İnsanlar atanmaya neden bu kadar takmış?

Siz durumdan memnunsanız eğer ben çok memnunum deyin.
Yıllar sonra bulunduğunuz yere bakıp ooo diyecekler.
Bu geç farkedilen bir şey.
Atanmak= Mutluluk diye bir şey yok.
Ama anlaması zaman alıyor işte.
Aynen öyle ben atanip mutlu olamadıktan sonra ne önemi var ki ? Ama bunu anlatamiyorsun :)

Bunu yapacaklarina keske herkes kendi hayatına odaklansa. Insanları gereksiz yere geriyorlar.

Bir d..koleji mağduru olarak keşke zamanında kpss'ye girip atansaymışım diyorum..
Her konusu açıldığında eşime çemkirmeseymişim, sözünü dinleyip öylesine de olsa sınava girseymişim diyorum..
80bin öğrencisi olan kurum batıyor, gerçekten durumlar çok vahim. 2-3 ay tekrar yaparak da olsa her sene kpss'ye girip elinizde bir puan bulundurmanızı öneririm.
İnsanlar da özel sektörün durumlarına istinaden bu yorumları yapıyordur size, iyiliğiniz için.
Bana da aynı baskılar yapılırdı, konusunu bile açtırmazdım.

Ama çok gereksiz. Herkes atanmak zorunda değil istemeyebilir veya onlarin istedigi şekilde yaşamak istemeyebilir.
Öyle tabiki 1 dönem ücretli ve 8-9 ay kadar da özelde çalıştım evlendikten sonra bıraktım şuan hamileyim o kadar psikolojimi bozdular ki atanmayı çok istiyorum bölümün iyi çok rahat iş bulabilirim Aslında ücretlide yaptım o ortamı hiç sevmedim özelde çalışılan tempo çok daha güzel angarya hiç yok ama buna rağmen atanmak istiyorum düşün bilinçaltıma yerleşeni

İşletme mezunuyum aynı baskı bende de var.

Bence siz nasil mutlu olacaksınız öyle bir yol çizin. Yarın bir gün mutlu olmadığınızda kimse yasamiycak o hayatı siz yaşayacaksınız. Önce ben demeyi öğrenmeliyiz bu konularda.

Bence siz nasil mutlu olacaksınız öyle bir yol çizin. Yarın bir gün mutlu olmadığınızda kimse yasamiycak o hayatı siz yaşayacaksınız. Önce ben demeyi öğrenmeliyiz bu konularda.
Öyle tabiki ama mantıken de atanma ihtimalim yüksekken atanmak daha iyi gelecek de pişman olmak istemiyorum

Kuzenim biriyle evlendi kız atandı doğuda öğretmen şuan 2 senedir
Aile içinde halalar amcalar falan aman şu an sözleşmeli maaşı çok düşük diye kızı kınıyolar..
İnsanları memnun edemezsin.. o yüzden memnun etmeye çalışmayacaksın..

Sözleşmeli maaşı düşük değil diye biliyorum. Hatta neredeyse eminim buna. İyi sallamışlar.
Konu için ise şunu diyeyim; millet her şeye o koca burunlarını sokuyor. Doğruya doğru şimdi. Diğer taraftan da haksız sayılmazlar. Özel sektör malum o kadar berbat ki.

Branşımdan dolayı şuan tek bir yerde çalışmıyorum . Puanim da gayet iyiydi . Yine girsem yapabileceğimi de biliyorum ama istemiyorum . Zaten herkesin devlette çalışması da mümkün değil. Şuan yoluna oturttum şükür . Böyle memnunum.

Mezun oldum koleje girdim atanicakmisin dediler kpss dediler (o zamanlar hayatin gercekleriyle yuzleşmemistim of ben iyiyim ne atanmasi diyordum)
evlendim başka sehre gittim işsiz kaldim.
boşuna okudu dediler
o zaman bebek dediler.
bebek nerde bebek nerde dediler dediler .
en son evlililigimin 4. yilinda hamile kaldim.
7 aylik hamileykende atandim.

bu defa doğuda nasil yapacaksin bebege kim bakacak dediler.eşinin geçişi ne zaman olacak ayri olmazki dediler.
eşimin geçişi atandiğim ilceye oldu.
bakici buldum sevdik..duzenimizi kurduk.
bu defa eve kamera koy bak neler oluyor dediler.
atanmamin 2. yili bittiginde devlet tarafindan başarı belgesine layık görüldüm.
bakın çocukta yaptım kariyerde dedim.
bu deda çocuğu çok ihmal etme kariyer ugruna dediler.
şu aralar 2. çocuk yap bak aralari az olsun diyorlar
atan atan diyenlerin çocuğu ozele girdi işe.
bu defa özel iyi devlet çok uğraştiriyor dediler.
dedilerde dediler..
toplum hiç susmaz..
mezun olduktan ki son 9 yılımın özeti

sözleşmeli atandım (kadrolu alim artik yok.3. senem kismetse bu sene verecekler kadroyu.)
kadrolulardan pek farkimiz yok.
maasimiz hemen hemen ayni yanliz.iyi sallamişlar

Peki o halalar amcalar neymiş? Veya eksik kalan maasi onlardan mı istiyorlarmiş ? Hey Allahim ya . Allah böylelerinden uzak tutsun.

Diyenlerin ağzına 2 tokat patlatasım geldi bu ne be böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…