- Konu Sahibi PaRaDiSiaC
-
bizim öküz anlayışsız insanımız... insanı insan gibi kabul etmek işlerine gelmiyor... öle bakanları alcan afrikada bir köye koycan tek farklı kendileri olsun milletde onlara gülsün... gerzekler... takma sen tatlımömür boyu mutlu olD
o değil de eşiniz hintli mi yunan mı
başka konuda yunan burda hintli demişsiniz enteresan
Hintli oldugunu gizleyip Yunanli demissin diger konunda. Sen kendin bile adamin irkindan utanmissin gibi geldi bana... Neden oyle dedigini bizden once durustce kendine acikla.
Sonra da once kendi kompleksinden arinman lazim. Sonra bu laflari takmamak daha kolaylasir zaten.
ben ne zaman konuya yorum yapsam konu kuruyor he :) yorum yap da aydınlanalım konu sahibi
Sanırım yanlış yazdım o cevabı çok olmuş o konuyu açalı Eşim Hindistan'lı diğer konularımda görebilirsiniz.
Hintli oldugunu gizleyip Yunanli demissin diger konunda. Sen kendin bile adamin irkindan utanmissin gibi geldi bana... Neden oyle dedigini bizden once durustce kendine acikla.
Sonra da once kendi kompleksinden arinman lazim. Sonra bu laflari takmamak daha kolaylasir zaten.
Belki burda da herkes soru sorup konu dağılmasın diye öyle yazmıştır. Hintli koca yunandan daha ilginç çünkü
Ben eşimin ırkından utansam buraya Hintli diye yazmam.Anlatabildim mi o cevabı belki yanlışlıkla yazdım onu da hatırlamıyorum.Eğer eşimin ırkından utansam ve aşağılasam soy adını almam bilmem anlatabildimmi?Utandığım biriyle neden evlenme ihtiyacı duyayım onuda anlamadım.Yanlış yazılan bir cevabın üzerine çok çabuk kendi yorumlarınızı ekliyorsunuz hiç hoş değil.
Niye bu kadar gerildiniz anlamadim.
Hint nerdee Yunan nerde. Bayagi bilerek farkli yazmissiniz iste. Bizi birakin, kendinizi kandirmayin.
Farketmediginiz bir kompleksiniz varsa once kendiniz uzerine gidin demistim. Yoksa siz esinizden utanin veya utanmayin, bize bir zarari yok.
hayret
bizimde gelinimiz yabanci
Istanbulda yasiyorlar
bizde tam terisni yasiyoruz
bir ilgi bir alaka bir sevgi bakislar vs
ilginc
sizin esinizin görüntüsünde mi sorun var anlamadim
genelde Türkler yabancilari cok severler hele türkce konusmaya calistiklari zaman
Keşke hikaye duymak isteseler direk erkek koca adam bana sünnetlimi diyor.Bir kadına sorulacak sorumu Allah aşkına.İnsanlarda utanmada kalmamış.Kadınlar azıcık samimi olsan acaba birşeyler yaşarken nasıl yaşıyorsunuz diye soruyor yabancı ya ondan merakları uyanmış.Daha bir sürü şey işte midem bulanıyor.
milletten çok sen aşağılamışsın eşini hintli adamı yunanlı yapmışsınn
Yazmak istemedim evet haklısınız yazmamaktaki amacım benim annem yanlız Türkiye'deydi ben Hindistan'a gitmiştim kız kardeşimin buraya üyeliği vardı.Eski konumdaki sorunlarımı yazdım eşimin ülkesini yazsaydım kardeşim tarafından fark edilecektim bu annemin kulağına gidecekti anneme sıkıntımı yansıtmamak adına bu şekilde yazdım.Çünkü annem duysaydı çok üzülecekti belki farklı algılayacaktı.Deşifre olmamak adına.Eşimin ülkesinden utanma gibi birşey yok yani adamla evlenmişim aynı evi paylaşıyorum soy adını almışım eşimden utansam neden evlenme gereği duyayım ben 4 yıl görüştüm 2 yıldır evliyim.Şimdimi eşimden utanacağım tuttu öyle değilmi.Yani benim o şekilde yazmamın sebebi buydu merak edenler için açıklama gereği duydum.
Merhaba benim aslında uzun zamandır olan sıkıntım aslında bu.Biz eşimle Türkiye'ye Hindistan'dan geldik.Eşim Hindistanlı ben Türk'üm 2 yıldır evliyiz.1 yıldır Türkiye'deyiz benim sıkıntım şu bizim insanlarımız neden bu kadar bilmiş ? neden meraklı? Eşimle her gittiğimiz yerde nereli? nereden tanıştınız? diye soruyorlar.Tamam bunları anlarım meraklarını ona birşey demiyorum.Farklı gelebilir merak edilebilinir ama benim sorunum insanların ''Türkiye'de erkek mi yoktu bula bula yabancı buldun?'' buna da alıştım da.Geçenlerde annem, ben eşim alışverişe gittik elit bir semte gittik orada sırıtkan bir erkek tezgahtar eşime yardımcı oluyordu,kıyafet konusunda.Daha sonra annemin yanına gitmiş sormuş eşimi.Annnem de ''kızımın eşi damadım'' demiş.Bu başlamış sırıtmaya ''nereden buldunuz'' diye? Annemde ''çöpten bulduk'' demiş.Sonra annem ''senin sorduğun sorumu üstüne vasife olmayan şeylere burnunu sokma meraklı olma'' demiş.Bugün eniştem eşimi arkadaşının dükkanına götürdü bu adam berber eşimin saçını kesecek.Eşimi sormuş ''kim bu ?'' demiş eniştem de ''bacanağım'' demiş.Adam ''bu ne la''demiş sonra susturmuş eniştem.Daha beteride var eşimin teni koyu olduğu için yabancı olduğu ap açık ortada millet bunu fırsat biliyor.Ya rahatsız ediyor bakışlarıyla ya laf atıyorlar.Yanlız olduğunda özellikle çocuklar desen öyle.Eşim diyor anlamıyorum bu milleti diyor ne kadar meraklılar çok rahatsız oluyorum diyor.Ben Hindistan'da hiç rahatsız edilmemiştim böyle laflara maruz kalmamıştım.Neden bazı insanlar bu kadar cahil,saygısız,görgüsüz ve bilmiş.Eşim anlıyor Türkçe fakat konuşamıyor.Keşke anlamıyor olsaçok üzülüyorum bu duruma maruz bıraktığım için.
sizin yaşadıklarınızla ben empati kurabiliyorum yaşayanlar bilir bunu, ben almanyada 6 yaşında başıma kocaman taş atıldı siyah saçımdam ve yanık tenimden ama
en önemlisi yabancı oluşumdan dolayı halen başımın üstünde izi var ,15 yaşımdada gözüme yumruk atıldı genç alman erkek tarafından suçumda onların mahallelerinde bisiklet sürmem oradan geçmem yasaklandı tabi babam bunu görünce direk polise gittik ve şikayette bulunduk onlara ceza geldi ,lisedede bol bol yabancı oluşumdam küfür edildi
yani sadece bizim ülkemizde bunlar olmuyor sanırım ben daha şiddetlisini yaşadım, almanlarıda sevmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?