• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insan neden çocuk sahibi olur??? lütfennn yazalım

Yani o ilk dogumda pembe bulutlar üstüne durman, çok mutlu olman felan hepsi hikaye bence. Evet hamileligi sevmistim tekme atmasi felan ama öyle "anayim ben anaa" tavrinda degildim. Dogdugundada degil. Bag zaman ile oluyor. Ilk basta bebek sadece bir "is"ti. Bez degistirmek, doyurmak, kiyafetini degistir, banyosunu yaptir. Ve bunu uykusuz yapiyorsun. Yani otomatik yapiyorsun.

Üstüne bebekten pek bir tepki yok. Iletisim tek yönlü yani. Ama zaman ile kizimi daha iyi tanidim, ne istedigini anladim. Hele 8inci haftadan sonra gülmeye basladiktan sonra baze seyler daha keyiflendi. Lohusa hormonlar azaldi,..

Yani lohusa sendromunda, depresyonuda zaten bu toplumun sundugu idealdan dolayi. Annelik söyle harika, böyle süper, kucagina aldigindan andan beri... Ki öyle birsey yok. Ve çoçuk sadece anneninmis gibi tüm sorular anneye soruluyor "emziriyormusun, gece yatiyormu? çok yiyormu?",.. Yani toplumsal baskidan dolayi anneligin tadina ayri varamiyorsun birde.

Konu eski ama yorumunu gördüm, yazasım geldi.
Oğlumu kucağıma aldığımda sevinçten ağladığımı hatırlamıyorum, dehşet bir korku hissi ile istila edildiğimi daha net hatırlıyorum. Sezaryen doğum yaptım, ilk ağlama sesini duymamla birlikte "Ağlama yaa, ağlama annem" diye ameliyat masasında ağlamaya başladım. (Ki bebeğin ağlaması gerekiyor elbette, sağlıklı olan bu ama çok saçma bir duyguya girdim) Zaten baygın aygın geldim odaya hatırlamıyorum oraları... Sonrasında emzirmem için yardımcı oldular kucağıma aldım ama "Yuh" deseler yine ağlayacağım. "Bu çocuğu nasıl koruyacağım, bu bktan dünyaya çocuk getirdim de iyi ettim, ne kadar savunmasız, ne kadar aciz, muhtaç... Nasıl çaresiz..." diye diye bir hal oldumdu. (Sanki dünyanın nasıl bir yer olduğunu bilmiyormuş, hamilelik boyunca bu anı beklememiş gibi. Çocuk karnımdan iki seksen çıkmayacaktı yani illa minnacık çıkacaktı ama yok çok ilginç bir farkındalıktı benim için o an)

Sevinç değildi, çok ilginç ve sarsıcı bir duyguydu bebeğimi kucakladığımda kalbimi dolduran, endişe ve korkunun değişik bir hali. İlk kez, bir başkasının hayatını, sağlığını, dünyadaki halini kendimden kat be kat fazla düşündüğüm, düşünürken kendimi zerre umursamadığım zamanlardı.

Sevinçle, tebessümle kucağına alanları bu yüzden tam anlayamıyorum, ben ağlayıp duruyordum, eline bakarım "Çok küçük" der ağlarım, ayağına bakarım ağlarım, o ağlar ben ağlarım, ilk bir-iki hafta boyunca da ağlamış olabilirim, hatırlamıyorum, sürekli bebeğime baktıkça ağlayasım geliyordu, dünya gözüme belki olduğundan daha berbat geliyor, her şey tehlike saçıyor gibiydi ve ben bu bebeği nasıl korurum diye kara kara 3 yaşını 5 yaşını 7 yaşını, 10 yaşını filan her şeyini düşünüyordum yüzüne her baktığımda. Sonra geçti (Azaldı, normalleşti en azından endişeli halim desem daha doğru olacak, tamamen geçmedi çünkü )

Hormonlar ne ilginç. :/

Son düzenleme:
Başka kimsenin terle ıslanmış saçları, ensesi, ayakları bu kadar tatlı kokamaz bence de. Yani objektif bakınca diyorsun ki keçi gibi kokuyor bu çocuk ya, nesini seviyorsun. Sonra yine de burnuna dolan o kesif kokunun şirinliğiyle mest oluyorsun. Lütfen herkes böyle hissediyor olsun da, biz kafayı yememiş olalım.
tam da az önce bunu yaptım. pusette mamasını yedirirkencıkardım corabını öptüm koktum ayagını. miss gibi ayak kokusu öp öp doyamadım :-) :-)

Başlıktan da anlaşılacağı gibi... Pozitif yönlerini yazalım lütfen...Cesaretlendirilmeye ihtiyacım var.

