Aslinda doktor tavsiyesiyle cok urun kullandim ama egzamanin gecmesinde hic faydali olmadi sonra vazelini duydum doktora sordum faydali gelir deneyin dedi birtek o yaradi..cildini surekli nemli tutacak sayida kullaniyordum vazelin zaten uzun sure nemli tuttugu icin faydasi oldu belkide..saf beyaz kokusuz olanlardan olacakÇok geçmiş olsun size de. Günde kaç kez vazelin kullanıyordunuz? Başka hiç bir ürün kullanmadınız mı?
Çok çok geçmiş olsun ..ne güzel yazmışsınız elinize sağlık..çok zor bir durum gerçekten . İnşallah tekrar karşılaşmazsınız.. pirinç yiyemiyorum ben onun yerine ne tüketenilirim??Merhaba,bu konudan cok muzdarip biri olarak cevap yazmak yardimci olmak istedim.bebegim 5 bucuk aylik.3 aylik kontrollerine goturdugumde 1 ayda sadece 100 gr almisti.sut alerjisinden suphelenmisti doktor.daha ilerleyen zamanlarda kakasinda kan vardi ve surekli ishaldi.bi sutumu icse hemen civik kaka yapardi.ensesinde ve vucidunda kizarikliklar kasintilar..
Doktor sut ve sut urunlerini kes dedi.hayatimdan tamamen cikardim.peynir tereyagi krema yogurt ayran akliniza gelebilecek hangi sut urunu varsa.ekmek bile yemedim.firindaki ekmeklerin veya paket ekmeklerin hepsinin icinde dahi sût var.doktor onu da tamamen kes dedi.kestim ama yinede duzelmedi.hatta gun gectikce o kadar kotu bi hal almisti ki hastanede damar yolu acilmisti serum vermek icin.cok fena ishal oluyordu.universiteye alerji uzmanina yonlendirdiler.sut ve sut urunleri , ayni zamanda yumurta alerjisi cikti.sut urunlerine alerjisi olan bebeklerin cogunlukla yumurtaya da alerjisi oluyor.alerji doktoruna bebegimin hangi besinleri yedigimde tepki verdigini tek tek soyledim.doktor bana yumurtayi sut urunlerini,capraz reaksiyon nedeniyle tavuk ve kirmizi eti de yememem gerektigini soyledi.en son hastaneye yatacak kadar fenalastigimizda tavuk yemistim.kizimin yumurtaya alerjisi oldugu icin tavuk yiyince mahvolmustu ay aklima geldikce o gun cok uzuluyorumayni zamanda tahin,susam bunlari da tuketme dedi.
Cok sukur biz duzeldik, en fazla alerjen olan besinleri yazayim size.sut urunleri,yumurta,tahin,susam,kuruyemis, domates,cilek,bal, capraz reaksiyon sebebiyle kirmizi et ve tavuk.
Bizim ekstra bugday alerjimizde var.ben bulgur arpa yulaf vs yiyemiyorum mesela.3 aydir sadece patates pirasa karbibahar ispanak pirincle besleniyorum.birde meyve.baskada birsey yemiyorum.zor oluyor ama mecbur cocugun icin alisiyorsun.makarnayi bile arbellanin glutensiz misir unundan yapilan makarnasini yiyorum.
Bu arada marketten sehriye makarna ne alirsaniz icerigini mutlaka okuyun.ymurta iceriyor cogu.veya sut urunleri.cok dikkat etmek gerek.oyle kotu zamanlar olmustu ki,bebegimin makati catlamisti artik ishalden.sicak sulara oturttum defalarca kremler merhemler.cok zor gunlerdi.artik birseyimiz kalmadi sukurler olsun
Bana da doktor önerdi marka olarak neydi sizinki onu alırım benim kuzum da o kadar kuru ki cildi törpü gibi ne kadar nemlendirsek fayda yokAslinda doktor tavsiyesiyle cok urun kullandim ama egzamanin gecmesinde hic faydali olmadi sonra vazelini duydum doktora sordum faydali gelir deneyin dedi birtek o yaradi..cildini surekli nemli tutacak sayida kullaniyordum vazelin zaten uzun sure nemli tuttugu icin faydasi oldu belkide..saf beyaz kokusuz olanlardan olacak
Amin tesekkur ederim.pirinc yerine patates tuketebilirsiniz.yada makarna.iceriginde yumurta bulunmasin arkasini iyi okuyun.baslarda cok zorlanacaksiniz ama bebeginizin bagirsaklarinin biraz toparlanmasi icin sart.2 ay diyet yaparsiniz,sonra yavas yavas diyeti acmaya baslarsinizÇok çok geçmiş olsun ..ne güzel yazmışsınız elinize sağlık..çok zor bir durum gerçekten . İnşallah tekrar karşılaşmazsınız.. pirinç yiyemiyorum ben onun yerine ne tüketenilirim??
