• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlar birbiri ile hayatını yarıştırıyor

Tek yaptıgı hergün ablaları ve annesi ile evde oturmak. Benimde öyle olmamı istiyor. Ha bi de bana diyorki. Sen çok soguksun. Hiç kocana masa hazırlayıp sosyal medyaya atmıyorsun. Ben resim harici genelde bu tarz seylerı atmam dedim. Buna da laf söylüyor.
Ya tamam anladım ben kızın kafa yapısını. Evi süsleyip çocuğunun resmini atıp ,2 dakika sonra bıktım senden diye bağırabilecek bir tip.

Benim çevremdekiler mi böyle herkes mi böyle bilmiyorum. Üniversite mezunuyum. Bu zamana kadar hep market, magazada çalıştım. Şuan kurumsal bir dershanede ögretmen olarak işe başladım.

Dün erkek kardeşime gittim.2 yıldır evliler ve çocukları var. Eşi 21 yaşında bu arada. Sürekli sabah erken kalktığından, çocuğun çok yordugundan bahsediyor.Yemek bile yapıyormuş.

Konuşma arasında işe girdigimi falan söyledim.Dershaneye girdim öğretmen olarak falan dedim. Kızın resmen yüzü asıldı. Hayır hamileyim desem havalara uçacak, bende bunu anlayamıyorum. Yüzü asıldı, hayırlı olsun falan birşey demedi.Ben akşam etütlerine falan giriyorum. O saatte iş mi olur falan dedi.

Ben çalıştıgım için pratik olsun diye derin dondurucu almayı düşünüyorum dedim. Kızda ayy bende çocuk yapcam anladım, sevinmiştim dedi. Kendisi nefes alamıyor çocuktan. Ama ben hamile olsam havaya uçacak. Sürekli de görüşmüyoruz. Cancigerde degiliz. Benim çocugumun olması ona ne fayda saglayacak anlamıyorum.

Bakınca o ortaokul mezunu ben üniversite. Hani desem o da üniversite okudu, işe giremedi, ondan üzüldü, o da degil.Çalışmayı falanda istemiyor. Banada hem ev hem iş yapamazsın, evde otur diyor. Herkesin çevresi mi böyle, benim çevrem mi böyle bilmiyorum.

Geçende eşimin dayısının karısı eşinin aldıgı maaş yeter işte, evi napcan, otur evde dedi. Ha bu arada sonra kendisi yok ben ev alırsam şöyle böyle alırım diyor. Gerçekten insanlara birşey anlatmamak lazımmış.
Valla benim çevremde hiç napıcan çalışıp evde otur falan diyen olmadı bu yaşıma kadar (40). İlkel insanlar bence böyle cümleler kurar.

Valla biz de çocuk yapacak olana ertele hayatını yaşa gez toz diyoruz :)) kıskançlıktan yaptığı bariz belli. Kendisi eve tıkılı kalmış, çocukla uğraşmaktan başka bir şey yapamıyor istiyor ki siz de öyle olun, size bakıp bakıp biraz keyfi yerine gelsin yani olay bundan ibaret. Böylesine verin cevabı oturdun yerine.

Hayat yarıştırmak değil ki, herkes kendi cervevesinden bakıyor işte.
Belki de iyi niyetiyle senin icin üzülüyordur evlisin ama çocuğun yok diye. Çünkü kendisinin hayatınin gerçeği çok erken yaşta evlenip yeni gelincilik oynamak. Yeni nesil böylelerinden gecilmiyor.
Benim iş arkadaşlarım da aynı kafadan. Mesela yirmi yaşında gencecik kız evlenme teklifi alınca herkes havalara uçmustu,ozenmisti. Ben mesela dudak kivirmistim çünkü üzülmüştüm gerçekten gencecik kizin, tam da kendi parasını kazanmaya başlamışken böyle bir sorumluluga girmesine. Eminim arkamdan "kıskandı,29 yaşında evlenemedi ya" diye düşünmüşlerdir. Oysa benimki kendi hayat gorusumden bakıp bir burun kivirmaydi:)
Yani siz de bakın, ortaokul mezunu- hemen anne oldu diye biraz burun kivirmissiniz.
Doğal şeyler bunlar. Alınacak ya da yarıştırma olacak bir şey değil ki .
Bu sizin hayatınız .
son olarak bir şey söylemek istiyorum; Psikologlar verdiğin tepkinin sana yapılan olaydan ziyade sana cagristirdigi şey ile ilgili olduğunu söylüyorlar (benim psikologum sadece sohbet ediyor😂 ama okuduğum kaynaklarda bundan bahsediyorlar).
Yani küçük bir ornekle açıklamak gerekirse
Bir arkadaş grubum var, geçen aylarda kızlardan biri evli olana icerlemis; 'her bulusma planında ben evliyim , çocuğum var diyip duruyorsun. Anladık tamam sen evlisin! Neden gözümüze sokuyorsun' tarzı bir patlamada bulunmuştu. Kıza göre arkadaşımızın hep ben evliyim, çocuğum var her an gelemem demesi biz bekarlara nispet yapmakmis. Arkadaşım kendisini bildim bileli (çocukluk arkadaşım) tüm ilişkilerine 'ciddi niyetle' başlamış bir kızdır. Tanıştığı herkesle 'evleneceksek olsun' gözüyle bakar, kardeşleri çocuk sahibi olduğu için her ortamda 'eee kardeşin seni geçti,sende yok mu bir seyler' sorusuna maruz kalır. Yani içten içe kendisi de bu cümleleri kurmak istediği için kızın yaptığı nispet gibi gelmiş. Bu kavga olurken benden destek almak istemişti, çünkü evli arkadaşım bu cümleyi ikimize de kurardı. Ama evlilik benim gündemimde bile değil. gönlümce gezip flört ettiğim,keyifli bir hayatım var. Kızın dediklerini ben asla nispet olarak anlamamıştım.
Yani cümle ayni ama ikimizin hayata bakışı ve arzusu farklı
Yani yengenizin cümlesine bu kadar icerlemenizin sebebi bence içten içe sizin de hamile kalıp zorluk cekmeden evinizde kendi bebeğinizi kendiniz büyütme isteğiniz olmuş olabilir.

