İnsan İlişkileri Sorunum

1111010001

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2018
1.117
885
123
Merhaba Canlar,

Ben, insan ilişkileri konusunda ciddi anlamda sorunluyum. Küçükken bıcır bıcır bi kızmışım. Ben özellikle çocukken evimizde çok kavga,huzursuzluk vardı.Büyüdükçe çekingen olmaya başladım. Sonra bu çekingenliğim ünv. birdeyken tam geçecek gibi oldu ama bu sefer de annemin saçma sapan baskıları sonucu çevremdeki daha yeni yeni oluşan arkadaşlıklara veda etmem gerekti derken akabinde bir depresyona girdim. En güzeli majör olanından hem de. Ben iyice içe kapandım, iyice çekingen oldum. İnsanlarla genelde (ilk elektriği iyi alırsam) iletişimi ben başlatırım ama iletişim biraz ilerlediğinde sıkılıyorum ve kendimi yavaş yavaş geri çekiyorum, uzaklaşıyorum. Ya da iletişimi ben bi yerlere taşıyamıyorum, sohbet tıkanıyor.

Bu durumu sorun etmiyordum. Ta ki şimdiye kadar. ''Arkadaşım olmasa da olur, hayatımda kimseyi istemiyorum'' diyordum hep ama istiyorum. Hayatımı paylaşabileceğim kadın ya da erkek bir arkadaşım/dostum olsun istiyorum. Evliliği hiç düşünmezdim ama biriyle tanıştım ve onun gibi birisini hayatımda isteyebileceğime karar verdim.Ama insanlardan kaçıyorum. Kendimi saklıyorum, görünmez olmak istiyorum çoğu zaman. Ben uzun uzun konuşmaktan da sıkılıyorum. Ben susayım karşımdaki beni anlasın istiyorum çoğu zaman. Ben bile kendimi çekemezken bir başkası beni nasıl çeksin diyorum.

Sizi her halinizle, olduğunuz gibi kabul eden insanları nasıl buluyorsunuz? Sanki benim bu hallerimi çekebilecek kimse yokmuş gibi geliyor. Hadi arkadaşla her zaman görüşmüyorsun ama eşinle? Sürekli susan biriyle kim evli kalmak ister ki? Ya da insan frekansını tutturduğu kişiyi bulunca kuş gibi cıvıldar mı?

Eklemeler/düzenlemeler yapabilirim. Bir anlık yazdım. Kontrol etmedim.

Merhaba Canlar,

Ben, insan ilişkileri konusunda ciddi anlamda sorunluyum. Küçükken bıcır bıcır bi kızmışım. Ben özellikle çocukken evimizde çok kavga,huzursuzluk vardı.Büyüdükçe çekingen olmaya başladım. Sonra bu çekingenliğim ünv. birdeyken tam geçecek gibi oldu ama bu sefer de annemin saçma sapan baskıları sonucu çevremdeki daha yeni yeni oluşan arkadaşlıklara veda etmem gerekti derken akabinde bir depresyona girdim. En güzeli majör olanından hem de. Ben iyice içe kapandım, iyice çekingen oldum. İnsanlarla genelde (ilk elektriği iyi alırsam) iletişimi ben başlatırım ama iletişim biraz ilerlediğinde sıkılıyorum ve kendimi yavaş yavaş geri çekiyorum, uzaklaşıyorum. Ya da iletişimi ben bi yerlere taşıyamıyorum, sohbet tıkanıyor.

Bu durumu sorun etmiyordum. Ta ki şimdiye kadar. ''Arkadaşım olmasa da olur, hayatımda kimseyi istemiyorum'' diyordum hep ama istiyorum. Hayatımı paylaşabileceğim kadın ya da erkek bir arkadaşım/dostum olsun istiyorum. Evliliği hiç düşünmezdim ama biriyle tanıştım ve onun gibi birisini hayatımda isteyebileceğime karar verdim.Ama insanlardan kaçıyorum. Kendimi saklıyorum, görünmez olmak istiyorum çoğu zaman. Ben uzun uzun konuşmaktan da sıkılıyorum. Ben susayım karşımdaki beni anlasın istiyorum çoğu zaman. Ben bile kendimi çekemezken bir başkası beni nasıl çeksin diyorum.

