İnfertilite Hakkında Merak Ettikleriniz.. Hemşireyim Yardımcı Olmaya Çalışırım..

baby nurse

izmiri çok özlüyor....
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2008
1.741
6
116
44
Adana
arkadaşlar infertilite hakkında bilmek istedikleriniz konusunda mesleki bilgilerime dayanarak sorularınıza elimden geldiğince cevap verebilirim........

merhaba bende sağlık sektöründe olmama rağmen ne adam gibi bir tedavi nede doktor bulabildim.
daha yeni evliyim 1.5 yıl oldu ama benim regl olamama gibi bir durumum var.farlutal kulanmama rağmen olmuyorum polivik over kistim var zaten 1 yıldır korunmuyoruz ama regl olmadığım için yumurtalıklar işlevini göremiyor.anlıyacağın çok dertliyim. saygılar ....

merhaba regl olamama derken hiç mi olamıyorsunuz?yoksa düzensizlik mi var?
bahsettiğin zannediyorum polikistik over sendromu(pcos)dediğiniz gibi iyi bir tedavi olunmadığı sürece gebe kalmanızı engeller ayrıca gebelik planlamasanız bile kendi haline bırakılacak bir hastalık değildir çünkü bir nevi metabolizma hastalığıdır tam bir detay yazmamışsınız ama kilo vermenizi önemle tavsiye ederim bu hastalıkta kilo vermek bile tedavi edici olabiliyor yumurtlamayı başlatabiliyor
bu konuda uzmanlık almış bir doçent yada profesöre gitmenizi öneririm
hormonlarınızın ve ultrason bulgularınızın değerlendirilip etkili bir tedavi uygulanırsa kesinlikle çözüm bulabileceğinize inanıyorum.....
inşallah iyi bir doktor bulabilirsiniz
görüşmek üzere....

merhaba önerilerin ve temennin için tşk ederim kilo problemim yok şişman değilim zaten
26 kasımda regl olmam gerekirken ilaç kullanmama rağmen hala olamadım.şimdiye kadar 4 doktor değiştirdim kimi sende birşey yok bekle kimisi hemen aşılama yapalım dedi.ben regl sorunumu çözemedim ki aşılama yapayım yeni bir dr buldum inşallah regl olursam 3 günü gidicem.
görşmek üzere....

öncelikle konu için teşekkür ederim :) 1 yıllık evliyim ama ilişkimizin daha öncesi de olduğundan yaklaşık 2 yıldır eşimle düzenli bir cinsel hayatım var çabamıza rağmen hamile kalamıyorum bunun neden ne olabilir adet dönemlerim düzenli ve sorunsuz korunmuyorum hiç bir ilaç kullanmıyorum yanlız bundan 3 sene önce hamile kaldım ve bebeği aldırmak zoruda kaldım bu esnada bir sorun yaşanmış olabilirmi ilk bebeğin aldırılması daha sonra için problem teşkil edermi ? onun dışında ebnim hormon testlerim eşimin testleri normal

Son düzenleme:

daha önceden bir küretaj geçirmiş olmanız eğer emin ellerde yapılmışsa çocuk sahibi olmanıza engel değildir....
ama küretaj sonrası enfeksiyon gelişmiş olabilir yada asherman sendromu dediğimiz yapışıklık gibi bir durum gelişmiş olabilir enfeksiyona bağlı tüplerde tıkanıklık yapmış olabilir tabi bunlar varsayım bir hekim tarafından değerlendirilmesi gerekir ama ben size olabilecekleri söylüyorum...
1 yıl korunmaksızın düzenli ilişkide bulunmanıza rağmen çocuk sahibi olamamışsanız zaten infertil olarak eşinizle birlikte değerlendirileceksiniz...
size öncelikle,
*adetin 3.günü hormon profili
*adetin 21.günü progesteron testi (kanda)
*rahim filmi (hsg) yapılmalıdır
eşinizede,
*spermiyogram ve sperm morfolojisi(3-5 günlük perhizle)
*üroloji hekimi muayenesi(genelde prostat pasajına bakılır ve dopplerle varikosel açısından değerlendirilir)
tabii bunların dışında bazen sperm allerjisi yani sperm antikoruda gelişmiş olabiliyor vucüt spermleri allerjen kabul ediyor ve öldürüyor
detaylı bir incelemeden geçmeniz gerekir...
zaten rahim filminde rahimdeki,tüplerdeki yapışıklık ve anomaliler görülebiliyor...
bazende sebepsiz infertilite dediğimiz hiçbir problem olmaksızın gebe kalamama durumuda olabiliyor...
hiç stres yapmamanızı öneririm çünkü stres en az bu sorunlar kadar sorun teşkil edebiliyor...
tekrar görüşmek üzere....
en yakın zamanda hamile kalırsınız inşallah...