Kendisi bu şekilde söyledi. Bende en az 1 yaşına kadar emzirme taraftarıyım. Kendisi geçen gün mecbur emziriyorum, gögüs uçlarım kötü oldu, ek gıdaya alıştırıyorum, mama çok pahalı, ek gıdaya geçene kadar emzirecegim dedi.
Cocugunuz olmadıgı icin bilmemeniz normal.
Ek gıdaya kadar emzirilir zaten.
Sütü varsa 2 yasa kadar emziriyor insanlar.
Anne sütü mucize.
Benim yoktu mamayla takviye yaptım,olsa emzirirdim.
Parayla alakası yok bunun.

Ben konu sahibinde de bi yarıs hali gördüm üzgünüm.
Calısan kadının calısmayana bi mobingi var bu ülkede.
Ben calısıyorum bu benim tercihim.
Calısmamak da onun,sonuclarına katlanıyorsa calısmasın.
Yarın koca gider,el elde bas basda kalınca anlar.
Ama bunu mobing haline getirmeyi anlamıyorum.
Calısmayan bütün kadınlar aksama kadar evde oturup,Müge Anlı izlemiyor arkadaslar.
Benim cok arkadasım var,sehir sehir müze gezen.
Konuya dönersek konu sahibi de icten ice bi yarısta ki,kızın söylediklerini dert edip konu acmıs.

Bence ego tatmini için açmışsınız konuyu. Ise girdiniz diye yalandan sırıtıp boynunuza mı atlasın ne yapsın? Kimse bir başkası için sevinmek zorunda değil. Kaldı ki kendinde eksiklikler varsa durum hoşuna da gitmeyebilir bunu neden yadırgadınız ki? Henüz 21 yaşında sanıyorum ki siz ondan yaşça büyüksünüz. Hayatıyla ilgili hayal bile kuramadan evlenmiş bir kadın var karşınızda. Bu durumu içsellestirmek yerine onu teşvik edebilirsiniz? Lise mezunuymuş ya belki bitirir okulunu? Böyle düşünseniz daha iyi olmaz mı?

Öyle öyle. Arkadaşımın abisi bizim çocuklugumuzu falan biliyot. Ben cılız birşeydim. Maddi durum yoktu. Benim fakülte bitirdigime inanmıyormuş. O bitiremez diyormuş.
üniversiteye alırken tartarak mı alıyorlar, sanki zayıf olunca okunmuyor. Ne ilginç insanlar var gerçekten

ben hayatimdan memnunum herkesin kişisel tercihleri hayatı birbirinden farklıdır kimse kimseye uymak zorunda değil deyin

Bence ego tatmini için açmışsınız konuyu. Ise girdiniz diye yalandan sırıtıp boynunuza mı atlasın ne yapsın? Kimse bir başkası için sevinmek zorunda değil. Kaldı ki kendinde eksiklikler varsa durum hoşuna da gitmeyebilir bunu neden yadırgadınız ki? Henüz 21 yaşında sanıyorum ki siz ondan yaşça büyüksünüz. Hayatıyla ilgili hayal bile kuramadan evlenmiş bir kadın var karşınızda. Bu durumu içsellestirmek yerine onu teşvik edebilirsiniz? Lise mezunuymuş ya belki bitirir okulunu? Böyle düşünseniz daha iyi olmaz mı?
Ego tatmini için tabiki açmadım.Sadece farklı bir tepki bekledim ondan.Ortaokul mezunu ve ben ona defalarca söyledim, okulu bitir diye. Öyle kaldı. Çalışmak falanda istemiyor, bu yüzden okulun işe yarayacagını düşünmüyor.

