İnsanlar neden empatiden yoksun?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanımefendi o kaynana sizin başınıza kalacak evlenebilirseniz. Aha buraya yazıyorum yıllar sonra gelir okursunuz yine.
Aile direkt “anne yalnız kalacak” bakış açısına sahip zaten
Tüm tuşlara aynı anda basmışlar resmen

Aradığım bir şey yok, aklınızca burun kıvırmışsınız.

İstesemde kalmaz. Kira vermemek için kardeşi annesiyle yaşamak için herkesle kavga ediyor. Bizim öyle bi çabamız yok
Çünkü şu anda anasının nazını çekecek bir karısı yok. Evlenince görürsünüz, hayırlı evlat olma yarışına girecekler.

Aradığım bir şey yok, aklınızca burun kıvırmışsınız.
Burun kıvırmadım. Keşke burdada öyle iş imkanı olsada bizde istifade edebilsek diye kıskanmış bile olabilirim. Ben kendimi yanlış anlatıyorum yada siz anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz. Zaten burda iş ilanı bile yok diyorum. Büyük şehirde insanlar kıyafet değişir gibi iş değişiyor diyorum. Siz bunu nasıl farklı anladınız ya

O zaman böyle topluluktan uzak durun zorla üyelik vermiyorlar
Sana mı sorucam nereden uzak durup durmayacagimi? Eleştiriler normal, insanların dertleriyle dalga geçilmesi ve artniyet anormal sadece diyorum, daha düzgün nasıl anlatabilirim. Gelmissin o zaman uzak dur diyorsun. Onlar insan olmasın, biz uzak duralım. senin mantığın böyle o zaman

Şu zamana kadar büyükşehre gidip çalışsa bi işin ucundan tutmuş olurdu, koca adama bu lüks neden veriliyor? Bu şekilde sittin sene evlenemezsiniz. Dua edin memur olsun, yoksa kimse çalıştıramaz bunu.

Neden o zaman sadece “civar” illeri yazdı diyorsunuz mesela tercihlerde?
Biz atanmak için en batıdan en doğuya her yeri yazdık. Rize fındıklı da vardı Çanakkale Ayvalı da.

Burada bir de kutuplaşma mevcut. Popüler üye ise, ya da daha önce birkaç sohbeti olduysa hatalı da olsa birbirlerini destekliyorlar. Aşırı ezikce ne demişler 'sadece ikinci sınıf beyinler güçlünün yanında durur.'
Azıcık karakteri sağlam olan haklının yanında olur her zaman. Bir de böyle tipler çocuk yetistiriyor/yetiştirecek, vah ki ne vah
Burası sanal alem çok da fazla kaptirmayin derim dimdizlak kaldirsiniz ayazda
Teyze hele sen B Boniva gerçekten klinik vakasın geçmiş olsun

:) Buradaki bazı üyelerle empati yapmak falan istemiyorum. Bu tarz insanlarla hiçbir alakam olamaz kaldı ki kendimi onların yerine koyacakmışım öyle mi? Ayyy Allah göstermesin. Üslubu bozuk, 1452555 kere aynı konuyu açan, daha kendi hayatını yönetemeyen biriyle neyin empatisini yapacakmışım?

Kız sen az önce nezaket asalet falan demiyor muydun ne oldu da hakaret modun açıldı sakin ol

Ben herşeyin farkındayım evet. Bu yüzden psikolojimde iyi değil zaten
Bu işte.
Niye hala herkese laf yetiştiriyorsunuz, kapatın çıkın bi nefes alın yahu. Kimseyi ikna etmek zorunda değilsiniz, bu sizi sadece yorar. Kendiniz, içinde bulunduğunuz hatanın farkındasınız. Ama ikna etmeniz gereken, bizler değiliz.

İlerisi için de, yukarda yazanlar olmuş büyükşehirlerde iş başvuruları yapın. Ne bulsanız olta atın, günde en az 10 başvurunuz olsun. Linkedin hesabınız olsun, sürekli iş başvurusu yapın. Olta atmazsanız, nehrin kenarında ahlanıp vahlanarak balık gelmez. Çıkın o "küçük yer"den.

Neden ayazda kalıyoruz durduk yere onu anlamadım sadece ben.
:) Bir şey elde edemezsin demek istedi herhalde.
İkinci sınıf beyin, teyze, ruh hastası vs. demiş. Boniva bildiğim kadarıyla sağlam biri, umarım hesabını yargı önünde sorar. Hakaretçi tayfanın forumdan azalışını umuyorum.

Onceki konuyu okumadim yine neden bir uyeyi sinirlendirdik de mutsuz insanlar olduk acaba

Ben bosan bence'ci tayfadan degilim, bosanmayacaksan kurcalama/gorme/duyma diyen tayfadanim.

Ayrica yorum yaparken kimseye sempati besleyip mutlu olacagi yorumlar yapmayi dusunmuyorum, fikrim neyse onu yaziyorum. Aralarda yorumlarda okudum galiba senelerce is bulamayan bir sevgili varmis, mesela benim buna yorumum eger omur boyu calismayacagini goze alarak evlenme karari vermen lazim olurdu. Kadinin kariyeri iyidir, adam evde oturur cocuk bakar falan bu da bir tercih... Ama evlenmeden senelerce calismayan adamin evlendikten sonra birden atom karincaya donusmeyecegini bilerek evlenmek gerek.

Meramim bu kadar.

Hepimiz yetişkin insanlarız hayat senelerce bir üzüntüyle yaşayıp yaşama küsmeyi kaldırmaz, yıllar akıp gidiyor. velev ki babası evlendikten sonra vefat etti eşiniz işini bırakıp 2 sene evde otursa, elini eteğini çekse her şeyden duygu eşiği farklı diyecek normal karşılayacak mıydınız? Kimse üzülmesine bir şey demiyor. Eleştirilen 2 koca sene bu üzüntünün evde oturma sebebi olarak kullanılması.

Hanımefendi bizim sinirli küremiz yok ayrıca, yazdığınız kadarına hakimiz sadece. Ek bir bilgi varsa siz yazacaksınız. Geçmiş olsun ama şunu anlayamadım ikiniz de çalışmıyorsunuz nasıl evlilik düşünüyorsunuz? Bunu sormanız bile hata sizi istemeye gelseler bile bir ton masraf siz çalışmıyorsunuz, erkek arkadaşınız çalışmıyor. İnsanlar sizin kötülüğünüz için yazmıyorlar. Eleştiri kaldıramıyordunuz madem keşke konu açmasaydınız. Hala daha bir konu daha açıp insanlara car car laf yetiştirmekle uğraşıyorsunuz. Memnun kalmadınız madem niye ısrarcısınız bu kadar anlamadım ben sizi. Tanımayız etmeyiz sizi üzsek ne geçecek elimize. Beğenmediğiniz her yorumu yapan kötü insan, hayatı da kötü gidiyor gibi bir durum yok yani.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…