- 13 Ocak 2018
- 3.507
- 5.649
- 158
- Konu Sahibi chamallows
-
Ben de o an yeriniz de olsam aynen şunu söylerdim.biz ona sormadan ekmek yemiyoruz diyo bide gülerek
Allah allah hediye hediyedir begenmezsen bile begenmiş gibi yapılır bir teşekkür edilir görümcene niye soracaklarsa bu yaştan sonra süsüne püsünemimerhaba kk nın ve dünyanın en güzel hatunları ☺
sözü uzatmadan konuya gireyim hemen,
cuma günü kv ve kp bize geldiler gecenlerde de doğum günleri vardı 2 gün arayla.
Esim ikisinede birer doğum günü hediyesi almak istedi gittik
babasına eşortman takimi,annesine de bir bluz aldık geldik
hediyelerini verdik şöyle bir baktı köşeye koydular.
yeni alindi belki yıkamadan giymek istemezler diye bugün kirlileri atarken hala 3 gün once koyduklari yerde duran aldiklarimizi gosterip bunlarida yikayayim mi dedim
görümcemin adini vererek o yarin gelsin baksin da beğenmezse değistiririz oldu cevapları.
ben de niye görümcem mi giyecek dedim.
böyle bir kulaklarımda falan yanma hissettim beğenmesi gerek kişi kendileri değilmi yani?
kendimi geçtim oğulları beğenip almış bunun bir önemi yokmu anlamadım
bana biri bi hediye getirince düşünüp aldigi icin mutlu olurum en fazla bedeni uymazsa değişirim yani ben mi tuhafım yoksa bunlarmı tuhaf çözemiyorum
çocugumun riskini harcayip hediye aldığıma pisman oldum gerçekten.
Ben kötü bisey gormedim kızlarına sormaları gayet normal çoğu anne baba bunu yapar benim annem de sorar mesela bana bu güzel mi bunu giyineyim mi diye biraz abartmışsınız sanki hediye sizden olduğu için.
Alınmakta gayet haklısınız. Bizim ailede hediye beğenilir ve muhakkak teşekkür edilir. Hatta bir kez de değil üstüste ki karşıdaki mutlu olsun. Ama eşimin ailesinde teşekkür yok. Beğenip beğenmedikleri de belli değil. İlk zamanlar çok alınıyordum da sonra alıştım. Hatta eşimin halasına içimden gelmiş bir yelek almıştım, daha sonraki bir karşılaşmamızda kusura bakma pek beğenmedim ve kızıma sattım. Sen ne kadara almıştın, acaba ben ucuza mı verdim diye sormuştu.mesele beklenti yuksekligi degil herseyi ona soruyolar evet ama oglunun aldigi hediyeyi giyip giyemeyecegini sormakta ne bileyim
Alınmakta gayet haklısınız. Bizim ailede hediye beğenilir ve muhakkak teşekkür edilir. Hatta bir kez de değil üstüste ki karşıdaki mutlu olsun. Ama eşimin ailesinde teşekkür yok. Beğenip beğenmedikleri de belli değil. İlk zamanlar çok alınıyordum da sonra alıştım. Hatta eşimin halasına içimden gelmiş bir yelek almıştım, daha sonraki bir karşılaşmamızda kusura bakma pek beğenmedim ve kızıma sattım. Sen ne kadara almıştın, acaba ben ucuza mı verdim diye sormuştu.
almayın bundan sonra birsey, resmen terbiyesizlik bence. İnsan nezaketen teşekkür eder.biz ona sormadan ekmek yemiyoruz diyo bide gülerek
Bana alınan bir hediyeyi niye kızıma sorayım ya, hangi düşünceli ve terbiyeli bir insan bunu söyler ki hediye alan kişinin yüzüne. Ayrıca anne olarakta çocuğuna sormayı çok saçma buluyorum. Neden soruyorum ki ben kızıma ne giyeceğimi. O evde yoksa yada ulaşılamıyorsa donsuz mu gezicem?Ben kötü bisey gormedim kızlarına sormaları gayet normal çoğu anne baba bunu yapar benim annem de sorar mesela bana bu güzel mi bunu giyineyim mi diye biraz abartmışsınız sanki hediye sizden olduğu için.
Görgüsüzlükte artık son noktaAlınmakta gayet haklısınız. Bizim ailede hediye beğenilir ve muhakkak teşekkür edilir. Hatta bir kez de değil üstüste ki karşıdaki mutlu olsun. Ama eşimin ailesinde teşekkür yok. Beğenip beğenmedikleri de belli değil. İlk zamanlar çok alınıyordum da sonra alıştım. Hatta eşimin halasına içimden gelmiş bir yelek almıştım, daha sonraki bir karşılaşmamızda kusura bakma pek beğenmedim ve kızıma sattım. Sen ne kadara almıştın, acaba ben ucuza mı verdim diye sormuştu.