Sizi her halinizle, olduğunuz gibi kabul eden insanları nasıl buluyorsunuz? Sanki benim bu hallerimi çekebilecek kimse yokmuş gibi geliyor. Hadi arkadaşla her zaman görüşmüyorsun ama eşinle? Sürekli susan biriyle kim evli kalmak ister ki? Ya da insan frekansını tutturduğu kişiyi bulunca kuş gibi cıvıldar mı?

aynı sey bızım evdede vardı bende aksıne cok agresıf öfke kontrolü sorunu olan bırıne dönüştüm

Merhaba Canlar,

Kuzum sana kendimden örnek veriyim 4 senelik arkadaşlarım tarafından ağır iftiralara maruz kalıp onları polise vermiştim kanıtlama rağmen kimse beni savunmamış herkes karşı tarafın arkasına geçmişti . Polise verince tabi korkuttum sustular konuşamadılar daha polise verdiğim için bile suçlandım düşün :D neyse bende içe kapanık kimseyle çok muhatap olmayan biriydim hiç insanlarla aram iyi olmadı fazla iyiniyetimden dolayı istismar ediliyordum iftiradan sonra daha kötü olmuştum. taki bu seneye kadar geçen senede sevgilimden ihanet darbe yiyince ve gene arkadaşım olmadığını görünce demiştim tamam hayatımda artık kimseyi almayacağım ne arkadaş ne sevgili çok fazla karamsardım geçen sene aşırı soğuk insanlar uzak dururdum korkutuyordum onları neyse bi kızla tanıştım ama enerjisi okadar güzeldi ki aşırı pozitif ve sosyal biriydi onunda çok yakın arkadaşı yoktu onunla tanıştım beni düzelten o oldu şükür çok iyi arkadaş olduk hatta hayatımda tanıdığım en iyi en tatlı insan diyebilirim hep gülüyoruz kafamız çok uyuşuyor çok benziyoruz nazar değmesin hiç düşünmezdim bir arkadaşımın olacağını cidden aşırı içe kapanıktım işte oluyor mu oluyor ben bile bulduysam sen de bulursun ümidini kesme umarım güzel insanlarla tanışır iyi bir hayat sürersin :)

Sorunlu bir ailede yaşadığınız için içe kapanmışsınız. Muhtemelen size karşı anlayışsız olmalarıda söz konusuydu. İnsan duygularını bastırdıkça içe kapanır malasef ve kendisiyle kavga etmeye başlar. Size önerim önce kendinizle barışın ve hiçbir konuda kendinizi suçlamayın. Eleştirmeyin. Gerisi çorap söküğü gibi gelir.

Doğru insan veya insanlar bir yerdeler ve illaki karşılaşacaksın tatlım ama böyle bir şeyi akışına bırakman gerekecek. Birilerini tanımadan, arkadaşlık kurmadan kimin iyi kimin kötü olduğunu da bilemezsin. Hayatta birçok şey tecrübe ile edinilir. Güzel günleri de yaşayacağına eminim sen canını sıkma yeter

Merhaba Canlar,

Çocukluğunuzda Yaşadıklarınız ve annenizin yanlış yönlendirmeleri sizde büyük yaralara ve travmalara sebep olmuş gibi görünüyor. Görünmez olayım falan diyorsunuz bunlar sakıncalı. Bu alanda tedavi gördünüz mü?

Şuan Üniv okuyor musunuz ? Ve 2- 3 kişi dahi olsa arkadaşınız var mı ? Bence kendinizi suçlamayın herkes konuşkan olcak diye bişi yok. Ama size tavsiyem kendiniz gibi kişilerle takılmak yerine daha aktif sosyal insanlarla arkadaş olun ki size de iyi gelsin. Hatta eve çağırın annenizde görsün çıkın gezin buluşun. Ve sevgili istiyorsanız daha sosyal konuşkan erkek seçin mesela bazı erkekler çok suskun evcimen olabiliyor sizi açacak birisi lazım bence kendinizden zıt karakterler seçin ki uyum olsun. Ben mesela yapı olarak girişkenim ama fazla insan sevmem ve güvenmem az arkadaşım vardır bunu sorun olarak görmüyorum ama kişiliğim böyle 😂 bazı kızlara bakıyorum geniş çevresi hareketli fln ama bende sıkılgan olduğum için daha sakinliği seviyorum...

