İnsanlar neden bu kadar acımasız ve paragöz? :(

Evet yapmıştık bilmiyordum çok teşekkür ederim. Ama Aralık ayında yilimiz yine doluyor isterse sözleşmeyi iptal Edip bizi çıkarabilir diye biliyorum.

Haklarınızı iyi araştırın.
Öyle "hadi yarın çık" diyerek sizi çıkartamaz.
Ev sahibinin olduğu kadar kiracının da hakları var, bunu unutmayın.

Üç sene kiraya zam yapmadikca 150 yapması normal bence yaptıkça paragözdur
Bende kiracıya ilk başta 475 ten başladık 525 ten çıktı kendi isteğiyle ayrıldı biz zorlamadik ev aldılar .şimdi 550 den vericem kiraya
Çünkü oralar kiralar yüksek 600den başlıyor ben de abartmadim hiç bı zaman ev sahibi olarak .evimi temiz tutsun Yeter. Dedim bizim semtte çok da abartılıyor 25 liraya zam yaptım sadece kiracıyı zengin ettim böylece. Memnun çıktı evimden.
İyi de 2 senedir zam yapıyoruz ki zaten kiraya her yıl 50 TL

İşte bu pisliklerle uğraşmamak için ev alalım diye ısrar etmiştim iyi ki de etmişim. İnşallah siz de oradan çıkıp kendi evinize taşınırsınız.

Yaptığı zam uygun değil itiraz edin. Haklarınızı öğrenin. Çıkaramaz çıkarsa bile uğraşır o zamana kadar da hava ısınır daha rahat taşınırsınız.. Taşınana kadar da maximum 650tl ödeyin kira olarak. Böyle uygun gördük dersiniz..

Şuanda sözleşmemiz yok. Geçen yıl sözleşme yenilemedik. Bunun sebebi de adamın bı bahane bulup bizi evden atmasiymis meğerse. Sürekli laflariyla bizi eşimi tahrik edip duruyordu eşim alttan alıyordu baktı olmicak tartışma çıkarmak için bu yolu buldu adi.
Sözleşme yenilemeseniz de kontratınız devam ediyor diye biliyorum

Aralıkta doluyor bu yılki sözleşme o zaman adam zaten yenilemesi feshi eder.
E tamam işte tefe tüfe den fazla zam yapamaz 50 tl zam yapın gönderin bence

Çıkaramaz asla zaten
Ama şunu yapabilir yazın çıkmak isterseniz bu defa sözleşme devam ettiğinden oturmadığını ayların parasını da talep edebilir hakkı olarak

En iyisi çok kış gelmeden taşınmak

Birden 150 rl zam yapamaz. Hakkınızı savunun çıkmayın evden ve sakın yüzsüzlük yapıyormuş gibi hissetmeyin. Sanki sizin çıkmanızı istediği için böyle bir zam yapıyor gibi. Normal değil. Kabul etmeyin. Ve çıkmayın. Gerekirse dava açsın. Uğraşsın dursun.

Öyle kafasına göre çıkaramaz.O kadar kolay değil artık o işler.Kira zammı konusundada şehirden şehire değişirmi bilmem ama %13 civarı yapabiliyor maksimum.Onu da bir ay önceden yapıyorum deyip fazla para alamaz sizden.

E tamam işte tefe tüfe den fazla zam yapamaz 50 tl zam yapın gönderin bence

Çıkaramaz asla zaten
Ama şunu yapabilir yazın çıkmak isterseniz bu defa sözleşme devam ettiğinden oturmadığını ayların parasını da talep edebilir hakkı olarak

En iyisi çok kış gelmeden taşınmak
Evet haklısınız kesinlikle talep eder zaten adam ne koparsam kâr gözüyle bakıyor.
Gecenlerde kombi bozuldu yüksek voltajdan dolayi ( zamanında çok söylemiştik regülatör taktirin elektrik çok gidip geliyor bozulucak diye ) dediğimiz gibi de oldu parçası yanmis, 3 kuruş parasına kiyip regülatör taktirmadi 400 TL masrafi oldu ve onu bile bize odetmeye kalktı. O zaman da çok tartışmıştik. Kombi bozulduğunda evde bile değildik kendi ihmalinin bedelini bize odeticekti.

Birden 150 rl zam yapamaz. Hakkınızı savunun çıkmayın evden ve sakın yüzsüzlük yapıyormuş gibi hissetmeyin. Sanki sizin çıkmanızı istediği için böyle bir zam yapıyor gibi. Normal değil. Kabul etmeyin. Ve çıkmayın. Gerekirse dava açsın. Uğraşsın dursun.
Zaten muhtemelen çıkmamız için yapıyor biz çıkarsak bu saray yavrusu (!) Evini daha yüksek fiyatlara ertesi gün kiraya verebileceğini düşünüyor.
Onun maddi sıkıntısı yok ama bizim var mahkemeyi davaydi derken o masrafla tasinsak daha mantıklı gibi.

Canım eski evimden evi satacaklar diye çıktık,ondan önce dolap yaptırıcaz diyip bizden yardım istedi yardım ettik,o ay içerisinde de evi satıcaz nasıl yapalım gibi konuşmalar yaptılar. Biz de ev bulucaz çıkıcaz dedik ve 1 ay içinde boşalttık. Adamla şimdi mahkemelik olduk evden çıktıktan sonra bizden boya parası istedi. Bu ev sahiplerini anla ış değilim valla şimdi oturduğumuz evde de ev sahibi takıntının önde gideni kadınla papaz olucam gibime geliyor.
Bence çıkma istediği kadar mahkeme mahkeme dolaşsın sen evden çıkmak istemediğin sürece seni çıkaramaz sözleşmede ne yazıyorsa o sonuçta.

Şuanda sözleşmemiz yok. Geçen yıl sözleşme yenilemedik. Bunun sebebi de adamın bı bahane bulup bizi evden atmasiymis meğerse. Sürekli laflariyla bizi eşimi tahrik edip duruyordu eşim alttan alıyordu baktı olmicak tartışma çıkarmak için bu yolu buldu adi.

Sözleşme yenilenmese bile eski sözleşme devam eder diye biliyorum ben. Bir araştırın bence.

Back
X