• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insan neden çocuk sahibi olur??? lütfennn yazalım

Daha önce bunu bir konuda anlattım diye hatırladım ve buldum, bunlar benim çocuk yapma sebebim:

Teşekkür ederim.
Ya anne baba evet çok önemli, beni samimi bulmayabilirler, buna inanmak gerçekten güç olabilir ama iki sebep ile yaptım ben çocuğu:

1) İyi, bilinçli bir insanım (Öyleyim diye düşünüyorum); biz gibilerin nesli azalıyor, düşün düşün çocuk yapmaya korkar olduk; cahil cühela doldu ortalık. Belki dünyanın kaderini değiştirmeye yardımcı biri olacak çocuğum, öyle yetiştiririm, öyle eğitirim elimden geldiğince. Ben de yardım filan gördüğüme dokunurum, belki çocuğum da bazılarının hayatına ilaç olur; doğurayım.

2)Bizden nasıl bi şey çıkar acaba? Tipim fena değil, baba da fena değil, bi çocuğumuz olsa kime benzer yüzü nasıl olur? Eğleniriz de, büyür de şükür maddi durum da iyi... Cahil tarafım söylemiş bunu muhtemelen, çocukla eğlenceden çok eziyet yaşandığını gördüm bizzat, öyle anlatıldığı gibi olmuyormuş :KK70: Ama yine de eğlenceli, konuşmaya başladığı dönem hatta biz baya eğlendik şahsen :)

Neyse ne diyordum; bu sebeplerle çocuk yaptım ama önce kendim düşündüm; eşime bile güvenmedim, "Ben altından kalkabilir miyim bu işin?" dedim. Bunu ne için diyorum, dünyanın binbir türlü hali var, ben eşimle bugün iyi olabilirim, yarın öbür gün boşanmayacağımızın garantisi yok. Çocuk fikrini tartarken, eşimi sıfır sayarak tarttım. Tek başıma olsam doyurabilir miyim, evi döndürebilir miyim, yetebilir miyim?... Bence, her kadın önce bu sorgudan geçmeli çünkü erkekler bir yere kadar önemli çocuğun hayatında. Ana rahminde başlıyor anne-çocuk önemi. Babalık sonradan. Hani bu demek değil "Gadınlar siz bakın çocuğunuza, erkekler bu iş için yaradılmamış" asla... Adam da elbette evladına bakacak, altını alacak, üstünü giydirecek, biberonunu tutacak, beşiğin başında bekleyip uykudan verecek ve hepsi... Bunlar bir lütuf değil, babalık gereği olması gereken zaten ve inşallah oğullarımız da böyle bireyler olurlar. Demek istediğim, çocuk kadının kararıdır, kadın vücudundan vererek başlayacağı için burada bir tık yükte fazla ve önemlidir. Çocuk kararımı, yetiştirme fikrimi hep öncelik "Anne" olarak baktım tarttım. En önemlisi sizsiniz, sizin nasıl hissettiğiniz.

Ben hala düşünemiyorum ikinci çocuğu, kesinlikle hayır diyordum hatta geçtiğimiz aylara kadar (Oğlum 2 buçuk yaşına geliyor şimdi) ama belkiye dönecek gibi, o güven geliyor gibi. Çocuğum da zor çocuktu, kolaylaşıyor gibi... Hayırlısı. Çok şahsi bir karar, ne diyebiliriz ki :) Kvnize takmayın, eskiler öyle ayarsız oluyor biraz. Size bi kötülüğü yoksa bir iki der, susar. Onlar da torun sevecek dertleri o, naapsınlar, sizi filan görmez gözleri; doğurun doğurun verin kucaklarına hafize ana gibi yavrujuklarımm ehi ehi sevsinler. Hayın babanneler :)))

Geleceğin kv adayı olarak; babaannelere çok yüklenmeyin eğer bi pislikleri yoksa da diyeyim ekleyeyim. Valla oğlumu alan yaşadı hea, reklamımı da yapayım çocuğuma; kısmetini şimdiden açayım :p

Bunu soruyorsan hazır değilsin demektir insanların dediğiyle bir işe girme, olay sadece türünü devam ettirme dürtüsü, bütün hayvanlarda olduğu gibi biz insanlardada var, doğanın devri daim yapması işte :anneadayı:

Bana göre mantıklı hiçbir yanı yok
Bazen düşünüyorum cocugun evlilige ne gibi artısı var ama gercekten bulamıyorum

Benimki içten gelen bişeydi,bi anda bebek görünce aglamaya baslıyordum benim neden yok diye,evin içinde pıtır pıtır dolaşan bi bebek hep hayal ediyordum.o sebeple yapıverdim

Size katılıyorum ben de. Bebeğim olduğundan beri anne olmak delilik diyorum. O kadar zor ki aslında hayat boyu birini kendinden bile çok sevmek, onu yaşama hazırlamak.