merhaba öncelikle bilgilernizi bizmle paylaştıgınız için çok teşekkür ederim ben on senelik evliyim 26 yaşındayım 9 yaşında bir oglum var 3 senedir korunmuyoruz ama hamile kalamadım şimdi klomen tedavisi görüyorm rahim filmi sonuçlarım progesteron sonuçlarım normal yalnız eşimsperm tahlili sonuçlarında karasızlık yaşadık ürolog sonuçlara normal derken benim dr um hızlı hareketli(4) nin sınırda oldugunu ve tekrar tahlil yaptırmamı zı istedi eşim yaptırmak istemiyor dr um 6 ay klomeni kullanmamı olmaz ise aşılama veya tüp bebek diyor klomen de çok kilo aldım yumurtalık takibi yapılıyor bu ayda olmazie dr mu degiştirmeyi düşünüyorum sizce ne yapmalıyım karasız kaldım çok uzun oldu galiba şimdiden teşekkür ederim

öncelikle kadın doğumcular ve ürologlar çoğu zaman farklı fikirlerde oluyor bunu çoğu zaman bizde klinikte yaşıyoruz
ben diğer basamaklara geçmeden önce mutlaka 2-3 defa sperm tahlili yaptırmanızı öneririm eşinizi bu konuda ikna edin....
rahim filmi çekildiniz mi peki?doktor değiştirmenizi tavsiye ederim çok doktor gezmeyi onaylamıyorum ama sorununuza farklı yaklasımlarda bulunabilecek bir doçent e gitmenizi öneririm (her zaman doçentleri daha aktif bulmuşumdur)
tabiiki aşılamayıda öneririm ama tüpleriniz tıkanıksa bu boşa kürek çekmek olacaktır o yüzden birkaç testten geçmeniz gerekiyor
kilo mutlaka verin bazen zayıflamak bile hamile kalmaya yardımcı oluyor ayrıca karın çevresinde biriken yağlar yumurtalıkların işlevini azaltıyor
klomen kullanılabilir bir sakınca yok bence ...
eşinizin protein ağırlıklı beslenmesini sağlayın beslenme sperm kalitesini çok etkiliyor
sigara içiyorsa mutlaka bıraksın..
eğer yinede bir sonuç elde edemezseniz tüp bebek deneyebilirsiniz..
görüşmek üzere....
inşallah sizde en yakın zamanda hamile kalırsınız