Valaa şuan o hayatından çok memnun. 18de nişanlandı.Kimse zorlamadı.Herşeyi o kadar dört dörtlük yaptıki.Sosyal medyada bir sürü takipçisi var. Herkes tarafından mutlu evliliği olan biri olarak biliniyor. Hayal kavramımız farklı onunla.Onun hayaller çocuk, eş, ev... Ben böyle bi insanı nereye kadar okul diye zorlayabilirim.

Ben konu sahibinde de bi yarıs hali gördüm üzgünüm.
Calısan kadının calısmayana bi mobingi var bu ülkede.
Ben calısıyorum bu benim tercihim.
Calısmamak da onun,sonuclarına katlanıyorsa calısmasın.
Yarın koca gider,el elde bas basda kalınca anlar.
Ama bunu mobing haline getirmeyi anlamıyorum.
Calısmayan bütün kadınlar aksama kadar evde oturup,Müge Anlı izlemiyor arkadaslar.
Benim cok arkadasım var,sehir sehir müze gezen.
Konuya dönersek konu sahibi de icten ice bi yarısta ki,kızın söylediklerini dert edip konu acmıs.
Onun hayatıyla tabiki yarışta degilim. Yarışta olsam bende masa hazırlar atardım sosyal medyaya, koçişle kahve keyfi, annemle gezmeler... gibi şeyler paylaşmak bana boş geliyor.

Yarış halinde olsam taklit ederdim. Ben sadece bi hayırlı olsun bekledim. Bu saatte ne dersi demesini degil.

Eltiniz daha kendi buyumeden cocuk buyutuyor. Bakis acisi bile oldugunu dusunmuyorum hayata karsi. Yalniz ben sizde de bir tik ego sezdim ne yalan soyliyim🙂sizin sözlerine bakmaniz gereken cocuk yasta evlenen, calismayan, hayati bilmeyen, aksama birakilan parayla gunu gecirmesi gereken genc kiz degil ki. Kiz o hayattan baska bir hayat bilmiyor. Ona olasi gelmiyor. Siz evet guzel bir ise girdiniz. Sizi tebrik etmemesine alinmaniz ve alttan alta beni cekemiyor, kiskaniyor dusunceniz aslinda ipin bir ucunun sizde oldugunu gosterir. Sizin de altta bir seyler var demek ki. Ornegin bana dese birisi boyle yavrum sen daha cocuksun buyu falan der guler gecerdim. Bence her insanin biraz psikoloji okumasi gerekir kendini ve hayati anlamlandirmasi icin.

Ego tatmini için tabiki açmadım.Sadece farklı bir tepki bekledim ondan.Ortaokul mezunu ve ben ona defalarca söyledim, okulu bitir diye. Öyle kaldı. Çalışmak falanda istemiyor, bu yüzden okulun işe yarayacagını düşünmüyor.

Valaa şuan o hayatından çok memnun. 18de nişanlandı.Kimse zorlamadı.Herşeyi o kadar dört dörtlük yaptıki.Sosyal medyada bir sürü takipçisi var. Herkes tarafından mutlu evliliği olan biri olarak biliniyor. Hayal kavramımız farklı onunla.Onun hayaller çocuk, eş, ev... Ben böyle bi insanı nereye kadar okul diye zorlayabilirim.
E sorun ne?
Kız mutluymıus,siz de mutlusunuz is hayatınızda söylediğinize göre.
Sorun neki konu actınız?

İki farklı kızlar olur ya hani biri; bi an önce evleneyim, çocuk yapayım, kocam bana baksın, sürekli yemek tarifleri öğreneyim, sunumlar yapayım vs. vs. Diğeri de okulumu bitireyim, mesleğimi elime alayım, evlenince de çalışırım, çocuğum da olsa hepsini yürütürümcüler vardır. İşte sizin gelin de ilk anlattığım gibi. Ona kendi yaptığı normal geliyor. Bu kıskançlık, çekememezlik de değil onun dünyası böyle. Aksine senin onun kıskandığını düşünür. Çocuğun olunca da evde oturup ev hanımı olacağını düşünür. İşte o zaman asıl yarış başlar.

Onun hayatıyla tabiki yarışta degilim. Yarışta olsam bende masa hazırlar atardım sosyal medyaya, koçişle kahve keyfi, annemle gezmeler... gibi şeyler paylaşmak bana boş geliyor.

Yarış halinde olsam taklit ederdim. Ben sadece bi hayırlı olsun bekledim. Bu saatte ne dersi demesini degil.
E tmm o size bos geliyor ona dolu geliyormus.
Silah dayamıyor kafanıza sonucta sen de paylas diye.

Back
X