- 16 Şubat 2014
- 400
- 68
- 303
- Konu Sahibi antisiyete
-
Ben onunla samimi olmak istiyorum evet destek olsun bende ona olayım ama bunu yaparken de saygısını korusun istiyorum. Bazı kötü huyları var haksızlık inat gibi eltim bu huylarını eline tehdit ile almış zarar veremiyor.Bu arada psikolog gibisiniz tespitler yerindeZaten art niyetle yaklaşıp siz de eltiniz gibi kayınvalidenizi tehdit ve şantajla yola getirmeye çalışmayın. Şimdi şöyle ki bir insan yeri geliyor 2 evladını bile aynı ölçüde sevip de davranmayabiliyor. Ben eltinizi de çok gönüllü olarak sayıp da gittiğini düşünmedim açıkçası yazdıklarınıza bakaraktan. Sizin istediğiniz size de eltinize gidip geldiği gibi gelsin, ihtiyacınız olunca destek olsun mu?
Amin inşallah ama durumlar farklı detayları okuyup öyle yazar mısınjz nereye gittinizUmarım dediğiniz gibi olur ve çabanızın karşılığını alırsınız. Ben hiç alamadım. Aksine uzatmaları oynamak ve sabırla düzelmesini beklemek beni ilk halimden çok daha sinirli, kırgın bi insana dönüştürmüştü. Bu yüzden anladığım bi şey varsa oda karşımda ki insanın değerini ve saygısını hissedemiyorsam mücadele etmekte boşa küre çekmekten farksızdır.
Eski kocama zerkedelim
Ne gelinler varmışUlen bu konunun kaynanaya bağlanacağını hiç düşünmemiştim beee. Ne gelinler var gör gör. @Nomad Daughter
Nereye gittiniz arkadaşlar konuyu kaçırdınız mı kayınvalidem deyince bi gidiverdinizHayir boyle farazi ve felsefi konusmak daha ulvi bir hava katiyor sanirim
Devamını okudunuz mu durum biraz farklıHem hatalı hem haksizlik ediyorsa önce dil yoluyla sonra yaptırımla evet aynisini yaparak empati yaptirtarak. Bazen aynisini yasatmadan anlamiyorlar.
Kaybetme korkusu olup olmadığını onun saygısını kaybetmeden nasıl anlarım asıl soru bu olsun o zamanInsan ilişkilerinde uzman degilim, olacagimi da sanmamama insan ilişkileri tek tarafli mucadele ile yuruyen bir şey değil.
Ben beni mutlu etmeyen insanlari mutlu etmiyorum, kendi neşemden, kendimden mahrum ederim olayim bu. Herkes her şeyi anlar yeter ki anlamak istesin, yeter ki sizi kaybetmek istemesin. Yapmiyorsa mucadeleniz boştur, tek basiniza verdiginiz mucadele ile olurda duzeltebilirseniz duzelttiginiz ilişkiniz saglam temelli olmayacak karsinizdaki zayif halka.
Peki ya karşınızdaki anlamak ve ortada buluşmak istemiyorsa ? Ya size mental eziyet edip horlamak kalbinizi kırmak hoşuna gidiyorsa alttan alttan . Ki bu saatte bence kendinizce onu aklamaya çalıştığınıza göre :) o bu kadar düşünüyor mu ben neden bu kızın kalbini kiriyorum veya bu kadar geçimsizim diye. Bazen dur ve yallah demek lazım .Sizde haklısınız ama geçim yapmak zorundaysanız ve kalbiniz kötüyken herşeyi daha da kötü yapıyorsanız. İyi düşünüp usulünce anlatmaktan başka çare kalmıyor ya da gecenin bu saatinde kadınlar kulubüne düşüp akıl danışıyorsunuz :)
Bunun bir yolu yok . Kaybetme korkusu saklanabilir birşey değil . Anlamaya calistiginiza göre ortada kaybetme korkusu yok ceptesinizKaybetme korkusu olup olmadığını onun saygısını kaybetmeden nasıl anlarım asıl soru bu olsun o zaman
Bi hafta aramadık sormadık diye kalp spazmı geçirmiş. Baya takan üzülen biri. Savunmak için yazmıyorum çözüm sunmanız için yazıyleumPeki ya karşınızdaki anlamak ve ortada buluşmak istemiyorsa ? Ya size mental eziyet edip horlamak kalbinizi kırmak hoşuna gidiyorsa alttan alttan . Ki bu saatte bence kendinizce onu aklamaya çalıştığınıza göre :) o bu kadar düşünüyor mu ben neden bu kızın kalbini kiriyorum veya bu kadar geçimsizim diye. Bazen dur ve yallah demek lazım .
