insanlar niye böyle oldu

Ya bankacı ile sınırlı degil ki. Size bu muameleyi yapan doktor hastanede her gün kaç kişi tarafından ‘senin maaşını ben ödüyorum’ diye fırça yiyor.
O geliyor bankadan çıkarıyor hıncını, bankacı bindiği takside/minibüste şöförden. Şöför yemek yediği yerde garsondan, garson evde karısından derken bir zincirdir gidiyor.
Neyseki bir tutam iyi insan kaldı da zincir bir yerlerde kırılıyor ki yakın zamanda o da kalmayacak.
Geçmiş olsun, artık müşteri profilini tanımaya başlamışsınızdır, Güleryüz göstermeyin, kısa ve net açıklama yeterli.

İşe o zinciri kıran insanlardan biri benim ama sabrımı zorluyorlar :)

Hepsi üzerine alınmasın ama bu doktor kişilerindeki ego, mide bulandırıcı olabiliyor genelde ! Okuduysan kendine okudun, hayır bizene değil mi!!
"İnsan yükseldikçe alçalmalı..." sözünü bir kez daha hatırlatmak istedim.
Sıkma canını kuzum, bu tarz insanlar her sektörde var.
Fazla tepene çıkarmadan, önemsemeni tavsiye ederim.

Aslında mesleklerle genellenebilecek bir sıkıntı değil bu. Herkesin sorunu. Her yerde tahammülsüz insanlar. Bankayla çok işim olmamasına rağmen gitmek istemiyorum çünkü hiç bir zaman güleryüz görmedim. Hatta parayı kendi cebinden veriyormuş gibi davranıyorlar. İnsanlar işinde mutsuz evinde mutsuz genel olarak her yerde mutsuz. O yüzden bu da işine yansıyor.

E tabi bir de aşağılık kompleksi olan insanların sayısı da epey çoğaldı. Mutsuzluğa bağlı tatmin duygusu olmadığı için sürekli başka hayatları kıskandığı ya da kendi hayatını iyiymiş gibi göstermek istediği için her yer birbirini aşağılayan insanlarla dolu.

Aslına çağımızın en büyük hastalığı. MUTSUZLUK sendromu. Gerisi çorap söküğü gibi geliyor.

Size hak vermekle birlikte, şu cümle dikkatimi çekti: "Hatta parayı kendi cebinden veriyormuş gibi davranıyorlar. " Biz bankada yaptığımız tüm işlemler ve ödediğimiz tüm nakitlerden sorumluyuz. Müşteri fark ettiği halde fazla aldığı desteyi geri vermediği için aylarca maaş alamayan arkadaşım oldu. Milyarlarca maddi tazminata hükmolunan kişiler oldu, yanlış kredi sebebiyle işinden olan oldu. Tabi ki kendi cebimizden veriyor gibi davranacağız, banka işlemi yap gerisine karışma demiyor ki, kuruşuna kadar seni sorumlu tutuyor. Etrafta bu kadar dolandırıcı, kötü niyetli insan varken ve söz konusu da para iken bırakın titiz davranalım...

İnsanlar da bana her an parasını çalacakmışım gibi davranıyor mesela, ona ne yapacağız? Açıkca da söylüyorlar bunu. Her dakika kamera önünde, her işlemim gözetim dahilinde çalışıyorum, ama hala potansiyel dolandırıcı damgası yiyorum.

Ah be canım, nerde kaldı o alçakgönüllü insanlar. Milyonda bir...

illaki haklısınız. Sizin işinizin detayını bilemiyorum. Elbetteki mağduriyetleri görüp siz daha iyi bilirsiniz. Kredi almaktan kastım değildi o konudaki önemi anlayabiliyorum. Bazı meslektaşlarınız en ufak sorunlarda dahi insanların yüzüne bakmadan para benim param değilmiş gibi davranmıyorlar.
Ben de çok fazla sorumluluk gerektiren bir işte çalıştığım için genelleme yapılınca ne kadar sinir yaptığınızı anlayabiliyorum. Ben de öyleyim çünkü. Ben genellemeden ufak gördüğüm birkaç şeyi söylemek istedim :)

Her meslekte iyisi kötüsü var, inanın işini iyi yapmayan meslektaşlarıma sizden çok ben sinir oluyorum :)

Her meslekte iyisi kötüsü var, inanın işini iyi yapmayan meslektaşlarıma sizden çok ben sinir oluyorum :)
Kesinlikle diyorum ya genel olarak çağımızın hastalığı bu. Kimse kendine bakmadan sadece karşı tarafı eleştiriyor. Saygıyı yitiriyoruz hızla. İnsanla uğraşan biri olarak Allah kolaylık versin diyorm size :)

Ayy sizi cok iyi anliyorum. İnsan cekiyo bazende hakkatende ne yaparsaniz yapin bu boyle malesef. Belki ilerde baska bir bolum ya da depertmana gecersiniz.

Seni tenzih ediyorum ama şu bankada çalışan kadınlar sanki oranın sahibi gibi göklerde geziyorlar. O kadar kasılmak neden bilmiyorum. Güler yüzlü olanlar genelde yeniler ve bireysel çalışanlar ki onlar da mecbur prim diye bir şey var sanıyorum ki.

Güleryüzün primle pek alakası yok:) Güleryüzlü diye bireyselde tercih ediliyor. Her meslekte mevcut böyle tipler...

Güleryüzün primle pek alakası yok:) Güleryüzlü diye bireyselde tercih ediliyor. Her meslekte mevcut böyle tipler...

Bankaya ne kadar müşteri kazandırıp katkı sağlarsa kendi kazancı da o kadar artar. Müşteriyi bankada tutmak için de mecbur o kişi güler yüzlü, tatlı dilli ve bakımlı olmalı. Onların dışındakilerin çoğu kasıntı ve soğuk. Hadi ne var söyle der gibi "buyrun"diyişleri.

Valla o prim işleri kolay değil, insanlarla uğraşmak bankada tutmak da. aynı anda kaç tane sıkıntılı işle uğraşıp, gün boyu insanlarla uğraştıktan sonra, kafanız bir milyon olduktan sonra evet ne vardı moduna giriyor insan, ben de giriyorumdur çünkü insanız. Ayrıca çoğu insan kendi yapması gereken işleri bize yapmaya çalışıyor, internetten havalemi yap yok atm den para çek herşeyi sen yap ama benden 5 kuruş masraf alma. Sabah 8:30 dan akşamın 6-7 sine kadar bu tempoda bazen wc ye bile gitmeyerek dikkat isteyen bir işte çalışın bakalım akşama ne oluyorsunuz:)

Yeni olanlar daha hayatın sillesini yememiş oluyor

Ben hayatımda hiç Güler yüzlü bir bankacı görmedim
Demek bu sebeple döver gibi davranıyorlar müşteri demek ki yumuşak başlı bankaciya dişini geçirmeye çalışıyor :)
Siz bu dediğine bakıp vazgecmeyin en güzel şey olan gülümseme den

En zor iştir insan işiyle uğraşmak .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…