- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.429
- 598
Aldatma şiddet dışındaki hiçbirşey sebep değil bahanedir.
evlilikte yalan varsa bu da bahanemidir peki?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aldatma şiddet dışındaki hiçbirşey sebep değil bahanedir.
Biz 2011 de evlendik, herşeyi ikimiz alıp 2 yılda bitecek şekilde taksitlendirmiştik. Ek olarak da düğün salonu,gelinlik için 10bin tl kredi çekmiştik. Ay sonunu zor ettiğimiz günler oldu ama meğersem yine de yetişmemiş. Eşya taksitini ödemekten krediyi es geçmiş,bir kaç kredi kartı vardı(bazen onlardan harcamış) Ama hala aklım almıyor o kadar para noldu. Ben onun derdinde de değilim.Benden neden gizliyor, yüzleştirene kadar yalan söylüyor bunlar bana boşanmayı düşündürdü. Üzülmemi istemiyormuş,beni haketmiyormuş,eve yetemiyormuş,tek başına hallederim diye düşünüyormuş...
evlilikte yalan varsa bu da bahanemidir peki?
vallahi ben hiç borç yapmadım ki buna evlendiğimizde aldığınız eşyalar gibi bir soru gelirse aklınıza evlendiğimde sadece 1 halım vardı 1 yıl onun üstünde günüm geçti ne çamaşır makinası ne buzdolabı hiç bir şeyim yoktu yıllar sonra kendi paramla kendim çalışıp aldım bütün evimin ihtiyaçlarını bunların yanında yinede kimseye bir şey demeden evliliğimin ilk gününden boşandığım güne kadar da eski eşimin borçlarını kapadım üstelik benden çaldığı paralarımı altınlarımı vs. aklınıza gelecek bütün pisliklerine rağmen yıllarımı verdim..ya beraber yapılan ama bitmeyen borçlar ne olacak ?
vallahi ben hiç borç yapmadım ki buna evlendiğimizde aldığınız eşyalar gibi bir soru gelirse aklınıza evlendiğimde sadece 1 halım vardı 1 yıl onun üstünde günüm geçti ne çamaşır makinası ne buzdolabı hiç bir şeyim yoktu yıllar sonra kendi paramla kendim çalışıp aldım bütün evimin ihtiyaçlarını bunların yanında yinede kimseye bir şey demeden evliliğimin ilk gününden boşandığım güne kadar da eski eşimin borçlarını kapadım üstelik benden çaldığı paralarımı altınlarımı vs. aklınıza gelecek bütün pisliklerine rağmen yıllarımı verdim..
her zaman dediğim gibi bir kadın boşandıysa, boşanmayı düşünüyorsa yapacak hiç bir şeyi kalmadığı içindir.. bir kadın kurduğu yuvayı asla dağıtmak istemez...
Hep kadin olmak zor deriz ama ataerkil toplumlarda erkek olmak da zor aslinda,
Her seye yetmesi gereken, gecimin asil yuku onlarin omuzlarinda olan insanlar. En dogal duygu disavurumu ve gereksinim olan aglamak bile yasak.
Bu cerceveden bakinca esinizi anlayabilirim fakat borc kredi yalani birkez olur, siz konusur destek olur sevginizin azalmayacagi ve onun "erkekligne" laf getirecek birsey olmadigi konusunda da ikna edersiniz,
Ancak tekrarlaniyor olmasi buyuk sorun bence. Haklisiniz...
Tum borclari bir kagit alip hesaplasaniz, maaslarinizi ortak olarak hesaplayip borcu taksitlendirerek kesintileri yapip geri kalanla da yettigince gecinmeye calissaniz... ya da icradan kurtulmak icin banka borcunu baska kredi ile kapatmak yerine aile buyuklerine borclansaniz...?
Eminim bunlari dusunmussunuzdur fakat anlattiklariniza bakilirsa kontrolu sizin elinize almaniz gerekiyormus gibi duruyor...