merhaba sizi gökte araken yerde buldum:)ben 31 yaşındayım 6 senedir evliyim.eşimin sperm sayısı çok düşük olduğu için doktorlar tüp bebek tedavisi dediler.ilk denememiz 2007 ocak ayında yapıldı 10 adet yumurtam çıktı ve 3 adet embriyo transferi yapıldı kimyasal gebelik oluştu.ikinci denememiz 2008 kasım ayında yapıldı 5 yumurtam çıktı 2 adet embriyo transferi yapıldı ve malesef test gününden iki gün önce adet oldum.benim korkum ve sorum erken menepoz tehlikesimi var?hormon tahlillerimde FSH 8,5 ESTRADİOL 32,4 PROLAKTİN 6,8 bunlar 1 ay önce ki tahlil sonuçlarım yumurta rezervinin düşme sebepleri neler olabilir?şu an 2 aylık dinlenme süresindeyim tekrar tedaviye başlıyana kadar yumurta sayısını ve kalitesini yükseltecek bir ilaç tavsiye edebilirmisiniz?rahin filmim çekildi ve normal çıktı.hipertrofim var bir sene kadar günde bir adet propsiyl kullandım şu anda TSH sonuçları normal çıkıyor, bazı doktorlar düzelmiş diyor bazılarıda bu hastalık geçmez sürekli kullanıcaksın bu ilacı diyor ne yapacagımı şaşırdım sizce kullanmalımıyım? bana yardımcı olursanız çok sevirim.

öncelikle erken menepoz tehlikenizin olduğunu sanmıyorum
ama şunu söylemeliyimki kadınlar erkekler gibi değil erkekler üreme fonksiyonlarını daha uzun süre korurken kadınlarda 30 yaşından sonra over rezervlerinde azalmalar başlıyor bu sizin gibi bir çok kişide karşılaşılabilen bir durum....
ama sadece azlmaya başlar genelde riskli grup 39 lu yaşlardır...
yumurta kapasitesini artırır mı bilmiyorum ama solgar firmasının dong quai root diye tamamen bitkisel kökenli bir ilacı var yumurtlamaya yardımcı olduğunu biliyorum eczanelerde bulabilirsiniz bu arada çok düzenli beslenin bu arada ağır sporlar yapmayın vücut kitlenizin %5 inden fazlasını zayıflayarak kaybetmeyin bunların yumurta kapasitesini düşürdüğünü biliyorum.
hipertroidim var demişsiniz tamamen kontrol altına almanız gerekir bu durumda kadın doğum ve endokrinoloji birlikte çalışmalıdır ilaç kullanımı konusunda kullanılabiliyor ama tabiiki buna doktorunuz karar verecektir
inşallah yakın sürede hamile kalırsınız
görüşmek üzere....

a.s.ilgnizden dolayı çok teşekkür ederim rahim filmi çektirdim dr um tubaların açık oldugunu fakat dirençle karşılaştıgını söyledi görüşmek üzere:1rolleyes:

hemşire arkadaşım sağolasın.ben tüp bebek yaptırdım.bugün 11 .günümdeyim.yarın kan testi yaptıracağım.bu sabah idrar testi yaptım ikinci çizgi diğer çizgiye göre daha silik pembe ve daha ince.hamilelik olmadığı zaman o t bölgesindeki çizgi hiç gözükmeyecek değil mi?11 aralıkta 3 emb.trans edildi.bunlar rahme hemn o gün değil bi kaç günü buluyormuş yerleşmesi.testtin tamamen pozitif çıkması için hcg değ.20 den fazla olması gerekli.11.gün için tam sınır civarında olduğunu düşünürsem ince ve silik olarak görmem normal gibi geliyor bana.olumlu düşünmek istiyorum.yarın kanda baktıracam.2 gün sonra 2 ye katlamalı hcg değeri 14 gün.şimdilik arasıra kasık ve bel ağrısı oluyor ama.aniden kasığıma sancı giriyor çıkıyor.hayırlısı

5.gün transferiyse biraz daha geç sonuç alınıyor...
idrarda çıkan sonuca göre hamilesiniz gebelik olmadığı durumlarda 2.çizgi silik bile olsa çıkmıyor bu kadar erken çıktığına göre döllenme olmuş bence.....
çok merak ettim yarın sonucu bildirirseniz sevinirim bana göre hamilesiniz.....

benimde sorularim var bana da yardimci olursaniz sevinirim....

