İnsanlar nasıl yapıyor

cevap veriyorum en baştan öyle adamla evleniyoruz.

Benim eşim de böyle. Sen nasıl istiyorsan öyle yapalım der. Özel bir meziyetim falan yok. Adamın yapısı bu. Benim için önce sen geliyorsun diyor. Sizin durumda belki eşit davranmasını söyleyebilirsiniz. Bu defa önce onun ailesine gidildiyse bi dahakine senin ailene gibi

adam nasıl yontulur diye topik açsan da tüm k.k faydalansak

Ufak tefek sorunlari yontmak
icin kaybetme korkusu harikadir.
Tabi kaybetmekten korkmasi icin yine seviyor olmasi lazim adamin.

Ama kaybetme korkusu vermek evi terk etmek, her tartismada boşanma konusu acmak degil oyle buyuk şeyler degil. Ama adam bilmeli bu kadin memnun değil sabretti, sabrediyor ama yipraniyor iliski ileride gidebilir/gidecek ben bunu cözeyim diyecek kaybedemem onu seviyorum mutlu edeyim diyecek.

Bizde ailelerimizden ayrı sehirlerdeyiz benim ailemde bir tık daha fazla kalıyoruz özel bisey yaptıgım icin degil durum öyle gelisiyor acıkcası ben demiyorum bizimkilerde biraz daha fazla kalalım diye. Kayınvalidem, kayınpederim kararlarım ile ilgili hicbisey söylemezler aramizda mesafe var en basından beri. Bu onlara özel degil genel olarak biraz mesafeli bir insanım çok yakın olamıyorum. Ben onların isine karısmam onlar da benim. Gereksiz samimiyet kuran biri olsaydım eminim herseyime yorum yaparlardı.
İkinci konu ise herseyi ben yaparım, ben hallederim diye atlamam herseye. İstesem herseyi yapabilirim ama eşimden sık sık yardım istiyorum ki nasıl olsa florya halleder diyip bir kenara cekilmesin diye. Öyle alıstırdım oyle gidiyor damacana geldi mesela, kaldiramam diye gelip alıyor hemen. Basından beri herseyi ben hallederim diye her ise atlamıs olsaydım yardım etme geregi duymazdı.

Esinizin anlayışıyla da alakali bir sey tabi ama deger gormek istiyorsaniz once kendinize deger vermelisiniz. Bir kadının kendi annesi babasinin evinde dahs rahat olabileceğini, kendi anasina köle almadigini beynine islemek lazim erkegin mesele bu. Biz esimin ailesine 3-4 ayda bir gideriz. Benim aileme 3-4 haftada bir gidiyoruz. Biraz gitmesek, anneni özlemissindir gotureyim seni diyor. Ben cok aileci bir insan olmadigim halde en baştan, kendisinin uzun zamandir egitim ve calisma hayati sebebiyle zaten ailesinden uzak oldugunu, benim evlenirken ilk kez ailemden ayrildigim için benim de onlarin da kendisinin ailesini ozlemesine nazaran daha cok ozleyip, daha cok gorme ihtiyacı hissedebilecegimizi anlattim. Sonra bir de benim annemlerin yaninda da kendisi sıkılabilir, dogaldir. Ama bir kadının kayinvalide evinde sıkılmaktan öte, oturmak kalkmak mahremiyet giyim kuşam, hizmet edip etmeme vs durumlarindan dolayi onun olacagindab daha fazla rahatsiz olacagini anlattim. Anlayisla karsiladi mantik sahibi bir insan oldugu icin

Çoğu yoruma katılıyorum bir de şöyle bir durum var insan nerede rahat ediyorsa orada daha çok kalmak istiyor mesela benim eşim kendi anne babasının evinde kalmaktan çok hoşlanmıyor sadece bir bayram gidiyoruz 5 gün kalıp dönüyoruz.Çok kalabalık olduğu için sıkılıyor fazla kalmak istemiyor.Ama benim ailemin bulunduğu yerde 1-2 ay kalıyor çünkü ev kalabalık değil ve gittiğimizde ayrı bir katımız oluyor.
Benim yaptığım hiç bir meziyet yok

Kayınvalidemin damadı da evinden çıkmaz ama eşimle aileme gidince bozulur burda yicez diye emir verirdi. Çokta şey yapmayın yani siz kendinize olan saygınızı yitirmeyin.

Bizim kuku varaklı canm büyük ihtimal gorumceninde öyle kız kadın ne yapsın adamın içi öyleyse düşüncesi nasılsa öyle davranıyordur bende annemde kalırım kayınvalidemde kalmam ama eşim neden bile demez umursamaz çünkü bazen şakasını yapıyor kemal Sunalin bı repliği var "sen benim gibi kocayı b*k bulursun" diye güleriz. Yetiştirilme kaynaklı da değil bu şey adamın içi neyse dışa o vurur

Geçen çamaşır sererken balkondan balkona konuşan iki kadının konuşmasına şahit oldum. Başka bir kadından bahsedip "bazı kadınlar şanslı oluyor, köye annesigile gitti bir ay da kocası hiçbir şey demedi, kendi başına çıkar dolaşır, adam gözünün içine bakıyor, ev islerine bile yardım ediyor" gibi laflar ediyorlar.
Nasıl adamlarla evlilerse normal insanı şans sanıyorlar, kadın bir şey yapıyor da adam insan oluyor sanıyorlar.

Baştan böyle adamlarla evlenmeniz gerekiyor , odun, anasından kopamamış adamlarla evlenip sonradan dönüştürmüyorsunuz

Buna kesinlikle katılıyorum, sizinki gibi adamlarla evlenmiyoruz yoksa sihirli degnegimiz yok adamları değiştiren
Dışarıda sevdiği kadına değer veren , el üstünde tutan , çekirdek aile bilincine sahip , yuvasına düşkün binlerce adam var , onlarla değil de öbür turlulerle evlenince değiştirmeniz mümkün değil zaten

Sadece erkekle ilgili olduğunu düşünmüyorum çünkü odun akrabamız boşandıktan sonra ikinci eşinde tam bir romantiğe dönüştü. Başka örnekler de gördüm yaşadım böyle, eşi çok tatlı dilli cilveli neşeli bir kadın. Arkadaşım da öyle, sevgilisi eski ilişkisinde sert maço erkekken şimdi evliler, ev işine elini sürdürtmüyor arkadaşımın. Arkadaşım da baya hoşgörülü modern tatlı dillidir…
Selin karacehennem izleyin bence, baya iyi anlatıyor sorunuzun cevaplarını

Evlendiği adam baştan öyledir

Kendisine değer veriyordur.

Kadın ekstra bir şey yapmamıştır yani değer görmek için

Neyse akşam görümceye eşi diyor kendini yorma yengemle yapın işleri vs. ( beni kastederek)
Mesela benim görümcemin kocası bunu diyemez. Eşim yoksa ben, eşim yanımdaysa o verir cevabını. Hayırdır, iş yap falan anlamadım bir açar mısın der. Benim evim olup olmaması farketmez. Ona düşmez böyle bir şeyi söylemek. Aynı şekilde benim ailemden de kimse eşime saygısızlık edemez.

Ne kadar çok kadın var bu forumda kocasına sözünü dinletemeyip kayınvalideyi suçlayan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…