Hayat yarıştırmak değil ki, herkes kendi cervevesinden bakıyor işte.
Belki de iyi niyetiyle senin icin üzülüyordur evlisin ama çocuğun yok diye. Çünkü kendisinin hayatınin gerçeği çok erken yaşta evlenip yeni gelincilik oynamak. Yeni nesil böylelerinden gecilmiyor.
Benim iş arkadaşlarım da aynı kafadan. Mesela yirmi yaşında gencecik kız evlenme teklifi alınca herkes havalara uçmustu,ozenmisti. Ben mesela dudak kivirmistim çünkü üzülmüştüm gerçekten gencecik kizin, tam da kendi parasını kazanmaya başlamışken böyle bir sorumluluga girmesine. Eminim arkamdan "kıskandı,29 yaşında evlenemedi ya" diye düşünmüşlerdir. Oysa benimki kendi hayat gorusumden bakıp bir burun kivirmaydi:)
Yani siz de bakın, ortaokul mezunu- hemen anne oldu diye biraz burun kivirmissiniz.
Doğal şeyler bunlar. Alınacak ya da yarıştırma olacak bir şey değil ki .
Bu sizin hayatınız .
son olarak bir şey söylemek istiyorum; Psikologlar verdiğin tepkinin sana yapılan olaydan ziyade sana cagristirdigi şey ile ilgili olduğunu söylüyorlar (benim psikologum sadece sohbet ediyor

ama okuduğum kaynaklarda bundan bahsediyorlar).
Yani küçük bir ornekle açıklamak gerekirse
Bir arkadaş grubum var, geçen aylarda kızlardan biri evli olana icerlemis; 'her bulusma planında ben evliyim , çocuğum var diyip duruyorsun. Anladık tamam sen evlisin! Neden gözümüze sokuyorsun' tarzı bir patlamada bulunmuştu. Kıza göre arkadaşımızın hep ben evliyim, çocuğum var her an gelemem demesi biz bekarlara nispet yapmakmis. Arkadaşım kendisini bildim bileli (çocukluk arkadaşım) tüm ilişkilerine 'ciddi niyetle' başlamış bir kızdır. Tanıştığı herkesle 'evleneceksek olsun' gözüyle bakar, kardeşleri çocuk sahibi olduğu için her ortamda 'eee kardeşin seni geçti,sende yok mu bir seyler' sorusuna maruz kalır. Yani içten içe kendisi de bu cümleleri kurmak istediği için kızın yaptığı nispet gibi gelmiş. Bu kavga olurken benden destek almak istemişti, çünkü evli arkadaşım bu cümleyi ikimize de kurardı. Ama evlilik benim gündemimde bile değil. gönlümce gezip flört ettiğim,keyifli bir hayatım var. Kızın dediklerini ben asla nispet olarak anlamamıştım.
Yani cümle ayni ama ikimizin hayata bakışı ve arzusu farklı
Yani yengenizin cümlesine bu kadar icerlemenizin sebebi bence içten içe sizin de hamile kalıp zorluk cekmeden evinizde kendi bebeğinizi kendiniz büyütme isteğiniz olmuş olabilir.