İnfertilite Hakkında Merak Ettikleriniz.. Hemşireyim Yardımcı Olmaya Çalışırım..

Merhaba bizde sebebsiz inf.var.2sefer tüp bebek denedik 2.si, dondurulmuşlarla 1.sinde kimyasak gebelik yaşadım 2.si hiç tutmadı.2tranf.sonra doktor sulu ultrason yaptı polip var dedi,tüp bebek denemesinden öncede rahim filmi çekilmişti rahim filminde polipi göremezmi 6mm miş.benim 3.tüp bebek için nekadar beklemem lazım doktor uzun protokol yapacakmış.sanırım 2ay önceden ilaç alacağım.beklemem gerekirse transfer için bu alacağım 2 aydaki ilaç süresi de dahil mi bekleme süresine.saygılar

--------------------------------------------------------------------------------

merhaba ben 3 yıllık evlıyım evlılıgımın 2 yılında doktora gıttık planlı gebelık ıçın hormon tahlıllerı harıcınde herseye baktı saglıklısın 1 yıl dene dedı.8 ayın sonunda olmayınca baska bı doktora gıttık hormonlarım TSH 2.74 ;PROLAKTIN 28.83 ;ESTRADIOL 19.35 ;FSH 4.81 ;LH 7.02 CIKTI ultrasonda pco goruntusu yoktu ama klomen basladı ilk ay 2*1 ve catlatma iğnesı denedı kıst olusunca bır ay ara verdık otekı ay esım yoktu yanımda dıye ara vermek zorunda kaldık mayısta yıne klomen 2*1 ve catlatma ıgnesı yıne kıst ve bır ay ara hıcbır ılac kullanmadım yıne husran bu ay kıst erımıstı ama adetım gecıktı test yaptırdım sonuc negatıf!!! bu arada adetım tedavıye baslayana kadar hep ama hepp 28 gunde olurken artık degısıyoo sizce ne yapmalıyım iğne tedavısı dıyo doktorum ama siz ne önerirsiniz şimdiden

meraba öncelikle teşekkür ediorum size ben 2 senelik ewliim pco luyum 5 aydır tedawi görüorum klomeni son kullanışım ignelere başlıcaz acaba çok mu zor hamile kalma kafayı yemek üzeriim lütfen yardımcı olun

acıllll merhabalar acıl yardımınıza ıhtıyacım var ben bu ay menogon kullanmıştım adetım 13 gun gecktı ama hamılelık oluşmadı dun adet oldum gıttım kıstmı var dıye ama temız cıktı doktorum pregnyl vurunmamı istememişti ama dun farkettım bu kadın benı oyalıyor şimdi menogonun ılk ayda hemen cevap vermedıgını ogrendım bu ayda kendım yazdırıp kontrole gıdıp prenyl ı vurdursammı aceba acıl cevap verırsenız cok sevınıcem

MERHABA BEN EVLİLİĞİMİN 3.YILINI DOLDURDUM.HİÇ KORUNMADIK.GEÇEN YIL EKİM AYINDA DIŞ GEBELİK GEÇİRDİM.RAHİM FİLMİ ÇEKTİRDİM.O KANALLARDAKİ TÜYCÜKLER AĞIR ÇALIŞIYORMUŞ ORDA SIKINTI VAR DEDİ DOKTORUM.
İLİŞKİ TAKVİMİ VERDİ.GEÇEN AY 1 HAFTA GECİKMEM OLDU.ŞİMDİ 23.GÜNÜM HALEN ADET OLMADIM.DOKTORUM TATİLE ÇIKTI BİR GELİŞME OLURSA TEL ARA DEDİ.BU AY ÇOK UMUTLUYDUK.BAKALIM NE OLACAK .GEÇ DÖLLENME OLABİLİRMİ.21 GÜNÜ ULTRASONLA BAKTI.O GÖRÜNTÜ OLMAMASI LAZIM AMA 2-3 GÜN SONRA TEKRAR İLİŞKİYE GİRİN DURUMU BANA BİLDİRİN DEDİ.İLLEDE TÜP BEBEK DİYORLAR AMA BEN NORMAL OLSUN İSTİYORUM.BU KONUDA YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.TEŞEKKÜRLER.:ecrin_bebek:

