İnsanlar neden bu kadar vicdansız?

Yumusaksurat

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2022
97
204
43
32
Merhaba kızlar çok üzgünüm gerçekten. Depremden etkilenen iller arasında oturuyorum. Yıkılan binalar oldu. Dolayısıyla kiralık ev bulamayan depremzedeler... Şuan oturduğum ev az hasarlı olarak geçiyor.
Geçen yıl mart ayında taşındım buraya. Yani bu ay sözleşmemiz bitiyor. Az önce ev sahibiyle görüştük. Kira yeni fiyatı yüzde yüz zam...
O kadar üzgünüm ki... Bir güne bir gün geciktirmek kirayı hepte erken ödedik on gün belki on beş gün önceden... Çıkayım desem bir tane ev yok. İnsanlar köylere taşınmak zorunda kaldılar ev bulamadığından ötürü.
Şimdi ben ne yapmalıyım? Şikayet etsem işe yaramayacak. İnsanlara da kötü gitmek istemiyorum. Bu artış bizi çok etkileyecek. Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. İçimi dökmek istedim sizlere

deprem maraşda oldu bizi izmirde bile etkiledi kira konusunda. sabah ev sahibimiz aradı oglumu evlendirecegin eylule kadar bosaltin daireyi dedi.
daha gecen sene tuttuk eşim ne oldugunu anlamadan tahliye taahhutnamesi imzalamis evi tutarken.
oglunun evlenmeyeceginide biliyoruz gelenlere bol bol, yuksek yuksek kiraya verecek eminim.
allah öncelikle siz depremzede arkadaşlarimizin sonrada bizlerin yardımcısı olsun.
yardım severlik vs sadece don atlet göndermekle olmuyor bu insanlara ev barkta lazım yüzde yüz kira ne demek anlamıyorum ki, gittikleri şehirde etmeyecek paralarla ev kiraya vermeye calismak falan çok vicdansizca geliyor bana.

Gerçekten şaşırıyorum artık ne ara bu kadar vicdansız olduk Allah yardımcınız olsun bir kaç aile ev sahiplerini şikayet etmişler iki yil mühürlenen evler var lütfen bunun peşini bırakmayın ve gerekli yerlere şikayet edip hakkınızı arayın bu kadar arsizlik gerçekten çok fazla hiç derste almıyoruz yaşadıklarımızdan umarım ev sahibiniz gerekli cezayı alır

Hasarlı binaya mı bu kira el insaf
Evet az hasarlı olarak geçiyor. Evin içide eski..kendi evimi satmak zorunda kalınca çok ev arama fırsatım olmamıştı. Bide memur değiliz diye bir kaç baktığımız evde kiralamak istemedi bize. Bizde o anki üzüntüyle buraya geldik.
Bugüne kadar da hiç ekstra bişey çıkarmadık. İncinmesin insanlar bizden dedik. Böyle şeylerin anlamı yokmuş demekki...

Şikayet edeyim ama nereye gideceğim ben. Beladan çok korkuyorum. Huzursuzluktan korkuyorum. Hiçbir yerde evde yok. O kadar moralim bozuldu ki. Daha deprem korkusu üzerimizde ama gerçekten dediğiniz gibi ders alan da yok... Bir tek zor durumda olanlar ders alıyor sanırım. Kötü ve güçlü olan yine kötü ve güçlü...

Çok geçmiş olsun, canınız sağ olsun. Az hasarlı bina demek, taşıyıcı sistemi zarar görmemiş bina demektir. Ama sonuçta hasarı vardır, duvarlar vs hasar görmüştür. Buna rağmen %100 zam akıl alır gibi değil. Cimer’e yazın ya da 175’i arayın.

Cık, bu bela değil i hakkını aramak. Çıkmıyorum diceksiniz çıkmicaksınız şikayet edin bakın nasıl susuyorlar.

Şimdi gelir yooo normal artık bu kiralar biz surda şu fiyata oturuyoruz diyenler kaç tane kiracı konusu okuduysam bir kesim artık normali bu diyor şimdi deprem olunca nedense bir acıma tuttu insanları onun öncesinde bas bas bağırıyordu bazıları (kiracı değilim bu arada)

Deprem bölgesi ve eski ev diyorsunuz bence orda oturmanız çok iyi değil .ev sahibi deprem sonrası ders almamış büyük ihtimalle yazık gerçekten.

Yüzde yirmibeşten fazlasını yasal olarak yaptıramaz. Sizi evden çıkartamaz, hiç bir yasal dayanağı yok. Kendinizi üzmeyin lütfen. 4500 artışı zaten yapacakmissiniz. Bu kadarına bütçemiz uygun deyip gönderin.

Sözleşmenizde yazan oran nedir? Eğer bu oran yüzde 25’i aşıyorsa en fazla yüzde 25 artırım yapabilir ev sahibiniz bu sene için. Buna göre ödeme yapın, kiralarınızı da geciktirmeden gününde ödeyin.

Seneye farkı bir yasal düzenleme olmazsa yine sözleşme ve kanuna göre belirlenir oran.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…