Kendinizi, nelerin bu durumunuza sebep olduğunu, travmalarınızı biliyorsunuz. Maalesef hepimiz bazen kendimize yardım etme konusunda yetersiz kalıyoruz. Bir terapistle konuşmanızı tavsiye ederim. Unutmayın sizin başka, daha gerçek, daha siz, sizi daha mutlu edecek bir yönünüz var. Bir profesyonelden destek alıp bu yönünüzü keşfettiğinizde sizi siz olduğunuz için seven bir sürü insanla bir araya geleceksiniz.

Buradaki ilk paragraf tanıdık geliyor mu?

Eklentiler

• Ekran görüntüleri_20200406-225508.webp
    Ekran görüntüleri_20200406-225508.webp
    64,7 KB · Görüntüleme: 127
Ilk yapacağın şey kendini sevmek olsun. Sen kendini kabul etmezsen seni her halinle kabul edecek birini bulamazsın. Ben de senin gibiydim kolay değil atlatmak hala daha ataklarini yaşıyorum. Sorun değil ben buyum elimden geldikçe daha iyi olacağım de kendini sev

Kuzum sana kendimden örnek veriyim 4 senelik arkadaşlarım tarafından ağır iftiralara maruz kalıp onları polise vermiştim kanıtlama rağmen kimse beni savunmamış herkes karşı tarafın arkasına geçmişti . Polise verince tabi korkuttum sustular konuşamadılar daha polise verdiğim için bile suçlandım düşün :KK70: neyse bende içe kapanık kimseyle çok muhatap olmayan biriydim hiç insanlarla aram iyi olmadı fazla iyiniyetimden dolayı istismar ediliyordum iftiradan sonra daha kötü olmuştum. taki bu seneye kadar geçen senede sevgilimden ihanet darbe yiyince ve gene arkadaşım olmadığını görünce demiştim tamam hayatımda artık kimseyi almayacağım ne arkadaş ne sevgili çok fazla karamsardım geçen sene aşırı soğuk insanlar uzak dururdum korkutuyordum onları neyse bi kızla tanıştım ama enerjisi okadar güzeldi ki aşırı pozitif ve sosyal biriydi onunda çok yakın arkadaşı yoktu onunla tanıştım beni düzelten o oldu şükür çok iyi arkadaş olduk hatta hayatımda tanıdığım en iyi en tatlı insan diyebilirim hep gülüyoruz kafamız çok uyuşuyor çok benziyoruz nazar değmesin hiç düşünmezdim bir arkadaşımın olacağını cidden aşırı içe kapanıktım işte oluyor mu oluyor ben bile bulduysam sen de bulursun ümidini kesme umarım güzel insanlarla tanışır iyi bir hayat sürersin :)

Güven sarsıcı olaylar yaşamışsınız. İnsan hayata küsebiliyor bu gibi durumlarda. Karşınıza öyle bir arkadaşın çıkması çok büyük bir şans olmuş. İnşallah benim de karşıma bu sene çıkar öyle bi arkadaş.

Sorunlu bir ailede yaşadığınız için içe kapanmışsınız. Muhtemelen size karşı anlayışsız olmalarıda söz konusuydu. İnsan duygularını bastırdıkça içe kapanır malasef ve kendisiyle kavga etmeye başlar. Size önerim önce kendinizle barışın ve hiçbir konuda kendinizi suçlamayın. Eleştirmeyin. Gerisi çorap söküğü gibi gelir.
Kendimi her konuda ölümüne eleştiriyorum maalesef. Hatta bu konuda destek alıyorum şimdilik.

Back
X