merhaba benim sorunum sebepsiz infertilite,ben hormon tahlilleri yapıldı,hsg çekildi,yumurtlamam düzgün bir sorunum yok.fakat bugün internette bir şey okudum,benim ilişki esnasında ağrım oluyor,bu durumda endometriosis tanısı konulabiliyormuş.rahim arkasında yapışıklık falan galiba,bu cinsel ilişkide hem acıya hemde çocuğa engel olabiliyormuş.bu durum bende olabilirmi,yoksa ultrasonda,hsg de falan çıkarmıydı?yardımcı olursanız sevinirim...

merhaba
endometriozis olsaydı yapılan tetkiklerde fark edilirdi hormon tetkiklerinde mutlaka anlaşılırdı bunun doktorunuzun gözünden kaçtığını zannetmiyorum endometriozis tam anlamıyla gebe kalmaya engelde değildir grade 3 yani ileri derecede olan ama gebe kalan bir sürü tanıdığım hasta var ağrıyı sadece endometriozis yapmaz enfeksiyon olabilir akıntınız var mı?bir smear ve kültür tahlili yaptırın ayrıca eşinizde tetkik ve üroloji muayenesinden geçmeli...stresinde yapılan bu araştırmalar kadar önemli olduğunu untmayın en azından doğal akışına bırakmaya çalışın belki dile kolay diyeceksiniz ama ben yaşayan biri olarak buna kesinlikle inanıyorum 27 ay muammalı bir uğraşmadan sonra yeter artık olursa olur deyip takmayıp takipleri bıraktığım ay hamile kaldım benimde hiçbir engel yok gibi görünüyordu bilmem anlatabildim mi?yazmak istediğin birşey olursa görüşürüz....

yokluğumda soru soran arkadaşlardan çok özür diliyorum zaman aşımına uğradığı için tekrar buraya dönerler mi bilmediğim için cevap yazmadım isterseniz yazın tekrar cevaplayayım

merabalar baby nurse,
benim sorunum ilk çocuğum kendiliğinden oldu,ve doğduktan sonra öldü.sonrasında sıkıntıdan üzünüden yumurtalarımda tembellik başladı doktorum yumurta takibine aldı klomeni 2 ay kullandım sonuç hüsran....iğne tedavsine geçtik menogonu kullandım şu anda sadace bir tanecik 17 mm yumurtam var.doktorum bu ay hamile kalmazsan mikroenjeksiyona yada tüp bebeğe göndrecem dedi.bu ay bir yumurtayla hamile kalma ihtimalim varmı ? ben normal yolla hamilelik geçirmiş bi kadınım ve yaşımda çok genç 20.yani tüp bebek yada mikroenjeksiyon olmadan hamile kalamammı? çok üzgünüm lütfen yardımcı olun.....

yokluğumda soru soran arkadaşlardan çok özür diliyorum zaman aşımına uğradığı için tekrar buraya dönerler mi bilmediğim için cevap yazmadım isterseniz yazın tekrar cevaplayayım

merhabalar benım sorunumu yukarıda yazmıştım mumkunse cevap verırmısınız neyapmalıyım sızce başka bır doktora gıtcem menogon ve pregnyl tekrar kullansan mı aceba

ilginiz için tşkkr ederim .biz 5 yıldır evliyiz rahimde yapısal bozukluk var. küçük gelişmemiş yani tüplerde tıkalı tüp bebek için başvurduk ama yapılan tetkiklerde rahim duvarının uygun olmadığına ve gebelik asla olmayacağını söylediler bende bitkisel tedavi uygulayan bir dr a gittim 9 aydır bitki kullanıyorum şuanda dr'um rahim in eskisine nazaran %20 e var genişleme ve sağ tüpünde açıldığı söyleniyor 2 kez hsg çektirdim ilkinde tüpler tamamen kapalı idi, 2.inde sağ tüp açık gibi baris gözüküyor ama hsg çeken dr tüplerin kapalı demişti şimdi kafam karıştı tüpler açık mı kapalımı en iyisi başka bir dr göstermek filimleri sanırım bu alanda uzman arkadaşlar varsa bana ulaşsın ne olur, resimleri yükleye bilirseem bir yorumunuzu beklerim

