İnsanlar neden bu kadar meraklı ve bilmişler?

Bu arada konu sahibi seni şimdi daha iyi anlıyorum.Geçen kampüste yürürken karşıdan bir çocuk geliyordu,tipinden dolayı anladığım kadarıyla yüzde doksan eminim Hintliydi.Çünkü çok hintli gördüm,aynı tip yani.Hindistanlı değilse Pakistanlıdır,yani kesin ordan bir yerden.Çocuk o kadar hoştu ki..Gözgöze geldik ve bana çok güzel gülen gözlerle baktı,gülümsedik,ben utanıp gözümü kaçırdım.O an aşık olduğumu hissettim bir anda.Çok tuhaf oldum,sonra gözüm hep onu aradı kampüste.

Bak işte şimdi bana da sana dedikleri gibi başkasını bulamadın mı deseler evet bulamadım,yok onun gibisi derim :)

Evli falan değilim daha 18 yaşındayım ama bazı arkadaşlar bahsetmiş biraz ırkçılığa açan tutumlardan. Biz de göçmeniz mesela laz'a kürt'e falan asla kız verilmez kavga çıkar. Benim aklım ermiyor böyle şeylere ya. Nedir bu ırkçılık yani. Ne olacak göçmenle evlenince veya lazla evlenince?

Bir de benle de çok dalga geçilir. Yani artık bıktım desem yeridir. Türke benzemiyorum diye çok alay ederler ne var bunda diyeceksiniz ama bazen bu haddini aşıyor. Neymiş nataşaymışım falan. Te allam ya. Her gittiğim yerde aynı muhabbet. Okulda yabancı sanıp dediklerini anlamadığımı düşünerek küfür eden bile var yani.

Eşinize de çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun

Hadi sizin esinz hintlide nerden buldun diye soruyolar.benimki farkli sehirden diye binbir turlu laf duydum.
Milletimiz seviyo baskasinin hayatina karismayi malesef.takmayin,verin cevabinizi susturun.
Mutluluklar.

Kesinlikle doğru söylüyorsun.Ama Türk erkek yabancı bir kadınla evlenince problem yok ama kadın evlenirse sorular yadırgamalar oluyor.Çok bunaldım.Sessiz biriyimdir ama bir gün fena patlıcam.Benim akrabalar pek karışamaz beni bildiklerinden ama şu yabancı ve meraklı millet insanın özel hayatına tecavüz ediyor resmen.

Umursamamaya çalışsamda olmuyor.İş yerinde bile her gün eşimden bahsediyorlar acaba diyorum Hintli olduğu için mi bu merak.Sürekli soru soruyorlar.Evet Hindistan'ı bizim toplumumuz fakir görüyor ama benim eşimde gayet iyi yaşıyordu standartları iyiydi.Teknoloji olarak bilgisayar yazılımı olarak,araba olsun çoğu yönden bizden daha ilerideler.Bizim millette birbirleriyle uğraşıyorlar ancak.

Sizin adınıza çok üzüldüm.Evet Almanların ırkçılık yaptığını biliyorum annemde çok çekmiş.İşte her yerin cahili var .Sevmemekte haklısınız.Bixim ülkede olmuyor ama çok bunaltıyorlar fazla merak ve ilgi bir süre sonra sıkıyor insanı.Özellikle yaşlı kadınlar erkekler Türk koca bulamadın mı diyorlar o zaman çok sinirleniyorum.

Çok romantik :))) Bir anda gülümseme oluştu suratımda yazdıklarınızdan sonra :))) Şimdi merak ettim umarım bir daha karşılaşırsınız.Bu arada nerede okuyorsunuz yurtdışında mı? Gelişmeler olursa bana muhakkak yazarmısınız özel mesaj :)))

Bende avusturyada bu gibi seyler yasadim.
Üzücü olan zaman gectikte de degismiyor.
Önce dedem sonra babam sonra ablamlar..
Ve simdi bu devirde yegenlerim hala ayni sorunlari yasiyorlar..

Size yapılanda çok iğrenç tutum.Ne demek nataşa onuda başka anlamda söylüyorlar sanırım.Ne diyeyim bilemedim.Bizim milletimiz başka şehre bile kız vermek istemiyor.Milletin özel hayatına karışmazlarsa birşey dürter herhalde .

Senin gibi özgür olamadiklari icin secimlerinde dogal olarak dokunuyor bir yerde onlara :)
Baska bir aciklama bulamiyorum.

Ablamda türk olmayan birisiyle evli.
Suan 4üncü cocugunu doguracak.
Ve inanin cogu türk erkeklerinden iyi bir erkektir estir babadir enistem.

