• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnşaat işçisi dünyalar tatlısı birine aşık oldum ama...

Neden insanlari mesleklerine gore ayirt ediyorsunuzki ? Her ikiside Allahin kulu sonucta.. Onca okuyan ama halen cahil olan insanlar mevcut..

tamam da bu çok yıpratıcı bir süreç. oturup onun okuyup kariyer yapmasını mı bekleyeceksiniz? siz mi okutacaksınız ya da evlenince? bir taraftan aileniz destek olmayacak etrafınızdaki insanlar yadırgayacak. ekonomik zorluklar olabilecek. şu an her şeyi göze alabiliyorsunuz ama evlenince hayat monoton bir hal alıyor ve gerçekler kabak gibi ortada oluyor. görmemeniz imkansız.
Ben sınırsızca sevilmek istiyorum bunu da bana yaşatacak şnsanın o olduğunu düşünüyorum, beni benden çok düşünüyor, sağlığıma benden çok dikkat ediyor. kariyer yapmasını beklemek zorunda değilim sanki ben neyim ki. devlet hastanesi doktoruyum, ordinaryus falan değilim. Ailesi okumasına yardım edecek.

Üniversitede kimseye şans vermemek olmayacak ya da şaşılacak bir şey değil.

Farklı öncelik ya da beklentileri olabilir insanların.

Kariyer sahibi bir kadın da bir inşaat işçisine aşık olabilir.

Üstelik bu kişiler netten de tanışabilirler.

Bu durumu garipsersek burada konu açan kızların çoğuna sahte ya da anormal dememiz lazım çünkü olmayacak adamlarda ısrar etme konusunda doktora yapacak yeterlilikte olanlar var.

Üstelik davulun dengi dengine olduğuna ben de katılıyorum ama denklik sadece maddiyatla olmaz.

Eğer öyle olsaydı aynı meslek, çevre ya da kültür mensupları bosanmazlardi ama görüyoruz ki onlar da üstelik şiddet gibi kabul edilemez sebeplerden dahi boşanabiliyorlar.

Bence anneniz dahil herkesin bunu anlaması lazım.

Sizin anlayıp kabullenmeniz gereken kısma gelince...

Kadının daha yüksek statüde olduğu beraberlik ve evlilikler de yürür ama iki tane cok mantıklı insan lazım bunun için.

Biri ezildigini hissetmeyecek kadar kendini geliştirmeye aşık diğeri de ezdigini hissettirmeyecek kadar yapici olmalı.

Ama bunu gerçekleştirebilen o kadar az ki sizi sahte sandılar.

İşte bu yüzden siz ve sizin hikayenize sahip olanların olumlu örneklerine ihtiyaç var.

Ve siz kaçınılmaz bir şekilde bir tarafı haklı çıkaracaksınız.

Ya 'ben demistimciler'i ya da 'hayatta her şey mumkunculer'i.

Ama yukarıda yazdığım gibi bunu tek başınıza yapamazsınız mesele karsinizdakinin kariyeri degil karakteri yani bu hikâyeyi olumlu sonlandıracak ve buna degecek birini bulup bulamadığınızda.

Bunu tartışmak lazım bence...
Beni ne güzel anlamışsınız allah razı olsun.

Kultur farki olayina katilmiyorum ben.. Universite mezunu olup insanliktan nasibini almamis o kadar cok garip insan var ki, buna karsilik da ilkokul mezunu olup konusmasi ile kendine hayran birakanlar da var.. Okudugu okulla degil, tamamen insanin kisiligi ile alakali bi durum...

Imkansız gibi bir sey iyi de bu saatten sonra universite okusa ne degisecek ki? Sen zaten mezun olmussun. 5-6 sene onu mu bekleyeceksin bir de. Ask guzel seydir elbette ama hayatin gercekleri dedigimiz seyler de var yani. Bana kalirsa hayatina daha once hicbir erkegi almadigin icin karsina cikan ilk adami hayatinin aski sanmissin bu sebeple gercekleri goremiyorsun. Ilk askin oldugu icin de kendini fazla kaptirmissin. Kusura bakma ama bana oyle geldi.

