• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlar birbiri ile hayatını yarıştırıyor

Yok daha önce kpss ve evde hayvan sahibi olmakla ilgili bir konuda ben veterinerlik okudum demişti
Mesajı bulmaya çok üşeniyorum
O yüzden şaşırmıştım öğretmen oldum deyince
Veterinerlik okudum demedim. Keşke okusaydım.Veterinerlik okusaydım keşke. Bulur musunuz o mesajı. Herşeyi iddia ediyorsunuz, lütfen bulun. Büro yönetimi ve sekreterlik ve Matematik dedim. Siz başkası ile ciddi şekilde karıştırdınız. Bulunca etiketler misiniz. Bu konuda netim öyle bişey demedim. Evet bi ton hayvanım var evde. Ama veterinerlik okumadım.

Ben de ev hanımıyım ama sizin gibi kendi ayaklari üstünde duran insanları duyunca mutlu oluyorum. Aileden yetiştirilme tarzları böyle belki de. Hadi kendisi öyle düşünüyor olabilir ama yargılayıp evde otur bence demek falan çok abes bence.
Gerçekten kimseye bir şey anlatmayın en iyi niyetle yaklaşan bile negatif duygular besleyebiliyor. İnsanlık hali. Kendinizi bu şekilde koruyabilirsiniz

Veterinerlik okudum demedim. Keşke okusaydım.Veterinerlik okusaydım keşke. Bulur musunuz o mesajı. Herşeyi iddia ediyorsunuz, lütfen bulun. Büro yönetimi ve sekreterlik ve Matematik dedim. Siz başkası ile ciddi şekilde karıştırdınız. Bulunca etiketler misiniz. Bu konuda netim öyle bişey demedim. Evet bi ton hayvanım var evde. Ama veterinerlik okumadım.
Kız sen beni görmezden gelmemiş miydin 😂

Kıskanılacak bir hayatı olsa belki kıskanırdım. Bu kadar ufak evlendıgı ıcın üzülüyorum. Ki çocugu yaptı, pişman belli etmıyor. Hemen spiral taktırmaya gitti.Ben ona 2sene bekle en azından, evlilik otursun dıyordum. O bırbırımızı tanıyoruz gerek yok dıyordu. Keşke kıskanabılecegım hayatı olsaydı
Kadın mutlu, keyfi yerinde, hayal ettiği hayatı yaşıyor. Normal insanlar çocuk yaptıktan sonra korunmaya başlarlar zaten normal şartlarda bunda da absürt bir şey yok. Bebek bakımı her insanı yorar, bu da normal.

İnsanların hayatınızla ilgili yorum yapmasından rahatsız olup konu açmışsınız ama maşallah gelinin hayatıyla ilgili yüzüne karşı yorum yapmak konusunda bir çekinceniz yok. Ne zaman çocuk yapacağını size sormayacak doğal olarak.

Hayat birilerinin lafını kafaya takmayacak kadar kısa, af buyurun ama bana yakınım dahi olsa birinin söylediklerini dert edinmek garip geliyor, ne kimsenin hayatına karışırım laf söylerim ne kendi hayatım hakkında yorum yaptırırım.
Kendi hayatından memnun olan insan ne başkalarının söylediklerini umursar ne de başkalarının hayatlarıyla ilgilenir zaten.

Kendi hayatından memnun olan insan ne başkalarının söylediklerini umursar ne de başkalarının hayatlarıyla ilgilenir zaten.
Haklısınız sanırım, yani ne bileyim karakter gereği meraksızım sanıyordum belki de dediğiniz gibi hayatımdan memnun olduğum için meraksızım, kimsenin hayatını da benimle ilgili düşüncelerini merak etmem, herkes kendinden sorumludur deyip geçerim.
Ben başkasının, başkası benim hayatımı yaşamayacak sonuçta, herkes kendi seçimlerini yaşar🤷‍♀️

Ben de ev hanımıyım ama sizin gibi kendi ayaklari üstünde duran insanları duyunca mutlu oluyorum. Aileden yetiştirilme tarzları böyle belki de. Hadi kendisi öyle düşünüyor olabilir ama yargılayıp evde otur bence demek falan çok abes bence.
Gerçekten kimseye bir şey anlatmayın en iyi niyetle yaklaşan bile negatif duygular besleyebiliyor. İnsanlık hali. Kendinizi bu şekilde koruyabilirsiniz
Çok haklısınız 😣

21 yaşında ben ne yaptım çocuklu ve evli bir kadınım diye kafasına vuruyordur büyük ihtimalle, ben 24 yaşındayım hala evlilik düşünecek kafada değilim daha yeni geldim tatilden en son yamaç paraşütü yapıyordum valla. İmreniyor size ama sizin gelin hasetmiş bence anlatmayın her şeyinizi.

