İnsanlar neden empatiden yoksun?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O zaman böyle topluluktan uzak durun zorla üyelik vermiyorlar

İş değiştirmek kötü bir şey değil, hele ki çalışmamakla kıyaslanamaz. O insanların işsiz kalma şansları yok, bi yer olmazsa başka yere koşuyorlar o yüzden, çünkü kimseye aman etmeden, insani şartlarda yaşamı devam ettirmek, bi şeylerin sahibi olmak istiyorlar, devletin herkesi memur etmeyeceğinin farkındalar. Hayal peşinde koşacak lüksleri de yok.Anlayamazsınız.

Evet 2 sene çalıştı. Ancak herkesin duygu eşiği farklı bunu neden anlamıyorsunuz. Siz veya öteki ertesi gün silkelenip kendine gelebilirken bir diğeri aylar yıllar atamıyor o üzüntüyü. Herkesin duyhu durumu farklıdır. Babasının ölümünden sonraki üzüntüsünü bile eleştirebilenler var aklım almıyor. Bir insanın duyhusu nssıl eleştirilir. Nasıl üzüldün aklın başından gitti denebilir.. evet herkes benim neden çalışmadığıma takılmış. Çalışıyordum. Hemde işim çok rahat, maaşım çok iyiydi. Ayrılmak zorunda kaldım. Sağlık sebeplerinden. Daha açık konuşayım ameliyatlar silsilesi geçirdim. Şuan çalışmıyorum. İşte aramıyorum çünkü henüz o tempoya girebilecek kadar iyi değilim. Doktorum izin vermiyor. Yılbaşına kadar müsade etmedi. Sonrasında kontrollerime göre bakacağız duruma. İnsanların hayat dinamiklerini bilmeden aşağılamak yargışamak çok kolay.. sizde çalışmıyorsunuz al birini vur ötekine, sevgilinizin çalışmaması sizi rahatsız etmiyor çünkü sizde çalışmıyorsunuz, sizinde çalışmakta gözünüz yok vsvs. Çok can sıkıcısınız. Bunu eleştirmeden önce siz neden çalışmıyorsunuz böyle bi planınız yok mu gibi bi soru yok hiç. Kimse bilemez elbette ama bilmediğimiz şeyler için ağır eleştiriler çok can sıkıcı. Herneyse. Bu platformda konu açmak dert paylaşmak cidden çok zor. Daha çok dert sahibi oluyor insan

Evet ferdi tayfur dinliyip acıtasyon yapıyorum. Bildiniz bravo.

Siz iyi kötü bi evlenin, adam 1 ay eve ekmek getirmesin, arkadaşlarınız evi arabayı dizerken siz kimsenin girmediği elin pis evlerine kira vermeye devam edin, görürsünüz duygu eşiğini.

Siz iyi kötü bi evlenin, adam 1 ay eve ekmek getirmesin, arkadaşlarınız evi arabayı dizerken siz kimsenin girmediği elin pis evlerine kira vermeye devam edin, görürsünüz duygu eşiğini.
+ kaynanayla beraber yaşama konusu da eklenebilir. Baba vefat etmiş anneyle yaşıyor evlenince bırakamam diyebilir küçük yer vs vs.. ki zaten kiraya çıkılması bile mucize olur

Bişey sorucam.
Sayfalarca yazıldı edildi, hem diğer konuda hem burada.
Yazılanlardan da memnun değilsiniz, belli. Neden hala ısrarla herkesi ikna etmeye çabalıyorsunuz? Ben olsam çoktan forumu kapatıp hayatıma dönmüştüm.

Ben herkesi ikna çabanızda şunu görüyorum açıkçası; siz de her şeyin farkındasınız ve aslında kendinizi ikna etmeye çalışıyorsunuz burada tanımadığınız insanlara bir araba laf dökerken. Açıklamalar, hayır öyle değil böyleler, ısrarla kendinizi söylediklerinize inandırma çabası. Siz de aslında durumun farkındasınız hissini uyandırdı bende.

Çıkın, kapatın forumu madem hem kendinize, hem sevgilinize inancınız tam?
Niye bu herkesi ikna çabası?

+ kaynanayla beraber yaşama konusu da eklenebilir. Baba vefat etmiş anneyle yaşıyor evlenince bırakamam diyebilir küçük yer vs vs.. ki zaten kiraya çıkılması bile mucize olur
Kayınvalide pamuk gibi bi insan. Aile ile yaşamayı sevgilim istemiyor. Evlendiğimizde annesi tek kalacağından ve diğer kardeşi kira vermek istemediğinden onlar birlikte yaşayacaklar. Kira vermek gibi bi sorunumuzda olacağından maaşı iyi olsun istiyor. Kimsede çıkıp iyi dileklerde bulunamıyor. Neden bu kadar zor inşallah işini biran önce bulur sizde mutlu olursunjz demek

Bi de işsizlikten evlenemiyorlar, ağzına kılığına bakmadan iş değiştirenlere laf ediyor ahahah ne güldüm.

MASUM.

İçimi dökmek istedim belki 1 2 iyi dilek alabilmek. Bunları anlatabileceğim sınırlı sayıda insan var. Burda insanlar konuları bu sebepten açıyor. Neden herşeyin altında bir kötü sebep arıyorsunuz? İçimi dökmek istedim. Belki benim yaşadıklarıma benzer şeyler duyup iyi olacak temennisi... bilemiyorum. Ben herşeyin farkındayım evet. Bu yüzden psikolojimde iyi değil zaten

eski konunuzu filan bilmiyorum. bu foruma konu açarken kabul etmeniz gereken şey burda her türlü sosyo kültürel yapıdan, meslekten yaştan, tecrübeden kadın var. herkesin hayata bakışı, değer yargıları, konulara yorumları bambaşka olacaktır. anonim bir yer olduğu için çoğunlukla objektif ve gerçekçi yorumlar gelir. 10 seneden fazladır burdayım. bir sürü konu açtım. şahane insanlarla tanışıp şahane yorumlar almışlığım da var, ruh hastalarına denk gelmişliğim de siz kendi süzgecinizden geçireceksiniz her şeyi. kimseyi bir şeye ikna etme çabasına girmeyin. siz saçma sapan bir savunma içine girdikçe üstünüze gelmekten hoşlanırlar, hayat da böyle değil mi :) bu kadar ciddiye almayın. ama değerli yorumları da göz ardı etmeyin

Yaşadıklarının aynısını hatta bir üstü “evliliğini yaparak” yaşayıp yazdığım yorumu beğenmeyip kıskanclıkta itham etmiştin.
Bizzat tecrübe edenleri bile kaale almıyorsun ki diğer kişileri de alasın.. o yüzden yoruma katılıyorum kesinlikle tüm savunmalar kendini inandırmak için.. bilincaltına karşı savunma..

Teşekkürler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…