Benim kızımın herhangi bir bağırsak problemi yok kanama vs o tarz bir şey hiç yaşamadım benAmin tesekkur ederim.pirinc yerine patates tuketebilirsiniz.yada makarna.iceriginde yumurta bulunmasin arkasini iyi okuyun.baslarda cok zorlanacaksiniz ama bebeginizin bagirsaklarinin biraz toparlanmasi icin sart.2 ay diyet yaparsiniz,sonra yavas yavas diyeti acmaya baslarsiniz
Ben de yaşıyorum. Benim bebeğim 2,5 aylık üstelik. Bir gece aşırı derecede ağlamaya başladı. Ama kolik gibi değil. Saniyesi yok susmuyor. Beraberinde köpüklü ishal, böyle balçık gibi gürültülü bir kaka yapışı var. Konak gibi kuruluklar da çıkmıştı. Bir de makat çevresinde hafif kızarıklık. Doktorumuza gittik gaz diye gönderdi, bir damla yazdı. Baktık geçmiyor, başka doktora göründük. Anında süt alerjisi olduğunu bildi. Bizim şuanki doktorumuz test vs gibi şeyleri gerçekten gerekmedikçe istemiyor. Bebek çok küçük olduğu için de tespit etmesi zor. Kaka testinde negatif çıksa bile davranışa göre teşhis konuluyormuş bu vakalarda. 1 haftadır inek proteini içeren hiçbir şey yemiyorum. Sadece keçi sütü, keçi peyniri o da %100. Et olarak da kuzu eti. Dışarıda yemek yemek imkansız. Kuzu eti yesen bile acaba süttemi terbiye ettiniz diye sorman gerekiyor. Paket hiçbir gıda tüketmeyin. Çünkü bisküvilerden çikolatalara dahil hepsin ya süt yağı, süt tozu ya da peyniraltı suyu bulunuyor. İçindekileri sürekli okuyun. Peynirlerinizi eşinizle bile aynı kaba koymamanız lazım. Kahvaltıda örneğin peynirli çatalına reçele batırdı, ona bile bulaşıyor. Bu perhizin amacı çocuğun vücudunu bu maddeye karşı duyarsızlaştırmak. Ben emzirdiğim için perhize dikkat ediyorum. Artık alıştım sayılır. Erişte bile alırken sütle mi yaptınız diye soruyorum yufkacıya. Margarin, tereyağı vs bulunan hiçbir yemek tüketmiyorum. Bu arada tablo korkunç gibi gözüküyor. Çoğu anne pes edip mamaya geçiyor ama zamanında anne sütü alan bebeklerin bağışıklık sistemi mama alanlara göre çok daha yüksek olduğu için alerjiyi daha çabuk atlatıyorlar. Anne sütü yüksek miktarda kök hücre içeriyor. Rabbimin en büyük ikramı. Evinizde %100 keçi sütü ile yoğurt yapın, lor yapın, yoğurtla tarhana yapın, her şeyin muadili var. Yalnız uzun ve meşakkatli bir yol. Bu vesileyle bu dertten muzdarip olanlar bu hastalığı nasıl yendiler? Çocukların krizleri ne zaman ve nasıl azaldı paylaşsa harika olur. Hepimize çok geçmiş olsun, her şey bebişlerimiz için...Kızlar merhaba .. O kadar zor durumdayım ki lütfen bana yardımcı olun eğer başına gelen varsa . Kızım da inek sütü alerjisi var doktora gittik testi yapıldı inek sütü ürünlerini kestim inanın yumurta kuruyemiş bile yemiyorum . Alerjik her şeyi hayatımdan çıkardım ama kızımın kaşıntısı bir türlü dinmiyor.. ne yapsam yapayım dinmiyor sürekli kaşınıyor. O kadar çaresizim ki artık çok bunaldım başına gelen var mı böyle bir durum neler yaptınız lütfen bana yardımcı olun Allah rızası için ...
