni nasıl çaresiz bırakırdı

bebegin rahatlamasi icin sicak suya elma sirkesi koyun ve icinde banyosunu yaptirin.
cocugun deterjanada alerjisi olabilir- bir ara kiyafetlerini deterjansiz yikayin ve deneyin.

Çamaşırlarını sıvı deterjan ile çift durulama ile yıkayın ve ütüleyin. Bir de renkli kıyafet yerine beyaz şeyler giydiğin bazen o kıyafetlerde ki boyalar bile rahatsız edebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…