Ya spazm geçirecek kadar seven insan kendini tutamaz arar sorar . Yapmayın lütfen bunlar klasik erkek manipuleleri. Yaşınız çok genç sanırım zamanla anlarsınız umarım ruhsal olarak tükenmiş olmazsınız o zaman da . Böyle duygusal kabız erkekler kadını tuketirBi hafta aramadık sormadık diye kalp spazmı geçirmiş. Baya takan üzülen biri. Savunmak için yazmıyorum çözüm sunmanız için yazıyleum
Estağfirullah. Şimdi ben sana kendimden örnek vereyim. Ilk evlendiğimizde kayınvalideye de eşimin ailesine de sıcakkanlı ve samimi olarak yaklaştım. Hani baştan bu şekilde olsun ve de devam etsin diye düşündüm. Mesela hürmeten her gittiğimde elini falan öperdim. Birgün bana yeter canım sürekli öpmeye gerek yok gibi bir şey dedi. Sen miydin bunu diyen? E sonra ben de biraz daha mesafeli yaklaştım. Ne bileyim polyanna gibi o lazım mı bu lazım mı falan diyordum böyle yeni evli işte yardım edeceğim. Sonradan fark ettim ki egosunu pompalıyorum ve de bana yukarıdan davranıyor. Ben bunu anlayınca ona göre samimiyetimin düzeyini ayarladım. Bazı şeylerin fazlası da zarar. Herkesin sınırını, haddini, hududunu bilmesi lazım. Yani siz iyi niyetle yaklaştıkça sizi daha değersiz gören, size yukarıdan davranan biri var ise bu da siz de ona kötü davranın demek değil, ama mesafenize daha dikkat etmeniz gerek demek. Yani hususi kayınvalideye garezim olduğundan değil ama başlarda ben çok aramıyorum sormuyorum diye gönül koyuyordu. Sonradan kadın gördü ki bir yere gideyim telefonu elime bile almadığım olur ya da telefonu sessizde tutarım. Gerekmedikçe birilerini telefondan pek arayıp konuşmam. Ondan sonra gönül koymayı bıraktı. Ya da çok sık görüşürken böyle sanki samimiyetin dozu kaçıp da gereksiz tavırlar oluşuyor. Ne çok az ne çok fazla görüşememek lazım. Siz yine güler yüz gösterin, güzel davranın ama dozunu da kaçırmayın bence. İnsan ne yapsa da kayınvalidesi ile kendi annesiyle olduğu gibi samimi bir ilişkide olması imkansız değil ama zor. Çok böyle göze batacak şekilde bak sana her fırsatta yardım ediyorum, gözünün içine bakıyorum ama senden karşılık göremeyince soğukluk yapıyorum, anlamıyorsun gibi tutumlar daha karşıdaki kişinin kendini bir nimetten saymasını sağlar. Buna biraz daha dikkat eder iseniz belki daha güzel bir ilişkiniz olabilir.Ben onunla samimi olmak istiyorum evet destek olsun bende ona olayım ama bunu yaparken de saygısını korusun istiyorum. Bazı kötü huyları var haksızlık inat gibi eltim bu huylarını eline tehdit ile almış zarar veremiyor.Bu arada psikolog gibisiniz tespitler yerinde
En iyisi yaptırım az da olsa dozunda verilmesi. Uzun bi müddet samimiyeti kısmak kaybetme korkusu vermekYa spazm geçirecek kadar seven insan kendini tutamaz arar sorar . Yapmayın lütfen bunlar klasik erkek manipuleleri. Yaşınız çok genç sanırım zamanla anlarsınız umarım ruhsal olarak tükenmiş olmazsınız o zaman da . Böyle duygusal kabız erkekler kadını tu