Kadın mutlu, keyfi yerinde, hayal ettiği hayatı yaşıyor. Normal insanlar çocuk yaptıktan sonra korunmaya başlarlar zaten normal şartlarda bunda da absürt bir şey yok. Bebek bakımı her insanı yorar, bu da normal.

İnsanların hayatınızla ilgili yorum yapmasından rahatsız olup konu açmışsınız ama maşallah gelinin hayatıyla ilgili yüzüne karşı yorum yapmak konusunda bir çekinceniz yok. Ne zaman çocuk yapacağını size sormayacak doğal olarak.
Olay şu hayal ettiği hayatımı yaşıyor yoksa hayalinin bu olduğu ile ilgili izlenim mi yaratmak istiyor. Ben 21 yaşında olup çok iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Belkide konu sahibinin etkileyeceğini çözmüş bilerek manipüle ediyor olabilir. Ben zamanında böyle şeylere maruz kaldığımda lafımı sakınmazdım konu sahibi muhtemelen içinde dön dolaş düşünüyor olabilir gibi geldi bana.

Bazı insanların kapasitesi o kadar bir şey söylersin anlamaz kendinizi parçalarsınız o kendi bildiğini doğru zanneder. Onun da dogrusu bu. Kafanızı duvarlara vurmak istersiniz hayata bakis acisi degissin diye yine olmaz. Egitim once ailede baslar, insanin biraz da kendini yetistirmesiyle alakali. Hayatindan memnun olamaz cunku maddi olarak baskasina bagimli, cocuk ev ona ait adam muhtemelen calismiyor diye %100 eminim cocugun, evin sorumlulugunu kadina yuklemistir. Belki de tam tersidir cok iyi bi adamla evlidir para sıkıntısı yoktur. Keske butun kadinlar bu ulkede degerli olsa. Herkesin bi hayat savasi var. O yuzden herkesin kendi hayatindan memnun olmadi cok onemli.

Benim çevremdekiler mi böyle herkes mi böyle bilmiyorum. Üniversite mezunuyum. Bu zamana kadar hep market, magazada çalıştım. Şuan kurumsal bir dershanede ögretmen olarak işe başladım.

Dün erkek kardeşime gittim.2 yıldır evliler ve çocukları var. Eşi 21 yaşında bu arada. Sürekli sabah erken kalktığından, çocuğun çok yordugundan bahsediyor.Yemek bile yapıyormuş.

Konuşma arasında işe girdigimi falan söyledim.Dershaneye girdim öğretmen olarak falan dedim. Kızın resmen yüzü asıldı. Hayır hamileyim desem havalara uçacak, bende bunu anlayamıyorum. Yüzü asıldı, hayırlı olsun falan birşey demedi.Ben akşam etütlerine falan giriyorum. O saatte iş mi olur falan dedi.

Ben çalıştıgım için pratik olsun diye derin dondurucu almayı düşünüyorum dedim. Kızda ayy bende çocuk yapcam anladım, sevinmiştim dedi. Kendisi nefes alamıyor çocuktan. Ama ben hamile olsam havaya uçacak. Sürekli de görüşmüyoruz. Cancigerde degiliz. Benim çocugumun olması ona ne fayda saglayacak anlamıyorum.

Bakınca o ortaokul mezunu ben üniversite. Hani desem o da üniversite okudu, işe giremedi, ondan üzüldü, o da degil.Çalışmayı falanda istemiyor. Banada hem ev hem iş yapamazsın, evde otur diyor. Herkesin çevresi mi böyle, benim çevrem mi böyle bilmiyorum.