Cevaplarınızı bekliyorum ve almadan da gitmeyeceğim o_O
Bazıları sadece aileleri sömürmek ve hep gündemde olmak için çocuk sahibi oluyor bence...

Başlarda hiç alışamadım ama şimdi babasıyla durup durup bi an önce çıksa da oynasak diyoruz😀

Bi makale okumustum vaktiyle
Cocuk insanların hayata karşı bıraktıkları imza gibidir gibi bişeyler yazıyordu
Mantıklı düşününce gercekten artılarıda eksileride var
İmzamız bi nevi hayatımızdaki :)
:KK70:Ben de hep diyordum bu hayattaki tek mirasım diye doğruymuş demek.
Konu sahibi hazır degilseniz biraz daha bekleyin. Ben kendimi bildim bileli bebek aşığıydım. Ama evlenmeden önce bu dünyaya çocuk getirmek ne kadar doğru bir karar olur ki diye düşünüyordum. Anneliği tatmak benim için çok anlamlıydı. Evliliğim bitti ve şu an beni hayata bağlayan ne anam ne babam ne kardeşim bir tek evladım diyebilirim. Kendi keyfimiz için çocuk yapmamak sanki annemize nankörluk gibi geliyor. Biz de bir zamanlar bebektik ve annelerimiz bizi ne koşullarda büyüttü. Yine de cocuk istemeyen sevmeyen sorumluluk alamayacak bakamayacak insanların da çocuk yapmasını doğru bulmuyorum. Siz icinizdeki sese kulak verin ve tabii ki sağlam bir evlilik olduguna inanıyorsanız düşünün.

Çocuk neden yapmalıyım diye düşünmedim ama kızım doğduktan sonra ben çok ılımlı bir insan oldum herşeye daha farklı bir pencereden bakıyorum. Uyumamın bile bir sebebi anlamı var uyuyayım da çocuğuma süt olsun :) bilmiyorum sanki anlamı olmayan şeyler bile anlam kazanıyor anne olunca.

Insanın hayatına "Anlam" yüklemesidir.
Burada biyolojik olarak üreme güdüsü diyen olacaktır.
Ama insan bilinçli ve düşünme fonksiyonu olan bir canlıdır. Çoğu üst bilinç sahibi insan sırf üreme güdüsüyle hareket etmez.(Üreme güdüsü hayvanlarda yüzde yüz kabul edilebilir.)
Bu yüzden insan hayatına "Anlam" katmak için çocuk sahibi olmayı seçer. Çünkü çocuk sahibi olmak ınsana bir hayat amacı verir.Onu yetiştirmek; ona bir şeyler öğretmek; insanı hayata bağlar.Şu an çoğu psikolojik rahatsızlık amaçsızlıktandır.
Fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta; çocuğu hayatın birinci amacı yapmamaktır.Çocuk çok emek ister.Büyütene kadar çok ilgilenmek lazımdır.Fakat çocuğu hayatın tek amacı yapmak sakıncalıdır.
Sonra oğluşundan bir türlü kopamayan, sürekli gelinini kıskanan anneler görüyoruz.
Her insanın kendine ait bireysel amaçları olmalı. Çocuk haricinde
kendi ile alakalı hayat amacı olmalı.Dengeyi iyi korumalı.Yoksa çocuğu büyüyüp kendi hayatını kurduğunda kişi yıkılır.

Son düzenleme:
Sevdiğim adam dan bir can olsun diyedir kimisine, kimine göre tutunacak bir dal, alınacak bir nefes kokudur..
Çocuk sahibi olmak kişiden kişiye göre değişir, sen kendi sebeblerini bulsan daha iyi olur bence... İstiyorsan istiyorsundur
istemiyorsan istemiyorsundur.Senin ile partneri nin arasında bir mevzu bu :) Kendini hiç bu konular için germe.. Rabbim hakkında ne hayırlısı ise onu versin.

dünyanın en güzel ekşimik kokulu, poğaçadan ayaklarını günde bilmem kaç kez öpmek için yapılabilir. :emir_bebek:

