• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insan neden çocuk sahibi olur??? lütfennn yazalım

Başlıktan da anlaşılacağı gibi... Pozitif yönlerini yazalım lütfen...Cesaretlendirilmeye ihtiyacım var.

Cevaplarınızı bekliyorum ve almadan da gitmeyeceğim o_O
Allah isteyen herkese nasip etsin diye başlayım o zaman çocuksuz çok mutlu insanlarda tanıyorum amaa çocuk insanın kendinden sonraki amacı hayata daha sıkı sarılma sebebi çalışmanın biriktirmenin bazen yatırımın bile sebebi sevmenin başka bir boyutu çünkü ne aşk ne aile sevgisi yada başka bir tür sevgiye benzeyemez en azından benim için öyle şu haystta sahip olduğum en kıymetli paha biçilemez varlık

hem kararsızım hem de baskılar hat safhada...malum ülkemizdeki neredeyse herkes nüfus memuru :KK12:
Boşversene. Ne kadarlık evlisin bilmiyorum ama ben 4 yıldır evliyim. Bunca zaman hazır olmadığım için erteledim. Yeni yeni hazır hissetmeye başladım. Bu zamana kadar eşim de dahil çocuk baskısı yapan herkese ağzımı ayırıp yüzüne yüzüne "yapmıyyyycammm" diye bağırdım büyük zevkle. :cool:Umrumda değil kimsenin baskısı kusura bakma ama çocukla %90 anne ilgileniyor. Kimse benim adıma karar veremez. Verdirtmem.
İçimden bir an saksı değilim ben, en çok bana soracaksınız diye isyan eden Erol Büyükburç fırladı :KK70:

Babalık neyse de annelik tertemiz delirmek demek :KK48: Mantık aramaya kalkar ikna olmayı beklersen ben gibi 31 i görürsün de kılın kıpırdamaz:oha: felsefe kasmadan bir tane minnoş minnoş ısırmalık Bebek doğurmak

Evli degilim ama bir cocuk sahibi olmak isteseydim, bunun sebebi bu hayata guzel ve donanimli bir birey yetistirmek olurdu. Benim gibi kitap okumasini sevsin, buyudukce birbirimizle fikir alisverisi yapalim isterdim. Ama herseyden once cocuk icin hazir olmak gerekli sanirim. Yoksa herseyi planlasak bile hayatin isleyisi farkli olabiliyor. Her ihtimali dusunmek lazim.

Oğlum 3 yaşında evlendikten 4 yıl sonra çocuk sahibi olmaya karar verdik. Çünkü geçerli bir sebep yoktu :) ama şimdi o kadar başka ki nerdeyse keşke daha önce diycem yani. Bambaşka bir şey, o olmadan önce napıyomuşum acaba diyorum kendi kendime.

Oğlum 3 yaşında evlendikten 4 yıl sonra çocuk sahibi olmaya karar verdik. Çünkü geçerli bir sebep yoktu :) ama şimdi o kadar başka ki nerdeyse keşke daha önce diycem yani. Bambaşka bir şey, o olmadan önce napıyomuşum acaba diyorum kendi kendime.

ben de öyle der miyim acaba ????

Ben de yapmıyorum 5 yıldır ayrıca yasim da geçiyor, bütün sayfaları okudum ikna edici bisey çıkar mı diye? Ihhh çıkmadı yazılan hiç bi şeyde hehh bak bu sebep güzelmiş olmadı, ayrıca ben reelde de çocuklu çiftlere sorarım verdikleri cevaplar çok saçma gelir klasik bir gülüşü...vs. bence bu iş mantıkla değil hormonlarla alakalı. Bende yok o hormon o yüzden hayat böyle çok güzel. O hormon baskin gelip de çocuğu olmayanin hayatı çok kötüdür, burda okuyoruz çocuğum yok ağlıyorum dua ediyorum vs konularını.. Sizde de yok bence o yüzden yapmayın. O içgüdü olmadigi halde yapsam benim de hayatim mahfolur.

Bu hormon konusu tam olarak benim merak ettiğim şey :)

Yaş nerdeyse 30 evlilikte 4. yılı bitiriyoruz tık yok.:KK45:
Eşim çok istiyor onun yaşı 40 a yaklaşıyor. Ona üzülüyorum maalesef bende hazır değilim.:kahve:
Bir gün olur muyum hiçbir fikrim yok...:kahve:

O hormonlar bastırınca zaten kendin istiyorsun diyorlar da...
30 dan sonra mı bastırıyor o hormonlar anlamadım ben???:KK53::KK53::KK53:

Mantıklı hiçbir yanı yok, tamamen içgüdüsel, ilkel benligini bastirabilenler yapmıyor, bastiramayanlar yapiyor, o kadar.
Ama ille yapacagim diyorsaniz şunu asla unutmayin, geri dönüşü olmayan bir karar vereceksiniz, artik hayatinizin geri kalani asla eskisi gibi olmayacak, bir kez anne olunca, anne gibi yasayip anne olarak oleceksiniz. Yani bugunleriniz geri gelmeyecek, ona göre yasayin.

Eşim çok istiyor onun yaşı 40 a yaklaşıyor. Ona üzülüyorum maalesef bende hazır değilim.:kahve:

Ya hormon diyoruz kısaca da, bence o hormon falan değil anaçlık denilen şey işte kiminde içgüdüsel var kiminde yok.. Kiminin hayatta zevk aldığı şey yiyip içip gezip tozup kendi için yaşamak kimininki çocuk sevmek bakmak büyütmek onun için fedakarlik yapmak.. Bizim toplumumuz bunu çok büyütüyor oysa nasıl kimisi denize gitmeyi sever,kimisi pikniğe kimi gece çıkmayı sever kimi evde oturmayi, kimi çocuklu hayat sever kimi sevmez bu kadar basit yani.

Bu arada ben de 35 im hala istemiyorum 20 lerde de sıkılırdım çocuklu ortamlardan.. Yoksa yok yani sizde de yok bence .. Eşim istiyor diye yaparsaniz eziyet olur o, hele bi kucagina al kısmına da inanmıyorum herkeste olmuyor o, en yakın arkadaşımdan biliyorum.

[/QUOTE

Hormonla alakalı bir şey olsaydı her kadında aşağı yukarı aynı yaşlarda bu istek ortaya çıkmalıydı. Bence bir yaştan sonra hayata bakışınızın, isteklerinizin değişebilmesiyle ilgili bir şey. Sizde de bu istek belki ileride ortaya çıkacak, belki de asla çıkmayacak. Bende hiç bir zaman çıkmadı mesela, artık zamanı geldi vs dendiğinde yüreğim sıkılırdı. Yapmadığıma da pişman değilim. 30’dan sonra hormonlar coşacak hikayesi toplumsal dayatmadan ibaret bence.

Bildiğin gerçek aşk. Bide tombul yumuk yumuk elleri ayakları var mis kokuyo falan. Bakalım ilerleyen zamanlarda neler tecrube edicem şimdilik 7 aylık tecrubem bu. Evlat candır 😇:anne::KK8:

Bu soruya cevabımi yazıp yazıp sildim, çünkü anne olmak isteyip henüz olmamamis hemcinslerimi üzmek istemem.
Baksa hiçbir şeyde bulunamayacak bir güzellik diyeyim kısaca.

Siz çok yaşayın inşallah :KK36: ben biraz düşünmeden yazdım kalbi güzel hemcinslerimden özür dilerim :KK200:

Back
X