İnsallah babam yarina kalmaz ölür

Uslup yanlış olabilir ama kimse onun yaşadıklarını yaşamadı.ezbere konuşmamak lazım.benimde babam annem vefat ettiğinde eve gelin getiricem dedi sofsofrada.o anda elimdeki çatali boynuna saplamak geldi içimden. allah korkum bunu yapmama engel oldu.yinede sabırlı olmak lazım. baba sonucta.sevmek zorunda degilsin ama aklına kötü düşünceleri getirmemeye çalış

İzimizi nasil kaybettirecegiz ? Annem yaklasmiyor babam cinbet gecirip annemin ailesine zarar verebilir diyor. Birde babam hala bizi cok sevdigini soyluyor ama hareketlerin belli oldugu yok

Bizde de benzer bi baba olayi vardi,

30 seneden sonra kurtardik annemi, simdi tek basina essek gibi çalışıyo, sap gibi yaşıyo,

Zor olsa da bi sekilde harekete geçin ve kurtulun o adamdan.

sizinki yine iyiymis . Bizimki bosanmaz asla oldururmus hayvan

Ya kimse yok ilk öfke, yok çok çekmiş filan demesin yani. Öfkeli de olsa, çekmiş de olsa yaşadıklarını daha üsturuplu kelimelerle anlatmak zor değil öfke buna neden olmaz. Ben üniversite okuyamadım babam sahip çıkmadığı için verwecek paramız olmadığı için, annem tek başına iki çocuk büyüttüğü için ağlayarak açıköğretim yazmış bir insanım kazandığım halde. Babam elindeki tek evi sattı kadınlarla yedi halimiz nedir sormadı evleniyorum dedim tanımak bile istemedi tek kuruş yardımı olmadı ama ben buraya konu açacak olsam bu sözleri sarfetmem. Anne çalışmıyor baba bakmıyor ama üniversite okuyabilmiş. Haklı olabilir ama haklılığını bu şekilde ifade edince de olmuyor. O zaman hakaret ettiği için rahatsız olduğu babasından ne farkı kalıyor kendisinin bu şekilde ifade etmemesi lazım o zaman. Oturdukları odanın küçüklüğünü bile amiyane bir tabirle ifade ediyor ve üniversite okuyor bu gencimiz.

İzimizi nasil kaybettirecegiz ? Annem yaklasmiyor babam cinbet gecirip annemin ailesine zarar verebilir diyor. Birde babam hala bizi cok sevdigini soyluyor ama hareketlerin belli oldugu yok

Annenizin ailesi biliyor mu durumları?

Allah senin annenin ve kardesinin yardimcisi olsun.. Buradaki bircok arkadasin seni tepkiyle karsilamis olmalarina anlam veremiyorum sonucta yasamayan bilmez halden anlamaz.

Belli ki çok dolduğu bir anda, hırsla açmış konuyu
Yaşadığı şey çok zor, bir gün değil iki gün değil
Bende hayırsız bir babadan çok çektim, dediğin gibi bununla ilgili bir konu açsam bu şekilde anlatmam ancak çok da garip gelmedi bana. Hepimizin böyle dolduğu zamanlar var, hatta kendi adıma fazlası bile var, herkese açık bir forumda olması sıkıntı tabi ama ben yazdıklarını çok görmedim. Hayatı mahvolmuş, yaşadıklarının silinmeyecek izleri var, çaresizliği var varsın ucundan kıyısından küfür etsin, kaybettiklerinden büyük değil, Allah o babayı da bildiği gibi yapsın

Ben ki başta kadınlar olmak üzere kimseye küfürü yakıştıran bir insan değilimdir..
Ama bu kızın yaşadığı şeylerin onda birini biz yaşasak acaba aman üslubum bozulmasın diye dikkat edebilir miydik burada derdimizi anlatırken? Acaba o hanımefendiliğimizden eser kalır mıydı?
Yahu ben okurken içim acıdı yaşadıklarından, kızın isyanı ne kadar haklı dedim takılmadım bile o küfürlere..

Konu sahibi sen takılma bunlara çünkü buradakilerin hepsi İngiliz Leydisi..
Küfürün sözlük anlamını bile senin laflarını anlamak için şimdi öğrenmişlerdir muhtemelen..
Biraz empati Allah aşkına yaa biraz Empati!!

bir hatayı düzeltmek istedim
"prenses" diye, ailesiyle arası iyi olanlara denilmiyor
benim de ailemle aram ÇOK iyi, bir kişi prenses dedi mi bana burada?

prenses denilenler, sorun "kök"ünden çok (hatta sadece) uslupla ilgilenenler, sorun "kök"ünü es geçip konu sahibinin uslubuna verip veriştirenler, hem de kendi yazış usluplarına bakmadan.

bazı üyeler de yazdı uslubun yanlış olduğunu ama o üyeler arkasına konu sahibi için şöyle yapabilirsin, böyle yapabilirsinler ekledi, samimiyetle yaklaşmaya çalıştı, onlara prenses dendi mi?

prenses diye ailesiyle arası iyi olanlara değil, yıllarca süregelen olaylardan birini daha konuyu açmadan hemen önce tekrar yaşamış, 3 saattir babasının çenesi ve sarhoşluğuyla yüz yüze kalan ve buraya ağlayarak yazan bir üyeye
sadece uslubu eleştirmek amacıyla, 1-2 cümlelik laf sokanlara denildi.