Hiç arkadaşın yok mu çocuğun sana arkadaş olabiliyor onunla alışverişe çıkıyorsun kafede oturuyorsun parka gidiyorsun parkta onu kaydırakta kaydırırken sende kayıyorsun çocukluğunu yaşıyorsun komşuya istediğin yere onunla gidebiliyorsun seni dinlemediğinde doktoruna şikayet ediyorsun mağazalarda gezip hem kendine hem ona kıyafetler alıyorsun Doğum günü partisi yapıyorsun bütün sevdiklerin geliyor hediyeler geliyor hergün onunla vakit geçiriyorsun tek zorluğu altını pisletmesi oda bezi bırakana kadar birde arada hastalanması hiç zorluğu yok sen bebekler çok gürültücü olur çekemem dersen o senin ona koyacağın düzen ile alakalı doğduğundan itibaren saat kaçlarda uyuyor olacak kaçlarda uyanık olacak onun ayarlamasını yapıyorsun baştan zor oluyor sonra rahat ediyorsun çocuk olunca gezemem dersen yanılırsın tam tersi çok rahat gezebiliyorsun yanında bide bir özgüven geliyor çekincelerin varsa hiç çekinme senin beceremediğin bilemediğin yerlerde büyükler devreye giriyor sende onlardan görünce birdahaki sefer onlara ihtiyacın olmadan yapabiliyorsun yani zorluğu yok aslında çocuğun olabiliyorsa olsun ama ne kadar evlisin çok yeni ise biraz evliliğini gözlemleyebilirsin

Bunu anne dedigi zaman anlayabilisin ..bugün 2yaşına girmek üzere olan oğlum parkta bana annecüğümmm neyydesiinn diye bağırıyordu dünyanın altınını verseler bu kadar sevinemezdim heralde

Valla neden cocuk sahibi olunur bilmeden olduk sanki yaa 😀😀 gayette yasimiz olgunlasmisti 3 bucuk yillik evli ve bile isteye hamile kalmistim cocklari cok severdim gencligimden berri fakat anne olmak cocuk buyutmek kavramlarina tamAmen hakim olmadgmi dogmdan sonra idrak ettim .. kizimla olgunlasiyoriz 😍 nolursa olsun iyi ki dogmus prenses

Bu kadar kötü insanların içinde onların masumluğuna hayran kalınıyor bikere. Kızım doğunca ne kadar önemsiz şeyleri dert ettiğimi anladım bana sakinlik verdi gereksiz insanlara kulağımı kapatmayı öğretti. Yarım yamalak konuşmaya başlayınca daha güzel oluyo her şey. Birde o tombik ayakları öpmek için bile bebek yapılır💕

Eklentiler

• FD74E8AF-C0F1-4803-B105-1C6870190DFF.webp
    FD74E8AF-C0F1-4803-B105-1C6870190DFF.webp
    14,5 KB · Görüntüleme: 23
O mıs kokusu ıcın ben tum omrumu feda edebılırım. Bu kadar ana yanılıyor olamaz dimi ama:anneadayı::dondurma:

Bende bu konuda daha cesaretsizim lakin bunun insanların yorumlariyla istenecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ancak gerçekten tam hazır hissedince zamanidir tıpkı evlilik gibi

Çünkü annelik bizlerin doğa üstü varlık olduğumuzu öğretiyor mesala süper güclerimiz oluyor ayak seslerinden hangisinin olduğunu hangi odada ne yaptığını uykudayken bile biliyorsun. karnı tok banyosunu yaptı şimdide odasında mışıl mışıl uyuyor huzurun tanımı olabilir hiç hissetmediğiniz garip bir huzurla doluyor içiniz..yazıp yazıp siliyorum bu duygu tarif edilemez galiba..Allah olmayan herkese versin amin..

Cesaretlmdrmeyle olmaz gun gelir seninde icine o ates duser benim de olsun bi evladim die o ates icine dusunce aklin mantigin kaybolur sadece istersin Allah nasip ederse sahip olursun sonraaaaa bir cennet kokusu sarar evini yuzunde hep bi gulumseme bazen uysa artik die gozunun icine bakarsin ama erken uyursa ozlersin bi anda fotosuna videosuna bakrken bulursun kendini evlad baskaa evlat tatli evlat cennet kokuyor Allah seninde icine dusursun o atesi ozaman insan neden ister anlarsn Allah dileyen herkese nasip etsin ins

Back
X