- 12 Eylül 2007
- 7.588
- 15.235
- 498
alanınızda kendinizi çok çok geliştirmiş olduğunuz verdiğiniz dolu dolu cevaplardan belli zztendevlette çocuklara 1 dönemde 2 taneye kadar proje verebiliyoruz istek dahilinde bu tabi.. ayriyetten performans görevleri belirliyoruz bunlar isteğe bağlı değil tüm çcouklar için ve projeye nazaran daha az kapsamlı işler oluyo.. projelerde çok ii iişleri tabiki ilgi alanı olan öğrencilerden göryoruz. sırf notunu yğksektlemk için proje görevi almış öğrencilerin proje ödevleri de pek verimli olmuyo. onun dışında yurt dışı projeleri oluyo ve son zamanalrda çok yaygınlaştı siz de bilirsiniz. artık isteyen emek sarfeden bütün devlet okaulları yurt dışından bi okulla proje geliştirip gidiş geliş yapabiliyo. eskisi gibi hayal ya da ekstra çok fazla emek istemiyo daha kolay diyebilirim. ben böyle bi projeye girişmedim çünkü yatılı okulda öğretmenim.. öğrencilerimiz çok daha ilgiye muhtaç çoğu zaman ingilizce öğretmeyi bi kenara bırakıp sosyalleişmeyi topluluğa karışmayı öğretmek zorunda buluyorum kendimi.. öğrencilerimizn tamamına yakını uzak köylerden ve yatılı oldudklarında gece nöbetleri falan derken sorumluluklar artıyo.. böyle bi projeye de zaman ayıramam die düşünrekten girişmedim.. ama eğer devlete geçerseniz eminim ki çok güzel işler yaparsınız ses getirirsiniz tecrübelerinizi kullanarak
ben bu teste dayalı sistemden de yaptığım işten de artık iyice bunaldım soluğu yakında anadolu sağlık ya da en güzeli olan kız meslek lisesinde almayı düşünüyorum..
inglizceden soğuttunuz beeeeeeeeeeeeeeee
Allah kolaylık versin hepimize,
Türkçe bilmeyen öğrenciye İngilizce öğretebilmek çok büyük bi beceri bence,
Ayrıca 'Hocam zaten orta okuldan sonra okutmayacaklar bizi niye öğreniyoruz ki?' demeleri de apayrı bir dert...
O yüzden meb istemiyorum ben artık,öğretmek için kendimi paralamayacağım,gerçekten dil öğrenmek
isteyen,çocuk nazı çekmeyeceğim,çalışmamak için binbir türlü bahane üretmeyen,verdiğimi almaya gayret eden
gerçek öğrenciler olsun istiyordum,çok şükür duam kabul oldu,bi dil kursu oldu...hayırlısı dedim hep,hayırlısı bakalım
nasıl olacak...
hayırlısı olsun, ama dil kursu maddi açıdan beklentini karşılayacak mı
Merhaba ingilizce öğretmeni arkadaşlar.Benim bu yıl 7 yaşına basacak ve birinci sınıfa başlayacak (İnşaallah)bir kızım var.Henuz 2-3 yaşlarındayken konusma yeteneğini ,telafuzlardaki başarısını farkedince 4 yaş civarında ingilizce kelimeler vermeye başladım.Babasıda evde bazen evde ingilizce konusarak destekledi.Şu an kızım yaklaşık 200 civarında ingilizce kelime biliyor.Kelime ezberlettim.
Ne yazıkki devlet memuruyuz ve bütçemiz özel okulun imkanlarına yetmiyor.Geçenlerde ted kolejınde okuyan bir arkadaşımın çocuğuyla konusurken daha anaokulundayken benim kızıma emek emek verdiğim o kelimelerin çok daha fazlasını arkadaşlarıyla ve oyunla çoktan öğrendiğini gördüm.
Biliyorum ki çaba ile bunu halledebiliriz.Bizim devlet okulunda eğitim sistemi felaket çocuklara 4.sınıfta ingilizceye başlanıyor o zamana kadar da atı alan üsküdarı geçiyor.
BU aşamada size sormak istediğim şu,ben kızıma kelime öğretmek dışında hangi kalıpları ne şekilde vererek konusma ingilizcesine geçebilirim.Örneğin "do you"lara geçtik ve bildiği kelimeleri bu kalıpla soruyorrum.Mesela "do you like pepper" diyorum.O da ""no ı dont"diye cevaplıyor.
Şimdi bana düzenli ve doğru bir sıra ile ne yapmam gerektiğini,hangi kalıplara ve çalışma şekline göre eğitim vermem gerektiğini maddeleyerek yapılış sırasına göre verebilirmisiniz?Zira prosedür dışına çıkarsam ki bende ingilizceyı çok bilmiyorum.çocuğumun bilgi karmaşasına girmesinden ve bıkmasından korkuyorum.
Ayrıca bildiğinizz ingilizce oyunların olduğu siteler var ise yazarsanız sevirim.
Çocuk yetiştirmek mermer blokundan heykel yapmak gibi bir şey.Yanlış yaptığınız her şey ileride o eserde onarılmaz izlere sebep olabiliyor.Bu yüzden bilinçli olduğunu düşündüğüm buradaki diğer arkadaşlardan yardım istiyorm.
Teşekkürler
Merhaba ingilizce öğretmeni arkadaşlar.Benim bu yıl 7 yaşına basacak ve birinci sınıfa başlayacak (İnşaallah)bir kızım var.Henuz 2-3 yaşlarındayken konusma yeteneğini ,telafuzlardaki başarısını farkedince 4 yaş civarında ingilizce kelimeler vermeye başladım.Babasıda evde bazen evde ingilizce konusarak destekledi.Şu an kızım yaklaşık 200 civarında ingilizce kelime biliyor.Kelime ezberlettim.
