• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insan neden çocuk sahibi olur??? lütfennn yazalım

Bu yorumlara bakarak bence karar vermeyin yapıp sonra ağlayanları pişman olanları bir sürü keşkeleri de gördü bu gözler önemli olan gerçekten hazır hissetmek hayatınızdan vazgeçebilecekseniz sosyallikten gezmekten uykudan yapın çünkü annelik fedakarlık işidir bir gün daha size bakan o minik gözlere son sesinizle yeteeeeerrrrrr suuussss bıktııııımmmmmm diye bağıracaksanız lütfen yapmayın çünkü ben daha bağırmayanını görmedim çok üzülüyorum sırf üremek için yapılmış o yavrucaklara bilmedikleri şeylerin acısını korkusunu yaşatıyorlar o bağıran anneler

Başlıktan da anlaşılacağı gibi... Pozitif yönlerini yazalım lütfen...Cesaretlendirilmeye ihtiyacım var.

Cevaplarınızı bekliyorum ve almadan da gitmeyeceğim o_O
İki oğlum var büyüdüler ama ben onları bebek gibi seviyorum hala çok kızıyorlar ☺️ Bazen uzun uzun bakıyorum hangi ara büyüdüler diyorum bazen bilmediğim birşeyi onlardan öğreniyorum sohbet ediyorum gurur duyuyorum mutlu oluyorum... 🥰❤️

Çocuk büyütmeyi evde köpek beslemek gibi anlatan yorumlar da gördüm. böyle düşünülürse kolay tabi çocuk büyütmek. Ama insan yetiştirmek zor. çocuğun en alıcılarının açık olduğu en verimli geçirmesi gereken 5 yaşa kadarki dönem boş geçiyor. Ne verilirse o zamana kadar verilir çocuğa ilk eğitim ailede başlar. Biz çocuğa ilkokula başlayınca birşeyler öğretmeye çalıştığımız için toplum başarısız ve üretimden yoksun. Bu çoğumuz için geçerli bnm ailem içinde geçerli.
Sadece üreyebiliyorum diye Çoğalmamalı insan. Bir kadın hakkıyla bakayım büyüteyim bir insan yetiştireyim derse en fazla 2 çocuğa bakabilir.
Bizim işimiz maddiyatımız yerinde hala korkuyoruz acaba bakabilirmiyiz diye. Mesela biz yabancı dili işimiz gereği mecbur olduğumuz için sonradan ve geç öğrendik. Çocuk olunca ona doğumundan itibaren dil öğretmek istiyorum ki ileride sıkıntı çekmesin ve farkı olsun. E bu hem maddi hem manevi zorluk.
Kimse istiyor diye çocuk yapılmaz. Çocuk yapmak kaç dk? Önemli olan sorumluluk kaldırabilir misiniz.
Ben şuan hayatıma bir ortak kaldıramam. Sorumluluk istemiyorum. Ama en azından dürüstüm realistim. İstediğimde, hazır olduğumda yapıp hem kendime hem çocuğuma faydalı olacağım inşaallah.

Back
X