Geçende eşimin dayısının karısı eşinin aldıgı maaş yeter işte, evi napcan, otur evde dedi. Ha bu arada sonra kendisi yok ben ev alırsam şöyle böyle alırım diyor. Gerçekten insanlara birşey anlatmamak lazımmış.
Maalesef hepimizin hayatında böyle tipler var..
Ben atanmak için 2 sene uğraştım, atandım en yakın akrabalarım arayıp tebrik bile etmedi. Evlendim, her şey dört dörtlük yapıldı yüzleri asıldı sanki ben düşmanlarıyım. Memleketime tayinim çıktı iyi iyi uzak bir köye çıkmış ama olsun dendi. Yahu ben 6 yıllık öğretmen halimle Memleketime gelebilmem mucizeydi hiç bu açıdan bakılmadı. Hamile kaldım hayırlı olsun demeyen insanlar kanamalarımın olduğunu, hastanede yattığımı öğrenince ay canım nasılsın diye arar sorar oldular. Böyle bir grup var senin acından zevk alırlar maalesef.. O yüzden enerjini emen en yakınların olsa bile mesafeni koy. Herkesin tercihleri başka başka gelininiz çocuk yapmış onun seçimi sana hamilelikte ilgili laf etmesi çocuğundan yakınması senin enerjini aşağı çekmesin, yoluna bak..

21 yaşında evli çocuklu birine ben anca üzülürüm....hiç de hayal ettiği hayatı yaşadığını düşünmem. belki de onun istediği budur ve çok mutludur ama benim hayata bakışımla hiç örtüşmediği için bu vizyonun bana hissettirdiği bu olur sadece. siz de kendi hayatınızdan memnunsanız gerisini boşverin. önemsemeyin.

Ben kimsenin hayatini merak etmiyorum ne meraksizim😐😂😂😂 agauahah

Herkese herseyini anlatma canim sende.. yani kimi kiskancligindan kimiside brnim hayatim en guzeli demeye calisiyor. Bu da bence asaglik kompleksinden ustun olma cabasindan.. oyle kisilerle mesafe koymak en guzeli kardesin bile olsa..

Kaldiki bugun calisirsin yarin birakirsin cocugun olur buyur biraz geri calisirsin yani.. hayat tek tip degildir inisli cikislidir

Olay şu hayal ettiği hayatımı yaşıyor yoksa hayalinin bu olduğu ile ilgili izlenim mi yaratmak istiyor. Ben 21 yaşında olup çok iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Belkide konu sahibinin etkileyeceğini çözmüş bilerek manipüle ediyor olabilir. Ben zamanında böyle şeylere maruz kaldığımda lafımı sakınmazdım konu sahibi muhtemelen içinde dön dolaş düşünüyor olabilir gibi geldi bana.
Kardeşimin eşi oldugu için kırmak istemiyorum. Yoksa ciddi şekilde söyleyecek çok şeyim var.

Maalesef hepimizin hayatında böyle tipler var..
Ben atanmak için 2 sene uğraştım, atandım en yakın akrabalarım arayıp tebrik bile etmedi. Evlendim, her şey dört dörtlük yapıldı yüzleri asıldı sanki ben düşmanlarıyım. Memleketime tayinim çıktı iyi iyi uzak bir köye çıkmış ama olsun dendi. Yahu ben 6 yıllık öğretmen halimle Memleketime gelebilmem mucizeydi hiç bu açıdan bakılmadı. Hamile kaldım hayırlı olsun demeyen insanlar kanamalarımın olduğunu, hastanede yattığımı öğrenince ay canım nasılsın diye arar sorar oldular. Böyle bir grup var senin acından zevk alırlar maalesef.. O yüzden enerjini emen en yakınların olsa bile mesafeni koy. Herkesin tercihleri başka başka gelininiz çocuk yapmış onun seçimi sana hamilelikte ilgili laf etmesi çocuğundan yakınması senin enerjini aşağı çekmesin, yoluna bak..
Bu tarz şeyleri onunla paylaşmama kararı aldım. Ki demiştir bu ücrete çalışılır mı. İnsanları asla tatmin edemiyoruz maalesef

Elinde imkan varken bu hayatı tercih ettiğine göre hayal ettiği hayatı yaşıyor. Herkesin hayalleri aynı olmak zorunda değil ki.

Manipüle ediyorsa da konu sahibi koskoca kadın, izin vermesin. İzin veriyorsa sorun yine kendisindedir.

Back
X