İnsanlar nasıl yapıyor

berlingoes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2022
252
61
48
33
Selam kızlar

Görümcem geldi şehir dışında yaşıyorlar ama geldiklerinde ilk hemen annesine geliyor maşallah eşide çok anlayışlı biri. Kvsiyle annesinin evi arası 1 1,5 saat falan.

1 hafta burda duruyorlar sonra oraya geçiyorlar. Orda da uzun durmuyor onun keyfine göre.

Bak tam tersi biz yapsak kv ile kp laf eder kesin çaktırmadan.

Neyse akşam görümceye eşi diyor kendini yorma yengemle yapın işleri vs. ( beni kastederek)

Benim eşimde o sıra yoktu bende dedim eşime valla Allah bizede böyle damat versin. O da bana sinirlendi ne maksatla dediğini biliyorum dedi.

Bu kadınlara eşlere nasıl böyle davranıyor??
Bizimki için önce ailesidir( hoş böyle diyince bana kızıyor ama)

İs este bitiyor, olmayan adami oldurmaniz cok zor

En bastan boyle olacak bir adamla evlenecektiniz sonradan olmuyor.

Siz niye kadinlarin bir sey yapipta adamlarin oyle davrandiigini dusunuyorsunuz ki?
Burada buna benzer konular cok okudum ve hep "kadinlar ne yapiyor da adam boyle?" Deniyor.

Deger vermeyen biriyle degil evlenmek ilişki bile yaşamam, devam etmem.
Deger vermeyen insanlarla evlenip sonra ne yapabilirim diye dusunmek birazcik geç sanki?
Seçimi baştan yapacaktiniz yani.

Katıksız odun benimki
Sizi yargılamıyorum.Bazı şeyleri evlendikten sonra görmüş olabilirsiniz.Sonuçta manavdan domates seçer gibi tazesini güzelini anlayıp evlenemiyor kimse.Ama katıksız odun demişsiniz eşiniz için yani bu derece olan bir adamla gerçekten neden evlendiniz ki? Hiç mi gözlemlemediniz hiç mi anlamadınız öncesinde?

Önceliği ailesi olan insanları eş diye secmeyerek.
Aslında adamlar bas bas bağırıyor daha sevgiliyken , nişanlıyken ama gözünü yüzük bürüyen kızlar farkedemiyor.
Benim babam,eniştem vs cevremde çoğu erkek evlenince eşi ile bir aile olunduğunun bilincinde insanlar. Ama yakın bir arkadaşım var, Nisanliyken bile 'annemi üzemem' diyen adamla evlendi, şimdi her gün ses kaydı atıyor şöyle yaptı böyle dedi diye.
Biraz da insanin kendi seçimleri, evleneceği adamı tarafsizca bir gormesi ile alakalı.
Ben henüz evli değilim, büyük de konuşmak istemem ama asla aileci, benden cok herhangi bir x şeyine önem verecek bir insanla evlenmeyecegimi biliyorum

Evet malesef ama bizim kv kp de çok fena eşimin yanında yok aile şöyle önemli yok anne baba hakkı lafı yapıyorlar
Cok biliyorlarsa kizlarini yollasinlar kocasinin ailesinin yanina onlar da ana baba !
O da bana sinirlendi ne maksatla dediğini biliyorum dedi

Eşinizde iş yok ama öncelik siz kendinize deger verin. Siz sabah aksam kv kp mi eyliyorsunuz?

Neyse akşam görümceye eşi diyor kendini yorma yengemle yapın işleri vs. ( beni kastederek)
İstiyorsa kendi yardim etsin eşine

sadece aile değil işte mesela dediğin gibi x şeyi
mesela işi
burada o konu da çok açılıyor
hep işte hep sınava hazırlanıyor hep firmasını büyütmeye uğraşıyor vs vs
güzel kardeşim bu işler böyle: ailesi, işi, arabası, iddiası kumarı, mahalleden arkadaşı senden önemli adamla ev-len-me-ye-cek-sin
evlendikten sonra bunu çözebilmek %5 filan ihtimal

Gerçekten haklısınız, görümcem ekstra birşey yaptığını düşünmüyorum çünkü evlendiğinden beri hep kendi ailesini ön planda tuttu. Az öncede misafirlerin yanında şey dedi hastaydı bi kaç kişi . Biz gidelim bari dedi. Eşide kapı orda gidelim dedi gülerek(öyle denir mi dedi birde). Milletin damadı eve girmez bizimkide evden çıkmıyor diyor . Kayınpederde nasıl gülüyor of çok sinir oldum

Ya tabii ki herkes mutlu olmak için evlenir. Tabii ki bazı şeyler sonradan değişebilir. Hiç hayal etmeyeceğin şeyler yaşayabilirsin, aşk bitebilir, işsizlik-parasizlik gelir kavgalar edersin, pespese zor cocuklar doğurup o kargaşa ortamında ,kaosta uykusuzlukla birbirinizden sogursunuz falan.
Her sey insanlar için...
Ama bu aileci koca konularında ben asla inanmıyorum ki nişanlıyken anneci olmasınlar.
Sevgili konu sahibi, lütfen düşün. Daha nişanlıyken ailesiyle çıkan uyuşmazlıklarında kimin tarafını tutuyordu? Kaç kere sırf nisanliniz annesinin uzulmesini istemedigi için sizi ikna turları döndü , kaç defa istemediğiniz şeyi sırf ailesi istedi diye yaptınız??
Yoldaki işaretlerin yeterince açık olduğuna inaniyorum.
Ben 31 yasindayim, son sekiz on senedir yakın arkadaşlarım evlenip duruyor. Aynı zamanda on yıllık KK üyesiyim:) aileci erkeklerin, daha doğrusu aile diyince eşini degil,annesini hatırlayan erkeklerin çok belli başlı özellikleri vardir. Bunları gizleyip evlenen, çok sonradan bir anda başına saksı düşüp 'canim anam' moduna giren erkek yok denecek kadar azdır.
İşte o zaman farkedince cesaret edip tekmeyi basıp 'ben daha iyisine layigim' diyen kadınlar piremses gibi yaşıyor, 'girdik bir yola,içkisi yok kumarı yok niye ayrilayim' modunda devam edenler de çocuk yaptığı adamın hayatında ikinci planda olmanın gerginligiyle ömür çürütüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…