Ne güzel yazmışsınız elinize sağlık allah razı olsun bin kere.. İnan’ın çok dikkat ediyorum yediklerime sütün girdiği hiç bir şeyi tüketmiyorum ama Yok yok düzelmiyor hele kaşıntısı hiç dinmiyor. Bana doktor keçi sütünü de yasakladı.. sadece kuzu eti başka hiç bir şey Yok.. İnan’ın yememek hiç mühim değil yeter ki düzelse umrumda bile değil aç gezerim.. katarsan bir krem yaptırdım kızarıklığını hep aldı şükür ama kaşıntısı dinmiyor onun için de eşime bitkisel bir krem verdi bir akrabamız bugün onu deneyeceğim inşallah işe yararsa söylerim size ..Ben de yaşıyorum. Benim bebeğim 2,5 aylık üstelik. Bir gece aşırı derecede ağlamaya başladı. Ama kolik gibi değil. Saniyesi yok susmuyor. Beraberinde köpüklü ishal, böyle balçık gibi gürültülü bir kaka yapışı var. Konak gibi kuruluklar da çıkmıştı. Bir de makat çevresinde hafif kızarıklık. Doktorumuza gittik gaz diye gönderdi, bir damla yazdı. Baktık geçmiyor, başka doktora göründük. Anında süt alerjisi olduğunu bildi. Bizim şuanki doktorumuz test vs gibi şeyleri gerçekten gerekmedikçe istemiyor. Bebek çok küçük olduğu için de tespit etmesi zor. Kaka testinde negatif çıksa bile davranışa göre teşhis konuluyormuş bu vakalarda. 1 haftadır inek proteini içeren hiçbir şey yemiyorum. Sadece keçi sütü, keçi peyniri o da %100. Et olarak da kuzu eti. Dışarıda yemek yemek imkansız. Kuzu eti yesen bile acaba süttemi terbiye ettiniz diye sorman gerekiyor. Paket hiçbir gıda tüketmeyin. Çünkü bisküvilerden çikolatalara dahil hepsin ya süt yağı, süt tozu ya da peyniraltı suyu bulunuyor. İçindekileri sürekli okuyun. Peynirlerinizi eşinizle bile aynı kaba koymamanız lazım. Kahvaltıda örneğin peynirli çatalına reçele batırdı, ona bile bulaşıyor. Bu perhizin amacı çocuğun vücudunu bu maddeye karşı duyarsızlaştırmak. Ben emzirdiğim için perhize dikkat ediyorum. Artık alıştım sayılır. Erişte bile alırken sütle mi yaptınız diye soruyorum yufkacıya. Margarin, tereyağı vs bulunan hiçbir yemek tüketmiyorum. Bu arada tablo korkunç gibi gözüküyor. Çoğu anne pes edip mamaya geçiyor ama zamanında anne sütü alan bebeklerin bağışıklık sistemi mama alanlara göre çok daha yüksek olduğu için alerjiyi daha çabuk atlatıyorlar. Anne sütü yüksek miktarda kök hücre içeriyor. Rabbimin en büyük ikramı. Evinizde %100 keçi sütü ile yoğurt yapın, lor yapın, yoğurtla tarhana yapın, her şeyin muadili var. Yalnız uzun ve meşakkatli bir yol. Bu vesileyle bu dertten muzdarip olanlar bu hastalığı nasıl yendiler? Çocukların krizleri ne zaman ve nasıl azaldı paylaşsa harika olur. Hepimize çok geçmiş olsun, her şey bebişlerimiz için...
Normal bağırsak ile ilgili herhangi bir sorunumuz olmadı bizim alerjimiz cilt tepkili egzamamız varMerhaba bebegınizin kilo alımı nasıldı
İkisini de kullandım canım linolayı beğenmedim pediyatrik değil çünkü. . Kremleri bırakınca tekrar başlıyorcanım 2 tane krem var çok iyi corastan pembe olan birde linola losyon var dene faydasını göreceksin..
çok üzüldüm canım gerçekten Allah hem senin yardımcın olsun hemde kuzucuğa şifa versin. geçecek bu günler inşallah sabret.İkisini de kullandım canım linolayı beğenmedim pediyatrik değil çünkü. . Kremleri bırakınca tekrar başlıyor
Ya geçecek mi bilmiyorum hiç umudum kalmadı her gün ağlıyorum .. kaşınıp duruyor İnan canım artık sabrım tükendi ..çok üzüldüm canım gerçekten Allah hem senin yardımcın olsun hemde kuzucuğa şifa versin. geçecek bu günler inşallah sabret.
Ben gitmedim aklımda ama henüz gidemedimdiyetisyene giden oldu mu? emzirirken heleki bebeğiniz sadece anne sütü alırken diyet yapıldığında o sütün çocuğa nasıl faydası olacakki? gerçekten zor Allah herkese acil şifalar versin.benim bebeğimde alerjik
Testler yapıldı mı acaba?çocuk doktoru bana sadece kalsiyum hapı önerdi yaklaşık 2 hafta oldu diyete başlayalı ama hala geçmedi belirtileri. acaba et ve kuru yemişi de mi bıraksam bilemedim...
Bizde de var aynı sorun corasatin pembe kullanıyorum geçiyor sonra başka yerde çıkıyor. Doktor 2 yaşına kadar tekrarlar sonra bebek egzamaları geçer dedi. Ben de yüzünde çok çıkınca hep kaşıyor diye çok ağladım. Şuan kulak arkalarında varYa geçecek mi bilmiyorum hiç umudum kalmadı her gün ağlıyorum .. kaşınıp duruyor İnan canım artık sabrım tükendi ..
Çok geçmiş olsun .. bizim tüm vücutta var her yerini kaşıyor çok zor artık dayanılacak gibi değil kafam gitti..Bizde de var aynı sorun corasatin pembe kullanıyorum geçiyor sonra başka yerde çıkıyor. Doktor 2 yaşına kadar tekrarlar sonra bebek egzamaları geçer dedi. Ben de yüzünde çok çıkınca hep kaşıyor diye çok ağladım. Şuan kulak arkalarında var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?