Ay siz monoko prensesi tabi ki kimseye sormazsınız ne giyeceginizi hiç hayatınızda kimseye de sormadınız zaten!Benim annem de ben yokken donsuz gezmiyor ama yanında olunca şu kıyafet nasıl giyeyim mi diye fikrimi alıyor.Yasli insanlar düşünmemiş olabilir kv yi kp i kotulemek icin agzindan bir kelime cikmasini bekliyor sizin gibiler. çok zorunuza gitmiş yorumum ki terbiyeniz yorumunuzdan anlaşılıyor.almayın bundan sonra birsey, resmen terbiyesizlik bence. İnsan nezaketen teşekkür eder.
Bana alınan bir hediyeyi niye kızıma sorayım ya, hangi düşünceli ve terbiyeli bir insan bunu söyler ki hediye alan kişinin yüzüne. Ayrıca anne olarakta çocuğuna sormayı çok saçma buluyorum. Neden soruyorum ki ben kızıma ne giyeceğimi. O evde yoksa yada ulaşılamıyorsa donsuz mu gezicem?
Sanki sevinmekten çok mahçup oluyor gibi...Hiç duymadım eskiden böyle değişik bir hediyeleşme adabı olduğunu.Benim annemde böyle maalesef. Eskiden hediye getirenin yanında açılmazmış. Teşekkür etme falan yokmuş. Hediyeyi getiren usulca kenara bırakır gidince açılırmış. Annemi ne yaptıysak alıştıramadık. Ne bizim aldığımız hediyelere bi yorumda bulunur ne gelinlerinin getirdiklerine. Ben kızı olarak alınıyorum suratını da asıyo sevinmiyo bi değişik hallere giriyo. Ama gelinler birşey getirince annemi zorluyoruz. Gİt teşekkür et diyoruz. Hediye beğenmemekten değil bizim ki. Öyle yaşı da çok değil ama alışamadı işte napalım annemiz
Sizde kişisel almayın derim takılmayın geçin
Yaşlı insanlar dusunememistir kötü niyetle söylememiştir neden herşeyi kötüye yoruyor hemen bazı insanlar inşallah sizler yaşlanınca 4 4 lük insanlar olursunuz.Hep doğru cümleler kullanırsınız vs vsbir yere giderken dolabından kıyafet seçip kızına nasıl olmuş demek gibi birşey değil ki bu. alınan hediyeyle alakalı geline dönüp kızıma sorucam demek abes.
yaş var ama olgunluk yok belli ki.
Güldüm sadece, beni tanımadan nasılda verip veristirmissinBen kötü bisey gormedim kızlarına sormaları gayet normal çoğu anne baba bunu yapar benim annem de sorar mesela bana bu güzel mi bunu giyineyim mi diye biraz abartmışsınız sanki hediye sizden olduğu için.
Ay siz monoko prensesi tabi ki kimseye sormazsınız ne giyeceginizi hiç hayatınızda kimseye de sormadınız zaten!Benim annem de ben yokken donsuz gezmiyor ama yanında olunca şu kıyafet nasıl giyeyim mi diye fikrimi alıyor.Yasli insanlar düşünmemiş olabilir kv yi kp i kotulemek icin agzindan bir kelime cikmasini bekliyor sizin gibiler. çok zorunuza gitmiş yorumum ki terbiyeniz yorumunuzdan anlaşılıyor.
niye görümcem mi giyecek dedim
Yaşlı insanlar dusunememistir kötü niyetle söylememiştir neden herşeyi kötüye yoruyor hemen bazı insanlar inşallah sizler yaşlanınca 4 4 lük insanlar olursunuz.Hep doğru cümleler kullanırsınız vs vs
Benim annemde böyle maalesef. Eskiden hediye getirenin yanında açılmazmış. Teşekkür etme falan yokmuş. Hediyeyi getiren usulca kenara bırakır gidince açılırmış. Annemi ne yaptıysak alıştıramadık. Ne bizim aldığımız hediyelere bi yorumda bulunur ne gelinlerinin getirdiklerine. Ben kızı olarak alınıyorum suratını da asıyo sevinmiyo bi değişik hallere giriyo. Ama gelinler birşey getirince annemi zorluyoruz. Gİt teşekkür et diyoruz. Hediye beğenmemekten değil bizim ki. Öyle yaşı da çok değil ama alışamadı işte napalım annemiz
Sizde kişisel almayın derim takılmayın geçin
Ya bir şey diyeceğim, insanlar yaşlı olunca ne oluyor? Nezaket, hediyeleşme adabı, ince düşünce, terbiye, adab-ı muaşeret kuralları bundan 100 hatta 500 yıl önce şehirde de köy yerinde de vardı. Yaşlı diye herkes bunamıyor ya, niye yaşlı olmak bazı terbiyesizliklerin bahanesi olsun?Yaşlı insanlar dusunememistir kötü niyetle söylememiştir neden herşeyi kötüye yoruyor hemen bazı insanlar inşallah sizler yaşlanınca 4 4 lük insanlar olursunuz.Hep doğru cümleler kullanırsınız vs vs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?