- 17 Ekim 2019
- 949
- 486
- 103
- 30
- Konu Sahibi Zorlumacera
-
Evet kesinlikle haklısıniz ben başkalarından çok kendi düşüncelerime hissettiklerime önem veren biriyim. Ama bazen bu konuda böyle vah tüh edip ısrarci olduklarını görünce tahammül sınırım düşüyor.Onlar farkli siz farklisiniz.
Siz mutluysaniz kulaklari tikamayi ogrwnmsk lazim, yoksa bazi insanlar her zaman bardagin bos tarafi ile alakadardirlar.
Herkesin atanması gerekmiyor,malesef toplum böyle meraklilarla dolu,ben ataninca bana da sözleşmeli mi?kadrolu mu? Diye soruyorlardı sonra ne zaman evleneceksin diye sormaya başladılar,şimdide ne zaman çocuk olacak diye sorup duruyorlar boşverin insanları onlarin soruları hiç bitmezÖğretmenim ve şuan bir işim var. Ama cevremdeki insan hala bir beklenti peşinde benden. Ne zaman atanacaksin? Atanamadin mi? Atansan iyiydi falan. Gercekten çok bunaldim. Atanmayi kendim tercih etmedim etmiyorum. Halimden şikayet falan da etmiyorum . Ama neden sanki atanmayan işsiz gücsuz veya müşkül durumda gibi görülüyor ve illa herkesin atanması bekleniyor ?
Maddiyat evet gereklidir önemlidir ama her şeyden önemli değildir bence ( bu arada maaşımla problemim yok) Ben her anlamda mutlu olmadiktan sonra garanti ve maaş konulari beni pek ilgilendirmiyor. Ben sadece neden bu bir zorunluluk gibi görülüyor anlamıyorum .Özeldeki is yüküyle alınan maaşın örtüşmemesinden dolayi. Tabii bu ilk yıllar icin gecerli. Istanbul ve Ankara dakiköklü kolejlerde cok iyi şartlarda calisan öğretmen arkadaşlarım var atanmayı hic düşünmüyorlar. Oldukça memnunlar
Evet kesinlikle haklısıniz ben başkalarından çok kendi düşüncelerime hissettiklerime önem veren biriyim. Ama bazen bu konuda böyle vah tüh edip ısrarci olduklarını görünce tahammül sınırım düşüyor.
İnşallah gönlünüzce olsun her şey. Ben mesela kendim tercih etmedim istemedim. Ama öyle zorunluluk gibi algı oluşturulması çok yanlış geliyor. Bakin mesela siz belko böyleleri yüzünden daha da strese giriyorsunuz.Atanamayan biri olarak diyorum ki ; bazı ego sahibiler atanmış olunca insanlıktan çıkıyor. Öyle olacağıma evde otururum daha iyi diyor bir tarafım iyi diğer tarafım ama onlar yüzünden atanmayı bin kat daha çok istiyorum
Aynen öyle kendimiz için yaşamalıyiz. O hayati başkası yaşamıyor.Kiralik bir evde oturuyordum ve cok seviyordum. Satin almayi dusunuyordum.
Kayin ailem ve kendi ailem bir kac sebepten sevemediler evi, gelip gidip soylediler. Sonuc bir sure sonra kendim de sogudum evden ve baska evi satin aldik.
O evi herkes cok begendi, esim ve ben haricbaya pahali bir ders oldu kisaca. Baskalarinin oncelikleri, kriterleri onlari baglar, beni degil.
atanmak istemiyorum ben deseniz ya susarlar belki dicem de ters teper daha da çok konuşabilirler milleti biliyorsun işte...Öğretmenim ve şuan bir işim var. Ama cevremdeki insan hala bir beklenti peşinde benden. Ne zaman atanacaksin? Atanamadin mi? Atansan iyiydi falan. Gercekten çok bunaldim. Atanmayi kendim tercih etmedim etmiyorum. Halimden şikayet falan da etmiyorum . Ama neden sanki atanmayan işsiz gücsuz veya müşkül durumda gibi görülüyor ve illa herkesin atanması bekleniyor ?
Dediğim gibi zorunluluk değil ama tercih edilme sebebidir devletteki az is yuku daha iyi maaş sarti. Yeni Mezunlar özelde fazla çalıştırılır ve maaşları genelde düşüktür siz de bilirsiniz. Oysa devlette boyle degil. H.sonu çalışma yok. Angarya kolay kolay kitlenmez. Bunlar cazip kılıyor. Ama önceki mesajımda da dediğim gibi şartlarından oldukça memnu arkadaşlarım da var kolejlerde. Beklentilerle alakaliMaddiyat evet gereklidir önemlidir ama her şeyden önemli değildir bence ( bu arada maaşımla problemim yok) Ben her anlamda mutlu olmadiktan sonra garanti ve maaş konulari beni pek ilgilendirmiyor. Ben sadece neden bu bir zorunluluk gibi görülüyor anlamıyorum .
Şansım direkt bastan yaver gitmedi. Ama ben bazı durumlardan istemediğim için atanmadım yine de.İyi bir yerdesin herşey yolunda demekki, şansın yaver gitmeseydi atanmanın önemini anlardın:) ama tabiki baskılar yersiz, takmıyorsan bu olaya takılmada
KesinlikleKimseyi memnun edemezsin. Atansan ay orası mı tuttu derler. Ben böyle iyiyim deyip geçin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?