- 17 Haziran 2019
- 1.899
- 6.105
- 158
- Konu Sahibi chamallows
-
Ya bir şey diyeceğim, insanlar yaşlı olunca ne oluyor? Nezaket, hediyeleşme adabı, ince düşünce, terbiye, adab-ı muaşeret kuralları bundan 100 hatta 500 yıl önce şehirde de köy yerinde de vardı. Yaşlı diye herkes bunamıyor ya, niye yaşlı olmak bazı terbiyesizliklerin bahanesi olsun?
Valla 20 yıl önce 85 yaşında vefat etmiş babamın babannesini ve kendi babannemi anlatacaktım ama konu epey uzayacak, bir seferlik destan yazmayayım diye kestiydim.yahu zaten aksine, onca görmüş geçirmişlikle daha olgun olunması gerekmez mi yaşlandıkça ? bizim ailede yaşlılar, siz gençsiniz daha toy olduğunuz şeyler var, bize olgunluk ve sakinlik düşer diyorlar. bence de öyle olması lazım.
Valla 20 yıl önce 85 yaşında vefat etmiş babamın babannesini ve kendi babannemi anlatacaktım ama konu epey uzayacak, bir seferlik destan yazmayayım diye kestiydim.Onlar da yaşlıydı, okuma yazmaları bile yoktu, çocuk yaşta evlendirilmişler, bir piremses de asla değillerdi ama küçücük bir hediye karşısında bile nasıl utangaç bir mutluluk gösterirlerdi, biliyorum. Hiç yaşlı insan görmedik sanki.
Aslında mahçupta oluyor alışmamış neticede ama yüzünün halini görseniz halden hale giriyor. Kızları olarak biz biliyoruz ki kızdığımız bir durum. Kardeşimin eşi garipsemiş ilk zamanlar hemen dile getirmişti. Bizde kız kardeşimle beraber açıklamış. Ona özel olmadığını annemin yapısının böyle olduğunu açıkladık ama buna rağmen dikkat et bak üzülüyor diyor zorla teşekkür ettiriyoruz.Sanki sevinmekten çok mahçup oluyor gibi...Hiç duymadım eskiden böyle değişik bir hediyeleşme adabı olduğunu.
Hoş incellikler. :) Çok mütavazilermiş, güzel insanlar, ama konunu sahibinin Kv değişik.Aslında mahçupta oluyor alışmamış neticede ama yüzünün halini görseniz halden hale giriyor. Kızları olarak biz biliyoruz ki kızdığımız bir durum. Kardeşimin eşi garipsemiş ilk zamanlar hemen dile getirmişti. Bizde kız kardeşimle beraber açıklamış. Ona özel olmadığını annemin yapısının böyle olduğunu açıkladık ama buna rağmen dikkat et bak üzülüyor diyor zorla teşekkür ettiriyoruz.
Belki bizim yaşadığımız yerlerde böyleydi. Egeliyim ben. Birisi hediye getirdiğinde eve kapıdan girince kanepe yanına yada ayakkabılığa bırakırdı. Merak ederdik götürecek mi bizim diye giderken onu almazsa bizimdir alırsa kendi torbasıymış derdik. Bazen dayanamaz bunu unuttunuz derdik o sizin der mahçup şekilde giderdi misafirler. Yanında açıp yüz ifadesinin okunmasından hoşlanmazdı bizimkiler. Annem hala bırakır gider eline vermez hediyesini gittiği kişinin.
Deseydin bizde geldigimizde burada ekmek yemeyelim sonra kızar mızar birde gülseydin onun gibi pispisbiz ona sormadan ekmek yemiyoruz diyo bide gülerek
odanin ortasinda degil odada valizleri var onun uzerine koydular orda duruyor3 gündür kıyafetler odanın ortasında nasıl duruyor neden duruyor o ev hiç toplanmıyor mu ki oradan kaldırmamışlar ayrıca neden kirlilerini siz toplayıp makineye atıyorsunuz onların eli tutmuyor mu? Herhalde görümcenizin fikrini de alacaklar nasıl diye beğenirse giyecekler yok olmamış derlerse değiştirecekler eşiniz düşünmüş almış çok bozuldıysanız almazsınız bir daha yani annemde bazen bana sorar yani nasıl olmuş ya diye pek içine sinmezse ben kötü duruyor dersem değiştirir belki tarzlarına uygun değildir değiştirirler olabilir yani çok takılmayın
zaten yiyemiyoruz izin vermeyinceDeseydin bizde geldigimizde burada ekmek yemeyelim sonra kızar mızar birde gülseydin onun gibi pispis
problem degil benim için herkes istedigi yorumu yapabilir çaput bağlayabilirKonunu ciddiye alarak yorum yapmıştım ama geyik konusu çıktı sevgilichamallows . Kusura bakma ne olur
Güzel bir fırsatı kacırmıssın laf sokmak icinzaten yiyemiyoruz izin vermeyince ☺ buni ciddi soyluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?