Aslında bu yazdıklarınızın hepsi yapıldı.5-6 ay oldu sanırım,banka annesinin evini aradı ve biz öğrendik, önce tartıştık konuştuk.Sonra ablası annesi ve benim annem de yardımcı oldular,ödedik. Güzel güzel konuştuk,ne kadar varsa söylemesi için. Bayadır evin bütün giderleri ben de,maaşımızı biriktiriyordum ve bu olay patlak verdi. Şimdi ailemize olan borcumuzu ödemek için biriktirdiklerimizi yine bankaya ödeyeceğiz.Sıfıra çıkıcaz diyorduk yine eksilerdeyiz. En büyük hatamı başta yaptım,ilk günden hesap kitap yapıp ona güvenmeyecektim aslında
bahane üretip eşinden boşanmak isteyen bayanlarda var haklısınız bende karşıyım onlara, tabii ki evliliğin için mücadele edeceksin, çaba göstereceksin, eften püften sebeplerle hadi anlaşamadık boşanalım olmaz elbetteki..İşaretlediğim kısım haricindeki söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum.ancak işin içinde yalan değil hırsızlık varsa ve gereken fedakarlık yapılmamışsa o zaman sizinki doğru bir yol.Ama bir kadın boşandıysa ... cümlesi bana gerçekçi gelmiyor hele bu zamanda.En küçük şeyi bahane edip ayrılanlar varken buna samimi bir cümle diyemiyorum , ama sizi tenzih ederim
Siz benim durumumda olsanız boşanır mıydınız? Sadece borcunuzun bittiği konusunda yalan söyleseydi,gizleseydi ama başka hiçbir sebep olmasaydı? Yalana tahammülüm yok diyorsanız haklısınızBoşanmak için şart olan koşul aldatma ve şiddet denir hep.
Bunun dışında psikolojik şiddet, sorumsuzluk, fikir ayrılığı, ruhsal bozukluk, cinsel yaşam olmayışı gibi sorunlar bence basit sebepler değildir. Bu sebeplerden boşanmak da gereksiz görülemez.
Boşanmak için sadece ihanet şartını aramak da bir Türk toplumuna özgüdür herhalde.
Psikolojik baskı veya şiddet adı her neyse mağdur kadın için büyük tehlikedir aslında.
Kişi zamanla karşısındakine kendini sürekli ispatlama çabasına girince evliliğin sağlıklı olması beklenmez. Bir kere saygı yerini patron-işçi, anne baba-çocuk, komutan-er ilişkisine bırakmış oluyor.
Bir de içinde bulunduğu psikolojik şiddeti kanıksayan kadınlar var ki onlar için ne paragraflar açarsan aç nafile. Hem dert yanıp hem de işin sonunda kocasına aşkını ilan eden kadınlarımız için boşanma fikri aldatılsalar bile gereksizdir zaten.
Eski ve hala süre gelen konunuzu hatırlamıyorum o yüzden merak ettim. Boşanma nedeniniz size yeterli gelmiyor mu?
Hangimiz küçük yada büyük olsun yalan söylemedik ki.Orgazmı yaşayamayan ama yaşadım diyen , ailesinin sevmemesine rağmen rol yapan veya daha birçok şey.Hangimiz samimiyiz ki...Ya da samimi olsak biter mi bahanelerle evlilik
Y bence bu borç işi bir kapansın sonra yine saçma sapan borçlar çıkarsa hesabını sorarsınızSiz benim durumumda olsanız boşanır mıydınız? Sadece borcunuzun bittiği konusunda yalan söyleseydi,gizleseydi ama başka hiçbir sebep olmasaydı? Yalana tahammülüm yok diyorsanız haklısınız
Siz benim durumumda olsanız boşanır mıydınız? Sadece borcunuzun bittiği konusunda yalan söyleseydi,gizleseydi ama başka hiçbir sebep olmasaydı? Yalana tahammülüm yok diyorsanız haklısınız
yalanın küçüğü büyüğü olmaz ,elbet bazen durumu kurtarmak için kimseye zararı dokunmayn söylediğim ufak yalanlarım olmuştur,şahsen kendi adıma hayatımı değiştirecek yalanlar söylemedim söylememde neyse o ,çünkü diğer türlü sadece kendimi kandırıyorum bence evlilikte yalan bir bahane değil ciddi bir sorun
Eşinizi seviyorsanız ve aldatma yoksa boşanır mısınız? Sebepler ne olabilir mesela bunu çok merak ediyorum. Ben hep aldatma olmadığı sürece ve sevgi varsa boşanmam derdim ama öyle değilmiş. Dün ilk defa dilekçeleri araştırdım ve boşanmayı düşündüm bir anlık sinirle. Hatta aileler bile duydu. Şuan deniz duruldu ama ben hala o düşünceye nasıl geldim onu düşünüyorum. Ne oluyor bize böyle![]()