Fakat tüm bunlara ragmen insanlarin dedi kodusundan kurtulamiyor ablam.
Oda ne mi yapiyor?
Tinlamiyor

bu tarz insanları dünyadan kazımak mümkün olmadığından, söylediklerine değer vermemek tek çözüm. zaten değer verilecek bir yanları da yok benim gözümde.

e be kıt akıllı, o öyle doğmuş işte, Allah onu o ırktan yaratmış, sen doğduğun biçimden dolayı üstünsen vah senin haline, zavallı...dalga geçeceksen söyleyeceklerini Allah'a söyle çünkü onu yaratan O...

sinirlendim...

sizin içinde üzüldüm avusturyadan geçerken gümrükteki polisler bize çok kötü davranırlardı ,bütün arabadaki eşyaları indirtirlerdi ve gıck gıcık gülerler alay ederlerdi ırkçılık ordada büyük boyutta ,allah sizi tez zamanda o ülkeden kurtarsın ben vatanımda olmamdan memnunum,paraları ve kültürleri batsın çocukluğumda alman babalar gelir bizimle oynayan çocuklarını çeke .çeke sürüklüyerek evlerine götürürlerdl halen gözümün önünde bu olaylar bu çocuklarda ağlayarak giderlerdi batsın
Bende avusturyada bu gibi seyler yasadim. Üzücü olan zaman gectikte de degismiyor. Önce dedem sonra babam sonra ablamlar.. Ve simdi bu devirde yegenlerim hala ayni sorunlari yasiyorlar..
Bende avusturyada bu gibi seyler yasadim. Üzücü olan zaman gectikte de degismiyor. Önce dedem sonra babam sonra ablamlar.. Ve simdi bu devirde yegenlerim hala ayni sorunlari yasiyorlar..

Son düzenleme:
Bende avusturyada bu gibi seyler yasadim.
Üzücü olan zaman gectikte de degismiyor.
Önce dedem sonra babam sonra ablamlar..
Ve simdi bu devirde yegenlerim hala ayni sorunlari yasiyorlar..

Annem hep der Avrupalı olsun Amerikalı olsun Türk olsun cahil cahildir.Cahil insan her yerde aynıdır.Bende korkarım cahil insandan.Sizin durumunuza üzüldüm.Hintli şöyle böyle diye eleştiri yapıyorlar ama insanların hiç değilse samimiyeti var.Gittiğimde sağ olsunlar samimiyetleri yardım severliği ile yabancılık çekmemiştim..

Benim eşimde öyledir işe gidiyorum akşama kadar nasıl özlüyor.Evlenmeden önce evlilik kötü derdim sevgi biter sıkar derdim ama yanılmışım.Önemli olan sana ruhuna hitap edecek birini bulmak.Aramızdaki o tutku ilk günden daha güzel.Gün geçtikçe daha da güçleniyor sevgimiz çok şükür.Sevgi aşk ırka bakmıyor.Kalp kalpe yakışmalı o zaman gerçek sevgi hiç bitmez diye düşünüyrum.Ablanıza ve eniştenize mutluluklar dilerim.Allah ayırmasın :)))

Yorumunuz için teşekkür ederim..Doğru söylüyorsunuz. Herkes sizin gibi düşünse keşke...

anladığını belirten birkaç cümle öğretin. böylece insanlara haddini kendi bildirdiği için daha da rahat eder.. eşim demekki burda adam bulamamış beni seçmiş falan gibi bir de aklıma gelen, güya müslüman ülkede yaşıyorsunuz, en çok insan ayrımcılığını siz yapıyorsunuz falan desin lütfen lütfen lütfen inşaAllah bir gün ıslah oluruz :26:

Bende temmuz 2012 de evlenip TR ye donus yaptim.. Bende gayet memnunum.. Ha benim icin zor olan ailemden uzak kalmak.. Ailem demisken annem 65 yasinda hala dislaniyor yolda yurudugunde ona yan yan bakip sessicze guluyorlar.. Ben de o hareketleri gordukce annemin kpluna girip gulduruyorum onu.. Tabi oradayken yapabiliyodum bunu.. İlk okulda okulun onunde dudagimi patlatmistilar.. Bir kez bogmaya calismistilar bogazim mos mor eve donmustum.. Bir gun eve giderken pesimden kestaneler ata ata gelmistim eve.. Bunlarin disinda taa ki TRye gelene kadar yasadigim psikolojik olaylari anlatmaya vaktim yetmez.. Eminim sende de oyledir.. Vatanim da tabii ki mukemmel degil hatalari eksikleri cok.. Amma ve lakin ben burada olmaktan cok mutluyum..

Kesinlikle.. Bak yasadigim ulkede o kadar sorunlar yasadik.. Ama aynen dedigin gibi irka bakmiyor insanlik.. İcinde ne varsa sende osundur.. Amin insaAllah ayni dualar senin icinde gecerli :)

Benim de yüzümde gülümseme oluştu şimdi Okul o kadar kalabalık ki karşılaşmamız çok umutsuz.Ona dair hiçbir şey de bilmiyorum.Sadece yürürken gördüğüm Hintli çocuk :) Yok ben Türkiye'de okuyorum.Uluslararası öğrenci çok var üniversitede.Gelişmeler olursa kesin yazıcam.

Kendi kültürlerine sahip çıkma,orijinalliklerini koruma konusunda da bizden daha ilerideler bana kalırsa.

Ahh ahhh boşuna dememişler cehalet mutluluk getirir diye. İnsanlar seratonin salgılamak için başkalarını konuşmayı huy ediirler. Bizim tomlumda b çok yaygın çünkü kendisini ispat edebildiği saygı görebildiği ortamlar yok. Haliyle çocuk acımasızlığında empati kurmaktan yoksun ve durumunun içler acısı halinden bi haber. Ben olsam tersleme yönteini uygulamaz iğneleyici iltifatlarla karşımdakine hazmı zor iicümle sölerdim. Dert etmek yerine bence sei rahatsız edeni sen de rahatsız et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…