İnsan ilişkilerinde Uzmanım doğruya yönlendiririm diyen varsa buyursun gelsin Allah için bi baksın.

Ben onunla samimi olmak istiyorum evet destek olsun bende ona olayım ama bunu yaparken de saygısını korusun istiyorum. Bazı kötü huyları var haksızlık inat gibi eltim bu huylarını eline tehdit ile almış zarar veremiyor.Bu arada psikolog gibisiniz tespitler yerinde

Amin inşallah ama durumlar farklı detayları okuyup öyle yazar mısınjz nereye gittiniz

Kaybetme korkusu olup olmadığını onun saygısını kaybetmeden nasıl anlarım asıl soru bu olsun o zaman

Peki ya karşınızdaki anlamak ve ortada buluşmak istemiyorsa ? Ya size mental eziyet edip horlamak kalbinizi kırmak hoşuna gidiyorsa alttan alttan . Ki bu saatte bence kendinizce onu aklamaya çalıştığınıza göre :) o bu kadar düşünüyor mu ben neden bu kızın kalbini kiriyorum veya bu kadar geçimsizim diye. Bazen dur ve yallah demek lazım .

Kaybetme korkusu olup olmadığını onun saygısını kaybetmeden nasıl anlarım asıl soru bu olsun o zaman
Bunun bir yolu yok . Kaybetme korkusu saklanabilir birşey değil . Anlamaya calistiginiza göre ortada kaybetme korkusu yok ceptesiniz

Bi hafta aramadık sormadık diye kalp spazmı geçirmiş. Baya takan üzülen biri. Savunmak için yazmıyorum çözüm sunmanız için yazıyleum

Bi hafta aramadık sormadık diye kalp spazmı geçirmiş. Baya takan üzülen biri. Savunmak için yazmıyorum çözüm sunmanız için yazıyleum
Ya spazm geçirecek kadar seven insan kendini tutamaz arar sorar . Yapmayın lütfen bunlar klasik erkek manipuleleri. Yaşınız çok genç sanırım zamanla anlarsınız umarım ruhsal olarak tükenmiş olmazsınız o zaman da . Böyle duygusal kabız erkekler kadını tuketir

Estağfirullah. Şimdi ben sana kendimden örnek vereyim. Ilk evlendiğimizde kayınvalideye de eşimin ailesine de sıcakkanlı ve samimi olarak yaklaştım. Hani baştan bu şekilde olsun ve de devam etsin diye düşündüm. Mesela hürmeten her gittiğimde elini falan öperdim. Birgün bana yeter canım sürekli öpmeye gerek yok gibi bir şey dedi. Sen miydin bunu diyen? E sonra ben de biraz daha mesafeli yaklaştım. Ne bileyim polyanna gibi o lazım mı bu lazım mı falan diyordum böyle yeni evli işte yardım edeceğim. Sonradan fark ettim ki egosunu pompalıyorum ve de bana yukarıdan davranıyor. Ben bunu anlayınca ona göre samimiyetimin düzeyini ayarladım. Bazı şeylerin fazlası da zarar. Herkesin sınırını, haddini, hududunu bilmesi lazım. Yani siz iyi niyetle yaklaştıkça sizi daha değersiz gören, size yukarıdan davranan biri var ise bu da siz de ona kötü davranın demek değil, ama mesafenize daha dikkat etmeniz gerek demek. Yani hususi kayınvalideye garezim olduğundan değil ama başlarda ben çok aramıyorum sormuyorum diye gönül koyuyordu. Sonradan kadın gördü ki bir yere gideyim telefonu elime bile almadığım olur ya da telefonu sessizde tutarım. Gerekmedikçe birilerini telefondan pek arayıp konuşmam. Ondan sonra gönül koymayı bıraktı. Ya da çok sık görüşürken böyle sanki samimiyetin dozu kaçıp da gereksiz tavırlar oluşuyor. Ne çok az ne çok fazla görüşememek lazım. Siz yine güler yüz gösterin, güzel davranın ama dozunu da kaçırmayın bence. İnsan ne yapsa da kayınvalidesi ile kendi annesiyle olduğu gibi samimi bir ilişkide olması imkansız değil ama zor. Çok böyle göze batacak şekilde bak sana her fırsatta yardım ediyorum, gözünün içine bakıyorum ama senden karşılık göremeyince soğukluk yapıyorum, anlamıyorsun gibi tutumlar daha karşıdaki kişinin kendini bir nimetten saymasını sağlar. Buna biraz daha dikkat eder iseniz belki daha güzel bir ilişkiniz olabilir.

En iyisi yaptırım az da olsa dozunda verilmesi. Uzun bi müddet samimiyeti kısmak kaybetme korkusu vermek

Peki nasıl davranmam doğru olur yani en son gelmeyin ben hallederim dedim. Ona ihtiyacım olmadığını mı göstereyim. Kendi Annemle yapacağım birçok şeyi o da aradığın da biz herşeyi yaptık sana hiçbirşey kalmadı eşim de yardım etti yaptık desem. Misafir gelince de annemin eline sağlık onu da eşim yaptı diye ince ince söylesem yeterli gelir mi acaba

Başta söylerim kırıldığımı anlamıyorsa mesafe koyarım yani bana bu kadar basit geliyor böyle şeyler. Çok detaylı düşünmeye gerek yok

Hayir boyle farazi ve felsefi konusmak daha ulvi bir hava katiyor sanirim

Farkıdalık olmasını istiyorum birazda belki ondan
Hic yanilmam

Neyse, benim dini inancim yok o yuzden bana ahlaken dogru gelen ve icime en cok sinen sekilde davraniyorum.

Siz dinen en dogru sekilde davranmak deseydiniz ben ilk msjlarimi da yazmazdim cunku bilmiyorum ama insan iliskileri ve dogru davranmak dediniz cevap verdim

İşine gelmiyor. Anlamamışa anlatırsınız da işine gelmeyene hiçbir şey anlatamazsınız. Görmedikleri varsa da gösterdiniz diye düşman olacaktır. Çünkü işine gelmiyor.

Şey bu ya emek olmadan yemek olmaz kafası. Ama insan ilişkilerinde her zaman çalışmaz bu. Her davranış her insana işlemez. Önce karşındakini tanıyacaksın, yapacaklarının onda karşılığı var mı yok mu? Bir kere denedin olmuyor mu? İkinciyi aklından bile geçirme.

Belki size komik gelecek ama bu kişi kayınvalidem. Kalbini ve birçok güzel huylarını sevdiğim biri. Örnek alacağım güzel ahlaka sahip ancak bazı hataları var göstermek istediğim
Uğraşmayın görmez.

Ettiniz sizin yaptığınız hiçbir şeyi yapmıyor. O yüzden ona gık diyemiyor. İnsanlar ile uğraşayım da beni sevsinler demiyor kadın. Gelene kapı gidene sapı demiş, kafa rahat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…