evet babanız sizden "maddiyatı" esirgemiş, duygularınızı görmezden gelmiş, babalık etmemiş
hakikaten kendi durumunuzu uzun yıllardır şiddet gören, her gece sarhoş sarhoş eve gelip hakaretler yağdıran babasının yanında korkuyla bekleyen bu üyeyle bir mi tutuyorsunuz?
2 kere üniversite okuyor yazmışsınız, bu mu size göre artısı?
oturdukları yerin küçüklüğünü amiyane bir tabirle ifade ediyor da küçüklüğünden yakınmak için değil
fosur fosur sigara içilince ne kadar etkilendiğini anlatabilmek için

evet uslubu eleştirebiliriz! fakat "sadece" uslubu eleştirmemeliyiz!
insanların karşı çıktığı budur! eleştirip + el uzatmak ve bunu uygun bir dille yazmak çok mu zor??????????

ayy nası da prenses herkes. oysa ki hayatlarında hiç HAYVAN, ADİ, ŞEREFSİZ, GÖT kelimelerini kullanmadılar, kullanmayı bırak duymadılar bile.

ya hanımlar şu yalancıktan leydiliğiniz o kadar yapmacık ki çok sakil duruyor üstünüzde.
dizide görünce Allah kahretsin, ölse daha iyi dediğimiz adamlar, gerçekte yaşadıkları için dizilere konu oluyorlar. maddiyat ile bilmem ne ile karşılaştırmayın lütfen. içip içip annemi döven, bana-kardeşime hayatı zehir eden adama Şerefsiz kelimesi az bile kalır.

Konusahibesi siz yolunuzu çizin, az kalmış. inşallah okulunuzu bitirdikten sonra az-çok, uzak-yakın demeden ekmeğinizi elinize alın. anacığınızı mutlu edin. hiç umudunuzu kaybetmeyin. belki kurtarırsınız annenizi de. az kaldı, sabır. Allah yardımcınız olsun

uslubu kötü demişsiniz anlamadığım sizinde onun gibi alkolik narsist kişilik bozukluğu olan psikopat bi babanız var mı? annenizin her gün o herif yüzünden acı çektiğine şahit oldunuz mu? babasını öldürmeye teşebbüs etmemişki ölmesini dilemiş haklıda. annesinin kardeşlerinin yaşadıkları canına tak etmiş belli ki. en iyisi anneni ve kardeşlerini alıp oradan ayrılın babanıda uzaklaştırın ailedeki herkes aynı durumdan şikayetçiyse o adam size yaklaşamaz siz istemedikçe. herkes çocuk sahibi olmamalı ya sırf dünyaya gelmesine vesile oldu diye çocuklarına bunları yaşatmaya hakkı yok.

al benden de o kadar! piremsesler..

Ben seni anlıyorum o babayla büyümeyen senin üslubuna takılan ama neler çektiğini görmeyenlere yazıklar olsun , ruh halin iyi olmadığı belli bu zamanda geçecek , en azından dayanıklısın sanırım diıer kızlara göre bazıları iş hayatını beceremez çok narin büyüdüğünden tabi haklısın başında böyle olunca erkeklerden korkma ve genel olarak çoğunluk böyle olduğunu sanman annen babandan ayrılmamakla size eziyet etmiş keşke boşanmasalarmış ki allahın kitabında boşanma var , ki babanda zaten alkolikmiş en azından senin eşin eğer ki baban gibi insan kıymeti bilmezse sakın annen gibi çekme hemen ayrıl bir evlenir evlenmez hamile kalma ki karekterini iyice analiz edesin sen şimdi önüne bak eğer ruhun çok acı çekiyorsa piskoloğa git en azından bu süreyi hafif atlatmanı sağlık yatıştıcı haplarla aile ortamınıda doktora söyle babanın alkolik olduğunuda söyle

seni çok iyi anlıyorum.... tepkini bir şeyler yapmak isteyip imkan bulamıyışını anneni ikna edemeyişini... ölüm tehditlerini ve ya bana değilde anneme kardeşlerime bir şey yaparsa korkusunu iyi bilirim... Ama dediğim gibi sizi o hayattan kurtarabilecek gücü kazanabilmen için malesef para gerekli.... Henüz yaşında küçük biraz da zaman gerekli. Çünkü desteğin yok... Bunun içinde bu yaşa kadar idare etmişsiniz biraz daha soğut içini ve eğitimine önem ver. Emin ol işin ve paran olunca işler değişecek... Bir adım atıcaksın o adam o ev geride kalacak. Kendi psikolojini gene kendin düzelteceksin. İnancını koru ve çabala... hırslıyım dedin başarılıyım dedin devam et bunlar seni çıkaracak oradan.

benim babam biraz farklı versiyonuiçki falan içmez ama sinirlenince ağzına gelen en iğrenç lafları söyler
duysanız taşlarsınız o derece ama siniri geçince pamuk şeker oda ayrı bir dert

Allah yardımcın olsun , ben senı cok ıyı anlıyorum muhtemelen aynı yaslardayız senle , uslubunla ılgılı yorum yapanlara takılma cekmeyen anlamaz gercekten ınsan o kdr doluyorkı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…