İnek sütü alerjisi

Çok geçmiş olsun size de. Günde kaç kez vazelin kullanıyordunuz? Başka hiç bir ürün kullanmadınız mı?
Aslinda doktor tavsiyesiyle cok urun kullandim ama egzamanin gecmesinde hic faydali olmadi sonra vazelini duydum doktora sordum faydali gelir deneyin dedi birtek o yaradi..cildini surekli nemli tutacak sayida kullaniyordum vazelin zaten uzun sure nemli tuttugu icin faydasi oldu belkide..saf beyaz kokusuz olanlardan olacak

Çok çok geçmiş olsun ..ne güzel yazmışsınız elinize sağlık..çok zor bir durum gerçekten . İnşallah tekrar karşılaşmazsınız.. pirinç yiyemiyorum ben onun yerine ne tüketenilirim??

Bana da doktor önerdi marka olarak neydi sizinki onu alırım benim kuzum da o kadar kuru ki cildi törpü gibi ne kadar nemlendirsek fayda yok

Çok çok geçmiş olsun ..ne güzel yazmışsınız elinize sağlık..çok zor bir durum gerçekten . İnşallah tekrar karşılaşmazsınız.. pirinç yiyemiyorum ben onun yerine ne tüketenilirim??
Amin tesekkur ederim.pirinc yerine patates tuketebilirsiniz.yada makarna.iceriginde yumurta bulunmasin arkasini iyi okuyun.baslarda cok zorlanacaksiniz ama bebeginizin bagirsaklarinin biraz toparlanmasi icin sart.2 ay diyet yaparsiniz,sonra yavas yavas diyeti acmaya baslarsiniz

Benim kızımın herhangi bir bağırsak problemi yok kanama vs o tarz bir şey hiç yaşamadım ben

Ben de yaşıyorum. Benim bebeğim 2,5 aylık üstelik. Bir gece aşırı derecede ağlamaya başladı. Ama kolik gibi değil. Saniyesi yok susmuyor. Beraberinde köpüklü ishal, böyle balçık gibi gürültülü bir kaka yapışı var. Konak gibi kuruluklar da çıkmıştı. Bir de makat çevresinde hafif kızarıklık. Doktorumuza gittik gaz diye gönderdi, bir damla yazdı. Baktık geçmiyor, başka doktora göründük. Anında süt alerjisi olduğunu bildi. Bizim şuanki doktorumuz test vs gibi şeyleri gerçekten gerekmedikçe istemiyor. Bebek çok küçük olduğu için de tespit etmesi zor. Kaka testinde negatif çıksa bile davranışa göre teşhis konuluyormuş bu vakalarda. 1 haftadır inek proteini içeren hiçbir şey yemiyorum. Sadece keçi sütü, keçi peyniri o da %100. Et olarak da kuzu eti. Dışarıda yemek yemek imkansız. Kuzu eti yesen bile acaba süttemi terbiye ettiniz diye sorman gerekiyor. Paket hiçbir gıda tüketmeyin. Çünkü bisküvilerden çikolatalara dahil hepsin ya süt yağı, süt tozu ya da peyniraltı suyu bulunuyor. İçindekileri sürekli okuyun. Peynirlerinizi eşinizle bile aynı kaba koymamanız lazım. Kahvaltıda örneğin peynirli çatalına reçele batırdı, ona bile bulaşıyor. Bu perhizin amacı çocuğun vücudunu bu maddeye karşı duyarsızlaştırmak. Ben emzirdiğim için perhize dikkat ediyorum. Artık alıştım sayılır. Erişte bile alırken sütle mi yaptınız diye soruyorum yufkacıya. Margarin, tereyağı vs bulunan hiçbir yemek tüketmiyorum. Bu arada tablo korkunç gibi gözüküyor. Çoğu anne pes edip mamaya geçiyor ama zamanında anne sütü alan bebeklerin bağışıklık sistemi mama alanlara göre çok daha yüksek olduğu için alerjiyi daha çabuk atlatıyorlar. Anne sütü yüksek miktarda kök hücre içeriyor. Rabbimin en büyük ikramı. Evinizde %100 keçi sütü ile yoğurt yapın, lor yapın, yoğurtla tarhana yapın, her şeyin muadili var. Yalnız uzun ve meşakkatli bir yol. Bu vesileyle bu dertten muzdarip olanlar bu hastalığı nasıl yendiler? Çocukların krizleri ne zaman ve nasıl azaldı paylaşsa harika olur. Hepimize çok geçmiş olsun, her şey bebişlerimiz için...

Ne güzel yazmışsınız elinize sağlık allah razı olsun bin kere.. İnan’ın çok dikkat ediyorum yediklerime sütün girdiği hiç bir şeyi tüketmiyorum ama Yok yok düzelmiyor hele kaşıntısı hiç dinmiyor. Bana doktor keçi sütünü de yasakladı.. sadece kuzu eti başka hiç bir şey Yok.. İnan’ın yememek hiç mühim değil yeter ki düzelse umrumda bile değil aç gezerim.. katarsan bir krem yaptırdım kızarıklığını hep aldı şükür ama kaşıntısı dinmiyor onun için de eşime bitkisel bir krem verdi bir akrabamız bugün onu deneyeceğim inşallah işe yararsa söylerim size ..

canım 2 tane krem var çok iyi corastan pembe olan birde linola losyon var dene faydasını göreceksin..
İkisini de kullandım canım linolayı beğenmedim pediyatrik değil çünkü. . Kremleri bırakınca tekrar başlıyor

İkisini de kullandım canım linolayı beğenmedim pediyatrik değil çünkü. . Kremleri bırakınca tekrar başlıyor
çok üzüldüm canım gerçekten Allah hem senin yardımcın olsun hemde kuzucuğa şifa versin. geçecek bu günler inşallah sabret.

çok üzüldüm canım gerçekten Allah hem senin yardımcın olsun hemde kuzucuğa şifa versin. geçecek bu günler inşallah sabret.
Ya geçecek mi bilmiyorum hiç umudum kalmadı her gün ağlıyorum .. kaşınıp duruyor İnan canım artık sabrım tükendi ..

diyetisyene giden oldu mu? emzirirken heleki bebeğiniz sadece anne sütü alırken diyet yapıldığında o sütün çocuğa nasıl faydası olacakki? gerçekten zor Allah herkese acil şifalar versin.benim bebeğimde alerjik

Ben gitmedim aklımda ama henüz gidemedim

çocuk doktoru bana sadece kalsiyum hapı önerdi yaklaşık 2 hafta oldu diyete başlayalı ama hala geçmedi belirtileri. acaba et ve kuru yemişi de mi bıraksam bilemedim...

Ya geçecek mi bilmiyorum hiç umudum kalmadı her gün ağlıyorum .. kaşınıp duruyor İnan canım artık sabrım tükendi ..
Bizde de var aynı sorun corasatin pembe kullanıyorum geçiyor sonra başka yerde çıkıyor. Doktor 2 yaşına kadar tekrarlar sonra bebek egzamaları geçer dedi. Ben de yüzünde çok çıkınca hep kaşıyor diye çok ağladım. Şuan kulak arkalarında var

Çok geçmiş olsun .. bizim tüm vücutta var her yerini kaşıyor çok zor artık dayanılacak gibi değil kafam gitti..

Alerjik bebeğim var, tekrar alerji testi yaptırın.
Birde atopik egzama olma ihtimali de var, kaşıntı kızarıklık varsa bunun üzerinde durun, polar, yün,sentetik kumaş kullanmayın, deterjan yumusatici kullanmayın, biraz araştırırsanız mutlaka çözüm bulursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…