Peki nasıl davranmam doğru olur yani en son gelmeyin ben hallederim dedim. Ona ihtiyacım olmadığını mı göstereyim. Kendi Annemle yapacağım birçok şeyi o da aradığın da biz herşeyi yaptık sana hiçbirşey kalmadı eşim de yardım etti yaptık desem. Misafir gelince de annemin eline sağlık onu da eşim yaptı diye ince ince söylesem yeterli gelir mi acabaEstağfirullah. Şimdi ben sana kendimden örnek vereyim. Ilk evlendiğimizde kayınvalideye de eşimin ailesine de sıcakkanlı ve samimi olarak yaklaştım. Hani baştan bu şekilde olsun ve de devam etsin diye düşündüm. Mesela hürmeten her gittiğimde elini falan öperdim. Birgün bana yeter canım sürekli öpmeye gerek yok gibi bir şey dedi. Sen miydin bunu diyen? E sonra ben de biraz daha mesafeli yaklaştım. Ne bileyim polyanna gibi o lazım mı bu lazım mı falan diyordum böyle yeni evli işte yardım edeceğim. Sonradan fark ettim ki egosunu pompalıyorum ve de bana yukarıdan davranıyor. Ben bunu anlayınca ona göre samimiyetimin düzeyini ayarladım. Bazı şeylerin fazlası da zarar. Herkesin sınırını, haddini, hududunu bilmesi lazım. Yani siz iyi niyetle yaklaştıkça sizi daha değersiz gören, size yukarıdan davranan biri var ise bu da siz de ona kötü davranın demek değil, ama mesafenize daha dikkat etmeniz gerek demek. Yani hususi kayınvalideye garezim olduğundan değil ama başlarda ben çok aramıyorum sormuyorum diye gönül koyuyordu. Sonradan kadın gördü ki bir yere gideyim telefonu elime bile almadığım olur ya da telefonu sessizde tutarım. Gerekmedikçe birilerini telefondan pek arayıp konuşmam. Ondan sonra gönül koymayı bıraktı. Ya da çok sık görüşürken böyle sanki samimiyetin dozu kaçıp da gereksiz tavırlar oluşuyor. Ne çok az ne çok fazla görüşememek lazım. Siz yine güler yüz gösterin, güzel davranın ama dozunu da kaçırmayın bence. İnsan ne yapsa da kayınvalidesi ile kendi annesiyle olduğu gibi samimi bir ilişkide olması imkansız değil ama zor. Çok böyle göze batacak şekilde bak sana her fırsatta yardım ediyorum, gözünün içine bakıyorum ama senden karşılık göremeyince soğukluk yapıyorum, anlamıyorsun gibi tutumlar daha karşıdaki kişinin kendini bir nimetten saymasını sağlar. Buna biraz daha dikkat eder iseniz belki daha güzel bir ilişkiniz olabilir.
Bi hafta aramadık sormadık diye kalp spazmı geçirmiş. Baya takan üzülen biri. Savunmak için yazmıyorum çözüm sunmanız için yazıyleum
Hayir boyle farazi ve felsefi konusmak daha ulvi bir hava katiyor sanirim
Dini anlatmak bana mı kalmış bilemem de geçmiş senelerde kutsal topraklara gittim efendimizin ahlakını okudum muhabbetim karınca miktarı da var ise çok kötü olmadığı sürece bazı insanları efendimizi sav ahlakını yaşayabilmek için sevmeye söz verdim kendimce. Sevmesem de kötü olmayacağıma söz verdim. İnsan oralara gidince boş yaşadığını anlıyor. Hele ki zamanında zorluk ve çile ile türlü türlü yokluk ile imtihan edilince. İnsanlıktan nasibimi almak istiyorum sadece bunu yapmak zor hem ahireti düşünüp hem dünyayı düşünüp yaşayana saf avanak damgası vuruyorlar.
