• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsan Emin Olabilir Mi Aldatılmayacağından?

caneem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2014
180
385
103
Selam kızlar,
Arkadaşlarla muhabbet ederken dikkatimi çekti. Genelde kadınlar kocalarının çok sadık olduğunu ve aldatmasına ihtimal vermediklerini söylüyorlar. Ben de evliyim ve bazen düşünüyorum. Gerçekten benim kocam beni aldatmaz mı diye? Bana da sanki aldatmazmış gibi geliyor. E o zaman bu kadar aldatılan kadın varken biz fazla iyi niyetli mi düşünüyoruz? Yani demem o ki siz eşinize baktığınızda ''Bu adam beni asla aldatmaz'' diyor musunuz? Yoksa ihtimal verenlerden misiniz?

Aynı şeyi ben de çok düşünüyorum.
İnsanız sonuçta herkes nasıl hata yapabilirse erkek de yapabilir bence. (hatadan kastım insandır yapar, affederim olarak anlaşılmasın.)
Ama bence yapabilir gibi geliyor. Umarım yapmazlar tabii de, "Asla yapmaz" diyemem yani bu yüzden.

insaoğlu beşer varlıktır.şaşma yolundan sapma ıhtımalı olan varlıktır..tabıkı eşime asla yüzde yüz güvenmem.aaa benı asla aldatmaz demem.dıyen kendını kandırır.hele ki şu zmanda...yoksa eşime güvenırım.güvenmesem evlenmezdım ama asla "asla" demem...:KK14:

ihtimal verırım.hatta öyle bok yese nasıl yoluma devam ederım dıye plan bıle yapmşımdır.eee bizi bu paronaya sokan KK sağolsun En Büyük KK

Selam kızlar,
Arkadaşlarla muhabbet ederken dikkatimi çekti. Genelde kadınlar kocalarının çok sadık olduğunu ve aldatmasına ihtimal vermediklerini söylüyorlar. Ben de evliyim ve bazen düşünüyorum. Gerçekten benim kocam beni aldatmaz mı diye? Bana da sanki aldatmazmış gibi geliyor. E o zaman bu kadar aldatılan kadın varken biz fazla iyi niyetli mi düşünüyoruz? Yani demem o ki siz eşinize baktığınızda ''Bu adam beni asla aldatmaz'' diyor musunuz? Yoksa ihtimal verenlerden misiniz?
Aldatılana kadar emindir her kadın aldatilmayacagindan. Sonra aldatilinca ne kadar safmisim der.

Mesele anlatılmak değil bence aldatılmaktan korkmak. Aldatılırsa dünyanın sonunun geleceğini düşünen insanlar ya eşlerini deli gibi kıskanır ya benim karım/kocam yapmaz diye sonsuz güvenir.

Fırsatını bulan her erkek aldatmaz, fırsatını bulan her kadının aldatmayacağı gibi. Genellemeyelim yine insanları.

Açıkçası bu konuda genelleme yapmak mümkün değildir.
Sunu hayatimizin her aşaması icin söyleyebilirim ama.. insanin kendine dahi garantisi yoktur. allah hic birimizi sasirtmasin.. sadece aldatma konusunda degil hic bir konuda yanlisa düşürmesin allah ne bizleri ne sevdiklerimizi..

İnsan tabii ki kocasına bakınca bu adam beni aldatmaz diye düşünmeli, öyle düşünmüyorsa güven sorunu var demektir zaten. Şahsen ben kocama güvenmekle birlikte, asla aldatmaz diyemem, "asla, asla denmemeli" bence.
Beşer şaşar, fiilen aldatmaz gönlü , gözü kayar. Allah şaşırtmasın, niyeti olanda boşasın karısını ne yapacaksa öyle yapsın
.

Gözün kapalı güvenmezsen körü körüne sıkıntı olmaz ama bu korkuyla çok yaşarsan gün gelir gerçek olur...

İnsan kendine bile çoğu zaman güvenemezken karşısındakine nasıl %100 güvenebilir ki. Ben denizci eşiyim. Benim en çok karşılaştığım soru bu. Nasıl güveniyorsun? Aldatan aslında kendini aldatır. Bu prensiple yola çıktığında daha az üzülür insan.

Ayrıca henüz eşimin vukuatını görmedim, duymadım. Önemli olan mesafe değil, adamlık bence. :KK66:

Selam kızlar,
Allah şaşırtmasın
kimse için kesınlıkle aldatmaz dıyemem
kendım için bile
insanız sonucta
basımıza ne geleceğini bilemeyız

Selam kızlar,

ablamda ben kocama çok guvenıyordum dermiş ama şimdi boşanaşagı gunu bekliyor , ve kocası kendisini 1 degil 3 degil kaç kadınla aldatmış , erkek bu sütü bozuksa herşey beklersin . ve guven olmaz

Aldatılacağımı düşünmüyorum ya da aldatacağımı.
Kendime de eşime de güvenim tam.
Ha kafamın çok gerisinde de olsa olabilir düşüncesi, b planı gibi var. Yani illa aldatılma değil de eşim karşısındaki birine aşık olup beni aldatmadan (fiziksel ya da duygusal) gelip ayrılmak da isteyebilir.
Olursa olur dünyanın sonu değil.
Kimseye ömürlük tapu verilmedi.

''Aldatmayan değil aldatmayı beceremeyen ya da böyle bi fırsat yakalayamayan adam vardır'' bu söz beni hep ürkütür:KK55: Valla allah yanıltıp şaşırtmasın da, benim bu konuda içim rahat. Rabbime şükürler olsun. Eve geliş saatleri şaşmayan, sosyal hayatını sadece bizimle şekillendiren, telefonu her an dibimde olan hatta arama geldiğinde kendi bakamadığında , bakar mısın canım sen müsait olmadığımı söyle, diyen işe gitmediği günlerde evde ya da annemin evine gidip orda vakit geçiren bi kocam var. Nasıl kondurayım şimdi bilemedim ki..

eski mahallemizde evli bir çift vardı
adam kimseye bağırmaz çağırmaz
eşi çok iyiydi
çocukları da olunca birbiriyle çok ilgiliydi
kadın her girdiği ortamda yapmaz derdi
bizde adam çalışkan abdestli namazlı yapmasına ihtimal vermezdik
hep başı öndeydi etrafa pek bakmazdı
biz derdik saftirik

adam aldattı hepimiz şok :KK57:
2. bir ev bile açmış
kadın kapalıydı işi de yoktu dedim kesin affeder
adamın ailesi kadına senin evin burası deyip daireyi verdiler çocuklarını kovdular
adam yalvarıyormuş ama aile eşin ve çocuğun affetmeden giremezsin demiş

ki o adamdan sonra da aldatanlara şahit oldum
ama o adama çok şok olmuştum duyduğumda
herkesin ilk tepkisi
"aman o kadın olan tarafa kafasını kaldırıp bakmıyor
adamın günahını almayın"
ama adam ev bile açmış
adam kadınlarla sohbet bile etmez pek
nasıl olmuş hepimiz şok geçirdik anlam veremedik
ama para gidince diğer kadın çok durmadı gitti oh oldu

Selam kızlar,

İnsan bu nihayetinde kimse için sonsuz güven de olsa kesinlikle aldatmaz diyemeyiz. Ama her an aldatılma paranoyasıyla yaşamak da doğru değil. Akışına bırakıp aldatırsa da kendi kaybeder demeli gereksiz evham yapmaya gerek yok.

Back
X