Ama bir taraftan da büyümesini izlemek dünyanın en güzel şeyi.

Ben mesela ne hamileyken ne de ilk kucağıma verdiklerinde mutluluk gözyaşları dökmedim. Direk annelik hisleri beslemedim yani. Mesela yazıyorlar arkadaşlar kalp atışını duydum çok değişik hissettim filan. Benim için sadece makina sesiydi o ses. Ne zaman ki emzirmeye başladım, o zaman anladım galiba anne olmayı.

İçgüdüsel olarak, kendi hayat tecrübelerini aktarmak, insan yetiştirmek, birinin sana bağlılığını hissetmek için, koşulsuz sevgiyi görmek koşulsuz sevgi vermek için. Dünyaya kendinden bir eser bırakmak gibi birşey...

kendimi cok seviyorum ilerde cocuk yapacak olursam buyuk ihtimalle dunyaya benden bir tane daha birakmak icin yapardim. yoksa o “amanin anne deyince oluyoruz, baba deyince canimiz cikiyor” seylerine pek inanmiyorum.

Bı mucizeye tanıklik deyin, senin dna 'ndan bı parca deyin, doğumdan sonra kucagima verdikleri an gözlerime baktı sanki bı an kendimi gördüm kendi kopyami doğurmuşum😂😂 doğduktan sonra daha iyi anladım ki gerçekten dünyanın en zor şeyi ve en güzel şeyini aynı anda oldum bu dengede mutlu olabileceksiniz anne olun derim.

Annelik deliliktir. Net. Yani mantikli olarak bunun hiç bir tarafi tavsiye edilmez. Insana deliligi tavsiye edermisin? Hormonlari ayri, uykusuzlugu ayri, yürüdügünde ay bir yere düsecek, ay bir yere vuracak hepsi dert. Esin ile istedigin sekilde disariya çikamiyorsun, bebek ile çiksan bir ton sey ile çikiyorsun,..

Böyle bir deliligi sadece çok çok istediginde olmali. Maddi ve manevi sartlar doldugunda olmali. Yani öyle ikna edilcek, gaza gelinecek birsey degil. Geri dönüsü yok bunun çünkü.

Bu arada diger anneler beni taslamadan önce, elbette anneligin çok güzel taraflari var. Kalbimin bu kadar çok sevgiyi tasiyabilidigini bilmiyordum. Bazen gece uyandiginda o kadar yorgun olmama ragmen, onun gülmesi ile bende gülüyorum. Cok acaip bir duygu gerçekten ne es sevgisine, ne anne sevgisine benzemiyor. Ondan diyorum ya, adeta delilik.

Dünya ya geldiğinde hayattaki en büyük mutluluk sebebin büyümeye başlayınca öğrendiği herşey yaptığı afacanliklar sirinlikler senin gençlik iksiri icmen gibi abi hayatın ergenlikte ve gençlik yillarinda eğer hakkiyla yetistirdiyesen dunyadakı cennetin yoksa...
Kısacası evlat tuzlu deniz ne içilir ne gecilir

İnsan doğar büyür ürer ölür.
Yaradılışın en temel özelliklerinden biri.
Ben neden oldum çocuk sahibi?
Çok da sevmezdim aslında çocukları, nedense.
Bir insan yetiştirme fikrinden sanırım.
Anne olayım, eşim baba olsun, birlikte bir insan yetiştirelim. Bildiklerimizi öğretelim, iyi insanlar olduğumuza inanıyoruz, iyi de yetiştiririz. Daha iyi yetiştirmeliyiz hatta. Daha donanımlı. Her geçen gün pisliğe batan bu dünyaya kaliteli insan lazım:cool: :)
Maddi manevi yetebileceğime inandım, tüm sorumluluklarını almayı göze aldım. Ve nasip oldu diyebilirim.
Sorumluluğu büyük. Kalbinizin dışarıda atması gibi.
Kaç evlat varsa o kadar bölünmek gibi.
Zor ama güzel duygular.
İsteyenlere nasip olmasını dilerim.
Hazır değilseniz bekleyin.
Ama insan bilmediği bir duyguya ne kadar hazır olabilir o da ayrı mevzu.

Eşimden ve benden bir can aşk okadar farklı bişeyki canından kıymetli kokusu dünyanın en güzel parfümünden bile güzel kokla kokla doyamıyorsun
Sen onun herşey o senin herşeyin oluyor

Hayatın değişiyor mu evet değişiyor ama bence laftan anlamaya başladığı zaman daha düzenli ve güzel bir hayatın oluyodur şuan kızım 2 yaşında ve hayatım çok kısıtlı ama büyüdüğünde engeller kalkacak ve Biz kızımla çok iyi anlaşıp arkadaş gibi olacağız inşaAllah

Başlıktan da anlaşılacağı gibi... Pozitif yönlerini yazalım lütfen...Cesaretlendirilmeye ihtiyacım var.