Son düzenleme:
:ecrin_bebek: merhaba
bende aranıza yeni katıldım 2 yıllık evliyim senin sorunun aynı bendeki gibi. pco hastasıyım ve aynı ilaçları doktor bana vermişti ama sonuç negatiif. aşılama yapılacak dediler yaptırmadım ve bende kilo da var zayıflamamı istediler şuan doktor kontrolünde 13 kilo verdim. Tavsiye üzerine başka bi doktora gidicem işinde uzmanmış son durumum nedir ne diycek heyecanla bekliyorum.nasıl bir yöntem uygulayacak acaba??çok heyecanlıyım ALLAH hepimize hayırlısını nasip etsin.cumartesi geldikten sonra tekrar bilgi veririm.

slm ben 3 kez asılama yaptırdım ama tutmadı şimdi igneyle olacak...eşimde sperm var ama sekil bozuklugu var mıs.ne olacak bilmiyorum:Saruboceq:

Merhabalar ben ilk hamileliğimi aşılama ile elde ettim sonraki 2 hamileliğim kendiliğinden oldu.ama 2 kere yani 2 kürtajımdan sonra rahim az yapışma oluştu en son haziran ayında operasyona girdim ve bu arada dr.um rahiminin şeklinde hafif bir kavis olduğunu normalde müdehale edilmesinin şart olmadığını ama benim 3 düşüğüm olduğu için biraz düzeltme yaptığını bundan sonraki hamileliklerimi olumlu etkileyecğini söyledi..sizce ben artık sağlıklı bir hamilelilk geçirip doğurabilirmiyim. böyle insanların örneklerine en azından psikolojik olarak ihtiyacım var .teşekkürler derya

merhaba baby nurse
ben 3 tüp bebek denemesi geçirdim ve hep embriyolar birinci kaliteydi ama olmadı.
sizce nasıl devam etmeliyim , herhangi bir tetkik ve ya değişik bir tedavii mi denemeliyim ?
son zamanlarda co-culturden bahsediliyor ama sadece alternatif olarak .daha baiarılı demiyorlar.
benim endometriozis dolayısıile tek tüpüm var (diğeri alındı) , kapalı , bir bölümü şiş sosis gibi
diğer sorum da tüpü açtırmaya çalışsak başarılı olurmuyuz , siz bana ne tavsiye edersiniz ?
şimdiden teşekurler

arkadaşlar infertilite hakkında bilmek istedikleriniz konusunda mesleki bilgilerime dayanarak sorularınıza elimden geldiğince cevap verebilirim........

öncelikler teşekkürler ilginize benim sorum eşimde varikosel var anacak spermiogram testinde morfoloji diye bişey yazmıyo bildiğim kaadrıyla bu önemli doktorda bi bilgi vermedi bu konuda morfoloji dışında başka bişey yazabilirmi şöle bişey var birde baş,boyun,kuyruk defekti bu kısım morfolojiyemi ait değerler oluyo bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz

