İnsanlar neden bu kadar acımasız ve paragöz? :(

Canım eski evimden evi satacaklar diye çıktık,ondan önce dolap yaptırıcaz diyip bizden yardım istedi yardım ettik,o ay içerisinde de evi satıcaz nasıl yapalım gibi konuşmalar yaptılar. Biz de ev bulucaz çıkıcaz dedik ve 1 ay içinde boşalttık. Adamla şimdi mahkemelik olduk evden çıktıktan sonra bizden boya parası istedi. Bu ev sahiplerini anla ış değilim valla şimdi oturduğumuz evde de ev sahibi takıntının önde gideni kadınla papaz olucam gibime geliyor.
Bence çıkma istediği kadar mahkeme mahkeme dolaşsın sen evden çıkmak istemediğin sürece seni çıkaramaz sözleşmede ne yazıyorsa o sonuçta.
Ben de anlamıyorum neyin kafasını yaşıyorlar. Bu evlendiğimden bu yana 4. Evim daha iyi ev sahibine rastlamadım. İyi olanlari tenzih ederek söylüyorum ama kesinlikle ev sahipleri kiracıları yolunacak kaz olarak görüyorlar. Ha bı de o kadar parayı alıp ben evimi lutfettim de hayrına size kiraya verdin tavırlarına uyuz oluyorum sanki bedavaya oturuyoruz.

Ben de anlamıyorum neyin kafasını yaşıyorlar. Bu evlendiğimden bu yana 4. Evim daha iyi ev sahibine rastlamadım. İyi olanlari tenzih ederek söylüyorum ama kesinlikle ev sahipleri kiracıları yolunacak kaz olarak görüyorlar. Ha bı de o kadar parayı alıp ben evimi lutfettim de hayrına size kiraya verdin tavırlarına uyuz oluyorum sanki bedavaya oturuyoruz.

Bişey demeye hakkı yok ki burası benim evim şuan de kesinlikle taviz verme. Bende ikinci evim ama şuan ki ev sahibimden gına geldi 5 ayda. Bide şansıma evde elimi neye atsam bozuluyor daha şimdi davlumbazın içinde bi parça kırılmış ama resmen 4 e bölünmüş. Nasıl olabiliyor anlamıyorum o kadar dikkat etmeme rağmen. Yeni ev sözde herşeyi dandik.

Şuanda sözleşmemiz yok. Geçen yıl sözleşme yenilemedik. Bunun sebebi de adamın bı bahane bulup bizi evden atmasiymis meğerse. Sürekli laflariyla bizi eşimi tahrik edip duruyordu eşim alttan alıyordu baktı olmicak tartışma çıkarmak için bu yolu buldu adi.
Sözleşme yenilemenize gerek yok. Aksi belirtilmediği takdirde her yıl yenileniyor zaten. Tefe tüfe oranına göre zam yapıp oturmaya devam edeceksiniz. Parayı bankadan mı yatırıyordunuz? Elden ise imzalı kağıt alıyor muydunuz? Öyleyse işiniz çok kolay. Sizi çıkartamaz.Ancak siz isterseniz çıkarsınız.

bu yüzden insanlar yüklü kredi borcuna girip ev alıyorlar. Bu tavırları çekmem diye. Haklısın. inşallah daha güzel daha uygun bir eve çıkarsın

Şuanda sözleşmemiz yok. Geçen yıl sözleşme yenilemedik. Bunun sebebi de adamın bı bahane bulup bizi evden atmasiymis meğerse. Sürekli laflariyla bizi eşimi tahrik edip duruyordu eşim alttan alıyordu baktı olmicak tartışma çıkarmak için bu yolu buldu adi.

Sözleşme her yıl yenilenmiyor ki. Seneyi devirde kontrat yenilendi kabul edilir. Yine de eski kontrat maddelerini okumakta fayda var

Sözleşmeyi yenilemediyseniz miktarda bir değişiklik yoksa sizi çıkaramaz ve enflasyon oranından fazla artış yapamaz kontratta yoksa. Valla biz 5 aydır kiracıyı çıkaramıyoruz üstelik adam beş kuruş ödemediği halde. Mahkemeye versin uğraşsın. Ya da yasal haklarını öğren öyle konuşalım deyin. Forum sitelerinde bu konunun detayını öğrenebilirsiniz. Yasalar haklı da haksız da olsa kiracıdan yana. Hatta fazlasıyla kiracıdan yana.

Selam kızlar,
Konu ev sahibimiz. 3 yıldır aynı evde kiraciyim. Kirami da 1 gun bile geciktirmisligim yok şükür. Taşındığımiz günden beri de kendisinden evin eksiği gediği konusunda hicbisey talep etmedik ( Ev yeni bina bı çok eksiği olmasına rağmen) . Ancak son 1 yıldır eşimle her konuşmasında ucuza oturuyoruz lafları yaptı, 600e oturuyoruz bu arada ki muhit olarakda ev olarak da asla 600luk değil.