Ben sınırsızca sevilmek istiyorum bunu da bana yaşatacak şnsanın o olduğunu düşünüyorum, beni benden çok düşünüyor, sağlığıma benden çok dikkat ediyor. kariyer yapmasını beklemek zorunda değilim sanki ben neyim ki. devlet hastanesi doktoruyum, ordinaryus falan değilim. Ailesi okumasına yardım edecek.

hani ailesinin durumu yoktu o yüzden çalışıyordu? şimdi nasıl okutacaklar? yani kafanıza koymuşsunuz Allah mesut etsin ama bazı gerçekleri görün diye söylüyor buradaki insanlar. anneniz sizi o kadar okutmuş emek vermiş sizi bu olumsuz ihtimallerden korumaya çalışması çok normal. biraz kulak vermeye çalışın bence.

hani ailesinin durumu yoktu o yüzden çalışıyordu? şimdi nasıl okutacaklar? yani kafanıza koymuşsunuz Allah mesut etsin ama bazı gerçekleri görün diye söylüyor buradaki insanlar. anneniz sizi o kadar okutmuş emek vermiş sizi bu olumsuz ihtimallerden korumaya çalışması çok normal. biraz kulak vermeye çalışın bence.
Annem beni okutmak için para harcamadı hiç hep burslarla okudum dersaneleri hep ücretsiz kazanırdım. Kaldı ki şimdi maaşımın büyük kısmıyla anneme yeni mobilyalar alıyorum taksitle.

Annem beni okutmak için para harcamadı hiç hep burslarla okudum dersaneleri hep ücretsiz kazanırdım. Kaldı ki şimdi maaşımın büyük kısmıyla anneme yeni mobilyalar alıyorum taksitle.

burslarla okumuş olmanız size emek vermediğini göstermez. sonuçta bakmış büyütmüş. size dair hayalleri vardır mutlaka. bakın evlilik tecrübem olduğu için söylüyorum. evlendikten bir süre sonra hayat tekdüzeleşir ve aradaki statü farkı hatta ailelerin bile sosyokültürel farkı insanı rahatsız edebilir belirli durumlarda. sizin de bir sosyal çevreniz olacak o çevrede yanınızda bulunan insanın tavrı davranışı bile sizi ona yakınlaştırır veya uzaklaştırır. aşk dediğimiz şey sonsuza dek sürmüyor. sevgi saygıya dönüşebiliyorsa evlilikler yürüyebiliyor ancak.

burslarla okumuş olmanız size emek vermediğini göstermez. sonuçta bakmış büyütmüş. size dair hayalleri vardır mutlaka. bakın evlilik tecrübem olduğu için söylüyorum. evlendikten bir süre sonra hayat tekdüzeleşir ve aradaki statü farkı hatta ailelerin bile sosyokültürel farkı insanı rahatsız edebilir belirli durumlarda. sizin de bir sosyal çevreniz olacak o çevrede yanınızda bulunan insanın tavrı davranışı bile sizi ona yakınlaştırır veya uzaklaştırır. aşk dediğimiz şey sonsuza dek sürmüyor. sevgi saygıya dönüşebiliyorsa evlilikler yürüyebiliyor ancak.
Beni iyi bir aile ortamında büyütseydi o zaman sürekli kavga küfür dolu bir evde büyüdüm, gençliğimi yaşayamadım insan olduğumu bana o hissettirdi ilk kez, hatta babam kızsan kadınsan eğer o..pu olmaya mahkumsun anlayışında bir adamdır. Değer gördüm onunla mutlu oldum vazgeçemememin nedeni budur işte.

Benim dünyamda olur olmalı yani...
Çünkü insanları eşit tutarım gözümde sosyal statüyü önemsemem.
Ama malesef gerçek dünyada bunları görmezden gelemezsin.Çünkü iki kişi beraberken sadece düşünceleri kalbi ruhları değildir birlikte olan,isleri aileleri,evleri,paraları,arkadaşlarıdır da
Bu yüzden gerçek aşk çok az,sevgiler çıkar ilişkisi artık

Şu anda çalıştığım hastanede de benimle görüşmek isteyenler var ama kanım ısınmıyor olmuyor yapamıyorum. Aslında sizlere hak veriyorum ama kalbime dinletemiyorum, kalbim aklımın önüne geçiyor.

liseyi bitisin uniyi kazansin evlenin, bitirmesine gerek yok herhalde uniyi evliykende bitirebilir
ama çok fazla hayal kurmus olusunuz onu soyleyim,insanlar kaç kisiyi geçiyor uni için , dersanesi ozel dersi ailelerin emekleri ta orta okuldan basliyor yarisa insanlar
onlarin arasindan ayrilip sinav kazanmasi zor ama imkansiz deil
yasiniz gençmis zamana birakin
aman su anki statuyle olmaz bu i$ annen hakli