merhabalar..
mesajları ve cevaplarınızı okuyorum da teşekkürler kimse kolay kolay bilgilerini paylaşmak istemez.siz bu işi sıkılmadan yapabiliyorsunuz..
benim de bir sorunum var..
2 yıllık evliyim..ilk sene hiç korunmadık ve birinci yılımızın sonunda gebe kaldım..3,5 aylıkken karnımda bebeğin kalp atışı durdu ve aldılar..6 ay beklememizi söylediler..bu süre bitmek üzereyken ve korunduğumuzu zannediyorken adetim bittikten 10 gün sonra şiddetli sancım ve peşinde kanamam başladı..önce dış gebelik dediler ve en sonunda da düşük dediler..bebek istediğimiz için doktorumuz korunmayın dedi..bu olaydan 1,5 ay sonnra adetim 7 gün gecikti..tam ümitlenip doktora teste gittim beta HCG 21.7 çıktı..şüphelendi..iki gün sonra tekrar kan verdim ve sonucunu öğreneceğim sabah kanamam da başladı =( çok üzücü bir durum..son HCG sonucu da 2 li bişeyler çıktı negatif =(
infertilite bölümüne gittim...kan testi yapıldı...genetik bölümünde kan aldılar...
Tabi bu ilk gebeliğimden sonra biz kromozom analizimizi de yaptırmıştık...normal...
gebe kalamama değil de gebeliğimin devam etmemesi durumu varmış...beklemekten yoruldum...çokta üzülüyorum tabi...hiç bebek sahibi olamıyacakmışım gibi geliyor...
bu testler ne kadar zaman alır??
ankaradayım ama mardine gideceğim...devam aşamalarını orada da yaptırabilir miyim sizce???

slmlar !sizin tarif ettiğiniz olayın aynısını yaşıyorum bende ne yapacığımı bilmiyorum ayrıca bende sağlık sektöründeyim.sağlıkçının makası kendinde kırılırmış(((

baby nurse nolur bi yorumlasana değerleri...
Benim de eşimin sperm analiz sonuçları aşağıdaki gibi anlayan arkadaşlardan yorumu hakkında yardım bekliyorum.Dün yaptırdı doktora göstermiş ama adam akıllı cevaplar vermemiş doktor, üroloğa gitmen gerek demiş.Ya inşallah bişey yokturrrr...

BASİT SPERM ANALİZİ
Görünüm: normal
Koku: normal
Likefaksiyon süresi: 30
Viskozite(akışkanlık):normal
Reaksiyon(pH): 7,2
Hacim(ml): 3,0
Sperm Sayıaı(konsant.): 8.000.000
Total sperm sayısı : 24.000.000
Motilite oranı(a+b): %10
a)hızlı progesyon : % 0
b)yavaş progesyon : %10
c)proresif değil: % 5
d) hareketsiz: % 85
total fonk.sperm(TPMSS): 2.400.000
Normal morfoloji(Kruger) : % 0
Vitalşte(vital boyama): bakılmadı
Aglutinasyon: yok
Round cell: 1
Lökosit(peroksidaz pozitif): 2

HAZIRLIK SONRASI SPERM ANALİZİ
Hazırlama YöntemiERCOLL
Hacim(ml): 1,0
Sperm sayısı(konsntr.): 800.000
total sperm sayısı: 800.000
Motilite oranı(a+b): %52
a)hızlı progesyon : % 2
b)yavaş progesyon : %50
c)proresif değil: %10
d) hareketsiz : %38
Total Fonksy.Sperm(TPMSS): 416.000
Rölatif kazanım: %17

MORFOLOJİK DEĞERLENDİRME(Krugere göre)
Normal morfoloji : %0
baş anomalisi : %58
Ara parça anomalisi: %22
kuyruk anomalisi: %20
sitoplazmik droplet: % 9
teratozoospremi indeksi-TZI: 1,09

ya arkadaşlar benimde infertilite 3 yıldır korunmuyoruz..1 tüp bebek denedim biyokimyasal gebelik oldu ben merak ediyorum herşey yolundayken neden olmuyor.bizde kan uyuşmazlığı var ..benim kan grubum A ( -) doktorlar gebe kalamayı etkilemez diyor hamile kalınca mudahale ediliyormuş....ama bence önemli bir sorun...sizlerin de kan uyuşmazlı sorununuz varmı?? yazarmısınız...görüşmek üzere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…