- Konu Sahibi PaRaDiSiaC
-
aman ayni benim durum :) ama bizi yabancilar direk anlamiyor esimin teni cok koyu degil. ben akrabalardan cok cektim. su turkiyeden bulamadin mi lafi beni uyuz ederdi. ben sanki butun memleketleri koca diye tariyodum. ask kader falan bunlari hesaba katan yok.
valla yurt disinda yasiyoruz kimse genelde sormaz ama bir turkle karsilassak burda bile yadirgayip her ayrintiyi soruyorlar. turk kadar merakli ve kendini begenmis bir millet daha yok.
Hintlilerin dikkat çekici bir fizikleri var. Ben direkt ayırt edebiliyorum. Kısmen Pakistanlılara benziyorlar ama yine de ayırt ediliyor. Amerikalı olsaydı bu tepkiler yerine belki bir imrenme, belki bir saygı olacaktı. Aslında Hint toplumu bilimde özellikle Türkiyeyi milyon kez katlayacak bir ülke. En azından kendi arabasını üretip, satabilecek kapasitede. Bizim milletimizi biliyoruz anlatmaya gerek yok, meraklı ve cahil kesim dalgacı.. Gülüp geç, gerçekten çok komik insanlar.
sizin yaşadıklarınızla ben empati kurabiliyorum yaşayanlar bilir bunu, ben almanyada 6 yaşında başıma kocaman taş atıldı siyah saçımdam ve yanık tenimden ama
en önemlisi yabancı oluşumdan dolayı halen başımın üstünde izi var ,15 yaşımdada gözüme yumruk atıldı genç alman erkek tarafından suçumda onların mahallelerinde bisiklet sürmem oradan geçmem yasaklandı tabi babam bunu görünce direk polise gittik ve şikayette bulunduk onlara ceza geldi ,lisedede bol bol yabancı oluşumdam küfür edildi
yani sadece bizim ülkemizde bunlar olmuyor sanırım ben daha şiddetlisini yaşadım, almanlarıda sevmiyorum
Bu arada konu sahibi seni şimdi daha iyi anlıyorum.Geçen kampüste yürürken karşıdan bir çocuk geliyordu,tipinden dolayı anladığım kadarıyla yüzde doksan eminim Hintliydi.Çünkü çok hintli gördüm,aynı tip yani.Hindistanlı değilse Pakistanlıdır,yani kesin ordan bir yerden.Çocuk o kadar hoştu ki..Gözgöze geldik ve bana çok güzel gülen gözlerle baktı,gülümsedik,ben utanıp gözümü kaçırdım.O an aşık olduğumu hissettim bir anda.Çok tuhaf oldum,sonra gözüm hep onu aradı kampüste.
Bak işte şimdi bana da sana dedikleri gibi başkasını bulamadın mı deseler evet bulamadım,yok onun gibisi derim :)
sizin yaşadıklarınızla ben empati kurabiliyorum yaşayanlar bilir bunu, ben almanyada 6 yaşında başıma kocaman taş atıldı siyah saçımdam ve yanık tenimden ama
en önemlisi yabancı oluşumdan dolayı halen başımın üstünde izi var ,15 yaşımdada gözüme yumruk atıldı genç alman erkek tarafından suçumda onların mahallelerinde bisiklet sürmem oradan geçmem yasaklandı tabi babam bunu görünce direk polise gittik ve şikayette bulunduk onlara ceza geldi ,lisedede bol bol yabancı oluşumdam küfür edildi
yani sadece bizim ülkemizde bunlar olmuyor sanırım ben daha şiddetlisini yaşadım, almanlarıda sevmiyorum
Evli falan değilim daha 18 yaşındayım ama bazı arkadaşlar bahsetmiş biraz ırkçılığa açan tutumlardan. Biz de göçmeniz mesela laz'a kürt'e falan asla kız verilmez kavga çıkar. Benim aklım ermiyor böyle şeylere ya. Nedir bu ırkçılık yani. Ne olacak göçmenle evlenince veya lazla evlenince?
Bir de benle de çok dalga geçilir. Yani artık bıktım desem yeridir. Türke benzemiyorum diye çok alay ederler ne var bunda diyeceksiniz ama bazen bu haddini aşıyor. Neymiş nataşaymışım falan. Te allam ya. Her gittiğim yerde aynı muhabbet. Okulda yabancı sanıp dediklerini anlamadığımı düşünerek küfür eden bile var yani.
Eşinize de çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun
Çok romantik :))) Bir anda gülümseme oluştu suratımda yazdıklarınızdan sonra :))) Şimdi merak ettim umarım bir daha karşılaşırsınız.Bu arada nerede okuyorsunuz yurtdışında mı? Gelişmeler olursa bana muhakkak yazarmısınız özel mesaj :)))
Bende avusturyada bu gibi seyler yasadim. Üzücü olan zaman gectikte de degismiyor. Önce dedem sonra babam sonra ablamlar.. Ve simdi bu devirde yegenlerim hala ayni sorunlari yasiyorlar..
Bende avusturyada bu gibi seyler yasadim. Üzücü olan zaman gectikte de degismiyor. Önce dedem sonra babam sonra ablamlar.. Ve simdi bu devirde yegenlerim hala ayni sorunlari yasiyorlar..
Bende avusturyada bu gibi seyler yasadim.
Üzücü olan zaman gectikte de degismiyor.
Önce dedem sonra babam sonra ablamlar..
Ve simdi bu devirde yegenlerim hala ayni sorunlari yasiyorlar..
Senin gibi özgür olamadiklari icin secimlerinde dogal olarak dokunuyor bir yerde onlara :)
Baska bir aciklama bulamiyorum.