Ne yazıkki devlet memuruyuz ve bütçemiz özel okulun imkanlarına yetmiyor.Geçenlerde ted kolejınde okuyan bir arkadaşımın çocuğuyla konusurken daha anaokulundayken benim kızıma emek emek verdiğim o kelimelerin çok daha fazlasını arkadaşlarıyla ve oyunla çoktan öğrendiğini gördüm.
Biliyorum ki çaba ile bunu halledebiliriz.Bizim devlet okulunda eğitim sistemi felaket çocuklara 4.sınıfta ingilizceye başlanıyor o zamana kadar da atı alan üsküdarı geçiyor.
BU aşamada size sormak istediğim şu,ben kızıma kelime öğretmek dışında hangi kalıpları ne şekilde vererek konusma ingilizcesine geçebilirim.Örneğin "do you"lara geçtik ve bildiği kelimeleri bu kalıpla soruyorrum.Mesela "do you like pepper" diyorum.O da ""no ı dont"diye cevaplıyor.
Şimdi bana düzenli ve doğru bir sıra ile ne yapmam gerektiğini,hangi kalıplara ve çalışma şekline göre eğitim vermem gerektiğini maddeleyerek yapılış sırasına göre verebilirmisiniz?Zira prosedür dışına çıkarsam ki bende ingilizceyı çok bilmiyorum.çocuğumun bilgi karmaşasına girmesinden ve bıkmasından korkuyorum.
Ayrıca bildiğinizz ingilizce oyunların olduğu siteler var ise yazarsanız sevirim.
Çocuk yetiştirmek mermer blokundan heykel yapmak gibi bir şey.Yanlış yaptığınız her şey ileride o eserde onarılmaz izlere sebep olabiliyor.Bu yüzden bilinçli olduğunu düşündüğüm buradaki diğer arkadaşlardan yardım istiyorm.
Teşekkürler
Allah kolaylık versin hepimize,
Türkçe bilmeyen öğrenciye İngilizce öğretebilmek çok büyük bi beceri bence,
Ayrıca 'Hocam zaten orta okuldan sonra okutmayacaklar bizi niye öğreniyoruz ki?' demeleri de apayrı bir dert...
O yüzden meb istemiyorum ben artık,öğretmek için kendimi paralamayacağım,gerçekten dil öğrenmek
isteyen,çocuk nazı çekmeyeceğim,çalışmamak için binbir türlü bahane üretmeyen,verdiğimi almaya gayret eden
gerçek öğrenciler olsun istiyordum,çok şükür duam kabul oldu,bi dil kursu oldu...hayırlısı dedim hep,hayırlısı bakalım
nasıl olacak...
Teşekkür ederim,maddiyat çok da önemli değil benim için açıkcası,
Ben hem gerçekten işimi yapabilmek,aynı zamanda hem kendime hem evime hem eşime hem de ilerde olacak
çocuğuma yeterli vakit ayırabileceğim bir yer istiyordum,
Allah gönlüme göre verdi sanırım,herşey para değil bu hayatta,hele de bi bayan için kariyer diye kendini
paralamanın gereğine inanmıyorum,
Çok şükür mesleğim var,yaparım,evimle kendimle ailemle ilgilenirim yeterli bence...ha bir de bu dünyanın diğerine de
hazırlık yapmak lazım,ona da vakit ayıracak olursak,bu şartlar bu maddiyat yeterli sanırım...
Çok uzun olmuş,ne sordun ne yazdım de mi?
Yani benimde çok parada gözüm yok ama dil kursunda 350 lira önerdiler aylıkO yüzden sordum
beklentilerinizi karşıladıysa ne mutlu size hocamben devletten önce bi kaç aylık da olsa dersane kurs vs. tecrübem olmuştu ama sabrım yetmedi ukala kendini bilmez saygıdan bi haber öğrenciler bezdirdi beni....dil kursu daha farklı tabiii... para döküyo ve işi ingilizceyi öğrenmek hedefi net.. o açıdan avantajlı. inşallah kendinizi geliştirip mesleki doyuma ulaşırsınız..
Yok canım o kadar olamaz aylık,hangi ildesiniz siz hocam?
Ben tüm gün olarak çalışacağım,yani haftada 40 saatimi falan alacak,
Bu bahsettiğiniz meblanın beş-altı katı olacak yani alacağım para,
Saat ücreti olarak çalışacağım yani,
O kadar az paraya hangi dilci dayanır ki...:44:
Dayanan var malesef, Kpss illeti yüzünden mecbur kalıyor bazıları.
Off 40 saat de çokmuşKolay gelsin şimdiden
Doğru,ben de çok çektim Kpss illetinden,
Ne kadar mantıksız bir şey değil mi bize İngilizce değil de Matemetik Anayasa soruyolar,
Ne var sanki herkesin branşına göre yapsanız değil mi?
Ya da üniversitedeki verdiğiniz eğitimi ağırlaştırın,zor kriterler getirin,
Öyle hemen bir cümle kurana o diplomayı vermeyin,gerçekten hakedip alınsın o diploma,
Hem öğretmenlerimiz de kaliteli olur o zaman,umarım en kısa zamanda düzelir bu durum...
Sağolun hocam,valla gerçekten dil öğrenmeye gelen öğrencilerle eminim bana hiç zor gelmeyecek o 40 saat,
Sabah 9 akşam 6 yani,çok fazla zorlanmayacağımı umuyorum,bakalım hayırlısı...
Çok isteklisin o yüzden sana zor gelmez
Ben rahata fazla alıştım son işimde haftada 8 saat
o yüzden çok göründü, hayırlısı
ama bence de diploma öyle kolay kolay verilmemeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?