Cevaplarınızı bekliyorum ve almadan da gitmeyeceğim o_O
Evli değilim çocugumda yok ama düşünüyorumda aşık olduğum birinle evlendiğimde aşkımızın meyvesi olsun kim istemez ki o minik sevimli ısırılası yanaklar ne kadarda tatlı olur 😊

Hormonlar ağır basıyor,birde gaz ilişkide bir level çocuk ,bak bizimde var

O minik elleri ve ayakları öpmek, şöyle boynunun altından doyasıya koklamak bile dünyalara değer. Sevgi ve ilgiyi karşılıksız verdiğiniz ve saf sevginin ne demek olduğunu size de öğreten varlıktır bana göre bebekler.Güzel yetiştirmek önemli.Sabır ve sevgi dolu olmak önemli. İnsanın hayatına anlam katan varlıklar. Allah isteyen herkese sağlıklı ve hayırlı evlatlar versin inşallah.

Size katılıyorum ben de. Bebeğim olduğundan beri anne olmak delilik diyorum. O kadar zor ki aslında hayat boyu birini kendinden bile çok sevmek, onu yaşama hazırlamak.

Ama bir taraftan da büyümesini izlemek dünyanın en güzel şeyi.

Ben mesela ne hamileyken ne de ilk kucağıma verdiklerinde mutluluk gözyaşları dökmedim. Direk annelik hisleri beslemedim yani. Mesela yazıyorlar arkadaşlar kalp atışını duydum çok değişik hissettim filan. Benim için sadece makina sesiydi o ses. Ne zaman ki emzirmeye başladım, o zaman anladım galiba anne olmayı.

Yani o ilk dogumda pembe bulutlar üstüne durman, çok mutlu olman felan hepsi hikaye bence. Evet hamileligi sevmistim tekme atmasi felan ama öyle "anayim ben anaa" tavrinda degildim. Dogdugundada degil. Bag zaman ile oluyor. Ilk basta bebek sadece bir "is"ti. Bez degistirmek, doyurmak, kiyafetini degistir, banyosunu yaptir. Ve bunu uykusuz yapiyorsun. Yani otomatik yapiyorsun.

Üstüne bebekten pek bir tepki yok. Iletisim tek yönlü yani. Ama zaman ile kizimi daha iyi tanidim, ne istedigini anladim. Hele 8inci haftadan sonra gülmeye basladiktan sonra baze seyler daha keyiflendi. Lohusa hormonlar azaldi,..

Yani lohusa sendromunda, depresyonuda zaten bu toplumun sundugu idealdan dolayi. Annelik söyle harika, böyle süper, kucagina aldigindan andan beri... Ki öyle birsey yok. Ve çoçuk sadece anneninmis gibi tüm sorular anneye soruluyor "emziriyormusun, gece yatiyormu? çok yiyormu?",.. Yani toplumsal baskidan dolayi anneligin tadina ayri varamiyorsun birde.

Yani o ilk dogumda pembe bulutlar üstüne durman, çok mutlu olman felan hepsi hikaye bence. Evet hamileligi sevmistim tekme atmasi felan ama öyle "anayim ben anaa" tavrinda degildim. Dogdugundada degil. Bag zaman ile oluyor. Ilk basta bebek sadece bir "is"ti. Bez degistirmek, doyurmak, kiyafetini degistir, banyosunu yaptir. Ve bunu uykusuz yapiyorsun. Yani otomatik yapiyorsun.

Üstüne bebekten pek bir tepki yok. Iletisim tek yönlü yani. Ama zaman ile kizimi daha iyi tanidim, ne istedigini anladim. Hele 8inci haftadan sonra gülmeye basladiktan sonra baze seyler daha keyiflendi. Lohusa hormonlar azaldi,..

Yani lohusa sendromunda, depresyonuda zaten bu toplumun sundugu idealdan dolayi. Annelik söyle harika, böyle süper, kucagina aldigindan andan beri... Ki öyle birsey yok. Ve çoçuk sadece anneninmis gibi tüm sorular anneye soruluyor "emziriyormusun, gece yatiyormu? çok yiyormu?",.. Yani toplumsal baskidan dolayi anneligin tadina ayri varamiyorsun birde.

Dediğin doğru zaten Arya, o doğumdan sonra gelişir.
Anne ve bebek arasında salgılanan hormonlarla güçlenir o bağ.
O "anayım ben ana" biraz bizim kültürün oyunu yani psikolojik.
Zaten kadınlar annelik içgüdüsü, anne olana kadar yoktur.
O yüzden komik buluyorum birisi doğum yapmamış kadına "hiç anaç değilsin" falan deyince :27:

Back
X