1 ay sonra kiraya zam olacak, bu beyefendi bizi 1 ay öncesinden aradı zami 1 ay önce yapıyorum bu ay zamlı ödeyeceksiniz 750 TL yaptım kirayı dedi tabi biz şok gecirdik. Eşimle tartıştılar tabi ve tamam bu ay 600 verin ay sonu boşaltın evi dedi (biz çıkarsak evi daha yüksek meblaglarda kiraya verebileceğini düşünüyor) . Benim küçücük çocuğum var kış günü nasıl tasinicaz bide bunun masrafı var emlakçı parasi, nakliye masrafları..
ay sonu bize yol göründü tasinicaz mecbur bı şekilde ancak insanlar neden bu kadar vicdansız paragöz oldular benim aklım almıyor. Sadece içimi dökmek istedim kızlar şimdiden teşekkür ederim okuyanlara, cevap yazanlara.
Hep kiracı hem ev sahibi olarak cevaplayım. Çıkın da evi boş kalsın inşallah.

Heryıl sözleşme yapılmaz zaten bir kere yaparsınız itiraz olmadığı sürece sözleşme yenilenir Yani 1 yıl daha uzar. Yaza çıkın derim ben.

Sözleşme yenilememis olsanız bile eski sözleşme bir sene daha uzatılmış sayılır diye hatırlıyorum tabi kanun değişmediyse

Biz de zaten yaza doğru çıkmayı planliyorduk. Hem havalar düzelir hem de kredi borçlarımiz var onlar bitecek bı kaç aya kadar maddi olarak da sıkıntı yaşamadan tasiniriz diye dusunuyorduk.
Şuanda isterse bizi çıkarır kontrat yok biz de fazla uğraşmak yüz göz olmak istemiyoruz böyle tiplerle ancak insanin illa ki morali bozuluyor. İnsanlar hiç korkmuyor kul hakkına girip ah almaktan.
Nasıl kontrat Yok ?

Diğer konuşmaları şimdi okudum ilk sözleşmeniz yukarıdaki arkadaşların söylediği gibi kendiliğinden 1 yıl daha uzuyor.Tefe tüfe ile hesaplanıp zam yapılıyor Ve öyle kafasına göre çıkaramaz kesinlikle. İçinizi ferah tutun

Zaten muhtemelen çıkmamız için yapıyor biz çıkarsak bu saray yavrusu (!) Evini daha yüksek fiyatlara ertesi gün kiraya verebileceğini düşünüyor.
Onun maddi sıkıntısı yok ama bizim var mahkemeyi davaydi derken o masrafla tasinsak daha mantıklı gibi.
Mahkemeyi o açacak Ve kaybeden o olunca ödenmesi gereken tutarı sonunda o ödeyecek siz değil

Allah kimseyi kiracı bırakmasın hele ev sahibi böyleyse. En kısa zamanda kendi evinizin sahibi olursunuz inşallah.
Ve o kadar para verecekseniz parasının ederi bir eve çıkmak daha mantıklı değil mi?

Allah böylelerini bildiği gibi yapsın.:sinirli:
Kolaydı sanki ev bulup çıkmak. Hukuki olarak böyle bir hakkı yok sanırım. Yine de acele etmeyin

Ev sahibi bir yıldır sesini çıkarmamış, sizi evden çıkarmak için bi girişimde bulunmamış. Ha karşılıklı oturup tekrar imza atmanız gerekmiyor diye biliyorum, aynı şartlarda kontratı yenilemiş oluyorsunuz zaten her sene. Kaldı ki zaten aylardır kabul ettiği bir durum sizin kiracısı olmanız, aksini iddia edip kontrat yok ortada diyemez.
Ayrıca sizi kafasına göre çıkaramaz da. Haksız duruma düşeceğinden birşey de yapamaz. Eve yaptığınız masrafların belgesi var mı elinizde? Mahkeme lafı ederse bunu sunarsınız.
Bir de sözleşmenizde her yıl ne kadar zam yapacağınız yazıyor? Tefe tüfe oranıydı mesela bizim sözleşmemizde, her sene o oranda zam yapıyorduk. Bir kere ihtarname çekti, eve yaptığımız masrafı göz ardı etti ve çok uçuk bi kira (1,5katını) talep etmişti. Eşim de tüm evrakları saklıyordu, sözleşmemizin gereği olan zammı yaptı ve istiyorsan mahkemeye gidelim dedi. Sonuç olarak ihtarname çekip huzursuzluk çıkaran adam sessizliğe büründü ve biz planladığımız zaman taşındık. Taşınmadan 2 ay önce haber verdik, 1 ay önce noterden haber yolladık, son ay kiramızı da depozitoyu düşüp ödedik. Bazı insanlar hakikaten çirkinleşebiliyor, bizim ev sahibimiz de o çirkinleşenlerdendi ve aşırı tedbirli davrandık biz.

bizde ayni durumu yasadik.3 yil boyunca her ay bi gun geciktirmeden verdik.sozlesmenin bitmesine yakin surekli ucuz oturuyosunuz diyip durdu.cikmadan 2 ay once icerde depozito vardi kendini uyanik zannederek kirayi istedi bizden.tabi vermedik esimle tartistilar.bazi insanlar gercekten boyle seviyesiz ve kalitesiz sozlesmeniz yoksa sizi cikarir malesef.keske yapsaydiniz hem artis icin hemde kafasina estigi gibi cikaramaz

Back
X