İnfertilite Hakkında Merak Ettikleriniz.. Hemşireyim Yardımcı Olmaya Çalışırım..

merhaba
tekrar çektirmenizde fayda var en azından laparoskopiye geçmeden emin olmak gerekir
açık olup olmadığı konusunda birşey diyemeyeceğim buna dr karar verecektir ama iyi bir doktora gidin kendine güvenen bir hekimde 2. rahim filmine gerek kalmazdı
bazen hsg de tıkalı olan yeni tıkanmış oln tüp basınçla açılıyor tecrübeyle sabittir benim başıma geldi çok ağrılı oldu ama açıldı 2 ay sonra hamile kalmıştım
eğer tıkalıysa tanı amaçlı laparoskopi yapılır o zaman %100 emin olursunuz
görüşmek üzere...

size yardımcı olmak isterdim ma ankarayı hiç bilmediğim için maalesef.....
150 ytl de çok değil burada 300 den aşağı yapmıyorlar

iyi geceler,

benim son 3 aya kadar adetlerim 28 günde bir oluyordu.sonra 30 güne çıktı, doktorum antidepresan kullanmanın etkisi olabilir dedi ama daha öncede antidepresan kullanmama rağmen böyle bir sorun yaşamamıştım. bu çocuk sahibi olmamda bir sorun teşkil edebilir mi????

ben adet siklusunuzun uzamasının çocuk sahibi olmanızda bir sorun yaşatacağını zannetmiyorum
normal bir durum çünkü 30 günde bir adet görmekte normal kabul edilir
ayrıca kadınlarda böyle değişimler normal bence....hatta evlenmeden önce başka evlendikten sonra başka doğum yaptıktan sonra başka türlerde adet görülebiliyor
çok endişelenmeyin bence.....

merhaba 1,5 yıllık evliyim eşim ve bende bebek sahibi olmak istiyoruz. adet dönemim düzenli sayılır fakat son ay biraz geçikme oldu 24 ağustos-22 eylül-20 ekim -29 aralık- ayrıca alttan ulturosan kont yapıldı yumurta takibi için gelişen ve çatlayan yumurtalarım olduğu gözlendi adetin 2. günü itbariyle klomen kullndım 4 aralık ilacın son günüydü düzenli olarak ilişkiye de devam ettik bu ay ama çatlama olduğunda gelen akıntı kıvamı bu ay henüz gelmedi doktorumda izinde iletişim kuramadık sizce ne yapmalıyım teşekkürler

merhaba ben ist yazıyorum bende 2defa tüp bebek yaptırdım ama başarılı olmadı sorunumunda olmadığını soyluyo dok şimdide dondurulmuş embriyolarım var 3 tane onu deneyelım diyo ama ben umutsuzzum donndurulmuşların kalitesi daha düşük uyormu onu öğrenmek istiyorum birde tutunmanın daha fazla olması için her hangi bir ilaç varmıdır.şimdiden teşekkür ediyorum

şuan için yapılacak birşey yok
illa ki ovulasyon akıntısı gelmeyebilir bu yumurtlama olmadı demek değildir
yumurtalarınız gelişme gösterdi ki tedaviye devam edildi kist falan gelişmemiş çok şükür...
bence biraz daha bekleyin inşallah hayırlısı olur....

dondurulmuşlarda çözünme esnasında zahiyat olacağını biliyorum yani 4-5 taneyse çözünürken 3 tanesi bozulabiliyor ama bu aşamayı geçtikten sonra bir sorun yaşanmıyor diye biliyorum...bebeğin implatasyonu için herhangi bir ilaç yok zaten verilen hormonlar rahimin kalınlaşmasına dolayısıyla bebeğin tutunması için uygun zemin hazırlanmasına yardımcı oluyor bol yeşil yapraklı ve bol brokoli yemenizi tavsiye ederim
inşallah 3.denemeniz inşallah hayırlı olur

merhaba acele cevap yazarsan sevınrım dostıneks kullanırken hamıle kalmak sakıncalımı ılacın prospektusunde oyle yazıyor ama dr sakıncası yok dedı

kullandığınız ilaçta gebelik kategorisi yazar a-b-c diye ilaçlar gebelik döneminde buna göre sınıflandırılır dostinex genelde bebeği anne sütünden keserken kullanılıyor sütün azalması için bu amaçla mı kullanıyorsunuz bilmiyorum
ama teratojen dediğimiz riskli grupta bir ilaç değil bende sorun teşkil etmeyeceğini zannediyorum siz kullanırken bilmeden mi hamile kaldınız?

Merhaba kızlar bende hamile kalamayanlardanım 3 aydır denemeler yapıyoruz ama malesef başarılı olamadık rahatsızlandığım için (ara kanamam olmuştu) doktora gittim ve kist yok dedi ama östrojen hormonum düşmüş, bir ilaç yazdı dophartan gibi birşeydi sanırım , benim estradiol sonucum 91 çıkmıştı normali 39-189 pg/mL imiş , acaba bir sorunmu var bende neden hamile kalamayor olabilirim acaba?

merhaba hemsıre arkadasım

ben 1.5 yıllık evlıyım 2 kez dusuk yaptım
8 aydır dernıyoruz ama 3. olmuyor malesef
hsg cektırdım sag tupum kapalı dr acılmaz dıyor
ayrıca paaraovarıan kıstım var 5cm yaklasık ama buyume gostermıyor yumurtalık kenarında
dr hamıle kalabılırsın kolayca dıyor tupun bırı acık laparoskopıye gerek yok dıyor
nereye karad beklemelıyız yasım 30 beklemek ıstemıyorum
adetlerımde cok duzenlı yumurtlama sorunum yok hormaonlarda sorun yok
tesekkur ederım ılgıne ıns senınde guzel haberlerını alırız canım dusuk yapmıstın yanlıs hatrlamıyorsam
Allah hepımıze acıl sıfalar versın

merhaba arkadaşlar 6. ayımızda da başarısız olduk moralim çok bozuk 5 gündür kasık ağrısı mide bulantısı çektim,çok sık idrarım geliyordu aslında bu aydan çok ümitliydim ama olmadı az önce adet oldum.aslında bu ay tedaviyede başlıycaktık yani pazartesi hormon tahlilleri verecem ama ben yinede belki bu ay olur diyordum olmadı olmadı olmadı......3 yıllık evliyim 6 aydır korunmuyoruz 29 yaşındayım

merhaba arkadaşım rahim filminde acı varmı ??

merhaba
rahim filminde çok fazla bir acı hissedilmiyor
bu birazda psikolojik durumlada alakalı çok gergin olursanız kendinizi çok sıkarsanız normal jinekolojik muayenede bile ağrı hissedersiniz...
eğer çok korkuyorsanız ufak bir anesteziylede hallediliyor
rahim filmi bazen tedavi edici bile olabiliyor tıkalı olan tüpü basınçlada açabiliyor
inşallah tüpleriniz açıktır

2 defa hamile kalmanız zaten bir problem olmadığını gösteriyor
8 ay çokta uzun bir süre değil bence....
tek tüpünüzün açık olması iyi bir avantaj....
bence kısa bir sürede gebe kalırsınız birlikte olduktan sonra ayaklarınızı 20 dakika yukarıya dikmenizi ve kalçanızın altına yastık koymanızı öneririm aynı gecede banyo yapmayın spermlerin ulaşması çok daha hızlı oluyor o zaman....
evet ağustos ayında düşük yapmıştım doğru hatırlamışsınız ama ben bir süre daha düşünmüyorum...
inşallah sizde kısa sürede hamile kalırsınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…