Ablamda türk olmayan birisiyle evli.
Suan 4üncü cocugunu doguracak.
Ve inanin cogu türk erkeklerinden iyi bir erkektir estir babadir enistem.
Fakat tüm bunlara ragmen insanlarin dedi kodusundan kurtulamiyor ablam.
Oda ne mi yapiyor?
Tinlamiyor
bu tarz insanları dünyadan kazımak mümkün olmadığından, söylediklerine değer vermemek tek çözüm. zaten değer verilecek bir yanları da yok benim gözümde.
e be kıt akıllı, o öyle doğmuş işte, Allah onu o ırktan yaratmış, sen doğduğun biçimden dolayı üstünsen vah senin haline, zavallı...dalga geçeceksen söyleyeceklerini Allah'a söyle çünkü onu yaratan O...
sinirlendim...
sizin içinde üzüldüm avusturyadan geçerken gümrükteki polisler bize çok kötü davranırlardı ,bütün arabadaki eşyaları indirtirlerdi ve gıck gıcık gülerler alay ederlerdi ırkçılık ordada büyük boyutta ,allah sizi tez zamanda o ülkeden kurtarsın ben vatanımda olmamdan memnunum,paraları ve kültürleri batsın çocukluğumda alman babalar gelir bizimle oynayan çocuklarını çeke .çeke sürüklüyerek evlerine götürürlerdl halen gözümün önünde bu olaylar bu çocuklarda ağlayarak giderlerdi batsın
Annem hep der Avrupalı olsun Amerikalı olsun Türk olsun cahil cahildir.Cahil insan her yerde aynıdır.Bende korkarım cahil insandan.Sizin durumunuza üzüldüm.Hintli şöyle böyle diye eleştiri yapıyorlar ama insanların hiç değilse samimiyeti var.Gittiğimde sağ olsunlar samimiyetleri yardım severliği ile yabancılık çekmemiştim..
Benim eşimde öyledir işe gidiyorum akşama kadar nasıl özlüyor.Evlenmeden önce evlilik kötü derdim sevgi biter sıkar derdim ama yanılmışım.Önemli olan sana ruhuna hitap edecek birini bulmak.Aramızdaki o tutku ilk günden daha güzel.Gün geçtikçe daha da güçleniyor sevgimiz çok şükür.Sevgi aşk ırka bakmıyor.Kalp kalpe yakışmalı o zaman gerçek sevgi hiç bitmez diye düşünüyrum.Ablanıza ve eniştenize mutluluklar dilerim.Allah ayırmasın :)))
Çok romantik :))) Bir anda gülümseme oluştu suratımda yazdıklarınızdan sonra :))) Şimdi merak ettim umarım bir daha karşılaşırsınız.Bu arada nerede okuyorsunuz yurtdışında mı? Gelişmeler olursa bana muhakkak yazarmısınız özel mesaj :)))
Umursamamaya çalışsamda olmuyor.İş yerinde bile her gün eşimden bahsediyorlar acaba diyorum Hintli olduğu için mi bu merak.Sürekli soru soruyorlar.Evet Hindistan'ı bizim toplumumuz fakir görüyor ama benim eşimde gayet iyi yaşıyordu standartları iyiydi.Teknoloji olarak bilgisayar yazılımı olarak,araba olsun çoğu yönden bizden daha ilerideler.Bizim millette birbirleriyle uğraşıyorlar ancak.
Merhaba benim aslında uzun zamandır olan sıkıntım aslında bu.Biz eşimle Türkiye'ye Hindistan'dan geldik.Eşim Hindistanlı ben Türk'üm 2 yıldır evliyiz.1 yıldır Türkiye'deyiz benim sıkıntım şu bizim insanlarımız neden bu kadar bilmiş ? neden meraklı? Eşimle her gittiğimiz yerde nereli? nereden tanıştınız? diye soruyorlar.Tamam bunları anlarım meraklarını ona birşey demiyorum.Farklı gelebilir merak edilebilinir ama benim sorunum insanların ''Türkiye'de erkek mi yoktu bula bula yabancı buldun?'' buna da alıştım da.Geçenlerde annem, ben eşim alışverişe gittik elit bir semte gittik orada sırıtkan bir erkek tezgahtar eşime yardımcı oluyordu,kıyafet konusunda.Daha sonra annemin yanına gitmiş sormuş eşimi.Annnem de ''kızımın eşi damadım'' demiş.Bu başlamış sırıtmaya ''nereden buldunuz'' diye? Annemde ''çöpten bulduk'' demiş.Sonra annem ''senin sorduğun sorumu üstüne vasife olmayan şeylere burnunu sokma meraklı olma'' demiş.Bugün eniştem eşimi arkadaşının dükkanına götürdü bu adam berber eşimin saçını kesecek.Eşimi sormuş ''kim bu ?'' demiş eniştem de ''bacanağım'' demiş.Adam ''bu ne la''demiş sonra susturmuş eniştem.Daha beteride var eşimin teni koyu olduğu için yabancı olduğu ap açık ortada millet bunu fırsat biliyor.Ya rahatsız ediyor bakışlarıyla ya laf atıyorlar.Yanlız olduğunda özellikle çocuklar desen öyle.Eşim diyor anlamıyorum bu milleti diyor ne kadar meraklılar çok rahatsız oluyorum diyor.Ben Hindistan'da hiç rahatsız edilmemiştim böyle laflara maruz kalmamıştım.Neden bazı insanlar bu kadar cahil,saygısız,görgüsüz ve bilmiş.Eşim anlıyor Türkçe fakat konuşamıyor.Keşke anlamıyor olsaçok üzülüyorum bu duruma maruz bıraktığım için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?