Insanlar neden böyle?

Asdfhkk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2011
1.353
1.171
333
32
Bir sürü soru var aklımda
Insanlar neden böyle iki yüzlü,neden kimse karşısındaki ile yetinmiyor neden hayat bazılarımıza hiç iyi davranmıyor,peki ben ne ara böyle karamsar ve mutsuz oldum..

Hiç birinin cevabını bilmiyorum tek istediğim eylemim dışımda bir ölümün gelip beni bulması. Çünkü hayata tutunacak hiç bir şeyim yok elimde hayat geçip gidiyor ben seyrediyorum olduğum yerde. Iş bulamadım bir türlü,ailevi sıkıntılarım var,ilişkim desem en güvendiğim en çok sevdiğim en büyük şansım dediğim aldatmaya teşebbüs etti. Ne bir arkadaş ne bir destekçi kimsem yok. Dua meditasyon bir yerden sonra onlar da yetmiyor. Yaşım 26 bundan sonra kimseyi tanıyacak,güvenecek gücüm yok. Lanetli gibiyim neye elimi atsam kurudu. Hani derler ya yukarı çıkmak için en dibi görmek gerek diye daha ne kadar dibi göreceğim? Yüreğim daralıyor içimi dökmek istedim...

26 yaş, pes etmek için çok gençsiniz. Emin olun hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz.

Hayatta amacını yitirmiş her kimse anlamsızlık çukuruna düşmeye mahkumdur.
Sizin probleminizde amaçsızlık!
Amacın ne? İş buldun diyelim eeee?
Ailenizle sorunların bitti diyelim eeeee?
Sevgilin sadık biri diyelim eeeeee?
Bunların hepsi geçici sorun araç bile değil!!!
Kaldı ki amaç olsun!

Amacın ne??? İyi bir insan olmak, huzurla doğaya karışmak, zengin bir insan olmak, iyi sadık bir sevgili olmak, alacağın maaşı biriktirmek...satacağın eski bir ürünün parası ile kedi köpek maması almak vs vs vs..

Amacını bulmalısın.

Amacın yok ki ee haliyle tabiki durup dururken bir şey olsada ölsem gibi fantastik isteklerin oluşur.

Daha 26 yaşındasınız...Ulaşamayacağınız tek amaç balerin (küçük yaşda eğitim şart onun için) olmak farkındamısınız!!!

Önce bir amaç seçin sonra amaca giden yolu bulursunuz.

Evet artık bir amacım yok gerçekleştirmek istediklerim olmadı,hep bir aksilik çıktı sanki her şey benim tersime ilerliyor yeterince çaba gösterdiğim olaylarda bile benim dışımda aksilikler yaşanıyor. Hayatı geldiği gibi yaşıyorum artık çünkü hayal kurup kırılmaktan çok yoruldum.

Kesinlikle. Ben de son günlerde yıllardır yaşadığım sorunlardan bunalmış durumdayım. İkigai isimli kitabı önerebilirim ben de. Başladım ama bitiremedim. Kitapta Victor Frankl’ın hayatın bir anlama amaca dayandırılması teorisini anlatıyor.

Ben de pek işlemese de bazısında işe yarar.

Elinizde neler var önce onlara bakın... veya onlara bile sahip olmayan insanlara..

Sağlığınız her şey mesela.
Evet işiniz yok ama sağlığınız çalışacak kadar olmasaydı böyle bir şeyi hayal ediyor dahil olamazdınız.
Ailevi problemleriniz ne boyutta bilmiyorum ama buyuk travmalarınız yada kayıplarınız yoksa en azından varlıkları şükür sebebi olabiliyor...
Başınızı sokacak iyi kötü bir eviniz, akşam yiyecek yemeğiniz var.
Bir yerden başlamak için gücünüz var...
Biraz bınlara odaklanın. Hayalinizdeki iş olmasa da bir yerde başlayın. En azından insan içine karışmış olursunuz.
Erkek arkadaşınız için bir şey diyemedim. Bugün var yarın yok, karşınıza daha iyi insanlar çıkacaktır muhakkak..
En büyük şansınız kendiniz olun. Pollyanna değilim, hatta genelde her şeyi kötü yönünden gören biriyim.
Ama inanın bunların hiç biri canınızdan kıymetli değil :)

Daha ne gördün ki bebeğim..daha çook bıçaklanacaksın iş hayatında..hayat yeni başlıyor..durumlar her kötü gittiğinde intihar edilse inan bana insan nesli tükenir..hayat bir mücadele sende bu çarka katıl.Sevgiler.

Çok karamsar biri değilimdir aslında ama tükendim sanırım. Travma veya kayıp yaşamadım bunlar elbette şükür sebebi fakat bazen yetmiyor ne yazık ki insan doğası sevmek karşılığını görmek veya emeklerinin karşılığını almak istiyor hele ki etrafındaki insanları iyi yerlerde mutlu görünce..

Intihar eğiliimim yok henüz sadece benim dışımda gelişmesini dilediğim olmuştur. Kimilerimiz daha büyük olaylar karşısında daha dirençli olabiliyor sanırım benim direncim çabuk kırıldı.

Bu yazdiklarinizla ilgili konu acmistim.
Tuttugum dalin kurumasi surekli hayal kirikligi ve bunun yaninda sacma sapan duzen ve insanlar..
Kumarda kaybeden askta kazanir derler de bizde o da yok.
Inancli misiniz bilmiyorum da imtihan olabilir umarim kazananlardan olursunuz.

Anin kiymetini bilmekle yasamakla ise baslayabilirsin. Gecmis gecmiste kaldi onune bak. Hayatta her zaman her sey mukemmel olmaz olsaydi eger senin tecrubelerin olmazdi.
Gecmisle gelecekle yasama bu gunu yasa mutlu ol.

klişe olacak belki ama önce bi olumsuzu çağırmayı bırak,
ben son zamanlarda buna inandım artık, ne desem o oluyor
neden hep aksilikler beni buluyor diyorum ve dedikçe bitmiyor arkası bu aksiliklerin
neden hep ben neden neden dedikçe olumsuzluklar yaşadım
olumlu olmaya güzel şeyler yaşanacağına inanmak lazım belki de önce
geçecek buda bir sınav demek lazım, zaten hepimiz öleceğiz bir gün..

Bir hastalığım olmadığına şükretmem gerektiğini, yaşadığım travmalardan sonra ciddi sağlık sorunları geçirdiğimde anladım.
Çünkü ölümü bile bekleyemeyecek, dileyemeyecek kadar hasta, çaresiz ama intiharı da yersiz bulacak kadar güçlü, mantıklı hissediyorsun.
O yüzden en azından bazı şeyler yolundayken, birçok şeyi değiştirmeye çalışmak gerek. Depresyondasınız ve destek almanızı öneririm, başka bir hastalığı tetiklemeden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…