Hic yanilmamFarkıdalık olmasını istiyorum birazda belki ondan
İşine gelmiyor. Anlamamışa anlatırsınız da işine gelmeyene hiçbir şey anlatamazsınız. Görmedikleri varsa da gösterdiniz diye düşman olacaktır. Çünkü işine gelmiyor.Bir insan eğer ki hatalıysa ve size karşı haksızlık yapıyorsa. Bunu ona nasıl anlatırsınız. Dil yolu ile mi yoksa hal yolu ile mi (iyilikle utandırarak) ya da yaptırım uygulayarak mı. yaptığınızın aynısını ona uygulayarak mı
/eğer sizi anlıyor ve hala soğukluğunuzdan anlamıyorsa veya
Anlayıp düzeltme yoluna girmiyorsa bunun için ne yapmak gerekir. Uzun vadede sağlıklı ilişki kurmak bağları koparmak istemiyorum. Mücadele etmek istiyorum hem ahlaken hem aklen doğru bir tutum sergilemek istiyorum.
Şey bu ya emek olmadan yemek olmaz kafası. Ama insan ilişkilerinde her zaman çalışmaz bu. Her davranış her insana işlemez. Önce karşındakini tanıyacaksın, yapacaklarının onda karşılığı var mı yok mu? Bir kere denedin olmuyor mu? İkinciyi aklından bile geçirme.Silmek güzel şey ama insan ilişkilerine dair öğrendiğim birşey varsa eğer o da iyi insanlar ama hata yapanlar için mücadele etmek gerek tipi bu hem kendi gelişimimiz açısından hem de insanlarla güzel ilişki kurup duygusal anlamda beslenebilmemiz açısından bir fırsat olduğu. İyi insanlar ve hatası olanlar için geçerli bu dedğim art niyetli olanlar için değil hepimizin çeşit çeşit huyları var öyle değil mi
Uğraşmayın görmez.Belki size komik gelecek ama bu kişi kayınvalidem. Kalbini ve birçok güzel huylarını sevdiğim biri. Örnek alacağım güzel ahlaka sahip ancak bazı hataları var göstermek istediğim
Ettiniz sizin yaptığınız hiçbir şeyi yapmıyor. O yüzden ona gık diyemiyor. İnsanlar ile uğraşayım da beni sevsinler demiyor kadın. Gelene kapı gidene sapı demiş, kafa rahat.Eltim zamanında çok güzel ağırlık koymuş heö kendine saygı duyurmuş hem kendini sevdirmiş biri. Samimiyet çok yok ama üslup yol yordam bilen biri yani içi çok kötü olsa da karşıdakine aldatmayan yine de üzerini düşen yaptırım uygulayan uygulama da yine de sayılan biri. Gelir bulaşıkları yıkamadan çıkar ben yokken tabi. Kayınvalidem arkasından söylense de yüzüne birşey diyemez. Asıl merak ettiğim bunu nasıl sağladığı. Hastalandı geçenlerde kayınvalidem hasta haliyle 4 5 gün baktı yemeğini yaptı mutfağını topladı. çocuğuna baktı. Benim bile hoşuma gitti merhameti. Öz annesi yok. Ölmüş seneler önce. Misafirleri gelsin anne çık sende gel diyen biri. Kızarsa yaptırım uygular torununu bahane ile göstermez.Ben de misafir ağırlayacağım onun tarafından yardıma gelir misin anne destek ol iş beklemiyorum diye açık açık söyledim ancak gönüllü gelirim demedi belli ki oda birşeye alı mış bu şekilde tepki veriyor en sonunda gelmezseniz gelmeyin ben hallederim anne dedim. Yani böyle gördüğüm bir insanın ayrım yapması çok üzücü. Bizimde eşimizle küçük yanlışlsrımız oldu beklentisini karşılayamadık. Gönlünü yapamadık ağırlık koyacağız derken. Konu basit gibi görünüyor ama ben hala kaç yıldır evliyim sorunu çözemedim. Böyle ayrım yapmaları zoruma gidiyor. En son annen gelsin dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?