ben 3 kez tüp bebek yaptirdim
2. denememde hamile kaldim ama 11 haftamdayken düsük yasadim ve cok kanamam oldu
kürtaj olmak zorunda kaldim 7 mayista
ondan sonraki adetim 18 agustostu
ondan sonraki adetim 12 ekimdi
ondan sonraki adetimde bugün yani 22 aralik
dr gidiyorum yumurtan catlamis gelir diyor üzerine bir ay geciyor
niye böyle düzensizlestim onu merak ediyorum kürtajdan sonra böyle düzensizlik olur mu acaba
tekrar donmus emb denemek istiyorum tüp bebek ama düzene giremiyorum bir türlü...cevaplarsaniz sevinirim....

küretaj sonrası böyle düzensizlikler olabiliyor ,
streste bu düzeni etkiliyor tabii ki,kolay değil sonuçta bir kayıp yaşamışsınız
doktor baktığına göre hormonlarınız ve uterusunuz normal onlarda bir sorun yok ben stres kaynaklı olabileceğini düşünüyorum
düşüğünüzün sebebi araştırıldı mı?
zaten şu dönemde tekrar denemek istiyorsanız bir adet olmanız yeterli...dondurulmuş embriyolarla tekrar denersiniz...yumurta arttırıcı iğnelerde belki üstüste kullandıysanız dengenizi bozmuş olabilir....
peki küretajdan sonra olduğunuz adetlerde eskisi gibi mi oldu?miktar olarak yani.....

ultrason görüntülerimde sağ over hipertrofik yazıyo ve bpd: 3.88 diğeri 4.98 sanırım 4 den küçük olmaması gerek. bunlar ne anlama geliyor acaba. bide sağ over polikistik im var ama adetlerim oldukça düzenli.
hiçbirbelirtiyaşamadım bebek isteyen birine bu durumda ne gibi işlemler uygulanır. yada bi şey yapılabilir mi?

Son düzenleme:
merhabalar bende 2.5 yıllık evliyim..yaklaşık 1.5 yıldır korunmamamıza rağmen gebe kalamıyorum..gecen hafta yaptırdığım hsg filmimden kanallarımda tıkanıklık olduğu ortaya çıktı.dr um istersem tekrardan anestezili hsg çektirebileceğimi,vücudun ağrı sebebi ile spazm yapmış olabilceğinden bahsetti..yada laporoskopi ameliyatı olmamı önerdi..benim öğrenmek istediğim tüplerimin açık olma olasılığı yüksekmidir?yani bi hsg daha çektirmem gerçekten gereklimidir?birde araştırdığım kadarıyla hsg ile tıkanıklığın açılabilmi olasılığı varmış,doğrumudur? şimdiden teşekkür ederim desteğiniz için..

arkadşlar ben aylardır ankara etlik hastanesine gidiyorm bütün tahlilleri yaptırdım sebebsiz kısırlık çıktı tedaviye başlayacaktık aşılam için utrasyona girdim ama kist çıkmıştı ipdal olmuştu diyer ayda bayrama denk geldi gine olmamıştı bu ay gittim daha doğrusu bugun gittim bu seferde para sorunu ila karşılaştım ben emekli sandıgım bu zaman kadar aşılamada hiç para teleffuzu olmamıştı amaa bugun de gittigimde aşılamnın parasız yaptırmak için 3yıllık evli olmak gerkiyormuş eger 3yılı beklemek istemiyosanız 150ytl ödemek gerekiyormuş geçen aya kadar böyle bişey yoktu.bu konuda bilgisi olanlar lütfen bana yardımcı olsun para verdikten dsonra başka bi hastaneye gitsem mi acaba hacettepeye gitsem bana çabuk sıra verirlermi???????????????????????????????????????

sag over hipertrofik demek sağ overinde hacimce büyüme doku artışı var demektir
polikistik over teşhisi neye göre kondu peki usg görüntülerine göre mi?
polikistik overde derecesine göre kıllanma ve düzensiz adet görülür
eğer bu teşhis konulduysa tedavisi çok zor değil hapla oluyor endişelenmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…