Beni iyi bir aile ortamında büyütseydi o zaman sürekli kavga küfür dolu bir evde büyüdüm, gençliğimi yaşayamadım insan olduğumu bana o hissettirdi ilk kez, hatta babam kızsan kadınsan eğer o..pu olmaya mahkumsun anlayışında bir adamdır. Değer gördüm onunla mutlu oldum vazgeçemememin nedeni budur işte.

bence acele karar vermeyin. zor bir aile ortamında büyüdünüz diye size ilk iyi davranan insanla yola çıkmaya hazırlanıyorsunuz ama hem size iyi davranan hem de bu sorunları yaşama ihtimalinizin olmadığı biriyle karşılaşabilirsiniz. ama bana tecrübe etmeden anlamayacaksınız giibi geliyor. umarım hakkınızda hayırlısı olur ve doğru kararı verebilirsiniz.

Benim dünyamda olur olmalı yani...
Çünkü insanları eşit tutarım gözümde sosyal statüyü önemsemem.
Ama malesef gerçek dünyada bunları görmezden gelemezsin.Çünkü iki kişi beraberken sadece düşünceleri kalbi ruhları değildir birlikte olan,isleri aileleri,evleri,paraları,arkadaşlarıdır da
Bu yüzden gerçek aşk çok az,sevgiler çıkar ilişkisi artık
Benim tek dünyam o sanki. Hastanede okuldaki gibiyim yine herkesle merhabam vardır kimseyle samimi değilim işimi yaparım gün sonunda evime giderim. En büyük zevkim doğal, tarihi yerleri gezmek, haftasonları kahvemi elime alıp kitabımı okumak, bahçemde yetiştirdiğim domatesi biberi yemek... Sosyal çevre umrumda değil. Arkadaşlıklar da öyle çıkar ilişkisi. Çok darbe aldım arkadaşlıklardan en iyisi uzak olmak herkesten.

Konu kazanmak ya da kazanmamak degil. Okumak ya da okumamak da değil. Konu sahibi seni en iyi ben anlarim. Çünkü boyle iki ilişkim oldu, ikisi de bitti. Bitme nedeni de iste bu teoride basit; pratikte zor olaylar.

Sana şöyle anlatiyim. Bu insanla, oturup karsilikli final gecelerinin zorluğunu konusabilcek misin? Gezdigin gördüğün cafeleri, bahar şenliklerini. Üniversite atmosferini amfinin havasını.. Su ders soyle zordu, bu hoca boyle gicikti yaa sahi sizde de oylemiydi? Bu sorulara cevap bulabilecek misin? Ve daha dur bu meselenin dar perspektif hali.

Olmuyor be valla sevgi ask karin doyurmuyor. Bir yere kadar eehh belki. Aci gerçekler...

ben de bir inşaat işçisine aşık oldum
10 senedir onla beraberim :) - ben akademisyen sayılırım :p
o da şimdi bir üniversite öğrencisi.

bir proje gibi üstünde çalıştım, hala da çalışmaktayım
böyle bir hayatı göze alıyorsan evlenmek zor değil
mesela 10 kere daha hayata gelsem yine eşimle evlenirdim.

tabi sanırım bizim durumumuz çoğu kişi tarafından istisna olarak değerlendirilir.
23 yaşındasın, aklın ve kalbini aynı paydada birleştirmeni öneririm.

liseyi bitisin uniyi kazansin evlenin, bitirmesine gerek yok herhalde uniyi evliykende bitirebilir
ama çok fazla hayal kurmus olusunuz onu soyleyim,insanlar kaç kisiyi geçiyor uni için , dersanesi ozel dersi ailelerin emekleri ta orta okuldan basliyor yarisa insanlar
onlarin arasindan ayrilip sinav kazanmasi zor ama imkansiz deil
yasiniz gençmis zamana birakin
aman su anki statuyle olmaz bu i$ annen hakli
Ben ona yardım edicem zaten. Kitaplar almıştık kendisine üniversite için.Çocuk gibi onları eline aldı kokladı kokladı. Oturup çalışıyor hem de nasıl dikkatli kafası da basıyor. Kıyamıyorum hiç çok seviyorum. Kardeşi de var üniversiteye hazırlanan onunla beraber çalışıyorlar.

Back
X